YORUMLAR
Toplam 41 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
23 Mart 2018 Cuma 19:51

Uç örnek verdiğiniz 4 çocuğa ayrı ayrı kart olmazsa bu çocuklar 90 dakikadan nasıl faydalanacak.Sayın yazar toplu ulaşım araçlarını belli ki kullanmıyor.Kullansa bu ayrıntıları bilir.Egekent te 100 bin kişi yaşadığını iddia eden kişi Çiğli nin toplam nüfusu 190 bin.

Yorumu oyla      10      5  
poyraz 23 Mart 2018 Cuma 16:11

Ankara da üniversite de okuyan kızım Esenboğa havaalanına (30 km ) Ankaray ve otobüs ile 1.75 + 11.00 = 12.75 liraya gidiyor. Adnan Menderes havaalanından izban ile aynı mesafe öğrenci 1.85 lira.Fazla da fark yokmuş değil mi arasında.?

Yorumu oyla      14      6  
bülent ışık 23 Mart 2018 Cuma 15:58

yorumcunun birisi Özfatura zamanından beri transit yol yapılmadı demiş.Özfatura zamanında İstanbul belediyesinin hurda ayrılmış troleybüsleri alınıp Buca ya troleybüs hattı döşeyip orada çalıştırıldığını unutmuş anlaşılan ya da yaşı hatırlamaya yetmiyor.Ayrıca Özfatura zamanında şu anda ki otomobil sayısının 10 da 1 i kadar otomobil varken trafikte birgün tek plaka birgün çift plaka uygulaması da bir müddet uygulandı.

Yorumu oyla      14      11  
23 Mart 2018 Cuma 15:54

Egekent'in nüfusunu bilmiyorsanız İzmirde yaşamıyorsunuz herhalde. 1990'da 8548 konut teslim edildi. 4 kişi yaşasa her evde 40bin nüfus yaşıyordu o yıllarda. O zamandan bu zamana bir Egekent daha inşa edildi. İzkent vs. Haberiniz yoksa öğrenin.Evka4 denen 1000kişinin bile yaşamadığı bir avuç yere 3-5dakikada bir otobüs koyan büyükşehir kuzeyin en büyüğüne lütfeder gibi 20-30dakikada bir araba koymuş. Büyükşehirde bu kafalar varken İzmir'den hiçbirşey olmaz. Hem modern yapılaşmayı destekleyeceksiniz hemde toplutaşımayı kaldıracak zorlaştıracaksınız. Bu kafa eski kafa.

Yorumu oyla      15      8  
23 Mart 2018 Cuma 12:42

Arkadaş çevre yoluna metro yapıp ne yapacaksın? Yeni yapılan ( daha temel aşamasında ) bayraklı hastanesi sanki açılmış da toplu ulaşım yok diyor :) egekent ne ara 100 bin oldu ?

Yorumu oyla      13      11  
23 Mart 2018 Cuma 11:32

Aliağa-Tepeköy ücreti farklı Aliağa Karşıyaka , Halkapınar ücreti farklı. Selçuk' a gitmeyen de ücretini vermiyor. Selçuk' tan gelen yolcu izban yokken 2,86 ya mı geliyordu?

Yorumu oyla      12      5  
23 Mart 2018 Cuma 10:48

Bu işin doğrusu Egekent-BornovaEvka3 metro projesidir. 29.06.2014'ten beridir kuzeyin en büyük semti nufüsü 100bine gelen Egekent'in ulaşımı tamamen kesildi. Sadece 20-30 dakikada bir 342çiğli ve 443bostanlı. Oldu olacak onlarıda kaldırsınlar. Pamukkale ve diğer firmaların istanbul seferleri bile daha çok. Kuzeyde binlerce toplu konut projesi yapıldı. Çiğli çevreyolu tüneller, yeni yapılan Büyük Bayraklı Hastanesi arası hiçbiryerde toolu ulaşım yok. Milleti özel arabaya mecbur bıraktılar. Acilen bu güzergahı besleyen 3-4dakikada bir metro şart. Aksi takdirda bu izban garabeti olacak şey değil. İzban kaldırılmalıdır. Bu garabet kuzeyi ikiye böldü çin seddi gibi. Karşıyakanın ne özelliği varda yer altından geçirildi? Vatandaştan 3-5kişi Aliağaya Tepeköye gidecek diye ben şehiriçinde biryerden biryere gidemiyorum. Aziz Kocaoğlu kendi ayağına sıkmış ve Priştina'nın mirasını kötü harcamıştır. Bir an önce yerine genç ve dünya görüşü olan birisi gelmeli. Aziz Kocaoğlu İzmiri yönetemiyor,çok yetersiz.

