YORUMLAR
Toplam 31 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
ERKAN KARATAŞ 30 Nisan 2024 Salı 04:53

YENİ KANUN ÇIKARILMA''LI, YAPILAN İMAR PLAN''LARINA ARSA SAHİPLERİNDEN BAŞKASI İTİRAZ EDEMEMELİ, ÖZELLİKLE İZMİR, BU ŞEHİR PLANCILARI ODASI''NIN İTİRAZ ''LARI VE AÇTIĞI DAVALAR''DAN DOLAYI İLLALLAH ETMEKTEDİR.

Yorumu oyla      1      0  
Uğur 29 Nisan 2024 Pazartesi 22:14

Artık üç beş konuyu bilmeyen ve siyasi gözle bakmayanlar dışında kimse İnciraltı planlanmasına karşı çıkmıyor mülk sahipleri yüzde 40 kamuya terk veriyor biraz empati yapın sizin yeriniz olsa kabul eder miydiniz?

Yorumu oyla      1      0  
İzmirli 29 Nisan 2024 Pazartesi 20:14

Şu planlara itiraz etmek akıl tutulması resmen. Yüzde 40 terk-i olan bi yerde yerel yöneticiler ne ister daha anlamak mümkün değil. Resmen toprak sahipleri orayı İzmir''e ve ülkeye armağan ediyor ama ne izmirli memnun nede yöneticileri. Siz mafyanın tekelindeki çaycılarda mangalcılarda düğün salonlarında mutluluklar.

Yorumu oyla      1      0  
Engin 29 Nisan 2024 Pazartesi 19:51

Herşeyin hayırlısı diyelim ne diyelim

Yorumu oyla      0      0  
Soner Kırkağaç 29 Nisan 2024 Pazartesi 18:59

Valla hep geçerim oralardan o kent ormanı güzel ama yine de bi soğukluk var sanki Karşısındaki İnciraltı''nın canlanması için planlanması çok iyi olur. Zaten bir yol var geçiyoruz ama, içerilere gidemiyoruz çünkü özel mülk. Kıyılardaki yerlerde işgal edilmiş belediye yerleri veya ruhsatsız yerler.Kafalarına göre kimin ne yaptığı belli değil. Bomboş ölü bekleyen gerilemeyen o kadar çok arazi var ki. Çocuklarımla orada bir piknik yapma şansım yok yani Ya mangalcıya, ya da kıyıdaki gayrı meşru kafelere gidecek param yok ki. Çocuklarım, Bostanlı sahiline gitmek istiyor ama bize hem uzak hem çok masraflı.

Yorumu oyla      0      0  
VfV 29 Nisan 2024 Pazartesi 17:28

Emrin olur

Yorumu oyla      2      0  
29 Nisan 2024 Pazartesi 17:00

Rant var, yapılmasın.

Yorumu oyla      2      1  
Nilgün Yıldız 29 Nisan 2024 Pazartesi 16:07

Bu güzel İnciraltı planı, İzmir''in ve tüm İzmirlilerin faydalanacağı bir plandır. Engeller sürerse, giderek artan kaçak ve plansız işgaller İnciraltını daha da çıkılmaz hale getirir. Plan uygulandında, bütün gereksiz kuşkular dağılacak, bütün İzmir''in faydalanacağı örnek yeşil alanları ve imarı herkesi mutlu edecektir. Aslında, beton ve trafik keşmekeşindeki İzmir''in diğer bölgeleri de yıkılarak, İnciraltı örneğindeki gibi yepyeni bir İzmir yaratılmalıdır. Bu plan, dünyanın çağdaş şehirleri içinndeki yeriyle de İzmir''den söz ettirecektir.. Ayrıca binlerce gencimize iş imkanı da sağlayacaktır.

