YORUMLAR
Toplam 22 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
mustafa türedi 11 Aralık 2017 Pazartesi 13:15

sn.bursalı ,sn. Maçkalı,sn. murat güler hoşgeldiniz. şimdiye kadar basmane çukuru denen arazi üzerinde siyaseti,burokrasiyi ,yargıyı ,stö lerini bilinçli bir şekilde kullanılarak servet tranferi yapılmak istendi. 20 senelik bir yatırımcı olarak benim istediğim 1) BŞB yetkililerinin 1.protokola dönmesi 2) eger imar çıkaramıyorsa burayı kamulaştırması. 3) tmsf ninde yapılan ihalenin tekrar gözden geçirilerek bir önceki başkan ve kurulun yaptığı hatadan dönmesidir. 4) sancak ve güçyapının maduriyeti giderilerek buranın kamulaştırılması. nasıl ekonomi/politika siyaseti bu yahu .DİKKAT EDİN DEVLET ,MERKEZİ VE YEREL YÖNETİMİ İLE eften fühten gerekçelerle yatırıma güvendiği ortamı bozarmı. yargı bu ayrıntıları gözardı ederek bir karar vermesi gerekir. karar vericiler ,hakkaniyet ölçüsü içinde çözüm üretirler.başkan ne diyor biliyormusunuz ben %30 garantiye aldım..bu zihniyete yazıklar olsun .imar planı şantajı ile ve kabul edenlerin iyiniyetini bile oportonist bir vurdumduymazlıkla ..uzatın ,çözüm üretmeyin şurda seçime ne kaldı. ben 1500km öteden size tavsiyem şubat ayında larva mücadelesine başlayın ki bu gölette bütün izmiri tehdit edecek SİVRİSİNEK LARVASI ÜRER. not.sivrisinsk günde 25/30 km mesafede uçabilir. konunun şaka olmadığını anlamak için tıp fakültesi halk saglıgı bilim dalından bilimsel çözüm için yardım alın.

Yorumu oyla      11      5  
bursalı 11 Aralık 2017 Pazartesi 12:06

ben bu araziye yatırım yapmış ve 20 yıldır bu arazideki problemler dolaysıyla şuanda yaptığım yatırımların karşılığında sıfır olan bir yatırımcıyım.neden sıfır yazıyor çünkü malı satan kişinin arkasından sattığı malın gerekliliklerini yerine getirmiyor.bizim umurumuzda da olmaz oraya bina yada farklı bir proje olması.İzmiri çok seven izmir sevdalıları bize 20 yıl önce ödenen bedelleri faiziyle birlikte ödeyebilirse hatta dahada işimize gelir.öyle uzaktan izmircilik , başkancılık oynamak kolay.bu kadar çok boş konuşan sözde izmirliler elini taşın altına da koyarlarsa taş ellerini ezmeye başladığında o zaman görürüm ben ne kadar izmirli olduklarını.ben EGS yatırımcısıyım ve ödediğim paranın karşılığını istiyorum.gerekirse inşaat olarak , gerekirse para olarak. TMSF -sancak satışlarıda ayrı bir konudur, tmsf nin yaptığı satışlardaki durumda bellidir.

Yorumu oyla      12      5  
murat guler 10 Aralık 2017 Pazar 18:53

Zaten konunun bu zamanlara kadar uzaması olayın ne kadar girift bir yapıya büründüğünü gösteriyor,bugün bu noktada isek dönüp TMSF nin o günkü yönetimi ile muhatapların basmaneyi ihaleye çıkarılmasına bakılmalıdır, insan soruyor peki bu sorunlar vardı nasıl ihale edildi, buna itiraz eden tek kişi Sn.Kemal Zorlu dur, bugün gelinen nokta tekrar en başa dönülmesdir, peki sevgili İzmirliler, yatırımcılar aklınıza bu işin kumpas vede kemal beyi ekarte etme olayı olarak düzenlendiğine inandınızmı