Yorumu oyla      17      9  
Kentkart 23 Mart 2018 Cuma 09:00

Gittiğin kadar öde sistemini canı gönülden savunan arkadaşlar merak etmeyin.belediye 15 şubattan beridir benden aldığî ekstra 2 lira ile zararını kapatıp kara geçtiğini düşünüyorum.Zaten tüm yolcular Aliağa''dan binip Tepekøy''de iniyordu.Yetmiyor günde sadece 12 sefer yapan Selçuğ''a da gidiyordu.Çok şükür bu beleş gidişler önlendi.Artık izbanımız kârda.Yaşasın Zürih kafası.

Yorumu oyla      16      13  
Yalı Çapkını 23 Mart 2018 Cuma 08:15

Hanzede Hanım yasal olarak 7 yaşındaki bir çocuk zaten kart basarak geçmek zorunda. Bu otobüstede metrodada vapurda da böyle olmalı. Bu yaştaki bir çocuğun öğrenci kartı alarak indirimli seyahat etme hakkı var. O yüzden kartında 10 lira değil 4-5 lira civarında para olması gerekiyor. Yani verdiğiniz bilgiler ve örnekler doğru değil.

Yorumu oyla      12      11  
kentli 22 Mart 2018 Perşembe 22:30

İzban bekçileri eşini dostunu turnikelerden bedava sokarken iyi. Haram olsun garibin hakkı

Yorumu oyla      18      5  
22 Mart 2018 Perşembe 22:22

Artı para uygulaması adil ve pratik değil. Bir an önce çözüm üretilmeli. İzmir dışarıda yaşayan ve sosyal demokrat bir kent. Hangi partiye oy verirse versin. İzmir'li sosyaldir, demokrattır. Bu sisteme geçilmeden önce İZBAN Şirketi, açıklamalı ve gelen itirazları da dikkate alarak uygulamaya geçmeliydi.Önce uygulama başlatıldı. Sonra tartışmalar. Sonra insanların öğrenci, dar gelirli, emekli profil ve ihtiyaçları dikkate alımamış belli ki. Şimdi Torbalı'dan bir öğrenci Konak'a, Alsancak'a gezmeye gelmesn mi? Steril ve varsılların yaşayabildiği alanlar mı yaratılacak? Ulaşım temel bir haktır. Hizmette karlılık aranmaz. Hatta, ayrıcalıklı nüfus gözetilir ki, insanlar karışsın görüşsün ve etkileşimde bulunsun. Bence İZBAN , artı para uygulamasını acilen gözden geçirip düzeltmelidir. İzmir'e uymadı.

Yorumu oyla      18      6  
TC misafir 22 Mart 2018 Perşembe 21:51

Sosyal belediyecilik diyoruz, zam oldu diyoruz, Amsterdam 7 euro diyenler var sanırsın Zürih'te yaşıyoruz. Arkadaşlar, elektriğe, ekmeğe, benzine, kiraya, suya, ilaçlara zam geldiğinde ne kadar itiraz ediyorsak bir vatandaş olarak bu zamma da uygulamaya da tepki göstermelisiniz üzerinizdeki üniforma vatandaş üniforması akp, chp veya bilmem ne partisinin değil. Biz bu basit durumlarda bile aynı tepkiyi veremiyorsak bu yönetici ahalisi tepemizden inmez. 2.86 ödüyorduk, 7.54 oldu Karşıyaka. Unuttun mu geri yüklemeyi ne olacak? Kim karşılayacak zararını? Ben merak ediyorum uygulamanın üzerinden 1 ay geçti blokajı kaldırmayı unutanlardan ne kadar gelir elde ettiler? Vatandaşın geri almayı unuttuğu tutar 1 ayda ne kadar? Daha düne kadar şu kadar mesafeyi sadece 2,86 TL'ye gidiyoruz diyenler vardı şimdi ise gittiğin kadar ödenin neferi olmuşlar.

Yorumu oyla      16      8  
Uygulama Birliği 22 Mart 2018 Perşembe 21:13

Kamu 23.03.2018 tarihinden itibaren; ESHOT , İZULAŞ, METRO ve İZDENİZ de uygulanmakta olan tek İZMİRİMKART ile arka arkaya geçiş uygulaması yaşanan farklılığı ortadan kaldırmak ve uygulama birliği sağlamak için İZBAN’da da uygulamaya başlanacağı şu an Eshot internet sitesi duyurularında bulunmaktadır.Bakalım buna göre artı para sistemi nasıl işleyecek ?