Yorumu oyla      0      2  
İstanbul 29 Nisan 2024 Pazartesi 16:07

Helal olsun size Tayfun Bey nasıl da hakkınızı arıyorsunuz gerçekleri bir insanların yüzüne vurarak Tunç Soyer 5 yıl kaybettirdi Bir de dava açmış kalkmış Bir de geçmiş dönemleri suçluyor Bu yüzden gitmesi çok iyi oldu Cemil başkanın olaya daha pozitif bakacağını sizinle birlikte hareket edeceğini düşünüyorum bu yönde sorunları çözeceğine dair namus şeref sözü vermiş kendisi elbet bir gün olmaması için uğraşanlar bu uğraşlarından dolayı utanç duyacaklar

Yorumu oyla      0      4  
sezarın hakkı sezara 29 Nisan 2024 Pazartesi 15:37

daha önce bin kere yazdık. burayı imara açtırmazlar. çok büyük bir alan . çok büyük bir rant var burada. .En başta akp olmak üzere chp falanda burayı size yar etmez. ilk önce davalar açılır ve iş çıkmaza sürüklenir. iş çıkmaza girdiği anda arsalarınızı toplamaya başlarlar. sonra davalar çözülür ve inciraltı imara açılır ama sizlerin elinde hiç bir şey kalmaz. olacak olan bu üzgünüm.

Yorumu oyla      1      0  
Polat 29 Nisan 2024 Pazartesi 14:34

Tayfun bey mrb ben emlakci degilm yanliz es dost emlak isi yapanlar incir altindan arazi parselleriyle gonderdiler 2023 yilinda buyuk arazi 2.5 milyar diye bende orayi sindum ve onun onunde buna bitisik gemi ozdilek taraflari imar suan yok sanirim imar gelicek dediler dogrumudur saygilar

Yorumu oyla      0      0  
29 Nisan 2024 Pazartesi 14:01

İzmir parselleniyor o çok bilmiş angusların ciğeri söküle söküle parselleniyor. Her şeye itiraz edenler aman canım bunda da itiraz edilir mi o kadar olur kafası ile tam bir cehalet ve ahmaklık örmeği sergiliyor. Belediye parselleyip birlerine peşkeş çekerse hiç sorun olmaz.

Yorumu oyla      1      2  
Ahmet 29 Nisan 2024 Pazartesi 13:55

İnciraltı planlarını inceleyipte şuanki halinden daha vizyonlu bir yer olacağını düşünmeyen ya inciraltına gelmemiştir yada art niyetlidir.Eminimki yorum yazan birçok kişi planları incelememiştir,izmirin ve çocuklarımizin gelecegi icin bu plan desteklenmelidir.Mavisehir ve bayraklı bataklıgina gökdelen yapılirken sorun yok ama inciraltina 2-3 kat imar olacak diye hemen yok yeşil alan yok betonlaşma vs kelimeleri çıkıyor.İnciraltı bahcelerarası şuan yeşil alan değil mezberelik bir yerdir.

Yorumu oyla      2      4  
Millet Bahçesi olsun 29 Nisan 2024 Pazartesi 12:43

Menemen, Menderes, Torbalı ve çevresi de vatandaşın tapulu malı değil mi? İnciraltı bugüne kadar tapu sahiplerinin çabasıyla değil, plansizliktan yeşil kalmıştır. Yıllardır inşaat yapılsın diyen başkaları mı? Bizim de köyde tarlalar var, bizim başımız kel mi? Kahraman vekiller bizim tarlalara da 5-10 katlı apartman dikmenin önünü açacak mı? Not: tarım yapılmıyor. Çünkü canım öyle istiyor.

Yorumu oyla      2      2  
Hakan 29 Nisan 2024 Pazartesi 12:30

Benim dedelerimin vaktinde keyifle kazandığı bir tarlamız vardı .. Gel zaman git zama çevremizi siyasetçi, paracı pulcular sardı. Komşu bütün tarım alanlarını betonlarla doldurdular. Siyasetçiler ve para sahipleri kocaman arazileri tırtıl ordusu gibi yok ettiler.. Zenginleştiler tabi.. Bizim nüfus çok arttı. Kardeşler kavgalara tutuştu.Tarlanın suları kesildi, ürünlere ilaç yedirerek geçim sağlamaya çalıştık, o da yetmedi. Kardeşler hissrlerini satıp geçinmeye çalıştı. Bostan da geçim de bitti. Sadece ağaçlar kaldı.. Çevremizi saran beton yığınlarındakiler de gördükleri bu ağaçlı bahçemizin öylece kalmasını, böyle keyif aldıklarını düşünerek, bizim halimize hiç dönüp bakmadan: "Sizin bahçe uzaktan güzel görünüyor. Sakın bozmayın" demezler mi..? Üstelik bunu söyleyenler, betondan geçinenlerdi. Bu gidilten ders alarak onlara dedik ki " Biz sizin yaptıklarınızı yapmayacağız. Bahçemizi öyle planlayacağuz ki, hem yaptığınız tüm kötülüklere bir cevap olsun. Örnek bir bahçe planı yaparak, sizin çocuklarınızın da gelip eğleneği bir yerleri olsun. Bizim de karnınız doysun. Siz de gelir hatıra fotoğrafı çeker dostlarınıza gönderirsiniz. Asıl o zama aynadaki yüzünüzü, işlediğiniz imar ve rant suçlarınızı bir tokat gibi aynada görürsünüz " diye düşündüm. "PLAN" VE "İMAR"ı gökdelelenci rantlar olarak görmüş kara cahiller bilsin ki, bu İnciraltı planı hayata geçtiğinde gerçek İmar ve plan neymiş, işte o zaman öğrenecekler.. O gökdelenci, rantçıların tavasında "çevrecilik" oyunlarıyla nasıl kullanıldıklarını da çok hazin bir şekilde öğreneceklerdir..

