YORUMLAR
Toplam 34 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
iyi parti 22 Kasım 2017 Çarşamba 12:54

Ne akp ne chp oylar iyi partiye.

Yorumu oyla      17      6  
İSTİFA 22 Kasım 2017 Çarşamba 12:53

İZMİRDEN MEMNUN DEĞİLİZ. KOCAOGLU YAN GELİP YATIYOR. HEP KÖYLERDE DOLASIYOR. SEHİR BİTİK HALDE BASARISIZLIK HAT SAFHADA. ARTIK GİTMESİ GEREK

Yorumu oyla      15      7  
22 Kasım 2017 Çarşamba 12:51

aziz baskandan memnun olanlar belediye de kimler calısıyor takip ediyormu? tunceliler, tokatlılar, mardinliler. İzmirli yerli halk belediyede iş için gidiyor. İşe almak icin secen kişi mardinli ve seni eliyor. İnanmayan gitsin iş basvurusu yapsın. Aziz baskan kendine yakın kesimleri el üstünde tutarken digerlerini yok sayıyor.

Yorumu oyla      16      7  
Hüseyin 22 Kasım 2017 Çarşamba 09:26

O tramway çalışmaya başladığında görecem ben istemeyenleri, ful çekecek ful !

Yorumu oyla      15      10  
Lombak 22 Kasım 2017 Çarşamba 01:48

Var. Her kentin kendine göre eksikleri var. Mesela başkentin havaalanından şehir merkezine raylı sistem yok. Başka hangi modern başkentte yok? Büyük eksik. Ama İzmir'de yıllardır halı altına süpürülmüş çok ulaşım sorunu var. Devletin yaptığı şehirler arası yollardan belediye sorumluluğundaki yollara girince kasabaya girmiş hissi doğuyor bende. Üstelik zaten dar şeritli yolların, aynı satıhtan çaldığı için, bir şeridini tramvaya teslim ediyoruz. Yaratıcılık bu değil. Her sistem aynı zemin üstünde işlemek zorunda değil. Olmaz. Yerin üstü var, altı var. Ya altına gireceksin. Ya üstüne çıkacaksın. Ama taşıt yollarından çalmayacaksın. İkame değil alternatiflerin çoğalması ve birbirini engellememesi gerek. Öyle değil mi? Bunu anlamıyor Bay Kocaoğlu ekibi. İşin içinden çıkamadın mı? Yap kamulaştırmanı. Yık engelleri. Bazı yerleri rahatlat. Bunları da yapmadınız.

Yorumu oyla      16      7  
İxmir halk 22 Kasım 2017 Çarşamba 01:01

İzmirde iyi parti alır belediyeyi, chpye bitmiş

Yorumu oyla      17      7  
Bülent ışık 21 Kasım 2017 Salı 22:32

Ankara havaalanı ile şehir merkezi otobüs ile 11 lira.İstanbul'da 6 lira lira.Izmir'de havaalanından yalnızca şehir merkezi değil şehrin hertarafi tam 2.60 lira öğrenci 1.50 lira.

Yorumu oyla      14      9  
abdullah 21 Kasım 2017 Salı 19:22

Ya kardeşim siz hiç istanbul veya başka şehirde toplu taşıma kullandınızmu yuh be ayıptır ben mhp miyim oyum aziz beye yuh izmir gibi yerli var

Yorumu oyla      19      11  
21 Kasım 2017 Salı 19:11

chp calısmaya baslamış. aktrollerden sonra chpli troller ortaya cıkmış. :D belediye calısanları buralarda algı operasyonlarına basladıklarına göre chp izmirde bitmiş.

Yorumu oyla      19      10  
hadi ya 21 Kasım 2017 Salı 19:05

Kredi notu ile Trafigin ne alaksi var anlamadim ? Bunun aritmai var, cevre yatirimi var .Dünyada hangi büyük sehire gitseniz pik saaatte tikaniklik vardir. Ise önce Tembel oldugumuzu kabul etmekle baslayalim. Yürümeyle 10 dakikalik yere Arabayla gitme sevdasindan vaz gecersek , trafikte rahatlar.

