YORUMLAR
Toplam 24 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Lombak 14 Nisan 2018 Cumartesi 12:03

Türkiye'de dolmuşlar çok sıkı kontrol altındadır. Bunların belgelendirilmeleri, araç yaşı, bakımları, hat düzenlemeleri başka hiçbir ülkede olmayacak şekilde sıkı denetim altındadır. Batı'da ulaşım maliyetini toplulaşarak düşürmeyi hedefleyen ve UBER adıyla icat ettikleri şey, Türkiye'de belediyelerin denetiminde hatlı yapılan işin korsan versiyonudur. Ve güvenilmezdir. İstanbulda taksiciler tepki göstermiş olsalar da daha sonra hatlı dolmuşçular da olaya uyanmışlar ve taksicilere destek vermişlerdir. Sanırım bu konuda belediye ulaşım yetkilileri daha doyurucu bilgi verebilirler.

Yorumu oyla      12      9  
Lombak 13 Nisan 2018 Cuma 13:35

Farklı hatların birbiriyle entegrasyonu da sorun. Hadi tramvayı kabul ettik diyelim. Karşıyaka tramvayı geliyor bir apartman bloğunun önünde duruyor. Hadi o kalktı arkasında tersane. Ancak tersane de kalksa İzban'a yakın bir durak elde edebiliyorsun. Mevcut durumda Alabey'e yürüyeceksin de izbana tabanvayla entegre olasın. Eksikleriyle kabul ettiririz zihniyeti. İmkansız denileni yapın millet sizi takdir eder. Fark yaratın takdir eder. Ben yaptım olducularla bu işler olmuyor.

Yorumu oyla      16      11  
Lombak 12 Nisan 2018 Perşembe 23:57

Belediyecilik biraz da imkansız gibi görünenleri yapmaktır.

Yorumu oyla      13      9  
yok ya 12 Nisan 2018 Perşembe 17:15

55 dakika yolculuk mu sürüyor ? ataşehir-karşıyaka iskele arası 25 dakika gibi bir süre sürüyor.

Yorumu oyla      16      8  
İzmirli 12 Nisan 2018 Perşembe 16:39

Avrupalılar demek ki bir şey bilmiyor ki dar sokaklara , şehrin göbeğine , trafiğin içine tramvay yapmışlar. Halbuki Lombak' a sorsalardı bu hataya düşmezlerdi. F.Altay - Halkapınar arasında da tramvaydan önceki gibi otobüsleri tramvay ile beraber çalıştırmak net gerizekalılıktır. Otobüs , otomotil dediğimiz taşıtlar çevreye inanılmaz zararlı taşıtlardır. Otobüs , otomobil sayısı ne kadar az olursa o kadar iyidir. Günümüzde raylı sistemler ana omurgayı oluştururken otobüs hatları besmele olmuştur ki doğrusu da budur ancak metro güzergahında , özellikle yeraltından giden metro güzergahında alternatif olarak belli aralıklarla otobüs çalıştırılabilir. ulaşım master planına bakarsak da Buca metrosunun 2.etabı Üçyol_Çankaya_Alsancak_Halkapınar_Bayraklı diye gidiyor. Zamanında Bornova Merkez , salhane, Halkapınar , alsancak , Çankaya , konak diye metro güzergahı olsaydı dediğinde haklısın ancak tramvayın güzergahında şu an metro yapılması imkansız ve gereksiz. Şimdi Buca metrosu Bayraklı ya uzayacak. Alsancak , Altınyol, Yeşildere gibi yolların rahatlaması için alternatif yol yapılması gerekiyor. Bunun 1.aşaması çevre yolunun 1.aşamasıydı. 2.aşaması körfez geçiş projesidir. Tartışılan bir proje ancak yapılması gerekiyor mu evet. tünel olur, köprü olur bir şekilde körfeze minimum zarar ile yapılması gereklidir.