Yorumu oyla      1      2  
TC misafir 29 Nisan 2024 Pazartesi 12:27

Öncelikle şunu belirteyim, bir arazinin tapulu olması orada her istediğini yapabileceğin anlamına gelmez. Yani arsa vasfı olsa bile 3 kat imarlı bir arsaya 4 kat yapamazsın, yola cephesi olmayan tarlaya yapı inşa edemezsin, tarlaların yola cephesi olsa dahi belli bir yapı alanı sınırı dahilinde ve belli kullanım maksadıyla yapı yapabilirsin. Ve hatta bazı tarım arazilerinde her istediğini yetiştiremezsin. Tüm bunlar kanunla düzenlenmiştir ve bu ülkenin kaynaklarının ve doğanın sürdürülebilirliği açısından önemlidir. Kısaca, buranın tapusu bana ait istediğimi yaparım veya yapabilmem gerekir diye bir durum yoktur. Toprak sahiplerinin bölgedeki kaçak yapılarla ilgili sitemleri doğrudur ama bu geri dönüşümü zor olan toprağın işlenmesinin bırakılıp betonlaşarak kaybedilmesi hem doğal hem de şehircilik açısından sakıncalar doğurur. Fotoğrafta kurumuş ağaçların önünde poz verilmiş, o poz yaklaşık 10 metre geriden verilseydi yeşil yeşil ağaçların arasından bir görüntü verilirdi yani buraya hangi gözle bakarsanız onu görürsünüz. Tarım zordur, getirisi risklidir ve bu zamanda ne yazık ki çok fazla getiriye sahip değildir. Mülk sahiplerini yapılaşmayla daha kısa sürede yüksek gelir elde etme istekleri noktasında anlıyorum ama bu şehrin nefes alacak bir noktası kalmamıştır şehrin İnciraltı bölgesine bu haliyle ihtiyacı vardır. Devlet burada tarımı desteklemeli ve insanların kafalarında soru işareti kalmayacak şekilde gelir elde etmeleri konusunda ve toprakların korunması konusunda toprak sahiplerine yardımcı olmalıdır. Eğer biz tarım yapacak durumda değiliz derlerse devletin buna da çare bulması gerekmektedir. Burası kesinlikle yapılaşmamalıdır ama buradaki halkın gelir yönünden beklentileri de mevcut duruma uygun şekilde karşılanmalıdır. Sadece bu bölge için değil tarım ile uğraşılan her yer için. Tarım arazileri yapılaşmaya açılırsa bu durum emsal teşkil eder, burayı Menemen, Torbalı, Tire, Kiraz, Kemalpaşa, Urla, Karaburun, Seferihisar gibi ilçeler takip eder. Betonlaşan toprakta ürün yetişmez yiyecek sıkıntısı yaşanır, toprak olmayan yerde yer altı suları beslenmez su sıkıntısı çekersiniz. Ercan isimli yorumcunun önerisi de yerindedir ancak toprak sahiplerini değer yönünden mağdur etmemek kaydıyla.

Yorumu oyla      3      2  
Hatice Yalçın 29 Nisan 2024 Pazartesi 12:16

İzmir’in çevresindeki verimli tarım arazileri; Menderes, Torbalı, Menemen sanayi ve betonlaşmaya kurban edilirken, İzmir’in göbeğindeki İnciraltı tarım arazisidir, yeşildir demek vicdanlara sığmaz. İzmir’de bugün tek yeşil alan İnciraltı kaldıysa, oradaki toprak sahiplerinin “tapulu yeşil alanlarını” korudukları içindir. Bugüne kadar gecekondulaşmaya, betonlaşmaya gitmeden bölgeyi yeşil olarak korudukları için ben bir İzmirli olarak kendilerine teşekkür ediyorum. Tabi ki bölgedeki söz hakkı bölge halkında olmalıdır.

