YORUMLAR
Toplam 46 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Sosyal demokrat 21 Mart 2018 Çarşamba 21:43

Sosyal demokrat belediyecik yapıyorum diyorsaniz eğer, öyle bir dünya olmalı beyler!

Yorumu oyla      13      5  
gürkan 21 Mart 2018 Çarşamba 17:12

menemen' e giden de fazla ücret ödeyecek ayrancılar' a giden de ... merkezde yaşamak pahalı kardeşim, bunun neyini anlamıyorsun. ulaşımda merkezden ulaştıkça fazla ücret ödersin. torbalı merkez ilçe değil. gittiğin kadar öde olunca da torbalı' ya giden yolcu şimdikinden ucuza gitmeyecek. ayrancılar' dan merkeze otobüs olsun, 90 dakika olsun ...böyle bir dünya yok.

Yorumu oyla      9      7  
Peki Menemen 21 Mart 2018 Çarşamba 15:21

Menemen merkez İlçe mi ? 800 nolu otobüs hattı var . ( Menemen Aktarma - Otogar ) Hat mesafesi 30 km . tek bilet 90 dk aktarma hakkı var . Madem bugünkü ulaşım sistemi adil Belediye neden son günlerde gittiğin kadar öde sistemine geçmek için çaba gösteriyor ! . ( Otobüslerde İzban gibi olacak.Seferihisar’ın pilot İlçe seçildiği basına yansıdı ) Belediye hizmeti adil olmalı. Hizmet İlçelerin zenginliğine fakirliğine , emlak ve kira bedellerine ,mahallelerin varoş olup olmadığına, göre değişirse sosyal belediyecilik bunun neresinde ?

Yorumu oyla      10      6  
Bornovalı 21 Mart 2018 Çarşamba 12:36

Yazının başlığı İzbanzede değil- Şehirlizede olmalıydı. Şehir yaşamı birdenbire çok değişti. İzmir son yıllarda ekonomik vs vs vs nedenlerle yoğun göç alınca toplu taşıt araçları yetmez oldu. Otobüse binenlerin üçte biri adres soruyor-Belediye'nin önlem alması zaman istiyor. İnsanımız ise problemin bir günde çözülmesini bekliyor. Olaylara geniş açıdan bakmak lazım-

Yorumu oyla      9      11  
Gürkan 21 Mart 2018 Çarşamba 12:21

Sen git Ayrancılar' dan ucuza ev al sonra şehir içi bilet ücreti iste. Merkezde oturanlar enayi mi ? Ayrancılar'da 4+1 evleri 250 bine alabiliyorsun.

Yorumu oyla      11      9  
21 Mart 2018 Çarşamba 08:57

İzban mı? Rezalet, geçiniz efendim. Kuzeye acilen Egekent-BornovaEvka3 metrosu yapılmalıdır. Hemde acilen !!!

Yorumu oyla      14      9  
Ayrancılar 21 Mart 2018 Çarşamba 00:04

Ayrancılar - Gaziemir arası 17 km, Toplu ulaşım bedeli tek yön 5.72.-TL. Tek. kişi gidiş geliş 11.44.-TL. Niye. ! Efendim siz merkez dışısınız ! Size aktarma hakkı vermiyoruz. Arkadaş otobüs hattının mesafesi zaten 15 km.Sarnıç ‘ta bırakıyorsun. Sarnıç ta ne var. Nereye gideceksin tabii ya tekrar otobüse , yada izban’ a bineceksin. Maşallah belediye sırtımızdan epey para kazanıyordur. Yoksa merkeze uygulanan sübvanse nedeniyle belediyenin ulaşım zararı daha çok olurdu, en azından belediye ye mali katkıda bulunuyorsak ne mutlu bize ! İşin doğrusu bir külfet varsa , külfetin adil dağıtılması, ayrımcılık yapılmaması ! Ama yok ! İlla ki bazı bölgelere avantaj sağlayacaksın ki hizmet eşitliği olsun !

