YORUMLAR
Toplam 33 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
24 Haziran 2018 Pazar 22:13

Yazinizda Sn. Dogan Hasol'un ifadeleri BIRE BIR kopya yer alıyor. Neden kendisine bir atıfta bulunmadınız? Yaptiginiz etik degil, fikir hirsizligidir sizin adiniza utaniyorum. Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/sokak/314273/istanbul_guzeldi_simdi_gelisiguzel.html.

Yorumu oyla      10      5  
komedi! 24 Ağustos 2017 Perşembe 18:54

Gecekondu şehri İzmir'e aman ne olur konut yapmayın, yatırım amaçlı da konut almayın diyen bir İzmirli köşe yazarı. Amaç nedir?

Yorumu oyla      13      6  
Cemal Tukel 24 Ağustos 2017 Perşembe 18:08

Nedım bey, İstanbul göç almaya devam ediyor hatta izmirden çok daha büyük göç alıyor. İstanbul doldu, bitti herkes buradan gitmek istiyor diyoruz ama hala millet kapıda. Gitmek isteyenler rantı Ve geliri istanbulda yakalamış kişiler. İzmir e para kazanmaya degil kazandıkları paralarını huzurla harcamaya daha iyi bir yaşam standartlı yakalamaya geliyorlar Sıkıntı bence şehir planlamasında. İBB malesef imar alanı yaratmıyor. 1/10.000 1/5.000 planlar yapılıyor itirazlar havada uçuşuyor. Menemen e kadar 10 yıllık yapilmis bir planlama var mi . Yok. On sene sonra Menemen Karşıyaka'ya bağlanacak Karsiyaka mesela Mavisehir e dogru dikine büyüdü. Mavisehir dogru arada büyük boşluklar kalarak yapılan plana göre büyüdü. Şimdi boşlukları doldurmaya çalışıyorlar. Mavibahce çok guzel bir AVM ama orada olmaması gereken bir yapı. İBB itiraz etti Cevre bakanlığı onayı verdi. Hemen önünde Egepark var. Simdi egeparkin da önüne bir AVM yapmak isteniyor. Mavisehirin arkasına başka bir AVM yapılıyor .. Sorun Insaat yapılması degil nereye nasıl yapildigi. Yıllardır İnciraltini şekle sokamadik orada ne olacak biliyor musunuz .. saglik tesisi deniyor ya. On sene sonra bütün İnciralti mavisehir gibi olunca biz ne yaptık diyecekler. !Orayı yıllardır planlamayan Ve planlatmayalar oradaki kucuk arazi sahibinin perisan olup yok olduğunu görecekler. Ve yine bunu İzmir dişindan gelenler yapacak. ...

Yorumu oyla      15      5  
Vahap (Gerçek) 24 Ağustos 2017 Perşembe 16:22

Bilumum salatalıklar taklitlerimden sakınınız.

Yorumu oyla      15      7  
Atatürkçü İzmirli 24 Ağustos 2017 Perşembe 16:22

Aman beton olmasın diyen sayın yazar İzmir 'in en lüks semtinde oturup , mahalle arasına , son kalmış arsaya beton stat isteyip , tramvayı eleştirip , taksi keyfi yapıp, o AVM senin bu AVM senin geziyor , sonra da trafikten şikayet ediyor :)

