YORUMLAR
Toplam 21 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Selman Boyacıoğlu 5 Ekim 2018 Cuma 21:33

Şu anda İzmir’de 32 Belediye ve faal 15-20 Kent konseyi var. Konseyler Beledi işlerden uzak ama belediyelerden yardım alan gönüllü kuruluşlardır. Yukarıda saydığınız özelliklerin ve işlerin çoğunu yerine getırırler sessizce reklamsız. Toplumun nabzını tutarlar. Öyleki içlerindeki gönüllüler her bakımdan Aziz beyin işlerini İzmirli bürokratlarla devam ettirebilecek özellikteki kişilerdir. Bakınız ve ve önemlisi görünüz bu insanları ve neler yapabileceklerini..Saygı ve sevgiyle..

Yorumu oyla      9      5  
Lombak 3 Ekim 2018 Çarşamba 17:33

Yolu kapıyor tramvay alsancakta bu kadar bariz bir fiziksel engel. Yoldan şerit eksiltiyor. Alsancak''ın girişini kapatıyor. Herkes biliyor bunu. Yani duvara konuşsam anlardı.

Yorumu oyla      10      6  
Gürkan 3 Ekim 2018 Çarşamba 12:59

Artırmada kağıt üstünde birincisin ama işe yaramıyor , yarasa körfezde yüzerdik neyin kafası ? O arıtmalar olmasa körfez hala daha eski halinde olacaktı. Yıllarca kanalizasyon olarak kullandığın körfezi de bir anda eski, temiz haline döndüremezsin. Havuz değil ki kısa sürede temizleyesin. Bugün yanan bir orman eski halini en az 20 yıl gibi bir sürede alıyor. Dolmuş ile de Uberi bir tutmak da ayrı bir komedi. Taksi dolmuş belli güzergahta giden bir sistem iken Uber bildiğin lüks taksi. Bambaşka şeyler. Tramvay ile de taksi dolmuşu kıyaslamak da ayrı bir komedi. Biri kaç kişi alıyor, diğeri kaç kişi alıyor ? Şahsen "otobüs yerine" tramvayı tercih ederim. Kapasitesi daha fazla , sessiz ve çevreci. Varsın 5 dakika gideceğim yere daha geç gideyim. Tramvayın güzergahı yanlış diyenlere bakıyorum da öneri yan sokak :) hey Allahım ! Tramvay geldi trafik arttı. Sanki bu alet caddenin ortasında duruyor , gitmiyor da trafiği arttırıyor. En çok karşı çıkanlar da taksiciler :) "tramvay yerine metro yapılmalı." Metro da yapılır yerine göre tramvay da , banliyö hattı da ... İzmir' de her yere metro yapmanın da bir manası yok. Alsancak' daki trafiği azaltmanın çözümü metro değildir. Metro da yapsan orada trafik bitmez.

Yorumu oyla      10      8  
Lombak 3 Ekim 2018 Çarşamba 11:45

Arıtma tesislerinin kağıt üstündeki kapasitesi olarak belki birincisin. Ama gerekli arıtma olsa körfezde yüzerdik. Yok böyle bir şey. Uygulama sorunlu. Kokusu da cabası. Teşekkürler Türkiye?!

Yorumu oyla      14      9  
süleyman 3 Ekim 2018 Çarşamba 08:52

Tramway uygarlıktır.Yıllarca Bostanlı taksi dolmuşlarının çiyanlıkları,korne sesleri,kural tanımazlıkları trafikte yarattıkları yoğunluk.Ayrıca o taksiye binmek ve inmek eziyetin en büyüğü.Karşıyakalılar niye sevinsin.Üç beş yaygaracı AKP borazancısının stad yaygarasını ciddiyemi alıyorsun.O zaman senin Karşıyaka insanından haberin yok.Refendum yapsın o goygoycular.Görsün sonucu. isteyen % 5 çıkmaz.Arıtmada Türkiye birincisi iliz.Kentsel dönüşümün tek örneğiyiz.Doğal yaşam parkı,Adnan Saygun vb birçok işi yapana vizyonsuz diyemessiniz.Vizyon AVM değil.İstanbul,Ankara nın hali meydanda.