Yorumu oyla      11      7  
Eşrefpaşalı 20 Mart 2018 Salı 18:53

90dk da kaçak binenler örnek gösterilerek yapılan bu dolaylı zammı savunanlarrlektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedeline isyan etmişti ne değişti şimdi? İnsanlar kaçak elektrik kullanıyor diye bunu namuslu vatandaşa fatura etmek nasıl yanlışsa kaçak geçiş yapanları bahane edip bu zamma arka çıkmak o kadar yanlış. Ne farkınız kaldı akpli kafasından? Yanlışı oy verdiğiniz parti yaptığında bunu hoş görmek mi lazım? Gittiğin kadar öde sistemini hakkaniyetli ve yerinde bulanlar buyursunlar taksi kullansınlar. Eleştirileri cansiperane karşılık verenler hiç sordunuz mu kenti yönetip bu kararları alanlar bırakın günü ve haftayı yılda kaç kez toplu taşıma kullanıyorlar diye.

Yorumu oyla      13      6  
20 Mart 2018 Salı 17:41

izmirde belediye CHP.de değilde AKP. de olsaydı "gittiğin kadar öde" uygulaması çok daha önceden başlayacaktı. İstanbul AKP. de değil mi? İstanbul belediyeside metrobüslerde "gittiğin kadar öde" uygulaması yapıyor. CHP. yapınca mı problem..bu kadar uzun hatta olması gereken bu..yurtdışında bilet uygulaması var ve havaalanından şehre 7 euroya gidiyorsunuz.

Yorumu oyla      13      8  
Aysegül 20 Mart 2018 Salı 16:49

Son zamanların eniyi sorusu????Evet biz İzmir miyiz????

Yorumu oyla      12      5  
Halkçı 20 Mart 2018 Salı 15:35

Belediyecilik bir kamu hizmetidir ve kâr amaçlı yapilmaz tabiki ulaşım hizmetinde de kar edilmeyecektir. Bu kadar inatlasilmaz halkla !

Yorumu oyla      13      8  
Yorumcu 20 Mart 2018 Salı 15:02

Bu konu İZBAN'a mahsus değil ilkokul çağına giren ve toplu taşımamadan yararlanmak isteyen bütün çocuklar için kişiselleştirilmiş öğrenci kartı edinilmesi gerekiyor. İzban , gibi otobüsler, tramvay ve şehiriçi deniz ulaşımında da bu kart kullanılmalı . Ben şahit oluyorum. Anne babası yanında sırt çantalı öğrenci üniformalı ama anne baba kart çıkartmamış çocuğa turnikenin altından üstünden kaçak göçek geçirtiyor. Tabi bu çocuğun ahlak eğitimi için hiç de uygun bir davranış değil. O çocuk büyüyünce de neler neler yapıyor, işte hastane postane vergi dairesi banka otobüs durağı vb sıraya girilmesi gereken yerlerde hak hukuk tanımadan uyanıklık yapıp öne geçmeye çalışanlar, istasyonlarda benim için 90 dakika ücretsiz aktarma hakkını basarmısın abi abla diyenler, trafikte canavarlaşıp kural tanımayanlar hep bu tarz anne babaların çocukları ve bizim toplumumuzun birer parçası oluyorlar . Gerek yazarın gerekse yazı konusu annenin Toplu taşımada 0-6 yaşın ücretsiz olduğu ilkokuldan itibaren toplu taşımdan yararlanmak için kişiselleştirilmiş öğrenci kartı edinilmesi gerektiğini bilmiyor olması da ayrıca düşünülmesi gereken bir konu. Bir de böyle bakalım olaya ...