Yorumu oyla      12      5  
konuk 10 Aralık 2017 Pazar 17:39

Sn.Türedi, ayıplı malın ne olduğunu bildiğiniz, başından beri işin içinde olmanızdan belli. Malın, satıcının alıcıya açıkladığı nitelikleri taşımadığının satış işleminin gerçekleşmesinden sonra anlaşılması diyebilir miyiz? İmar planlarının çocuk oyuncağı haline getirildiğini, belediyenin yaptığı planın bakanlıkça değiştirilebildiğini, yasaların birbiriyle çelişen maddeleri nedeniyle de mahkemelerin aynı konuda birbirinden farklı kararlar verebildiğini biliyor olmalısınız! Hem Güçbirliği'nin hem de Folkartın, kim ne derse desin, mağdur edildiğine katılıyorum. Olayın siyasallaştırılmasına gelince, verdiğimiz her karar zaten siyasal değil mi? Sahip olduğumuz siyasal görüş, yaşama bakışımızı belirlemiyor mu? Siz bana mahkemenin verdiği kararın siyasi olmadığını mı söylüyorsunuz? Aslında uzatmayı da düşünmüyorum, yatırımcılardan biri olarak, tepkilerinizde haklı olabileceğinizi, abartılı da olsa, düşünüyorum.

Yorumu oyla      12      5  
Maçkalı 10 Aralık 2017 Pazar 13:46

İZMİRLİ İŞADAMLARINA GÖRE, BELEDİYE AYIPLI MAL SATTI Suçlu belediye İmar planında yaşanan sorunlar nedeniyle yıllardır bir türlü yapılamayan Basmane''deki Dünya Ticaret Merkezi için İzmirli işadamlarından ilginç öneri geldi. Güçbirliği Holding''in İzmir Büyükşehir Belediyesi''ni mahkemeye vermesi gerektiğini ifade eden işadamları, Belediye''nin Güçbirliği Holding''e ayıplı mal sattığını vurguladılar. Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu ise, bu aşamada belediyeyi mahkemeye verme gibi düşünceleri olmadığını dile getirerek, İzmir Büyükşehir Belediyesi''nden negatif bir tavır görmediklerini söyledi. Belediye de sorumlu Güçbirliği Holding''in Basmane''deki yeri ihale ile İzmir Büyükşehir Belediyesi''nden satın aldığını hatırlatan EBSO Meclis Başkanı Kemal Çolakoğlu, DTM''nin yapılamamasında imar planında sorun olan bu yeri satan Belediyenin de sorumlu olduğunu söyledi. Belediyenin ayıplı ve eksik kalitede mal satışının sözkonusu olduğunu ifade eden Çolakoğlu, şöyle konuştu: "Büyükşehir Belediyesi bu yeri ihaleye çıkararak sattı. Belediye imar planında sorun olan bir yeri nasıl ihaleye çıkarıyor? Burada Büyükşehir Belediyesi''nin hatası var. Güçbirliği Holding bu sorunlar yüzünden 3 yıldır inşaata başlayamadı ve büyük zararlara uğradı. Bu zararın karşılanması için Güçbirliği Holding''in Belediyeyi dava etmesi gerekir." Eksiklikleri gidersin Dünya Ticaret Merkezi''nin önceki sahibi olan Belediyenin yasal eksikliklerin giderilmesi için üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, sorunun uzlaşma ile çözülmesi gerektiğini belirtti. Yer belediyeden alındıktan sonra inşaatın en önemli kısmı olan temel atma aşamasının tamamlandığına dikkat çeken Demirtaş, "İzmir''in en güzel yerinde en güzel yapı imar sorunu yüzünden bir türlü tamamlanamıyor. Biz Belediye''ye inanarak paramızı buraya yatırdık. Belediye, sattığı yerle ilgili yasal eksikliklerini bir an önce gidermeli" dedi. Dava yok Büyükşehir Belediyesi''ni mahkemeye vermelerinin kendileri için son çare olduğunu anlatan Kemal Zorlu, şöyle konuştu: "Belediye şu anda sorunun çözümü için çok olumlu bir davranış sergiliyor. Bize karşı negatif bir tavır yok. Biz öncelikle mahkemeden gelecek gerekçeli kararı bekliyoruz. Ben mahkeme önerisine şu aşamada sıcak bakmıyorum. Daha dava bitmedi. Ortada fol yok yumurta yok."