Yorumu oyla      14      7  
Salatalık 24 Ağustos 2017 Perşembe 15:31

İzmir zaten küçük bir İstanbul'dur. Kendi çapında zaten azmanlaşmış bir şehirdir diyoruz ama sayın yazar herhalde anlamamış ki tekrardan aynı konu hakkında yazı yazmış. Göç gelse de gelmese de bu şehrin dağlar kadar sorunu vardır. İstanbul gibi olmayalım diyeceğimize var olan sorunların çözümü için çözüm önerileri getirmemiz gerekiyor. Bayraklı' da trafik sorunu gökdelen olsa da var olmasa da ... çözüm önerilerini alttaki yorumumda yazdım. Kentsel dönüşüm içinde yeni imar planları gerekiyor. Küçük parseller birleştirilmeli , büyük parseller şeklinde ada bazında dönüşüm olmalıdır. 3-4 katlı bitişik nizam yerine, bitişik nizam olmayan yüksek katlı konutlar yapılmalıdır. Şehir merkezine böyle bir çalışma yapılsa ortaya çok sayıda yeni arsa çıkar. Al sana yeni yeşil alan yapma imkanı. 2020 ye kadar 1-2 ve 3.sanayi taşınıyormuş. 40 bin konuttan bahsediliyor. Belediye olarak hop dur bir dakika diyecek kimse yok mu ? Ne 40 bin konutu ? Konut yapılsın da bu arsaların yarısı yeşil alana ayrılmalıdır. Konutlara da belli kalite standartı gelmelidir. İzmir'de canı isteyen kat çıkıyor , çatıya metal parça ekletiyor, balkonları içeri alıyor , kafasına göre panjur takıyor. Adam bina yapmış dışı tuğla kalmış. Yeni yollar, tüneller , karayolu altgeçitleri lazım. Örneğin Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Alsancak ve Altınyol güzergahına alternatif yol lazım. Bu da körfez geçişidir. Alsancak Gar önü yeraltına alınacaktı. Ne bekleniyor ? 8 yıldır bir altgeçit mi konuşulur ? Koskoca şehrin ana caddesi Alsancak Gar önü olur mu ? Burayı kapat trafik kilit. Yeni raylı sistemler lazım. 4,5 km lik otogara metro yapılacak yıllardır bekliyor. Otogar açılalı 20 yıl oldu. 90' lı yıllarda metrolar planlandı ancak aradan yıllar geçmesine rağmen sadece 19 km metro yapıldı. Dereler şehre kazandırılmalıdır. Her sene bilmem kaç ton , bilmem kaç kamyon çöp çıktı haberlerini duymak istemiyorum. Kalıcı çözüm nedir ? Elalem derelerde gondol yüzdürürken bizde niye lafım kokuyor ? Bu şehri yönetenler bir gün İZBAN'a binsinler de manzaraya baksınlar. Burası Türkiye'nin 3.büyük şehri mi yoksa Afganistan mı ?

Yorumu oyla      12      7  
Vergi Şampiyonları Listesi 24 Ağustos 2017 Perşembe 14:33

Vergi şampiyonları listesinde ismi yazılmayanlara "SALATALIK" mı diyeceğiz?

Yorumu oyla      15      6  
Hıyar 24 Ağustos 2017 Perşembe 14:29

Sen hıyar diyememişsin. Benim adım hıyar. Salatalık değil.

Yorumu oyla      16      5  
isimsiz 24 Ağustos 2017 Perşembe 14:01

CB.nın raconu ben keserim dediği ülkemde bir köşe yazarınında isimsiz yorumculara salatalık demesini ve bunu normal karşılayanlarında olmasına pek şaşırmamak lazım tabiki...

Yorumu oyla      17      5  
muhalif 24 Ağustos 2017 Perşembe 13:50

ismini yazanlar sanki gerçek ismini yazıyor da isim yazma cesaretmişmiş.geçin bunları, "gurme" yazarımız ne oluyor o zaman topan patlıcan mı????

Yorumu oyla      15      7  
24 Ağustos 2017 Perşembe 13:48

Küfür , hakaret içeren yorumlar yayınlamayak diyen sitenin köşe yazarı millete salatalık diyerek hakaret ediyor. Bu köşe yazısı için bu siteyi takip edenlerden derhal özür dilenmelidir.

Yorumu oyla      16      7  
Vahab Turna 24 Ağustos 2017 Perşembe 13:44

Vahab , adınız kısmına Vahab yazınca seni tanımış mı oluyoruz ? Al bak bende ismimi Vahab Turna olarak yazdım. Sonuç ? Ahmet, Mehmet olarak da yazabilirim. Burada önemli olan bu mu yoksa yazılanlar mı ? Millete salatalık demeden önce insan gibi cevap vermeyi öğrenmek lazım. Eleştiri yapanlara insan gibi cevap vermek lazım , salatalık diye hakaret etmemek lazım. İstanbul gibi olmayalım diyeceksin sonra da mahalle arasında stada destek vereceksin. Bu nasıl bir çelişki ?