Yorumu oyla      14      9  
Demir 20 Mart 2018 Salı 14:29

Perde, sahne tarzındaki üslubunuz son derece fırsatçı ve çelişkilerle dolu. Öncelikle yanında bir çocukla sokağa çıkan bir hanımefendi ne cesaretle beş kuruşsuz gezebiliyor, bu neyin kafası,ne cesaret, ve bu ne düşüncesizlik... Öncelikle siz burdan gol atayım derken gol yemişsiniz farkında değilsiniz. Ayrıca bu sistem yurt dışında da böle işliyor, ancak biz millet olarak rahata o kadar alışığız ki kurallara uymak zor geliyor. Ayrıca bu yazıyı bu kadar kalame alıp sistemi eleştiri yağmuruna tutana kadar gazete çalışanınızın seyehat etmek istediği hattan binmeyi denediniz mi? karttan ne kadar kesiliyor bir fikriniz var mı? konuyla ilgili çözümünüz öneriniz nedir?

Yorumu oyla      9      6  
Seydiköylü 20 Mart 2018 Salı 13:43

Eleştirmek kolay, öneri getirmek zor, sizin hangi istasyondan nereye gideceğinizi bilen, Zihni’nizi okuyan bir sistem yok henüz. Bir defaya mahsus kartınıza 10 TL yükleyeceksiniz, ondan sonra da kullandığınız kadar ödeyeceksiniz, bunun nesi zor ! Ha derseniz ki 10 Liram yok, onun hesabını da soracağınız yer Ankara’da !

Yorumu oyla      13      10  
Şapkalı 20 Mart 2018 Salı 12:17

Izmır bb ulaşımdan kar ediyor demiş bir yorumcu.Keşke yazmadan önce 600 milyon lira zarar ettiğini öğrenseymiş.

Yorumu oyla      11      9  
Az soylemissiniz 20 Mart 2018 Salı 11:40

Bence çok soft anlatmissiniz size ben soruyorum bakınız şu faturanızi inceleyin ben asgari ücretle çalışıyorum ev kuram 450 tl gelin görün ki Kadifekale de yağmur damlası düşünce camları kapıları bez ile su girmesin diye kapatıyoruz. 10 tl şu gönderiyor belediye karşılığında 44 tl alıyor benden faturalarını günü gününe ödeyen bile gecikme faizi oduyor bakınız kalemler de var. Yol ücretleri çok pahalı kaleden Pınarbaşı na yürüyerek gidip geliyorum her gün ışıklarda kasali araçlara beni ileri bırakın diye yalvariyorum. Bazı günler önceki günün makarna yemeğini yiyoruz. Pazar da tezgah altına atılmış sebze meyve topluyoruz. Biz izmir aziz kalsın diyenlerdendik en azından yerel de bizi birileri düşünüyor diyorduk ama yok yazar abla fakirin ne anası var ne babası

Yorumu oyla      12      8  
Atalay Tuna 20 Mart 2018 Salı 09:48

90 dakika uygulamasında hile yapanları da yazsaydınız yazıniz tam bir eleştiri olurdu. Zira bu uygulamayı kötü kullanip başkalarını bindirenlerde var.

Yorumu oyla      12      10  
bucalı 20 Mart 2018 Salı 09:27

'Oturulan koltukların yegane sebebinin vatandaş olduğunun unutulduğu anlayış.' işin özeti bu

Yorumu oyla      19      8  
Serap 20 Mart 2018 Salı 08:56

Ulaşımın temel bir yurttaşlık hakkı olduğunu kavrayamamak... İzmirlileri "müşteri", Büyükşehir Belediyesi'ni "şirket", kendisini "CEO" sanmak... Kamucu anlayıştan uzak kalmak... Zaten vermekle mükellef olduğu kamusal bir hizmetten para kazanmaya, kâr elde etmeye kalkmak... İZBAN turnikesinden geçmek için İzmirim Kart’ına en uzak mesafe ücretini yükleyeceksin! Yere batsın sisteminiz.....

Yorumu oyla      22      9  
Hemşehri 20 Mart 2018 Salı 08:06

Yani izbana bir iki durak gidip dönmek için bile kartimizda en az 20 lira yüklü olması gerekiyor. Yoksa her seferinde yukleme yapacagiz.Ne yanlış bir uygulama bu nasıl bir belediyecilik anlayışıdir. Bu ne beceriksizlik.Asıl hemsehrisine karşı simariklik bu işte!!!

