YORUMLAR
Toplam 18 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Büyüteç 10 Mart 2018 Cumartesi 14:42

İZBAN konusunu bir süredir inceliyorum. Yazdıklarınızdan fazlası var azı yok. Bakıp incelediğimde şöyle görüyorum. Belediye ortak olarak geliştirmeye çırpınırken, merkezi hükümet ortak kilit noktalarda kontrollu açmaza sokup sorunlu bir ulaşım olmasını sağlıyor. Amaç ne peki; ben gelip 1 haftada düzeltirim mesajı vermeye çalışıyor. Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış. İzmirli, izban dışında şehir ulaşımının nasıl tıkır tıkır çalıştığını görüyor. Ve böylece yalnışın nereden geldiğini de görüyor.

Yorumu oyla      11      5  
Gürkan 10 Mart 2018 Cumartesi 14:04

İzmir metro konusunda oldukça geri kalmış bir şehirdir. Parasızlıktan İZBAN yapıldı ancak onun da bin tane sorunu var: kapasite yetmiyor , yavaş , sefer aralıkları fazla , diğer trenler ile hattın ortak kullanılması ... benim anlamadığım bakanlık otogar metrosunu niye yapmaz ? Ne bekleniyor ? Büyükşehir para sorun değil diyor yıllardır metro da yapmıyor. Para sorun değil ama ortada inşaat da yok. Sebep ? Buca' da, Karabağlar'da metro yok sen Karşıyaka sahile yarım yamalak tramvay yapıyorsun. Konak' da kalkıp trafiğin içine tramvay yapıyorsun. Alsancak Tüneli ne oldu ? Yalan mı oldu ? Üçkuyular marine kavşağı tüneli ne oldu ? O da mı yalan oldu ? Para sorun değil ama ortada doğru düzgün icraat da yok. Karşıyaka tramvay hattı Çiğli' ye uzatılacak ama daha ortada proje yok. Niye bunca zamandır yapılmamış? Hat Alaybey sahilde niye kalıyor ? Bir kolunu Bornova , diğer kolunu da Halkapınar'a uzatmak kimsenin aklına gelmiyor mu ? Tramvay sahilde turistik gezi değilde İZBAN'a alternatif gerçek anlamda toplu ulaşım aracı olmalıdır. Örümcek ağı gibi sarmadıktan sonra ne anlamı var ki ! En azından projeleri yaptırılır, kaynak olduğu zaman yapılır. Çiğli, Karşıyaka , Bornova , Konak arası tramvay olsa çok sayıda otobüs devre dışı kalır. Geçenlerde açıklanan metro hatları da kağıt üzerinde kalmamalıdır. Projeleri, zemin etütleri yapılmalı, kaynak olunca yapılmalı ya da bakanlığa başvurulmalıdır. İzmir' de çoğu proje ne yazık ki kağıt üzerinde kalıyor, siyasi çekişmeye kurban gidiyor olan da İzmir'e oluyor.

Yorumu oyla      9      5  
Bu Liste AKP'lileri ilgilendirmiyor mu? 10 Mart 2018 Cumartesi 01:15

İzmirliler olark bu listedeki işleri yıllardır bekliyoruz. Bu listede abartılı hiçbir şey yok. Ey AKP Yönetimi, ey AKP İzmir Milletvekilleri(Sn. BAŞBAKAN DAHİL) bu liste burada duruyorken insanların önüne nasılçıkacaksınız? İzmir, Kemalpaşa, Torbalı, Menderes Selçuk değil biraz elinizi kolunuzu oynatın da görelim.

Yorumu oyla      11      5  
misafir06 10 Mart 2018 Cumartesi 00:19

Başkan öğrenmiş bu işi, sıkıntıları açık ederek insanların haklarına sahip çıkmasına imkan tanıyor artık! Adaletten, kalkınmadan, Allahtan, kitaptan söz edenlerin İzmir'linin hakkını yememesini bekliyoruz. Salak ya da ahmak değil hiç kimse, neler olup bittiğinin hesabı elbette sorulacak!

Yorumu oyla      10      5  
Fark 10 Mart 2018 Cumartesi 00:11

Şunu net öğrenenler gün geçtikçe çoğalıyor "Söylenen başka, yapılan başka" artık ötekileştirmede pirim yapmıyor. Ben yok biz varız diyebilen siyasilerin etrafında insanlar birleşiyor. İnşaat ve ithalat sevdası, tek amaç koltuğu kaybetmemek.Ama milletin cebide boş mutfağıda. Neyseki 2 alternatif sağlam basıyor, İyi ve Saadet.