Yorumu oyla      11      14  
12 Nisan 2018 Perşembe 15:57

Sayın yazarın acaba tramvayın Çiğli izbana ve Atasanayi metrosuna uzatıldığından haberi varmı? Ayrıca dibindeki bostanlıda iskele varken mavişehire değil Çiğli'ye iskele yapılmalıdır. İzmirin gelişememesinin sebebi yıllardır yatırımların hep aynı yerlere yapılmasındandır. Aynı yere gereksiz paralar harcaya harcaya gelişmesi gereken yerler bir türlü gelişemedi. Bostanlı da sahil düzenlemesi mevcut iken ne diye tekrar bozulup yeniden yapıldı? Çiğli sahilleri neden inciraltı gibi değerlendirilmiyor? Çiğli ilçesi, sahilleri olupta halka yararlandırılmayan tek bölgedir. Ayrıca tramvay çok yavaş. Bu kadar yavaş bir tramvay İzmir gibi ulaşım sorunu olan bir şehirde ihtiyaca cevap veremez. Arabayla 10 dakikada geçtiğim karşıyaka mavişehir hattını tramvayla 55dakikada almak akıllı bir insan hareketi değil.

Yorumu oyla      16      10  
Lombak 12 Nisan 2018 Perşembe 14:57

Gazi Bulvarı, Çankaya, Montrö Meydanı, Lozan Meydanı, Alsancak Camii, Kapalı Spor Salonu- Alsancak Garı. Bu saydığınız güzergahın metro olması gerekiyordu. Tramvay değil. O zaman ulaşımı ikame etmez ulaşıma alternatif yaratırdınız. Mevcut yolları kısıtlamazdınız. Bu hatta metro yakışır. Modern şehirlerde tramvay ikame için değil alternatif yaratmak için vardır. Alanın müsaade etmediği yerde metro yaparsınız. Yoksa işte böyle Alsancaktaki gibi sıkışır kalırsınız. Hata geliyorum dedi. Geldi. Geçmiş olsun.

Yorumu oyla      18      12  
Sahiz 12 Nisan 2018 Perşembe 08:08

Yazık taksi dolmuslarida ekmeğinden ediyorlar

Yorumu oyla      10      18  
Komedi 12 Nisan 2018 Perşembe 01:01

Yalili demokratın mesajını okuyunca sanırsın ki tramvay kıbrıs şehitlerinden 10 km öteden geçiyor.

Yorumu oyla      21      6  
Kimin hizmetinde olsun? 12 Nisan 2018 Perşembe 00:21

Tramvay, Gündoğdu'da ve Kıbrıs Şehitlerinde Lay Lay Lom yapanların hizmetinde mi olsun; yoksa, Gazi Bulvarı, Montrö, Lozan, Alsancak Camii,etrafına işine gücüne gidenlerin, Kapalı Salon ve Çevresindeki Sağlık Kuruluşlarına gidenlerin hizmetindemi olsun? Cevap verilmesi gereken soru bu. Gündoğdu Meydanı ve Kıbrıs Şehitleri'nde saatlerce volta atanlar, 500-600 mete daha fazla yürüyüp tramvay durağına gitsinler bir zahmet.

Yorumu oyla      23      6  
muhalif 12 Nisan 2018 Perşembe 00:18

kimse tramvaya karşı değil. Güzergahta sıkıntı var. Hayır sorun yok diyenler gözümde hükumetin her yaptığını onaylayan kişilerden farksız. Bir chp li olarak şu boş adamlardan biktim. Partili de olsan chp i eleştirmekten kaçınmayın. bu eleştiriler dikkate alınırsa iktidara taşırız partiyi. ama yaptım oldu aziz efendinden kurtulmadıkça olmaz bu iş. genel sekreterin ankaralı, genel sekreter yardımcın istanbullu, müdürlerin amasya, malatya, tokat vs.li yani izmirde anca 3 5 senedir varlar. bunlar nasıl iyi hizmet etsin izmire. izmiri tanımıyor insanini bilmiyor, sokağa bıraksan kaybolur.