Yorumu oyla      18      8  
Sinan 20 Mart 2018 Salı 01:00

Alsancaktan bastiginda 10 tl almiyo arkadasiniz sizi yanlis bilgilendirmis. Bu konuyu izmir kamuoyuna duyuracak olan sizlersiniz cikip hatta yolculuk yapsaniz yahut yetkililerle(ibb rayli sistemler daire bsk tcdd izmir bolge izban ?)gorusseniz halkin haber alma hakkını yerine getirmis olacaginiza eminim ayrica sonsoz ailesini objektif ve ozgur yayinlarindan dolayi tebrik ediyorum ancak hem yerel siyaset hemde ibb yi ilgilendiren haberlerin altina gayet sade tek kelime bile hakaret icermeyen ve kisa yorumlar yapmama ragmen yayinlamiyorsunuz neden..! Umarim bu yayinlanir.

Yorumu oyla      16      9  
Şımarıklık 19 Mart 2018 Pazartesi 23:24

Bunlar çocukluk hastalığı. Beğenmeyen binmesin.

Yorumu oyla      12      24  
******** 19 Mart 2018 Pazartesi 23:11

ne chp nede akp oy yok

Yorumu oyla      22      9  
YORGUN DEMOKRAT 19 Mart 2018 Pazartesi 23:06

uzman ve bilgili yöneticilerce yapılan protokol sonucunda; Demiryollarına ödenen hat kullanım bedelini yıllık 25 milyon lira gibi bir rakama ulaştırdı. Şimdi bunun bedelini vatandaş çekiyor. Olayın özü bu olsa gerek..

Yorumu oyla      18      6  
Gürkan 19 Mart 2018 Pazartesi 22:42

İşin diğer boyutu da sürekli karta bakiye yüklemesi yapılmak zorunda olduğu için ücret toplayan firma da sürekli kazanç elde ediyor. Ne güzel ! :)

Yorumu oyla      23      7  
izmirli 19 Mart 2018 Pazartesi 22:05

Olacak iş değil bu izban sacmaligi ve hâlâ inat etmeleri...

Yorumu oyla      22      8  
Turhan Günay 19 Mart 2018 Pazartesi 21:57

Hanzade hn eleştirinizde sonuna kadar haklısınız. Bu artı bakiye yükleme standları kadar komik bir uygulama dünyanın hiç bir yerinde yok. Biniş yaptığınız yerde kartı okutursunuz, iniş yaptığınızda da turnikelerde kartınızı okutursunuz, düşmesi gereken tutar kartınızdan düşer, kartınızın bloke edilmesine gerek kalmaz, bununla birlikte parayı geri yüklemeyi unutma olasılığınızda ortadan kalkar. Yanımda istediğim kadar kişiyi de kartımla seyahat ettirebilirim. Ayrıca izmirim kartı olan vatandaş 2,86 tl ödeyerek şehire ulaşabiliyor, kartı olmayıp hazır kart alan bir ziyaretçi 3 kontura yani 10 tl ye şehire gelebiliyor. Bu mu izmir misafirperverliği, belediyenin görevi hizmet etmek mi, gelir elde etmek mi? Zaten belediyemiz seyahat edip gezmemizi istemiyor, erkenden evlerimize gidelim asayiş berkamal olsun istiyor. Sayın Aziz Kocaoğlu’nun ilk icraatı, rahmetli Ahmet Piriştina nın sabaha kadar koyduğu vapurları kaldırmak oldu. Neymiş az kişi biniyormuş zarar ediliyormuş zaten üç beş sarhoş biniyormuş. Rahmetli bunun hesabını yapamamışmı, amaç yeme içne, eğlence, alış veriş, sanat etkinliklerini özgürleştirmekti, kentin sabaha kadar yaşamasını sağlamaktı, kentimize yerli yabancı turist çekmekti. Herşeyden önce toplu taşımacılık bir amme hizmetidir. Soruyorum size kentimizde dükkanlarımısdan alışveriş yapan, mekanlarımızda yiyip içen, otellerimizde konaklayan kaç tane turist görüyorsunuz. Başkanımızın odasından çıkıp bi Londra, Paris, Moskova metrolarında sade vatandaş gibi seyahat etmesini tavsiye ederim, bu şehirlerde çok değil bir iki gün gezerse otellerin, restaurant ların ve alış veriş merkezlerinin doluluk oranlarınının ne kadar yüksek olduğunu görür. Bu yüzden reklamlardaki yaşayan şehir yaşanacak şehir sadece slogandan ibaret. Bu slogan huzur evi arayanlar için söyleniyorsa ona diyecek bir şeyim yok. Saygılarımla.