Yorumu oyla      13      5  
mustafa türedi 10 Aralık 2017 Pazar 13:46

sn.konuk, alanda kandırılmış değil demektesiniz. güçyapı o çukura 36.000.000 usd gömdü.1999 da inşaat durdu. güçyapı bütün vecibeleri yerine getirdi .(bunun içinde 7500 kapalı otoparkın yapılması dahil.) 2008 kamu yararı dendi belediyenin %11 hakkını ,%30 çıkarırsak imar verilir dendi verildi ama yine iptal. yahu bu kandırılma degilde ne. şu an imarlı arsa değil ARAZİ niteliğinde bu ÖZÜRLÜ mal katogorisine girmiyormu. sn.konuk ,bu konuda benim gibi en az 10.000 kişi tam yirmi yılımızı verdik. ya siz ,yazınızdan konuya hiç vakıf olmadığınızı görüyorum. bu konu bir münazara veya siyasi bir tartışma değil. bizlerin aradığı HAKKANİYET ÖLÇÜSÜNDE BİR ÇÖZÜM. SAGLICAKLA KALINIZ.

Yorumu oyla      15      5  
mustafa türedi 10 Aralık 2017 Pazar 13:32

sn.konuk ,19.01.2016 tarihinde tmsf araziyi sn.sancak ın şirketine sattı. bu 22 ay süresinde İNŞAAT RUHSATI niye verilemedi.bizi aydınlatırsan memnun olurum. not. bildik gerekçeleri söylemenize gerek yok.

Yorumu oyla      13      5  
10 Aralık 2017 Pazar 13:23

sn.konuk ,olayı siyalaştırmaya pek meraklısınız. bu davalar ankara ,istanbulda açılabilirmiydi demektesiniz. ilk dava sonucu 1999 inşaat durduruluyor.

Yorumu oyla      13      5  
mustafa türedi 10 Aralık 2017 Pazar 13:13

sn.konuk ,sizden ricam AYIPLI ,ÖZÜRLÜ MAL kavramını açıklar ve bizleride aydınlatırsanız çok memnun olurum. teşekkür ederim.

Yorumu oyla      13      5  
mustafa türedi 10 Aralık 2017 Pazar 13:10

sn.konuk, bireyselleşme .ben sizin yerinizde olsam ,önce 1997 yılına gider 1.satış protokolunu incelerdim. GÜÇYAPI satış protokolundaki bütün sorumlukluluklarını yerine getirdi ve bunun maliyeti o günün koşullarında 36.000.000 usd oldu. satan İZMİR BŞB.dir inşaat 1999 yılında durdurldu ve 2017 yılı dahil , 7 kez bu inşaat mahkeme kararı ile yaptırılmadı.malı satan BŞB. dir. imar planı çıkaranda BŞB dir. dile kolay tam 20 sene olmuş bu malın satışı. şimdi size soruyorum bir malın özürlü satış sayılması için kaç sene ARAZİ ,ARSA haline dönüşmemesi gerekir. ben bu işin tam içinde bir yatırımcıyım ,bu olayın ta başından bu yana bütün süreçlerini takip ediyorum .PEKİ SİZ KİMSİNİZ.

Yorumu oyla      13      5  
konuk 10 Aralık 2017 Pazar 02:04

Alttaki adını vermeyen çokbilmiş, önce yorum adabını öğren. Bu tür mecralara büyük harfle yazılmaz! Sonra ayıplı-özürlü mal kavramlarını öğren, o satış özürlü mal satışı değil, alan da kandırılmış değil! Varolan imar haklarıyla satış yapılmıştı, alıcı imar hakkının yükseltilmesini umuyordu! Sonuca gelelim, Folkarta Kocaoğlu'nun bahşettiği hiç bir şey yok, katsayı artmadı, arsa ya da metrekare bahşedilmedi, sadece Kocaoğlu'na köstek olmak için elbirliği yapan iktidar ve onun memurlarına ve mahkemelerine egolarının esiri olmuş, görünüşte çevreci monşerler eklendi! Ankara ya da İstanbulda böyle bir dava açılabilir miydi, açılsa mahkemeler ne karar verirdi? Bu sorulara verilecek cevap, işin aslını göstermeye yeter de artar bile!