Yorumu oyla      15      8  
Lombak 3 Ekim 2018 Çarşamba 01:39

Bende şunu anlamıyorum. Uberi göklere çıkarıp dolmuşa karşı çıkmak. Biz zaten dolmuşla uberi bir kurala ve hatta bağlamışız. Bizim buluşumuz bu. Yıllar önce bulmuşuz. Bize has. Mesela araba dolmuş. Yönetmelikte son yıllarda arabalar için yaş sınırı vardı. Bakımları zorunlu?du. 4 kişi bir hat için araba kiralıyordunuz. Güzergah belli. Tramvay gibi her durakta bekleyip durup yolcu indirip bindirmek, sorunlu yerlerde yavaşlamak yok. Doluysa dosdoğru son durağa kadar gidiyordunuz. İnsanların dolmuşun pratikliğini ve hızını özledikleri gerçek. Tramvayın iyi fikir olup hız bakımından beklentiyi karşılamadığı da gerçek. Belediyenin raylı sistemde tcdd hattına mahkum olmayabileceği de gerçek. Yapardınız başka hat. Gereken yerlerde yer altına inerdiniz. Tcdd yük taşısın o hatlarda o başka ve gerekli. Ama aynı hat üstünde yük ve kentiçi yolcu taşımacılığının çakışması olmuyor. Olmadı. Bunlar aşılamadı. Tcdd hattı yapılsın diye de yıllarca beklendi. Yani eştikçe özen gösterilmediği ortaya çıkıyor. Bundan sonraki adaylar ulaşımı nakış gibi işlesin her ulaşım aracı diğeriyle uyumlu şekilde planlanlasın aktarmalar falan kusursuz işlesin herşey. İnsanların bulamayıp istedikleri bu. Bugün baktığında aktarmalarda zaman kayıpları çok fazla. 90ların sonunda da zaman kayıpları süre bakımında aşağı yukarı aynıydı. Ne yapalım şimdi? Ikaruslar kalktı diye mi sevinelim. Bana zaman kazandıran yenilikler az. Klimalı vagonlarda terlemediğime seviniyorum. Aman ne hızlı!?

Yorumu oyla      12      8  
İlker Nalbant 2 Ekim 2018 Salı 22:33

Fikirlerinize tamamen katılıyorum ama akp Li olmasın yeter

Yorumu oyla      10      5  
Şükrü Özer 2 Ekim 2018 Salı 22:26

Çok güzel açıklamışsınız.Tebrik ve teşekkürlerimi iletmeyi,bir okuyucu olarak borç bildim.Sevgiler,saygılar

Yorumu oyla      10      6  
Mimar 2 Ekim 2018 Salı 22:25

Yetersiz Karayoluna tramvay yapmak yanlıştır . Doğru ve kalıcı çözüm metrodur. Konak tramvayının güzergahı yanlıştır , konakta Tesmvay Mithat paşa caddesin geçmeli idi Karşıyaka tramvayının doğru güzergahı Aksoy caddesi idi Tramvay güzergahını izmire ithal gelen odasından çıkmayan kişi belirleyince , sonuç böyle oluyor

Yorumu oyla      10      9  
yılmaz 2 Ekim 2018 Salı 21:21

beyler bayanlar yollar çok bozuk.

Yorumu oyla      12      5  
ksk 2 Ekim 2018 Salı 20:58

yeni seçilecek belediye başkanı nedim beyin evinin kapısının önünden geçen bir dolmuş hattı yaratmazsanız yandınız ona göre....

Yorumu oyla      11      6  
Seyfi Taş 2 Ekim 2018 Salı 16:44

Basmanadeki o çukur izmire yakışmıyor.Çok başkanlar geldi geçti ama o çukur orada duruyor.Yeni başkan bu çukuru hallederse bilinki izmirin tüm sorunlarını çözer.

Yorumu oyla      14      6  
Ercan 2 Ekim 2018 Salı 16:09

Sayın atilla tramvay mavisehrin içinden mi geçmeliydi.Bir de anlayamadigim neden karşıyakalılar çok sevinecek.Stat olayından mi.Sanırım en sevinenlerden biri siz oldunuz.Tramvay evinizin önünden geçmedi diye baya eleştirmiştiniz.Ben inönü cd sinde oturuyorum.Metro hattı geldiğinde ilk iş o hattın dolmuşları iptal edildi.Hangi gelişmiş ülkeler de şehir içinde dolmuş var.Soylerseniz memnun kalıcagim.Vizyondan bahsederken kendi vizyonumuzda yerlerde sürünmesin.