Yorumu oyla      23      8  
Mimar 19 Mart 2018 Pazartesi 21:23

90 dakika kent içi vapur dahil yolculuk 2,86 tl , 150 dakika izban yolculuğu 11,00 tl bunun neresi adalet. Birisi bilimsel veya matematiksel bağlantı kurşun diplomamı yırtarım.. Bunu üçretlendirenler hiç mi hesap bilmiyor.

Yorumu oyla      18      6  
m.y. 19 Mart 2018 Pazartesi 21:23

hanzade hnm. peki hiç TCDD. yetkililer ie de görüştünüz mü? izban sadece beledyenin yatırımı değil, hat TCDD nin yani ortaklaşa bir yatırım. mesele TCDD bu hat için belediyeden ne kadar kira alıyor?hat kullandırma bedelini TCDD ye yıllık mı ödüyor? bu tutar ne kadardır? yıllık hat kullanma bedeli olarak belediye TL.mi ödüyor? yabancı para cinsinden mi ödüyor? mesel istanbuldada sirkeci-halkalı TCDD hattı metroya dönüştürülüyor, ancak daha bitmedi hizmete girmedi, brada da belediye TCDD ye hat kullanma bedeli ödeyecek mi? şimdi lütfen bu sorularım ile ilgilide yetkililerden bilgi alarak, İzmirlileri işin bu yönüyle ilgilide aydınlatrsanız o zaman tam bir gazetecilik yapmış olursunuz....

Yorumu oyla      15      15  
gürkan 19 Mart 2018 Pazartesi 21:17

bu izmirimkartlar şehir kartı olacaktı, ne oldu ? su parası, vergi borcu vb. tüm belediye hizmetlerinde kullanılacaktı. yoksa her zaman ki gibi proje kağıt üzerinde mi kaldı ?

Yorumu oyla      12      5  
Dünyalı 19 Mart 2018 Pazartesi 21:10

Bu uygulamanın başka bir örneği var mı? Hangi yazılımcı bunu önerdide azizim kıramadı. Avrupa''daki uygulamalara bakın. Ne kart ne başka bir şey. Vatandaş senelik yada aylık kart alıyor ve elini kolunu sallayarak trene yada otobüse biniyor. Arada sırada kart soran şoförler olabilir oda denetim amaçlı. Kartsız yakalanan kişi olursa cezası ağır. Ve ulaşım haktır. Havaalanı Aliağa arası da Karşıyaka alsancakta aynı fiyat olmalıdır. Dünyada böyledir. Biz hangi ilkel ülkeyiz yada şehiriz merak ediyorum.