Yorumu oyla      13      6  
gecekondu şehri İzmir ! 24 Ağustos 2017 Perşembe 13:03

Mavişehir'de oturup, arada da Alaçatı, Çeşme yapan adamlar zannediyor ki İzmir dünyanın en özgür, en mükemmel mimariye sahip bir şehri. Aman İstanbul olmayalım diye de endişe duyuyorlar. Kadınlar gece 24:00'de özgürce dolaşıyormuş da , kahkaha atıyormuş falan filan :) Şehrin merkezinde gece bırak kadını erkekler bile zor dolaşıyor. Her taraf serseri dolu. Şehir desen zaten gecekondu dolu. Alt yapı yok. Yağmur biraz kuvvetli yağdı mı her taraf sular altında kalıyor. Kışın kömür kokusundan dışarı çıkamazsın. Banliyö hattından çakma metro yaptılar , istasyonlar dökülüyor. Her taraf leş gibi. Şehrin göbeği lağım kokuyor. Şehirde doğru düzgün yol yok, olmayan yol yüzünden merkezi 3 milyon bile olmayan İzmir' de de yoğun trafik var. Alsancak gibi bir yere tramvay yapıyorsun ama Alsancak Gar önü yolunu yer altına alma projesini baştan yapmıyorsun. Karşıyaka iskele önü , Üçkuyular marina önü alt geçit yapılması gerekirken gidip Mithatpaşa' da yolu yeraltına alıyorsun. Şehir Afganistan görünümde aman İstanbul olmayalım diye endişe duyuluyor. Bu şehirde cidden komik insanlar var. İstanbul 14 milyon , İzmir 4.1 milyon. Merkez nüfusu da 3 milyon civarında. 3 milyonluk şehir İstanbul' dan bile şehircilik olarak kötü ise İstanbul gibi olmayalım endişeleri boştur. İzmir' e ilk defa gelenler çok büyük hayal kırıklığına uğruyorlar. Adam şehre bir giriyor dağ taş gecekondu dolu , Türkiye'nin 3.büyük şehri bu mu diyor. EXPO heyetini bile çevre yolundan şehre sokmuşlar. Yeşildere yolu sözde protokol yolu ama dökülüyor. İzmir bu kafayla giderse önümüzdeki 100 yılda değişeceğini zannetmiyorum. Bu kadar plansız bir şehir olamaz. Böyle giderse nüfus olarak da 3.lükten düşebilir.

Yorumu oyla      13      7  
Vahab Turna 24 Ağustos 2017 Perşembe 12:14

Yazarın ismini yazmayan yorumculara salatalık demesi doğrudur. İnsan siyasi olarak yorum yaparken adını saklasa anlarım ama bu kadar da korkak olunmaz ki... Bence ismini saklayanlara doğrudan hıyar deyin sayın yazar. Marula turba yeşil soğana ayıp olmasın

Yorumu oyla      13      7  
24 Ağustos 2017 Perşembe 11:27

Tayfun, daha yeni 2 genç kız taciz edildi ve üstüne devletin memurundan dayak yedi. Kafanızda nasıl bir İzmir var ama öyle bir İzmir yok. İzmir zaten küçük bir istanbul 'dur. Şehircilik İstanbul'dan daha beter durumdadır. Durum böyle iken İstanbul gibi mi olacağız demek komik. İzmir' de şehrin göbeği bile gecekondu çöplüğü. Bu seferde doğru düzgün iş olanağı yokken İstanbul'da , Ankara' da iyi işi olan İzmir'de ne yapacak?

Yorumu oyla      11      8  
Tayfun 24 Ağustos 2017 Perşembe 08:53

Gece 2400 de bir bayan rahatça evine gidebiliyorsa orası İZMİR dir.sokaklarında bayanlar rahatça kahkaha atabiliyorsa orası İZMİR dir.

Yorumu oyla      13      7  
Nurcan 23 Ağustos 2017 Çarşamba 22:25

Size katılıyorum. İzmir''de İstanbullu gibi yaşamak isteyince olmuyor. İzmir''in salaş dokusu bozuluyor

Yorumu oyla      14      5  
Bülent alp 23 Ağustos 2017 Çarşamba 21:48

Güzeel.......baloon patlıycak demekki......))))