Yorumu oyla      19      12  
sezo 21 Kasım 2017 Salı 18:31

sezarın örneği güzel olmuş. İzmiri mahveden neslin . bugün izmiri ve izmirde yapılanları eleştiriyor olması. heleki toplu taşıma da eleştiriyor olması ne kadar garip bir ironidir.

Yorumu oyla      15      10  
Bülent ışık 21 Kasım 2017 Salı 18:04

20 sene önce Burhan Özfatura döneminde şimdiki araçların onda biri varken trafikte birgün tek plaka birgün çift plaka uygulandığı günleri unutmadık.sayin yazar sizin yaş olarak o günleri hatırlamanız gerekir.

Yorumu oyla      20      9  
İsyan 21 Kasım 2017 Salı 17:05

Sayın Karabel, yüreğiniz varsa emniyet müdürlüğünü eleştirin! Hani şu başka kentlerde bir dakikalık parka izin vermeyip de, bu kentte caddeyi kapatan parketmiş araçları görmezden gelen emniyet müdürlüğünü! Yorumlara baktığımda bu kentte yaşamayı haketmeyen bir çok kişiye tanık oluyorum, gerçekten de bazan Kordon'da birayı yasaklamaya kalkan başkanları hakedenler olduğunu düşünüyorum. Ve gazeteci olarak siz hiç bu konulara girmiyorsunuz, neden?

Yorumu oyla      17      8  
misafir 21 Kasım 2017 Salı 17:01

Birisi de Akşener diyor :) Faili meçhullerden haberi yok, Atatürkçü diyor bir de, herkes Atatürkçü artık! Bencilliği aşmak gerekiyor, toplu taşımayı kullanmak gerekiyor, elektrikli toplu taşımaya geçmek gerekiyor, üretimi artırmak gerekiyor, geleceğimizi sağlama almak için bebelerimize süt vermek gerekiyor, köyden kente göçü durdurmak gerekiyor, iktidardan gölşge etmesi dışında bi hayır yok, bunları kim yapıyor? Soru basit, cevap da belli!

Yorumu oyla      14      13  
mahmut durmaz 21 Kasım 2017 Salı 16:58

göçebe rüya görüyorsun kardes. izmiri bu gidişle el birligiyle akp ye vereceksiniz. sen inanmaya devam et kazanacagınıza. aziz kocaoglu aday olsun bak chp nin oylar nasıl bölünüyor. en az %20 chp oyu aksenere gidecek. demedi deme sonra.

Yorumu oyla      19      9  
Gözün gördüğü 21 Kasım 2017 Salı 16:42

Her ayın 10 günü diğer büyükşehirlerdeyim.Daha güzeli olmaz mı olur ama şu anda ülkenin toplu ulaşımını performans/fiyat olarak en güzel yapan il İzmir.Belediyenin herşeyi eleştirebilinir ama toplu ulaşımını eleştirmek haksızlıktır.Bütün büyükşehirlerin toplu ulaşımda ki perişanlığını tek tek yazardım ama çok yer tutar.İşin garibi o illerin çoğuna hükümet her türlü yardımıda yapıyor.Unutmadan Sayın Karabel Kemalpaşa, Selçuk gibi ziyarete gittiğiniz belediyeler için yazdığınız yazılar hala hafızalarda.Bazı bölümlerine orada yaşayanlar bile çok abarttığınızı söylüyorlar.Tüm İzmir‘linin sorunlarını objektif yazmanın daha yararlı olacağı kanısındayım.

Yorumu oyla      20      9  
ARTIK DEĞİŞİM ŞART. ÇARE IYI PARTİ 21 Kasım 2017 Salı 16:42

2019 da KURTULACAGIZ. İYİ PARTİ şuan izmirdeki anketlerde 1.parti konumunda. chp 2. ve akp 3.sırada.. Daha fazla azize katlanmak zorunda değiliz. Atatürkse meral aksenerde Atatürkcü, dinciyse o da dinci. Yeter artık. ne chp ye ne de azize katlanmayacagız. 15 SENEDİR NE YAPTI AZİZ BEY ? 11 km lik metroyu 19 km ye cıkardı. 15 senede 8 km metro yapmaktan baska ne faydası var. İZBAN zaten banliyö metro falan değil. tramvay ise izmire care olmaz.