Yorumu oyla      12      5  
8 Aralık 2017 Cuma 23:09

BŞB 1997 YILINDA ÖZÜRLÜ MAL SATMIŞTIR. İKİ ALTERNATİF VAR.BELEDİYE ,TMSF EN KISA ZAMANDA ÖZÜRLÜ MAL KAPSAMINDA GEREGİNİ BÜTÜN MADURİYETLER GİDERİLECEK ŞEKİLDE YAPMALILAR...BU NE KARDEŞİM MAHKEME MAHKEME BU DAVADA O KADAR ÇOK EMEKLİ OLAN OLDUKİ, AYIP AYIP MADURİYETİ GİDER ARSANI BAŞINA ÇAL.DIŞARDAN GAZEL OKUMAK KOLAY ,BU POLİTİKA ONBİNLERCE YATIRIMCIYI İFLAS ETTİRDİ.KOSKOCA ŞEHİRDE İMAR PLANI YAPILMAZMI YAHU... ŞİZLER KOCA KOCA SÖZDE SİYASET ÜRETENLER, TOPLUM DENGELERİ GÖZETİLMEDEN NASIL OLURDA POLİTİKA ÜRETİRSİNİZ. SANADA BİR LAF SÖZÜM VAR SN SANCAK , SEN NERDEN ÇIKTIN. KEŞKE BU İŞE BAŞLARKEN SIRTINI BAZI YERLERE DAYAMASAYDIN.DAHA BEŞ KURUŞ ÖDEMEDİN SADECE BİR PEŞİNAT VERDİN. PARAYIDA RUHSAT VERİLDİKTEN ,6 AY SONRA 24 AY TAKSİTLE...İNŞAAT RUHSATINI, BU BELEDİYELER VEREMEZ SUÇ İŞLİYOR.2018 OCAK AYINDA TAM İKİ SENEDİRDE SİZ OYALANIYORSUNUZ...O NE ALA, ON MİLYON PEŞİNATLA SİZ MAL SAHİBİ OLUYORSUNUZ. PEKİ GÜÇYAPI 2000 YILINA KADAR 36.000.000 DOLAR MASRAFIN BUGÜNKİ KARŞILIGINI HESAP EDEREK GÜÇYAPI İLE HİÇ HELALLEŞMEYİ DÜŞÜNDÜNÜZMÜ. SN, KOCAOGLU ,SN SANCAK ,SN HÜKÜMET YETKİLİLERİ VE GÜÇYAPI SAHİBİ SN.K.ZORLU BİR MASADA TOPLANIP HERKESİMİN İKNA OLACAK BİR ÇÖZÜM ÜRETMEK ÇOKMU ZOR...ZOR ZOR ORASI İZMİR ...ASLINDA BENİM ÇÖZÜMÜM ORAYA UYGUN OLAN KİMSE BU DÜNYANIN İSTEMEZÜKÇÜLER KRALIDIR DİYEREK O MEŞHUR ZATIN HEYKELİNİN DİKİLMESİ. YANINADA 2,3 YANCI VE GELGELCİLERİN HEYKELİ UYGUN OLUR. BIRAKIN BU ÇEVRECİ AYAKLARINI.TAM 20 YILINIZI BU BATAKLIGA MAHKÜM EDEN VE BU ÇEVREDE YAŞAYANLARIN ÇEVRECİ NUTUKLARI ÇOK KOMİK.ÇÖZÜM ÜRETİN , BU HALK SİZLERDEN SADECE BUNU İSTİYOR ÇOK SAYGIDEGER STATÜKOCU ,OLİGARŞİK BURAKRATİK HİYEYARŞİK SİSTEMATİGİ. BİR SORUN KENDİNİZE, BU ÜLKEYE NE KADAR ZARAR VERİYORSUNUZ.O MİMARİ ÇİZİMİ YAPAN KİŞİYEDE SÖYLİYECEK SON SÖZÜM .ORASI 20850 X 5 = 104.250 METRE KARE İNŞAAT ALANIDIR. gösterişli olsun diye çizim çok abartılmış ve psikolojik illüzyon yaratılmış çevre ile bir bütünlükte bakıldığında sanki inşaat 200.000 metre kare üzeri bir inşaat görüntüsünde bir ucube ...benimlede helalleşin belki rakı ile duyarsızlamış ve keçe bağlamış kalpleriniz yaşamınızın sonunda huzura kavuşur. sn.fatih yapar size çok teşekkür ederim. konuyu açtığınız için . HELALLEŞMEDEN ,BU İŞ BİTMEZ.