Yorumu oyla      13      14  
nuri pınar 11 Nisan 2018 Çarşamba 23:46

değerli Ndim Bey. İskele yapmakla iş bitmiyor. Güzelbahçe'ye de iekele yapıldı ama hala sefer başlayacak diye bekliyoruz. Denizden ulaşım mutlaka desteklenmeli... Ayrıca Bostanlı dolmuşlarının akıbeti, Konak'tan Tepecik, Talatpaşa ve Kahramanlar Alsancak yönlerine çalışan 79 taksi dolmuşun da önümüzdeki günlerde başına gelecek gibi görünüyor... Sonrası yandım gülüm keten helva... Selam ve saygılarımla

Yorumu oyla      10      13  
Salatalık 11 Nisan 2018 Çarşamba 23:02

Nedim Bey, Bakıyorum Toplu Taşım Uzmanı olarak tramvayın güzergahı hakkında da uzmanlığınızı konuşturmuşsunuz. Sahilden giden tramvay mı daha çok kişiye hitap eder? yoksa; Gazi Bulvarı, Çankaya, Montrö Meydanı, Lozan Meydanı, Alsancak Camii, Kapalı Spor Salonu- Alsancak Garı şeklinde olan bir güzergah mı? Aslında bunu anlayabilmek için mutlak Ulaşım Uzmanı olmaya gerek yok. Biraz mantığınızı kullanırsanız, seçilen güzergahın sizin önerinize göre çok daha fazla kişiye hitap edebileceğini anlayabilirsiniz. Yeterki ön yargılı olmayın.

Yorumu oyla      18      6  
izmirli 11 Nisan 2018 Çarşamba 22:59

Konak tramvayının Hocazade istasyonu ile Kıbrıs Şehitleri Caddesi arası mesafe 300 metredir, Gündoğdu Meydanı ise 500 metredir. hattın geçtiği güzergah doğrudur. yoğunluk sadece sahilde de değildir.

Yorumu oyla      19      6  
mahmut durmaz 11 Nisan 2018 Çarşamba 22:43

buca tramvayı da yapılmalıdır.

Yorumu oyla      16      5  
Lombak 11 Nisan 2018 Çarşamba 22:30

Hataların kabulü de bir başlangıçtır. Nesne diyerek aşağıladıklarınız da oy sandığında yanlışlıklara ayar verecek seçmenlerdir.

Yorumu oyla      15      9  
Yalili Demokrat 11 Nisan 2018 Çarşamba 20:49

Sayın Atilla, toplu ulaşım ile ilgili tespitlerinizde çok haklısınız. Alsancak'in yoğunluğu Kıbrıs Şehitleri ve Gündoğdu'dadir. Otobüsler Şair Eşref Bulvari'na yönlendirildiği için insanlar mecburen oraya gidiyor. Elbette tramvayin Kordon'dan geçirilmesi hem trafik yükünün azaltılması için daha da önemlisi insanların yoğun olduğu yerden toplu ulaşıma ulasabilmeleri için çok daha mantiklidir. Aslında konuşulacak çok şey var ama dediğiniz gibi halen Stalin kafalilar var.

Yorumu oyla      17      22  
Bülent ışık 11 Nisan 2018 Çarşamba 20:34

Tramvayın yapılış amaçlarından birisi deniz ulaşımı ile entegrasyon değil mi .? İzban ile bağlantısına gelince Mavişehir izban a kadar tramvay projelendirilmişti. Sanırım arazi sorunu olduğu için bir durak öne çekildi. Tramvaya bugün Halkapınar dan bindim akşam üzeri 18 de 25 dakikada Konak istasyonuna vardı. 4 sene önce aktarma yok iken Gümrükten Alsancak garına yolculuk süresi 30 dakikayı buluyordu.

Yorumu oyla      27      9  
ibrahim Yüncü 11 Nisan 2018 Çarşamba 18:42

İşin gerçeği, belli hatlarda tramvay, toplu taşımaya büyük rahatlık getirdi. otobüs sayısında azalma olabilir mi daha sonra göreceğiz... Tek sıkıntı Çankaya- Alsancak arasında yol üzerinde park yapmayın diyecek kimse yok! Belediyenin çekme araçlarına iş düşüyor... Tramvay rahat kolay ulaşım ancak takıntı halinde şikayet edenleri anlamıyorum.