Yorumu oyla      17      12  
sezarın hakkı sezara 21 Kasım 2017 Salı 16:40

İlk olarak kredi notu ile kısa bir bilgilendirme yapalım. izmirin kredi notunu veren kuruluşlar . kredi notunu belirleyen uluslar arası kuruluşlardır. herhangi bir ülkeye yada şehre kredi vermezler . ülkeler ve şehirler bu kruluşlardan "allah aşkına beni derecelendir" diye bir taleptede bulunmazlar. zaten izmride 2-3 tane ayrı uluslar arası kredi derecelendirme kuruluşundan aynı nptu almaktadır buda bunun kanıtıdır. Bunun dışında tramvay konusuna gelince ! vatandaş her zaman burnundan soluyor. bende burnumdan soluyorum. dolar 4TL yi gördü, euro 4.65 küsür. sebze meyve ateş pahası. benzin ve mazot aldı başını gitti. bunun dışında vergi zamlarıda var değilmi??? vatandaş burnundan solumasında ne yapsın sayın Karabel? Ha siz hep 100TL lik alıyorsanız tabi sizin için sorun olmasa gerek! Belediye tamvay konusunda doğruyu yapıyor. afedersiniz ama sizin nesliniz bu şehri bu hale getirdi. seizin nesliniz körfezin kirlenmesine göz yumdu. sizin nesliniz canım köşklerin konakların. cumbalı evlerin yıkılıpta 8 katlı ucubelerin yapılmasına sebep oldu ! sizin nesliniz gece kondulaşma ve çarpık kentleşmeye ses çıkarmadı! bunları ise bizim neslimiz düzeltmeye çalışıyor! bundan çok değil en fazla 10 yıl sonra o tramvaya şükredeceksiniz! ben çok iyi hatırlıyorum! zamanında izmir metrosu yapılırken hattın geçtiği noktalara itiraz eden insanlar vardı. bugün yeni kent merkezi o hat üzerinde yada yakın noktalarda gelişiyor.

Yorumu oyla      21      9  
göçebe 21 Kasım 2017 Salı 13:42

Tam bir provokatörsünüz, kutlarım! Çağdaş kentlerde toplu taşıma araçlarına, olabiliyorsa raylı sisteme öncelik verildiğini, bu inşaatların da akşamdan sabaha yapılamadığını, sıkıntısız inşaat sürecinin olamayacağını, bencil sürücülerin tabii ki trafiktan şikayet edeceğini..bunları biliyorsunuz, biliyorsunuz ama karnında erik kurusu taşıyanları kusturmak için kaşıyorsunuz! Adam Kocaoğlu'nun seçilmek için kendi oyuna muhtaç olduğunu, kendi oyunun da seçmeye yettiğini sanıyor! Kibire bakın kibire! Çağdaş başkanla devam, özellikle de CHP içindeki zırıltılara rağmen devam!

Yorumu oyla      21      12  
Alen35 21 Kasım 2017 Salı 13:31

Hocam temel sorun konak tramvayı demişsiniz ama altın yol ile ne alakası var? tamam konak tramvayı hakkında yazdıklarınıza ve konak tan itibaren geçen hattın hatalı olduguna bende katılıyorum ama çevre yol ve bağlantılı yolalrdaki trafik zaten tramvay inşaatı başlamadan öncede vardı. İzmirdeki trafik sorunu son 5-6 senedir feci durumda. Gaziemir akçay,M.kemal sahil bulvarı, yeşildere,altınyol,ankara caddesi gibi ana arterlerindemi tramvay ile ilişkisi var? Bakın tekrar söylüyorum. Konak tramvayının konaktan itibaren geçtiği hat "hatalıdır" fakat izmirdeki genel trafik sorunu tamamen Artan kayıt dışı nüfusa ve alternatif yolların yetersizliğinden kaynaklanmaktadır. Bugün izmirde nüfus sayımı eski sistem . kapı kapı yapılsa çok rahat 5 milyon üzeri nüfus çıkacaktır.