Yorumu oyla      11      5  
Gürkan 22 Mart 2018 Perşembe 19:17

Bundan yıllar önce rahmetli ve ekibi Aliağa - Menderes metro hattına başlıyoruz demişlerdi. Sayın yazarda hikayeyi bilir. Sonra bakıldı ki yapılan iş banliyö hattını iyileştirme , metro ayarına getirmekmiş. Ucuzluktan Karşıyakalılara sistemi metro diye yutturan kimse de yok. Zamanında imkanlar yoktu. Eldeki imkanlar ile bu proje yapıldı. Doğru proje değil ancak iyileştirmeler yapıldığında sistem düzelir. Aşağıda da dediğim gibi uzun vadede TCDD ' nin 3 ve 4.hatları döşemesi, kısa vadede de yeni bir sinyalizasyon yapıp , banliyö hatlarının Torbalı ve Menemen 'de aktarma yapılması sağlanması takdirde izban 5 dakikanın da altında sefer yapabilir ama aradan yıllar geçti TCDD ve hükümet bu konuda hiçbir adım atmadılar. Amaç çok net belli ve art niyet var. İZBAN 'ın esas yapılış amacı da Selçuk'tan , Bergama' dan yolcu taşıyalım değildir. Açılımı şudur , metro gibi algılamamak lazım tezi doğru değildir. Şehir içi ulaşım için yapılmış bir sistemdir. Sorun da zaten burada çıkıyor; çünkü hat tam olarak bir metro hattı değildir , banliyö hattı da değildir. Böyle olunca ücret toplamada da sıkıntı çıkıyor. Gittiğin kadar öde doğru ancak toplama biçimi yanlış. Baştan belli bir miktara bloke konulacağına indiğin istasyonda ücret kesilse daha doğru olur. Yolcu binerken kartını okutturur, indiğinde de tekrar okutturur, sistem gittiği yolu hesaplar ve ücreti keser.

Yorumu oyla      12      6  
Doğrusu 22 Mart 2018 Perşembe 18:53

Sayın Yalçın Ak ; İzban dan aldığın artı paradan sonra aktarma için 5 dk geçmesi gerektiği kuralı yok . Öyle bir kural olsa ne Halkapınar. ne de Hilal aktarma istasyonları insanları taşıyabilir. 5 dk kuralı ilk binişten sonra 5 dk geçmeden 2. ci defa binersen tekrar ücret alıyor. Burada önemli olan Menemen’de hangi numaralı otobüs hattına bindiğiniz. Eğer siz 747 -754 -755 - 756 - 758 nolu hatlardan birine binmişseniz bu hatların aktarma hakkı olmadığından tekrar ücret almıştır .

Yorumu oyla      9      5  
muhalif 22 Mart 2018 Perşembe 18:32

izban bir kere metro değildir, "izban" ın açılımı izmir banliyö trenidir, TCDD bu yatırımı tek başına yapamadı ve büyükşehirle birlikte yaptı ve hattın yatırım maliyetini belediye ödedi. banliyö hattı güneyde selçuğa ualştı yeni projede tire ve ödemişte var, kuzeyde ise aliağaya bergama eklenecek. izban hattını şehir içi metro gibi algılamak abestir.avrupa örneklerine bakarsanız almanya ve amsterdamda metro ayarındaki bu banliyolara havaalanından şehre gitmek için bilet uygulaması var ve 7 Euro karşılığında biniyorsunuz.

Yorumu oyla      14      8  
yalçın ak 22 Mart 2018 Perşembe 17:41

Karşıyaka'dan İzban'a bindim ve Menemen istasyonunda inerek artı paramı aldım.İzban'a bindiğim süre den takribi 30 dk. olduğu halde yeniden otobüse bindiğimde 1 kontür daha benden kesildiğini gördüm.Sebebini araştırdığımda iade edilen parayı yeniden otobüse binilmiş gibi algılandığından 5 dk.iadeden sonra 5 dk. da geçmediğindenm 1 kontür kesilmiş oldu.Soruyorum:Bu ne biçim yazılım ve dahiyane buluş bu mudur.