Yorumu oyla      4      2  
Zafer 29 Nisan 2024 Pazartesi 12:07

Belediyemizden Tayfun başkanımızla acilen görüşülmesini talep ediyoruz. İzale-i şuyu davaları, geçim sıkıntısı, çarpık yapılaşma vs gibi sorunlarla heba olan İnciraltı ne durumda makamlar çok yüksekte kalıyor oradan bizi göremiyorlar sanırım. Bizi temsil eden birisi o makamlara çıksın bari de ne olduğunu belki gözleri görmese de kulakları duyar.

Yorumu oyla      2      2  
Ercan 29 Nisan 2024 Pazartesi 11:53

Bu bölge kamulaştırmalı.Cwvre düzenlemesi yaparak bir orman haline getirilmelidir.Izmire en büyük faydası budur.

Yorumu oyla      5      2  
MKC 29 Nisan 2024 Pazartesi 11:40

Simdi burada linc yiyecegimi biliyorum ama bence Incirati'na yuksek katli imarlar verilip, yeni tekniklerle insa edilmis ayrik nizam apartmanlar yapilmali ve daha sonra da tum Mustafa Kemal Sahil Bulvari'ndaki vatandaslar buraya nakledilmeli. Ve tum sahilde ve Mithatpasa'da yine yuksek kat ayrik nizam kentsel donusum yapilmali. Isteyen evine geri donmeli, istemeyen Inciralti'nda kalmali...

Yorumu oyla      1      4  
Çok Ciddiyim... 29 Nisan 2024 Pazartesi 11:35

Lütfen Artık Yok Yeşil Alan,Yok tarım arazi vs !! Geçiniz bunları ! Nereye yeşil alan !! Dünya kadar muhtelif işletme var !! düğün salonları,oto yıkamalar,mangalcılar !! TArım desen bitmiş !! Vede En önemlisi, Bu Alan TAPULU MAL dır !! Yani Atamızdan dedemizden kalan maldır!! O Sebebten Buradaki halk has izmirlidir !!! Mavişehir bayraklı Ne Durumda !! Heryer gökdelen !! Fakat Buradaki Halk Gökdelen İstemiyor !! değeri bilisin isteniyor !!! Saygılarımla

Yorumu oyla      1      2  
Metehan Güngör 29 Nisan 2024 Pazartesi 11:07

Ne garip bir durum: Sözde İzmir''i yönetenler, yani ve bileyim, "Halkçı, solcu ama ne hikmetse büyük sermayenin Gökdelen modasına tam gaz destek vererek İzmir''i getirdikleri nokta ortadadır. Yani esasında solda görünen ama süper gökdelenci, İzaleyi şuyu''cu, büyük servetkerin yanındalar. Yani, sol maskeli kapitalist bir siyasetle ''solculuğun'' sözcük anlamını değiştirmeyi başardılar gerçekten. İnciraltı''nın mülk sahipleri tek kat iki , üç katı geçmeyen bir düşük plana razı olmaları, iki milyon metrekare alanı kamuya terk etmeleri büyük bir fedakarlık aslında. Ancak, İzaleyi şuyu''cu gökdelen ekipleri bu toprakları halkın elinden almak istiyor. Küçük parsel sahiplerini ham yapmaya alışmışlar. Belediye başkanları bu oyunun neresinde..? Çıplak gerçek budur.. İktidar kimseye mülk değildir. Bu gün varlar, yarın toz olur giderler. Bencil, büyük sermaye nemacısı siasetçilerin arkadından teneke çalındığını, gittikten sonra neler konuşulduğunu hayat göstermiştir.. Cemil Tugay veya başkası unutmasın ki 5 yıl çabuk geçer. İyi eserler, iyi ilişkilerle gerçekten geleceğin İzmir''ine mi, yoksa gidenler gibi kendi dar sermayeci çevresine mi kapı açacaklar göreceğiz. İnciraltı mülk sahiplerinindir. Ve mülk sahipleri tarihte görülmemiş büyük bir kamu fedakârlığı yapmışlardır.. Belediyeler kamu kurumu ise, bundan rahatsızlık duyan bir başkan olursa..!!! Hakkında ne düşünülürse yeridir yani.