Yorumu oyla      12      6  
mustafa türedi 8 Aralık 2017 Cuma 22:21

işin özü şu ,bşb si GÜÇYAPI ya 1997 yılında ÖZÜRLÜ BİR MAL SATMIŞTIR. güçyapı 1999 yılına kadar 36.000.000 dolar harcama yapmış.inşaat mahkeme kararı ile durdurulmuş. aradan 20 yıl geçmiş hala bir imar planı yok.gevelemeye gerek yok. en kısa zamanda İZMİR BŞB VE TMSF bunlar devletin yerel ve merkezi organizasyonları .politikayı bırakıp ilişkili şirketlerin bütün zararlarını karşılayıp BURAYA TIPKI İSTANBULDAKİ GİBİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNİ İNŞA EDEBİLİRLER. TABİKİ ÖNCELİKLE ,GÜÇYAPININ MADURİYETİNİN GİDERİLMESİ GEREKİR.yahutta 1997 koşullarına dönülerek 1.protokol ne diyorsa GÜÇYAPI ONU YAPSIN. OLİGARŞİK BURAKRATİK YAPI VE DERİN YAPILARLA ŞİMDİYE KADARKİ HAK İHLALLERİ ÇOK ŞİRKETİ BATIRDI .FREN YAPTIRDINIZ. 20 SENEDİR SİVRİSİNEK LARVASI İÇİN ZEMİN HAZIRLIYAN BU BATAKLIGI BAŞTAN NİÇİN YAPTIRDINIZ SONRA KIVIRARAK İMAR PLANI BİLE ÇIKARAMADINIZ. ÇAKTIRMADAN KUMPASLA ARSA EL DEGİŞTİRİYOR.ZORLANARAK EL DEGİŞTİRİLİYOR. GÜÇYAPI ÇARESİZ .EY KOSKOCA DEVLET ,EY KOSKOCA BŞB İ. EMİN OLUN UTANILACAK HALDESİNİZ. BASİT BİR SORUNU ÇÖZEMEDİNİZ.SİZ NE İŞE YARARSINIZ.BİZİM VERGİLERİMİZLE YAŞIYOR VE O MASALARI İŞGAL EDİYORSUNUZ. BİR KEZ ÇÖZÜM ÜRETİN.

Yorumu oyla      13      5  
belediyeci 8 Aralık 2017 Cuma 19:26

Sayın yazar konunun olumsuz yönlerini anlatırken Aziz Kocaoğlu öncesine gidiyor, Belediyenin tasarruflarına gelince Aziz Kocaoğlu ile başlatıyor. Öncesini araştırıp, Burhan Özfatura dönemi antlaşma, Ahmet Piriştina döneminde belediye lehine yapılan düzenlemelere bakarak konuyu irdelerse daha gerçekçi olur. Belediye hissesi artarken bu hissenin ne amaçla kullanılacağıda önemli. Yazı objektif bakış açısı ile yazılmadığından gerçekleride tam yansıtmıyor maalesef.

Yorumu oyla      12      6  
muhaif 8 Aralık 2017 Cuma 12:06

sn.mustafa narin, Londra ve parisin "eski şehir" leri var,frankfurtun eski şehri yeni şehri birbirine karışmıştır ama izmirin eskişehri olabilecek tek "kemeraltı" kalmıştır ve burasıda maalesef kaderine terkedilmiştir. İzmirin korunmuş eski şehri olsa size hak vereceğimde oda yok.beton bina ha 8 kat olmuş ha 58......