Yorumu oyla      16      6  
gürkan 22 Mart 2018 Perşembe 17:29

Ercan kardeşim izban gereksiz, Aliağa'ya tren gitmesin diye bir şey yazdığımı hatırlamıyorum. izban yanlış projedir dedim. ikisi farklı şeyler. bu güzergahta bağımsız metro hattı olmalıydı. havaalanı-çiğli arası metro, (ödemiş-tire-selçuk-torbalı)-basmane ve (bergama-aliağa)-alsancak banliyö hatları olmalıydı. metronun güzergahı da Buca' nın içinden geçmeliydi. hepsini bir arada yapmaya kalkınca sorunlar çıkıyor. bizim sokaklarımız dar, tramvay olmaz diyenler Avrupa ve Uzak Doğu'da dar yollara yapılmış, şehri örümcek ağı gibi sarmış tramvay hatlarını görmüşler mi? bülent kardeşim sen de 50 kuruş yüklemeye devam et, birikince izban' a binersin :)

Yorumu oyla      13      9  
Bülent ışık 22 Mart 2018 Perşembe 16:32

Gürkan asıl sen anlamıyorsun. Kartına niçin en az 10 lira yükleme yapılabiliyor anlamadım. Makinelerden en az 50 kuruş yükleme yapılabiliyor.işte böyle ne makineden yükleme yaparsınız ne de toplu ulaşım araçlarını kullanmazsanız böyle boşa düşersiniz. Ayrıca küçük çocuğa annesinin indirimli bilet yerine tam bilet basacağindan bile haberin yok.

Yorumu oyla      16      8  
bucalı 22 Mart 2018 Perşembe 16:29

on numara beş yıldız bi yazı

Yorumu oyla      14      9  
Zafer 22 Mart 2018 Perşembe 16:26

Türkiye plansız büyükşehirlere sahip bir ülke. Bizde Konya gibi geniş düz arazilere sahip şehirlerden başka yere tramvay yapmak garabettir. Hele hele deniz kıyısına ray döşemek, kamu zararıdır. %50 düşük verimli şekilde ray döşendi. Nüfusun tam göbeğine ray döşenir, öyle deniz kıyısına, nüfusun tam ucuna ray döşemek, bunun için hali hazırdaki düzeni de hallaç pamuğu gibi atamak bir sürü para harcamak kamu zararıdır. Aziz Bey pek seviyor "rantabl" kelimesini ya, aha bizim tramvaylar "rantabl" değildir! İlla denize paralel olacaksa daha içerden geçmesi gerekir. Aslında denize dik gelmesi gerekir. Coğrafi olarak bunlar olmuyorsa da o şehrin çözümü tramvay değildir. Raylı olarak metrodur. Geri kalan için de troleybüs ve elektrikli otobüslerdir. Bu tramvaylar yapılacağına öncelik Buca Metrosu ve Alsancak'tan da metro geçirmek olmalıydı. Özel aracından inmeyenler goygoyu eskidi artık. Yapılması gereken bir ulaşım var, işler var, taşınması gereken mallar var. 4,5 milyonluk şehirde, Özfatura'dan beri transit yol yapılmamış. Var olanlar "kafeler masa atabilsin kaldırımı" aşkıyla daraltılmış, geriye kalanlar da tramvaya kurban gitmiş. Neyin özel aracından inmeyenleri? İzban için burada particilik yapanlar; hepiniz çok yanlış yoldasınız. Halk zaten kızgın, yanlışı savunmak adına daha da üzerine gitmek müthiş fikir, bravo size!

Yorumu oyla      18      15  
sezarın hakkı sezara 22 Mart 2018 Perşembe 16:03

@bülent ışık 6.5 yada 10TL çok önemli oldugunu sanmıyorum. yazarın burada anlatmak istediği insanların bir şekilde magdur olması! herkes cebine 6.5TL yada 10TL yükelemek zorunda değil! olmamalı! en azından bizim ülkemiz de ve şehrimizde olmamalı. çünkü kabul etseniz de etmeseniz de biz gelişmiş bir ülke değiliz. ha bu arada sistem çok dogru bir sistem yurt dışında gayet güzel işleyen yerler var ama belirttiğim gibi biz gelişmiş bür ülke değiliz. gelişmekte olan hatta bana göre 2002 den beri de gelişmesi durmuş bir ülkeyiz. bu sebeple bu sistem izmir de işlemez. bakın adam sabah işe gitmek için evden çıkıyor. günlük 10TL harçlıgı var bu adamın ! gün içinde karnını mı doyursun izbana nasıl artı para basarım diye mi düşünsün ? bir tanesi de altta büyük şehirde yaşıyorsanız cebiniz de 10tl olacak yazmış! buyur işte belediyenin de yaptıgı bu ! DAYATMA!!! eğer CHP belediyesi isen . sosyal belediyecilik yapmak zorundasın ! biz bu yüzden oy verdik bu insanlara. böyle yapacaklar ise AKP den farkları kalmıyor.