Yorumu oyla      19      9  
gürkan 19 Mart 2018 Pazartesi 20:59

son zamla beraber kartında 10 TL' lik bakiye olan yolcu 3 defa yolculuk yapabiliyordu, şimdi ise bu sayı artı para uygulaması yüzünden 2' ye düştü. o da merkezde ise. bilet ücretleri hem pahalı hem de vatandaş sürekli bakiye yüklemek zorunda. ESHOT' u bu kadar büyütürsen, raylı sistem yatırımlarında bu kadar geç kalırsan, ulaşıma sürekli zam yaparsın, minibüslere kart takıp ESHOT' u çekmeye çalışırsın. kaynak problem değil, bakanlık onay versin metro yapacağım diyeceksin, sonra da faizler yüksek, buca metrosunu bu faizlerle yapmam diyeceksin. 9 yıl önce açıkladığın tramvayların ancak ikisini yapacaksın. 5 hat ne oldu ? yenişehir, bornova tramvay hatları ne oldu ? kredi notumuz şu, devlete borcum yok. sonuç? kaynak problemi yoksa akpli bakanlığın keyfini beklemeyin, metro hatlarına başlayın. otogar da dahil. 400 milyona opera ihale edeceğinize 5 km daha metro yapın. kaynak varsa hepsini yapın. ulaşım sorunu çözülsün 1 milyara sanat merkezi yaparsın. öncelik metro olmalı. her yıl bir opera binası kaynak ulaşımdaki zarara gidiyor.

Yorumu oyla      16      6  
Hk. 19 Mart 2018 Pazartesi 20:58

Doluşmuş aşağıya yine şakşakçı izban çalışanları hanzade hanım siz çözüm bulun diyorlar ulan kadın gazeteci olanı yazıyor olanııııı.. Sen bul çözüm çok umrundaysa

Yorumu oyla      21      7  
Zen 19 Mart 2018 Pazartesi 20:56

Sayın Saf kullanıcı isimli arkadaş Hanzade Hanım durumu 10 tl ile örnekleyerek anlatmaya çalışıyor. Ayrıca Alsancak istasyonu. Dahil tüm istasyonlarda 7.86 dır kesilen ücret 6.50 tl ile kurtulamıyorsın yani. Gerçeknten bazen üzerimizde 5 tl olmadan yola çıkıypruz.. Allah yardım etsin bize.

Yorumu oyla      19      6  
Nilgün Artuner 19 Mart 2018 Pazartesi 20:55

Sevgili yazarımız, Elinize sağlık. Gecen hafta Çiğli den Izban a binerken ben de aynı şoku yaşadım. Bunun üzerine yanındaki vatandaşa sordum. Gordum ki kendisi de bihaber. Bunun üzerine güvenlik görevlisi kıza sordum . Yine gördüm ki o kizcagiz da tam bilgiye sahip degil. Bu sefer bizim bilgisizligimizi goren birisi devreye girdi ve bu vatandaş bizden daha iyi durumda ama yine eksik bilgiliyiz. Ben şimdi sormak isterim. Bu broşürler nerede dağıtılmış acaba ? Çok yazık çok...

Yorumu oyla      18      7  
Aslı 19 Mart 2018 Pazartesi 20:53

Hanzede Hanım gerçekten sinir ve öfkeyle okudum. Başkanımızı izmirimizi çok seviyorum. Ama bu uygulamaya çok sinirliyim. 1 hafta içinde 90 tl ye yakın parayı geri almayı unuttum o makinalardan. Kafayı kırıcam. Deli gibi koşturuyorum. Akıl mı kalıyor. 7.86 tl alıyorlar. 3 durak sonra inip koşyuryorum. Çoook sonra eyvah diyorum parayı yine unurtum. Oturdum bupün sinirden ağladım. Şimdi hak mı bu. Hayat stresinden kafa mı kaldı. 30 yıldır alışmamamışm. Bin bas in bas. Bu ne yaaa... Çok soğudum çok... Ulaşımdan soğudum.kaldırılsın. başka bir yol bulsunlar. Bu ne böyle. Zengin insanlar değilizki..

Yorumu oyla      18      7  
GözGöz 19 Mart 2018 Pazartesi 20:12

Hanzade hanım, iyi hoş yazmışsınız da öneriniz nedir? Aliağadan havaiimanına gidenle bayraklıda binip halkapınarda inen eşitmi ödeyecek. 65 yaş üzeri yasa gereği hepten bedava. Kimse kimseyi sübvanse etmemeli kardeşim. Izbana gittiğin kadar öde yöntemi bana göre son derece adil ve hakkaniyetli.