Yorumu oyla      20      8  
Bornovalı 2 Ekim 2018 Salı 13:38

İzmir çok göç aldı- Artık İzmir'li dediğimiz az kişi kaldı. İzmir'e son yıllarda gelenlerin pek çoğu değil Aziz Kocaoğlu' nu tarihimizi bile bilmez- (Kendi kabahati değil) Bugün yolda rastladıklarımız evinin önüne kadar otobüsün kendisini götürmesini istiyor. Bir de az çok okula giden ama menfaati icabı yüksek binaları hatta şehrin içinde isteyenler var. Pek tabii şehrini değil cebini düşünen tipler. Bugünlere gelene kadar Belediye ne engeller ile uğraştı, çok çabuk unuttuk- Tramvay yavaş gidiyormuş mubarek sanki Viyana'dan vs.vs. geldi bir de beğenmiyor.

Yorumu oyla      20      6  
Herkes sahaya çıkıyor 2 Ekim 2018 Salı 12:40

Gönlünden başkanlık geçenlerin hepsi sahaya çıkıyor. Yakında başkan adayları birbirini yemeye kalkarsa, birbirlerinin kuyularını kazarlarsa hiç şaşırmayın. Oluşabilecek tantanaların soncunda Kılıçtaroğlu "Hadi Aziz Bey tekrar göreve..." derse hiç şaşırmayın

Yorumu oyla      18      6  
muhalif 2 Ekim 2018 Salı 12:28

İzmire tan Aziz bey gibi başkan gerek...zaten gelen başkan sanırım aziz beyin vizyonunu devam ettirecektir, yani aziz başkanın gerisinde kalacak bir başkan "başarısız" sayılır.artık şu ABD. merakından da vaz geçelim şu ABD. MERAKI YÜZÜNDEN İZMİR BUGÜN BU HALDE...izmir san diago değil..hem san diago da gökdelen yok mu? İzmirli avukatlar ,odalar gökdelene karşı değil mi??

Yorumu oyla      17      7  
1 Ekim 2018 Pazartesi 21:41

herkese yorum yazmam izmirlide değilim. ama aziz bey gibi doğaya geleceğe ayağını yorganına göre uzatmaya kırsal kalkınmaya bu kadar önem veren bir insanın kendi isteği bırakması(!)izmir ve ege için büyük kayıp. üretime değil gösterişe beton dolu parklara kırsaldaki insanlara seçimden seçime yalandan gülücük dağıtanlara gün doğmuş.keşke tüm partilerde aziz bey gibi nezaketli çalışkan insanlar aday olsa :(

Yorumu oyla      24      6  
Mister No 1 Ekim 2018 Pazartesi 17:43

Toplu tasimanin ne oldugunu bilmeyen, gidecegi 500 metrelik yere bile yürümek yerine Arabaya binen, tembel, hareketsiz , obez millet tabiiki kizacak Aziz Kocaogluna. Aritma yapmis, Kent ormani kurmus, cevreye yatirim yapmis kimin umurunda. Yeterki arabayla gidecegi yol olsun. Dürüstmüs ! Cok da umurundaydi bu milletin. Bizim millet calani, yandasi kayirani, soyani sever. nede olsa herkesi kendi gibi bilir.

Yorumu oyla      29      7  
enver olgunsoy 1 Ekim 2018 Pazartesi 17:13

aramaya devam.

Yorumu oyla      21      5  
Gürkan 1 Ekim 2018 Pazartesi 17:12

İzmir' e nasıl bir başkan lazım biliyor musunuz ? Bol bol "yol" yapacak başkan lazım. Şehrin bir ucundan bir ucuna giden de otobüs hatlarını koydun mu senden kralı olmaz.

Yorumu oyla      21      7  
Gürkan 1 Ekim 2018 Pazartesi 16:00

Tramvayın doğru güzergahı nedir ? Öbür sokaktan geçince doğru mu olacaktı ? Otobüs güzergahına göre hatlar gidiyor. Ne yapmaları gerekiyordu ? Kordon' a mı hat çeksinler ? Şu dolmuş merakı nedir ? Hattınız mı var ? Yıl olmuş 2018 tramvay eleştirilip, dolmuş deniyor. Eskişehir, Eskişehir diye sayıklayanlar Eskişehir'de yapılan "dar" tramvay hatlarını görmüşler mi ? Vitrini süslemek başarılı belediyecilik olmuş.

Yorumu oyla      29      9