Yorumu oyla      13      7  
Mustafa Narin 8 Aralık 2017 Cuma 11:10

Sevgili muhalif kardeşim benim arsam da 14.900 m2, 20 dönüm olmasa da ona yakın anlayacağın ! Şehir merkezinden ne anladığını bilmiyorum ama, tekrar edeyim, Londra'da, Paris'te ve Avrupanın bütün büyük şehirlerinde eski şehir merkezlerinde gökdelen yoktur ! Ayrıca bu gökdelen çılgınlığının bize ne katacağını vatandaş olarak anlamış değilim.

Yorumu oyla      14      6  
göçebe 8 Aralık 2017 Cuma 02:49

Yorumcuları anlarım da platform denen ucube neden gerçeklerden, yasal haklardan değil de gönüllerinden geçenden söz ediyor? Folkart tümüyle yasal olarak parasını ödemiş, mal sahibi! Yükseklik nedir? Yanındaki eski tütün deposu kaç kat olacak? Hilton kaç kat, Gürel rezidans kaç kat? Yine Gürel yanında o da eski tütün deposu, o kaç kata çıkıyor? Bu platformlar mahkemelerin anti-kocaoğlu kararlarına yaslanarak boyuna dava açıyorlar, amaçları da sadece ve sadece kişisel ego tatmini! Bunun başka açıklaması yok! Şunun cavabıunı versinler, neden bu parsalin bitişiğindeki inşaata dava açmadılar?

Yorumu oyla      13      7  
muhalif 8 Aralık 2017 Cuma 00:34

sn.mustafa narin , senin arsanın yüzölçümü kaç? burası 20 dönümlük bir yer,heralde aynısı uygulanmayacaktır? ancak yol için geri çekme uygulanmalıdır.ayrıca Londra ve paristede şehir merkezinde gökdelenler mevcuttur. amsterdan deniz seviyesinin altında olduğu için gökdelene uygun değildir. ayrıca kültürpark platformunun açıklamasında basmane çukurunun çevrilen etrafına firmanın koyduğu reklamlar eleştirilmiş, her firma reklam tabelası asabilir, ve bu reklam tabelalarının vergisinide belediye ye öder, bu reklamdan niye rahatsız olup, yazıya konu etmişler anlayamadım,

Yorumu oyla      12      7  
TC misafir 7 Aralık 2017 Perşembe 21:28

Sayın Kocaoğlu kentin malları için il özel idarelerine karşı mücadele etmedi mi? http://www.egedesonsoz.com/haber/izmir-in-en-pahali-parki-tamamlandi/829961 bu haberinizdeki konakta bulunan alan için 42 milyon ödemedi mi bu belediye? Neden Basmanedeki arazi tekrardan gerçek sahibine yani halka kazandırılmasın? Şart mı oraya yüksek yoğunluklu bir yapının yapılması hem de trafiğin düğüm olduğu bir noktaya?

Yorumu oyla      16      11  
Mustafa Narin 7 Aralık 2017 Perşembe 19:15

Hesap belli kardeşim, benim arsama bina yapacak iken uygulanan 1,2 emsal buraya da uygulansın ! Yoldan ve yan parsellerden geri çekme, benim arsama uygulanan oranda olsun. Şehir merkezine gökdelen yapılmaması gerektiğini biz ne zaman anlayacağız. Hele Basmane gibi bu şehrin en eski semtinin ve en eski yapılarının olduğu bölgede gökdelen resmen cinayettir, aptallıktır. Bin kişilik tiyatro pazarlığı, yapılanları yasallaştırmaz, gidin bakın bakalım Londranın, Amsterdamın, Parisin merkezinde gökdelen var mı ?

Yorumu oyla      21      9  
7 Aralık 2017 Perşembe 18:37

Yandaş sermaye grubuna yaslanan bir belediyeyi neden görmezden geliyorsunuz? Gökdelene yerleşmiş belediye neden tuhaf gelmiyor size?

Yorumu oyla      16      11  
Salih Nalcı 7 Aralık 2017 Perşembe 17:38

Anlamak zor!! Amaç çözüm değil malesef o gurubun ama çözümsüzlük.!! Bu şekilde olunca hasta bir şekilde mutlu olunuyor!! YAZIK..

Yorumu oyla      19      8