Yorumu oyla      29      10  
Kamyon lobisi 11 Nisan 2018 Çarşamba 18:34

Dolmuşçuların kendi denetimi olmadığı için çoğu suç işlemiş insanlardan oluştuğunu,her yerde durarak trafik yarattığını,trafik kurallarını hiçe sayarak insanların canına malına kast ettiğini ve hiçbir gelişmiş ülkede bu tarz yapıların olmadığını yazdığım için bana da salatalık demişti 'değerli' yazar.

Yorumu oyla      27      11  
Ercan 11 Nisan 2018 Çarşamba 18:16

İzmirde ki trafik istanbulu geçmiş kimin umrunda

Yorumu oyla      13      24  
Ali osman 11 Nisan 2018 Çarşamba 17:59

Aklın yolu bir bir süre sonra mecburen Alsancak ta tramvay kıyı şeridinde olacaktır Nedim bey lütfen İZSU nun zamlarınada bir el atın. Fahiş zamlara lütfen bir dur diyelim Sivas''a Ankara''ya Manisa Eskişehir e ya oranla neden daha fazla odeyelim

Yorumu oyla      17      19  
Merthan 11 Nisan 2018 Çarşamba 14:19

Dünyanın bütün gelişmiş ülkelerindeki büyük metropollerde tramvaylar şehir merkezinin en yoğun arterlerinden geçer. Bu bölgeler özel araçlardan arındırılır. Dolayısıyla tramvay günübirlik düşünenlerin çok hoşlanmadığı ancak gelecek vizyonuna uygun düşen bir yatırımdır. Ayrıca yolcuların popolarını birbirine değdirerek yolculuk ettiği ilkel dolmuşları ne gayeyle savunduğunuzu anlamlandıramadım. Nostalji desem değil, konfor desem değil...Çok tuhaf bir takıntı.

Yorumu oyla      40      16  
Gürkan 11 Nisan 2018 Çarşamba 12:32

Kamyon lobisi mi ? :) biz size 'dolmuş lobisinin adamı' diyor muyuz ya da hakaret ediyor muyuz ? Ne demek küçük ve önemsiz nesneler ? Ulaşımdan anlamadığınız da o kadar belli ki ! Birde toplu ulaşımı savunup taksiden inmemek de ayrı bir komedi :) tramvay bahanesi ile dolmuşları kaldırdılar demek ne demek ? Bir önceki yazınızdaki esas konu da karbon salınımı. Kimsenin kamyon lobiciliği yaptığı da yok. Bunu nereden çıkardınız ? Konak tramvayı sahilde çalışsın , Alsancak' a girmesin demek bile hem ulaşımdan anlamadığınızı gösterir hem de özel araca özendiriciliktir. Karbon salınımı ? Avrupa olunca devrim burada dolmuşlar kalkmasın, tramvay Alsancak' a girmesin , özel aracı olanların aman rahatı bozulmasın. Ayrıca Karşıyaka tramvayının yarım olduğunu burada defalarca yazdım. Hattı İZBAN'a uzatmak da yeterli değil. Karşıyaka tramvayının esas amacı yeterli gelmeyen İZBAN'a alternatif olmalıdır. Yapılması gerekenler : Mavişehir İZBAN'a hat uzatılmalıdır. ( Belediye bürokratları yakın zamanda uzatılacak demişti.) Hat Çiğli' ye uzatılmalıdır ki çalışmalar var. 3.olarak da hattın önce Bayraklı' ya oradan da Bornova ve Halkapınar' a kadar uzatılması gerekiyor. Çiğli , Karşıyaka , Bayraklı , Bornova , Konak arasında müthiş bir tramvay ağı olmuş olur. Böyle bir ağ sayesinde birçok otobüs hattı devre dışı kalacaktır ya da kısalacaktır. Birçok otobüs hattının devre dışı kalması ya da kısalması demek de ESHOT'un zararının azalması , karbon salınımında büyük düşüşün olması , trafiğin azalması , gürültünün azalması demektir.

Yorumu oyla      39      11