Yorumu oyla      9      5  
Defne 9 Mart 2018 Cuma 23:15

Konuların hepsi çok önemli ancak İnciraltı planı birinci sırada olmalı, turizm alanında istihdam ve kente/ülkeye katma değer katması adına.

Yorumu oyla      9      5  
Kamil 9 Mart 2018 Cuma 21:58

Bence tüm yönetim değişmeli aynı kişileri istemiyoruz önseçim yapılsın

Yorumu oyla      13      7  
Nazlı 9 Mart 2018 Cuma 21:48

İzmir''de çöp sorunu, trafik sorunu varrrr

Yorumu oyla      12      7  
Uğur 9 Mart 2018 Cuma 21:20

İnciraltı kaçak yapılar dolmaya başladı, iyice gecekondulaşmadan düzgünce planlanmalı artık...

Yorumu oyla      13      5  
Hakan 9 Mart 2018 Cuma 19:08

Belediye başkan adayları halka sorulmalı oyu halk veriyor

Yorumu oyla      12      6  
bilmeden atıp tutmak 9 Mart 2018 Cuma 18:51

Aziz Efendi Harmandalı' yı unutmadı. Ankara' ya git gel onayın çıkması yıllar aldı. En son proje mahkemelik oldu.

Yorumu oyla      11      6  
Sagduyu 9 Mart 2018 Cuma 18:46

Aziz başkan bu isteklerini uzun süredir talep etmekte ki sonunda kamuoyuna açiklama gereksinimi duymuş. izin vermezlerse vermesinler seçimler yaklaşiyor elbette vatandaş bunun hesabini sorar.. birakin izin verilmesini IZBAN bir de 3 yil boyunca 5 milyon dolar ile 5 milyon avro hat kirasini TCDD ye oduyor yok daha neler...

Yorumu oyla      10      6  
misafir06 9 Mart 2018 Cuma 18:32

Başkanın istedikleri çok net, para değil izin-onay istiyor! Bu hamleyle ne istendiği açık ve net olarak kağıda döküldü. Halkın bunun hesabını sormasının önü açıldı, AKP'nin bundan sonra kıvırması, oyalaması çok zor, en küçük eleştiride insanların neyin hesabını soracaklarını biliyor artık!

Yorumu oyla      12      7  
yok artık ! 9 Mart 2018 Cuma 17:20

tam bir skandal!

Yorumu oyla      12      5  
volkan nicolas 9 Mart 2018 Cuma 17:18

yanda, sitelerde troller aziz başkana laf atamaya devam ediyolar.. istekler açıkça belli bizde her zaman yazıyoruz..ama takan yok..

Yorumu oyla      13      6  
EMRAH METİN 9 Mart 2018 Cuma 16:22

AZİZ EFENDİ HARMANDALI ÇÖPÜNÜ UNUTTU SANIRIM.

Yorumu oyla      11      11  
Gürkan 9 Mart 2018 Cuma 15:41

Buradaki sorun ne mi ? Tabiki de CHP'li bir belediyeye iş yaptırmamak. İş yaptırmadıkları gibi kendileri de doğru düzgün iş yapmıyorlar ( bkz: otogar metro) en fazla vergi veren şehirlerin başında gelen İzmir' e son 15 yılda yapılan projelere bakın bir de İstanbul, Ankara' ya ... bizde İZBAN yapıldı, sistem evlere şenlik. Açılalı yıllar oldu ama sistem hep sorunlu. Ayrıca bu sistem bile ortak. Ankara , İstanbul'da TCDD kendi yaptı, yapıyor. Bizde yapılan Konak Tüneli için belediyenin görevi diyenler bakıyorsun Ankara metrolarına milyarları akıttılar. İstanbul' da çok sayıda tünel , köprü , raylı sistem yaptılar. Konya' da 45 metro yapmak için çalışma yapıyorlar.

Yorumu oyla      13      6  
GERÇEKSÖZ 9 Mart 2018 Cuma 15:16

Yapılar depreme dayanıksızmış Allah göstermesin 7 şiddetinde bir depremde çok can kaybı olacakmış kimin umurunda varsa yoksa siyasi çıkar hesapları böyle bir ülkede mutlu olmak mümkünmü Avrupanın gelişmiş refah standardı yüksek toplumlardaki hayvan hakları bile ülkemizdeki insan haklarından fersah fersah önde

Yorumu oyla      11      6