Yorumu oyla      16      7  
meraklı 22 Mart 2018 Perşembe 16:01

Sayın Ünüz, provokatif yazı sırası sizde mi? Aşağıda örnekleri var, km başı ücret en adili! Olay sadece İzbanla sınırlı değil çünkü! Aklınıza gelen daha mantıklı bir çözüm var mı? Personel davranışları için şikayet kutuları var, benim de şikayet ettiğim durumlar (yazın klimanın çalışmadığı vagonlar) oldu, istasyon şefleri ilgilendiler. Ayrıca ben 90 dk içinde diye kartın başkası tarafından kullanılmasını hoş karşılamıyorum bunu önlemenin yolu da kartların kişiselleştirilmesi. Kişiselleştirilmiş kartlar, bir süre sonra performansına göre kentli kredi kartına dönüştürülebilir, neden olmasın? Ama amaç Kocaoğlu'na bunu fırsat bilip saldırmaksa, orada duracaksınız, onu fetöcülere yedirmedik, değil ki..

Yorumu oyla      15      13  
Gürkan 22 Mart 2018 Perşembe 15:44

Alsancak' tan 6.5 TL ise iyiymiş. Gayet normal :) sudan ucuz :) canım kardeşim sen kartına en az 10 lira yükleme yapabilirsin. 10 liranın espirisi oradan geliyor. Anlamamak mı istiyorsunuz yoksa cidden mi anlamıyorsunuz? Annesi çocuğuna sıfırdan kart alsa yeni sistemde daha pahalı. Kendi kartından basmak varken ne diye gidip boş karta bir dünya para verip üstüne de bakiye yüklesin?

Yorumu oyla      14      10  
Ercan 22 Mart 2018 Perşembe 15:19

Izban gereksiz yatirim olmus diyenler bilhassa aliağa da çalışanlara sorsun gerekli mi gerksizmi diye.Yazarimiz maşallah konuyu öyle bir bulamaç haline getirip anlatmış ki zannedersiniz ki dünyanin en büyük sorunu.Sistemin başka bir çözümü olmadığını bildiği halde varmış gibi de bir izlenim yaratmaya çalışıyor.Kartta on lira bulundurmak bile maddi olarak zorluyarsa artık vatandaşı yazarımız önce ülkenin ekonomik yapisnin nereye savruldugunu bir sorgulasın bu tür başka çözümü olmayan ayrıntılarla uğraşacağına.

Yorumu oyla      15      10  
Bülent ışık 22 Mart 2018 Perşembe 15:08

Daha önceki yazınızda Alsancak'tan 10 lira basılıyor yalanını yazdınız oysa 6.5 lira basıldığı halde.Bu yazınızda da 6 yaşından büyük çocuğunuz için kendi kartınızı basamiyacaksiniz diye yazmışsınız.6 yaşından büyük çocuğa öğrenci bileti basmak varken niçin tam bilet bassın? Siz toplu ulaşım araçlarını kullanmadığınız için tam ile öğrencinin hala 10 lira bastığını sanıyorsunuz .

Yorumu oyla      20      9  
BJK 22 Mart 2018 Perşembe 15:06

Çok büyütüyorsunuz anlamamakta ısrar ediyorsunuz bunun altında artniyet yatar.

Yorumu oyla      14      10  
Merkez 22 Mart 2018 Perşembe 14:47

İzmir toplu ulaşımında merkez olamayan bazı ilçelerin İzmir ulaşım ağı, ücret ve tarifelere göre hizmet bedelleri 1-Tepeköy- Konak 50 km. Toplu ulaşım bedeli 3.80.- TL. 2- Urla -Konak. 50 km T.U.B 5,00.-TL. 3- Kemalpaşa - Konak 33 km T.U.B 5,00.-TL. 4- Menemen - Konak 40 km. T.U.Bedeli 2.86.- TL. 5- Ayrancılar - Konak 30 km. T.U. Bedeli 5.72.-TL. Bu örneklerden yola çıkarak çevre ilçelerin toplu ulaşım ücretleri kamu yararı da gözetilerek daha adil düzenlemesi zor olmasa gerek ! Ama nedense yanlıştan bir türlü geri dönemiyoruz. Ben yaptım oldu düşüncesi daha ağır basıyor herhalde !