Yorumu oyla      19      8  
Mert 21 Kasım 2017 Salı 13:29

Alsancak a araba ile gelmeyin ne yol ne park yeri var izban kullanın lütfen sonra trafikte korna çalarak trafik açılmıyor

Yorumu oyla      20      7  
Bora 21 Kasım 2017 Salı 13:09

Burada sorun üretmek yerine nasıl çözüm bulunacagina dahil bir elestri yapsaydınız bence daha GÜZEL olurdu.Sorunları elestirmek ayrı ama insanlari yonlendirmek farkli.Bence siz insanları yönlendirmeye çalışıp İZMİRİ KÖTÜLÜYORSUNUZ.BENCE BU YANLIŞ taşın altına Elinizi koysanız Belki daha güzel olur Teşekkür ederim

Yorumu oyla      15      9  
Bornovalı 21 Kasım 2017 Salı 12:36

İnsanlara ne yapsan yaranamassın- Tramvay KSK' de tıkır tıkır çalışmaya başladı.Otobüs 100 kişi - tramvay 300 kişi alıyor. Önü boş, yani olur olmaz yerlere park eden otomobiller önünde yok- Kayar gibi gidiyor. KSK'li çok memnun- Tenkid etmek çok kolay.Git İstanbul'a gör orada çile çekmek neymiş trafiğinde. Tramvay çalışsın o zaman göreceğiz medeniyeti - insan gibi taşınmayı.

Yorumu oyla      18      11  
Zafer 21 Kasım 2017 Salı 12:29

Tramvay çalışmaları bittikten ve işlemeye başladıktan sonra da çile bitmeyecek. Zaten isyan da buna. Yapılan iş metro olsaydı kimse isyan etmezdi. Çünkü önce çile sonra sefa sözü o zaman inandırıcı olurdu. Tramvay sebebi ile yolların hiyerarşisi bozuldu. 3 şerit gelen yer 2 şeride, 2 şerit gelen tek şeride düştü. Buradan sefa çıkmaz. Tramvay işletmeye açıldıktan sonra özellikle yolu 90 derece keserek dönüş yaptığı yerlerde kör düğümler oluşacak. Mesela Gazi Bulvarı'ndan Şair Eşref'e dönüşü sırasında, döneceği yerde kendi boyu kadar boşluk olmalı ki oraya sığsın. Tramvay öncelik olduğuna göre bu boşluk açılana kadar Gazi Bulvarı'na kırmızı ışık yanacak demektir. Pik saatlerde dakikalarca sürer bu bekleme... Tramvay karma trafik yapıldığı ve dönüş yaptığı her yer kör düğüm olacağı için, bir sonra gelen tramvay da bir önce geçen tramvayın yarattığı sıkışıklığa takılıp kalacak. Sonuç, hem tramvay yolcusu, hem özel araç kullanıcısı hiçbir yere gidemeyecek... Madem bu derece yüksek kredi notu var, belediye bu işi düzgün yapmalıydı. Sahil Yolu'nu bu kadar bozmadan denizi biraz doldurarark oradan geçebilirdi. Sahil'den sonraki kısımları da yer altından geçmesi gerekiyordu. Çile devam ederse sandıkları etkiler demişsiniz, etkiledi bile. Şahsi olarak bir daha bu yönetime oy vermeyi düşünmüyorum.

Yorumu oyla      17      9  
Mustafa Can 21 Kasım 2017 Salı 11:44

Avrupanın bütün büyük şehirlerinde otopark ücretleri çok yüksek, yol kıyılarındaki otoparklar ücretli. İzmir'de otopark ücretlerine zam yapmadıktan sonra bu sorun çözülmez, herkes işe otomobiliyle gitmeye kalkarsa olacağı bu, toplu taşıma araçları da trafik yoğunluğundan nasibini alıyor, yollar boş olursa toplu taşıma araçlarıda trafikte sıkışıp kalmaz.