Yorumu oyla      17      16  
Unsal 19 Mart 2018 Pazartesi 20:01

Teşekkürler!

Yorumu oyla      17      7  
Dayatma 19 Mart 2018 Pazartesi 19:53

Ulaşım temel haktır. İzban’da yapılan uygulamaya binlerce imzaya rağmen devam ediliyor. Artı para uygulaması İzmir’liye yapılan dayatmadır!

Yorumu oyla      23      10  
Saf 19 Mart 2018 Pazartesi 19:19

Alsancaktan binen bir yolcu için 10tl değil 6.50tl yükleme yapması yeterli. Öğrenci için ise 3.73tl olması kafidir.

Yorumu oyla      16      9  
Gürkan 19 Mart 2018 Pazartesi 19:02

Ben günlerdir bu sistemin değişmesi gerektiğini buradan yazıyorum. Alttaki yorumcunun dediği gibi trol dendi, akpli dendi, dendi de dendi ... Kardeşim sisteme binerken baştan tüm hattın ücretini alma. Sisteme binerken vatandaş kartı bassın , indiği yerde tekrar bassın. Sistem ne kadar gittiğini hesaplar ona göre ücret keser. Ayrıca gittiğin kadar öde diyorlar ancak 1 km giden de 25 km giden de aynı ücreti veriyor. Bu nasıl sistem ? İndiğinde bakiyesi yoksa ne olacak diyenler var. Çıkış öncesi bakiye yüklemek noktaları oluşturulur. Bu şekilde olduğu zaman kartında sürekli bakiye olmak zorunda. Yahu ben yakın zamanda yanımda misafirim varken tek kartla içinde 10 tl varken gidip aynı kartla geri dönüyordum. Şimdi mümkün mü ? Bırak 2 kişiyi tek kişi için bile yetmiyor. Ben sürekli kartımda 10 lira bulundurmak zorunda mıyım ?

Yorumu oyla      21      9  
Gerçek 19 Mart 2018 Pazartesi 19:01

Sayın Hanzade hamım 17 km Ayrancılar- Gaziemir arası 2 yıldır belediye ye ait toplu ulaşım araçları ile 2 bilet yani 5.72.-TL. 4 kişilik aile gidiş geliş bedeli toplam 45.76.- TL.

Yorumu oyla      15      7  
zfg 19 Mart 2018 Pazartesi 18:41

Temasız kartlar sisteme uygulanamazmı ?

Yorumu oyla      11      5  
Kskli 19 Mart 2018 Pazartesi 18:39

Belediyenin yaptigi her proje superdir yaklasimi var. Insanlar bir elestiro onetisi olsa yuzde yuz akpli yobaz gerici yaklasimindan vazgecin.ATATURKE INANIYORSAN DUSUNCEYE SAYGIN OLACAK.

Yorumu oyla      23      7  
Eşrefpaşalı 19 Mart 2018 Pazartesi 18:21

İnsanlar sistemi ilk eleştirdiğinde ne trollüğü kaldı ne de akpliliği. Anlatamadık bir türlü, gerçi karşında anlamak istemeyen bir kitle olduğu için ne kadar anlatsan nafile. Umarım yaşayarak ve görerek anlarlar. Anlarlar anlamasına da dürüst olarak insanlara anlatırlar mı o da muamma. Uzun lafın kısası sağolsun Aziz Başkan!

Yorumu oyla      26      9  
Mustafa Narin 19 Mart 2018 Pazartesi 18:01

Hanzade hanım, bir öneriniz varsa yazar mısınız. Mesela Selçuktan Aliağaya gidecek olan nasıl ve ne kadar ödeyecek, bir formülünüz var mı ?

Yorumu oyla      19      19