Yorumu oyla      17      9  
Lombak 22 Mart 2018 Perşembe 14:20

Ha şöyle millet bi dile gelsin. Ben yazınca trol diyolar.

Yorumu oyla      10      14  
Gürkan 22 Mart 2018 Perşembe 14:08

Özel aracından inmeyenler tramvaya garabet diyebiliyor. Bu şehre tramvay da lazım metro da ... ulaşım ana planına bakarsak Buca metrosunun etap etap uzacağını görürüz. Bir kolu Alsancak-Bayraklı , diğer kolu da İZBAN bağlantısı olacak. Mevcut yapılan tramvay hatları da yerinde projeler. Uzatılacak olması da yerinde ve doğru. Ayrıca Eskiizmir metro hattı ve Kuzey metro hattı da şehri oldukça rahatlatacak hatlar.

Yorumu oyla      18      11  
serap 22 Mart 2018 Perşembe 13:34

Hanzade hanım çok güzel anlatmışsınız. Yazdıklarınızın üzerine bir yorum yapamıyorum. İzmir'de Aziz Kocaoğlu dönemi bitmiştir, bitmeli....

Yorumu oyla      19      14  
Anti demir 22 Mart 2018 Perşembe 13:17

Bence gelin hep birlikte bimere yazalım hatta ulusal gündem olsun diye e dilekçe ile yasa önerisi verelim bakın o zaman bu Troll ler nasıl mağlup oluo

Yorumu oyla      12      8  
Ayşe 22 Mart 2018 Perşembe 13:07

Hanzade Hanım cığım, İzmir’de gerek Eshot gerekse İzban kadrolarının Ak zihniyetle dolu olduğuna dair düşüncelerim var. Toplu taşıma hizmeti için istihdam edilen şöforlerin özellikle İzulaş’ın gerek sefer düzenlerken, gerekse hizmet verirken adeta kötü hizmet için çabaladıklarını düşünüyorum. Mesela tıkır tıkır işleyen havaalanı otobüs servisi, birdenbire Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndan geçen 202 için iki saatlik aralıklara çıkıverdi. Sanki Havaş ile bir anlaşma yapıldı. Otobüs seferleri azaldığı gibi bazen saati olsa da araç gelmeyiveriyor. 3 kez gece uçuşum sonrası aynı durumu yaşadım. Gerekçe de arıza yaptı?! Geceyarısından sonra arızalının yerine koyacak başka hiç mi otobüs yok? İzban artı paraya gelince. Biliyor musunuz aynı uygulamayı İstanbul’da yıllardır yapıyorlar. İstanbul da toplu taşımda deli gibi para harcanıyor. 6-7 yıllık İst maceramdan sonra İzmir’e yeniden döndüğümde, en çok 90 dakika uygulaması ve toplu taşımın vatandaşı kollayan hali bana iyi gelmişti. Oysa şimdi İzmir i de İst’a benzetiyorlar. İzban’ın da İzulaş’ın da yönetiminin İst ya da Ak kafalı olduklarını düşündürüyor tüm olan biten. Yani biz İzmir miyiz değil soru, İzmir, İzmirli ruhuna mı emanet?

Yorumu oyla      16      6  
Nezihkar Mesut GENÇ 22 Mart 2018 Perşembe 12:57

Yapılanlar, sadece İZBAN mantığıyla açıklanabilir. 20 Mart saat;18.oo de Karşıyaka İsatasyonundan metroya bindim. Test aracı yazıyordu. Ekranda Aliağa geldi diye yazıyordu. Çiğli istasyonunda tren yolcuları indirdi. Sonra bir tren daha geldi. Onda da ÇİĞLİ yazıyordu. O da yolcuları indirdi. Rezevr dolduruldu. Menemen geldi.Menemen'e dek geldik. Aliağayı bekledik. Ekstradan 45 dakika Aliağa'yı bekledik. Öneri; bunu ne hakla ve ne mantıkla yaptılar. 25 km. 2.86 hangi mantıkla neye göre ölçüt alındı. Neden 35 km. 40 km. değilde 25. Neden 25 km den sonrası 7 kuruş.5-4 değilde. Tartışılmış bir şey olduğunu sanmıyorum. Olsaydı basına açıklama yaparlardı. Tamam müdürüm, siz en iyisini bilirsiniz çalışması. Ne yazıkki yıl 2018 de, karar nasıl alınır. Çiltlerce yazılmıştır. Daha ne söyliyeyim.