Yorumu oyla      15      9  
Ercan 21 Kasım 2017 Salı 11:17

Bunun çözümü raylı sistemdir.Baska çözümü yok.Araba sevdalısı bir milletiz.Bakin arabaların içine.Bir kişi.Istediginiz kadar yol yapın yine yetmeyecektir.Roma da bu işin çözümünü bulmuşlar.Kucuk motorlar.Trafige takılmadan gidiyorlar.Birakalim bu gösteriş merakını.Trafik tum dünyada sorun.

Yorumu oyla      15      7  
ado 21 Kasım 2017 Salı 11:08

geçen gün doğma büyüme İzmirli arkadaş dediki aktarma olayı olduğundan beri hangi hat neresi bilmiyorum dedi toplu ulaşım pert olmuş ve belediye artık diyoki özel araçlarınızla konak Alsancak tarafına gelmeyin

Yorumu oyla      16      6  
Tayfun 21 Kasım 2017 Salı 10:01

4.5 Milyonluk kentte merkezi idare metro yapti da Izmir kabul mu etmedi . sehir ici trafigin tek cozumu here yere her yone Metro dur ki Buyuksehir kendi butcesi ile zaten Metro calismalari yapiyor trafigi az da olsa rahatlatiyor. Ama Metro gibi devasa butceli yatirimlari Ulastirma Bakanligi yapmasi gerekmez mi ?

Yorumu oyla      15      9  
Poyraz 21 Kasım 2017 Salı 09:54

65 yaş üzeri paralı olursa o zaman trafik sorunu çözülür. Toplu ulaşım araçları mobil huzurevi gibi.

Yorumu oyla      16      7  
silay 21 Kasım 2017 Salı 09:54

izmir de ulaşıma söz eden bence terketsin izmir'i memleketeine dönsün. üst yapı yapılırken tabiiki trafik olacak tranmay bir gecede bitecek iş mi sizce dışardan davulun sesi hoş.yok altyapısı, yok elektriği yok betonu yok demiri, yok vidası hepsi bir gün demek...LÜTFEN ELEŞTİRİR İKEN DÜŞÜNÜN.TOPLU TAŞIMA İLE GİDİN GELİN BİR SÜRE NE OLUR.

Yorumu oyla      14      9  
Bülent ışık 21 Kasım 2017 Salı 09:47

1000 kisiye düşen otomobil sayısı petrol ihraç eden İran ve Venezuela'dan daha çok. Geçen akşam baktım 4 otomobilin 3 ünde 1 kişi 1 inde 2 kişi. Yani otomobil başına 1.25 kişi düşüyor. 150 milyar dolarlık ihracat yapan (içinde 100 milyar dolar ithalat olan) ülkeye bu hak mı?

Yorumu oyla      16      5  
Sagduyu 21 Kasım 2017 Salı 09:19

Benim bildigim kredi notu bir kurumun eline gecirdigi kaynaklari nasil kullandigi ile ilgili ,kaynaklari verimli alanlarda degerlendiriyor mu, borc yapilanmasi saglikli mi , borcunu zamaninda oduyor mu ile ilgili .toplum olarak bundan son derece memnun olmamiz gerekmez mi.

Yorumu oyla      14      9  
21 Kasım 2017 Salı 09:15

Zaten CHP'ye Aziz Kocoağlu ile devam ederse oy yok. İzmirin kuzeyin yıldızı Egekent'in ulaşımını baltalayan bir adama bir daha oy yok kardeşim. Toplu konutların yıldızı Egekent'e Metro geleceğine, var olan otobüslerini iptal ediyorsun. Aziz istifa etmelidir. İstemiyoruz.

Yorumu oyla      26      24  
Aynen katılıyorum 21 Kasım 2017 Salı 09:02

Sayın Kocaoğlu halktan kopuk kafasına buyruk yaşıyor. Rica etsem sabah 08.00 de göztepeden 12 numaraya binmeye çalışsın, metro poligondan metroya binmeye çalışsın, akşam bi izbana binmeye çalışsın, Alsancak Gar da karşıdan karşıya geçsin benim ne demek istediğimi anlar..Konak'a alsancaktan otomobili ile gitmeye çalışsın.. Ama nafile...

Yorumu oyla      26      21