Yorumu oyla      2      0  
Fatih şahin 29 Nisan 2024 Pazartesi 10:45

Burası izmirin yeşil alanı değil,( kamu alanı değil) burası komple sahipli,tapulu araziler,bilmeden insanlar yorum yapıyorlar.

Yorumu oyla      0      2  
Abdullah 29 Nisan 2024 Pazartesi 10:35

Bakacağız göreceğiz cemil başkan sermayenin yanında mı duracak, yoksa halkın yanında mı... Planlara kim karşı çıkıyorsa, planları kim geciktiriyorsa sermaye sahiplerine hizmet ediyor

Yorumu oyla      1      1  
İzmir için!! 29 Nisan 2024 Pazartesi 09:59

Merhaba , Gerçekten Söz Konusu Alan O Kadar Kıymetli ki,İzmir'in kaderini Değiştirecek Potansiyelde !! Vede İzmir'de nereye Bakarsanız Bakın En düşük planlama İle olacak !!! 3 Tarafı Gökdelen İle Çevrilmiş Bu Alan Kaderine Terk Edilemez !! Mal Sahipleri'de Haklı Durumda !! Etrafları Büyük şirketler Tarafından Gökdelen ile dolmuş,gelir kapısı olunmuş buradaki İnsanlara,Halka Gelince Sadece 40 Yıldır Bekleniyor....!!! Artık Her Kesime Katkısı olacak olan bu alanın herkes için ivedilik ile planlamasının bitirilip yatırımcıya açılması gerekiyor... Her Şey izmir için ,Saygılarımla...

Yorumu oyla      2      0  
mustafa 29 Nisan 2024 Pazartesi 09:57

Yeşil alandan bahsetmiyor da hastaneden kafeden bahsediyor.Tarım arazileri bitmiş yok olmuş.Umurlarında değil

Yorumu oyla      4      2  
hakkı 29 Nisan 2024 Pazartesi 09:55

İzmirin son kalan yeşil alanlarını imara açmak için ne çok çırpınıldı

Yorumu oyla      6      2  
Kahraman-çirkin öyle mi 29 Nisan 2024 Pazartesi 09:52

Bu üslupla randevu zor alırsınız. 4 yıl sonra olası iktidar değişikliğinde derdinizi bu üslupla İmamoğlu'na anlatırsınız, tabi dinlerse. Seçilmiş belediye planlamanın dışına itiliyor, sonra destek bekleniyor. Bu saatten sonra tarım arazilerine herkesin imar isteme hakkı doğmuştur. Böyle böyle tarımı bu ülkede bitireceksiniz.

Yorumu oyla      4      2  
oguz 29 Nisan 2024 Pazartesi 09:48

dededen toruna miras olarak devam eden 50 yıla yakın sure devam eden mağduriyetin hayırlı bir sekilde bitmesini diliyoruz

Yorumu oyla      1      2  
Mehmet Karakulak 29 Nisan 2024 Pazartesi 09:41

Bölge hakkında gram bilgisi olmayıp fikri olan, diline rantı pelesenk edenler siz gelmeden ben söyleyim İnciraltı’nın %99’u tapulu hak sahibi İzmir’li vatandaşındır ve son yılların en düşük emsalleri verilmiştir. Buna itiraz etmeyen 2 milyon m2 alanı kamuya terk eden vatandaş hakkında bilinçli konuşun.

Yorumu oyla      1      1  
Uğur 29 Nisan 2024 Pazartesi 09:22

Halkçı belediyemizin İnciraltı halkını dışlaması bizi gerçekten çok üzüyor. Düşünün tarım yapamıyorsunuz, çivi çakamıyorsunuz, onlarca yıldır sabrederek sermayeye ata toprağınızı peşkeş çekmeyerek direniyorsunuz. En sonunda yüzde 40 terk ile İzmir''deki en düşük yoğunluklu imar ile yapılan planı bile kabul ediyorsunuz ama inanılmaz bir sekilde yine dışlanıyor yok sayılıyorsunuz, inanılmaz bir durum çok yazık ediyorsunuz bizde İzmir''liyiz yazıktır.

Yorumu oyla      1      2