Yorumu oyla      14      8  
Gürkan 22 Mart 2018 Perşembe 12:56

Artı parayı bırak sistem baştan ofsayt. Parasızlıktan yapılmış bir sistem. İzmir'in başına bu projeyi bela eden rahmetliydi. Sadece 2 hat olan, liman bağlantısı ve bir çok tren seferlerinin yapıldığı hatta banliyö-metro karışımı sistem yaparsan o sistem sağlıklı çalışmaz ki zaten çalışmıyor. Metro sistemleri saatte tek yöne 50-60-70 ... bin yolcu taşıyabiliyorken İZBAN dediğimiz şey saatte tek yöne 13 bin civarında ancak yolcu taşıyabiliyor. Kapasitesi yetersiz bir sistem ve şehrin göbeğinden geçtiği gibi , havaalanı bağlantısı da var. Şehir içi ve banliyölerin ulaşımını aynı sistem üzerinden yapmaya kalkarsan ortaya artı para gibi saçmalıklar çıkar. Bu sistem sadece İzmir' e özgü değil ancak doğru da değil. Ben her seferinde karta "fazladan" bakiye yüklemek zorunda değilim. Her bakiye yüklendiğinde , her kart alındığında birileri para kazanıyor. Geçen de yazdım ; eskiden 10 lira bakiye varken 3 defa yolculuk yapılabiliyordu, şimdi ? Şu istasyondan binersem ne kadar bakiye lazım , şuradan binersem ne kadar bakiye lazım diye havuz problemi çözmek zorunda mıyım ? Ödemiş' ten nasıl TCDD'nin banliyö trenleri Basmane' ye geliyorsa Torbalı , Selçuk , Bergama , Aliağa gibi banliyölerden de Basmane' ye ya da Alsancak' a tren seferleri yapılmalıydı; havaalanı-egekent arasında da gerçek metro hattı yapılmalıydı. 2 sistem birbirinden bağımsız çalışacaktı ama ne yapıldı İZBAN. Daha hala daha uzatma peşindeler. Çok yanlış bir yatırım oldu. Bu saatten sonra ancak uzun vadede 3 ve 4.hattın çekilip sistemin ayrıştırılması, kısa vadede de Torbalı ve Menemen' de diğer trenlerin aktarma yapması, yük trenlerinin gece çalışması gerekiyor ancak bu da zor. TCDD kabul etmez. 3 ve 4.hat zaten oldukça maliyetli olur ancak yapılması mutlaka gerekiyor.

Yorumu oyla      12      11  
m.y. 22 Mart 2018 Perşembe 12:49

büyükşehirde yaşıyorsanız cebinizde 10 TL.olacak.eğer ulaşım pahalı geliyorsa o zaman büyükşehirde yaşamayacaksınız."artı para" uygulamasını da izban icat etmedi, burada yanlış bilgi veriyorsunuz, "artı para " sistemi metrobüs kullanımı ile birlikte, çok önce istanbulda başladı zaten,

Yorumu oyla      12      13  
A.Buğra TOKMAKOĞLU 22 Mart 2018 Perşembe 12:42

Fiyat konusunda verdiğiniz örnek yanlış. Alsancak'tan binen bir yolcu için 10 TL değil 6.50 TL yükleme yapması yeterli. Öğrenci için ise 3.73 TL olması yeterli.

Yorumu oyla      15      11  
Zafer 22 Mart 2018 Perşembe 12:32

Sorunun asıl sebebi bu izban denen şeyi Karşıyakalılara metro olarak yutturma sevdasıdır. Uzun yol aracı olan banliyö treninden şehir içi taşımacılık yapalım ucuzculuğu yüzünden halk cefa çekiyor. Bir kere asli ihtiyaç Bergama'dan Selçuk'a kadar dümdüz giden bir tren hattı değildir. Bu hattın esas kullanıcısı da şehir içi kullanıcısıdır. Şimdi şehir içi kullanıcısı, sadece hat şu an için gereksiz şekilde uzatıldığı için bu abidik uygulama ile mağdur ediliyor. İzban %90 kullanıcısı şehir içi ulaşım kullanıcısı. Asıl yapılması gereken Buca metrosunun Alsancak'tan geçecek şekilde planlanıp Çiğli'ye kadar gitmesiydi. Böylece garabet tramvay işlerine de girmeye gerek olmayacaktı. Şehir içi yolcusunun ihtiyacı budur. Hizmet budur. Yoksa zaten var olan hatta istasyon binası yap, bütün otobüsleri bu zaten düzgün çalışmayan, devamlı arıza veren şeye yönelt. İnsanları buna binmeye mecbur et. Sonra gereksiz yere uzat. Sonra çok uzadı diye ekstra paralar almaya kalk. Bunu yaparken vatandaşın parasını bloke et. Böyle iş mi olur?

Yorumu oyla      19      14  
Zafer 22 Mart 2018 Perşembe 12:24

Asgari ücretli anne, bak adı üzerinde asgari ücret. Ne kadar para alıyor da, nereden neyi artıracak yanında ekstra para taşıyacak? Borçlarını ödeyebiliyor mu daha? Bu ne utanmazlık! Halkın hali bu yahu, bu nasıl kafa? Belediye olarak bir hizmet veriyorsun, bunun da ücreti belli, eğer arıza yaşanırsa da vatandaşı başka araçla bedelini aldığın hizmeti yerine getirmek senin görevin. Parası yoksa sokağa çıkmasın ne demek? İşe nasıl gidecek? Siz kimsiniz halka bunları konuşuyorsunuz? O kadıncağız istemez mi yanında paralar olsun, şelale gibi aksın. Kadının yokluğunu böyle yüzüne yüzüne vurmak nasıl bir terbiyesizliktir!

Yorumu oyla      21      11  
sezarın hakkı sezara 22 Mart 2018 Perşembe 12:08

Hanzade hanım yazınız çok dogru! bende Aziz kocaoğlu ve ekibinin yönetim şekline değinmek istiyorum! Bu yönetimin tek bir amacı var yaptık oldu! Nasılsa alışırlar ! başka bir şey değil. Aktarma sistemin de oldugu gibi buda nasılsa unutulur gözüyle bakıyorlar. Aziz kocaoğlu ve ekibinin geldiklerinden beri yaptıkları çok güzel işler var bunu kabul etmek gerek ancak. izban meselesi gibi işleri bunlara güvenerek yaptık oldu . nasılsa kredimiz var diyorlar. YOksa vatandaşı magdur edecekelrini onlar da bal gibi biliyorlar! biliyorlar bu ülke ve şehir de cebinde 10TL ile gezen insanlar oldugunu. bunlar kent kart mı yüklesin 2 tane simitle karnını mı doyursun ! biliyorlar çocuklu insanların bu şekilde 1 kart daha alacaklarını ! bir kez daha yükleme yapacaklarını. bilmezlermi sizce? bunlar bu işlere yıllarını vermiş insanlar! ben her zaman söylerim CHP de AKP nin lacivertidir. hiç bir farkları yok. Biri din allah üzerinden sömürü yaparken diğeri Atatürk ve Laiklik üzerinden sömürü yapıyor! Bana lütfen birisi söylesin , son yıllar da izmirin ,istanbuldan en farkı kaldı? trafik,her yere gökdelen? pahalı ulaşım ? İzmir ile ilgili övündüğümüz her şey hızlıca kaybolmakta. ve bunda aziz kocaoğlunun ve ekibinin büyük payı var. Lütfen bana kimse devletten pay almıyor , bu şekilde başarılı işler yapıyor demesin ! bu magdur edebiyatıdır! hangi başkan olsa aynı şeyi yapacka belki de çok çok daha iyi yapıcak. rahmetli piriştina varken de bu şehir pay almıyordu. ancak işler tıkır tıkır yürüyordu. kimse kimse yi kandırmasın. sen onca güzel iş yap sonra bunların arkasına kredimiz var diyerek sıgın ve izmirliyi kazıkla, zor durum da bırak! Burası izmir diyecegim ama yukarıda yazdıgım gibi . burası artık bildigimiz izmir değil! bildigimiz izmir ve izmirliler böyle şeylere buakdar sessiz kalmaz. şimdiden belediyenin önünde protestolar başlar . aziz kocaoğluna geri adım attırırdı. saygılar efendim.

Yorumu oyla      21      12  
Hür Düşünce 22 Mart 2018 Perşembe 11:49

İzmir veya Ankara- İstanbul- Bursa fark etmez- Büyük şehirlerde artık hayat değişti. Eski yıllarda belki çocuğun için yanında para bulundurmazdın ama artık beş kuruşsuz nakitsiz yola çıkamassın. Tren-otobüs bozulabilir vs Şehir'de hele çalışıyorsan tedbirli olacaksın.Konu ilgi çekince sayın yazar anlaşılan ikinci baskı yapmış. Ayrıca, düzgün bir şekilde fikir beyan edenler ne zamandan beri trol oldu ?

Yorumu oyla      17      22