Yorumu oyla      14      5  
salatalık 23 Ağustos 2017 Çarşamba 21:38

Beton olmasın diyen siz mahalle arası statları savunuyorsunuz :) gerekçe ise stada yürüyerek gitmek. uygun olmayan yere stat yaparsan, AVM dikersen, bilmem ne yaparsan o şehir böyle böyle yaşanmaz hale gelir. Stat dediğin etrafı geniş olur, toplanma yerleri olur; burada böyle bir durum var mı? İstanbul'da maç günleri trafik felç; aynı hata burada niye yapılıyor? Şehir dışına yapılsın demiyorum ama gidip de binaların dibine, alternatif yolu olmayan yere stat yapılmaz. İnciraltı, Atatürk Stadı'nın olduğu yer, Uzundere stat yapılmak için en uygun yerlerdi. Mevcut ihale edilen yerlere de halkın nefes alabileceği parklar yapılırdı. Karşıyaka gibi bir yerde büyük meydan yok, büyük park yok. Son kalmış arsaya da beton stat yapılacak. Sonra da bu stadı destekleyenler aman İstanbul gibi olmayalım diyecekler. Şahsen para verip gökdelenden daire almam ancak İzmir gibi deniz şehrine planlı ve bir arada olmak şartı ile gökdelen yapılmasına destek veririm. Şehre ayrı bir hava katacaklar ancak gökdelenler trafiği, yoğunluğu arttıracak fakat buradaki yoğunluğu alabilirsin. Körfez geçişi yaparsın, Ankara Caddesi'ne alternatif yol yaparsın. Örneğin yapılan işler de var: Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi trafiğin Osman Kibar Kavşağı'ndan itibaren sıkışmaması için yapıldı. Buca onat tüneli ve yolu Ankara Caddesi rahatlasın diye yapılıyor. Osman Kibar Kavşağı'na gelmeden Kemalpaşa Organize Sanayi çıkışı 2.bir çevre yolu yapılıp, trafik yükü buradan alınabilir ki bildiğim kadarı ile bakanlığın böyle bir projesi uzun yıllardır var. İZBAN'a alternatif yeni raylı sistemler yaparsın. Karşıyaka Tramvayı Çiğli'ye uzayacak; Alaybey' de niye kalıyor? Bayraklı üzerinden Bornova ve Halkapınar'a uzatmak kimsenin aklına gelmiyor mu? Böyle bir hat yaparsan ne olur? (Çiğli-Karşıyaka-Bayraklı-Halkapınar), (Bornova-Bayraklı-Halkapınar) şeklinde bir tramvay ağın olur, bölgenin yükünü İZBAN ile tramvay paylaştığı gibi çok sayıda otobüs devre dışı kalır. Ayrıca İstanbul dünyanın en çarpık kenti de İzmir dünyanın en planlı şehri mi? bu şehir zaten çarpık yapılaşmış bir şehir. Yazıyı okuyan ve İzmir ile ilgili en ufak bir bilgisi olmayan zanneder ki İzmir düzenli bir şehir, yeni binalar ile beton olup bozulacak. Nüfus artışı illa ki olacak ama bunun önlemini de alacak olan merkezi hükümetler ve yerel yönetimlerdir. örneğin her haltı İstanbul'a yaparsan nüfus tabi ki de ister istemez artar. İzmir'in arazi yapısı ise şimdiki nüfustan çok daha fazlasını kaldırabilecek büyüklükte bir yer, yeterki planlı şekilde büyüsün. Bunu da yapacak olan kurum İzmir Büyükşehir Belediyesidir, ben değilim. Bugün Buca ve Karabağlar' da 1 milyon kişi yaşıyor ancak çarpık yapılaşma var, alt yapı sorunu var, üst yapı zaten leş, metro yok, tramvay yok, yeterli yol yok, yeşil alan yok, sosyal mekanlar kısıtlı, meydan yok ... Bugün Ankara' da belediye 50 metre genişliğinde bulvarlar planlayıp yapmaya çalışıyor ancak bizde öyle bir plan proje yok. Niye yok? yollar genelde 2x2 ve bir şeritte otopark olmuş, sonra niye trafik var deniyor. Acaba niye? Tramvay inşaatı sıkıntı yaratıyor ama büyükşehirlerde raylı sistem şart, yeter ki doğru planlanıp, uygulansın. Bugün Avrupa'da, Uzak Doğu' da yer üstü raylı sistemler şehirleri sarmışlar. Toplu ulaşım kültürü var, bisiklet kültürü var. Bizde de Forum Bornova'dan Cumhuriyet Meydanı' na taksi ile gidip trafikten şikayet etmek var. Forum Bornova'nın dibinde metro var. Kısa bir yürüyüş ile metro istasyonuna ulaşmak kolay. Metro yapıp, Konak'tan 121 veya başka bir otobüs ile 15-20 dakika içinde Cumhuriyet Meydanı 'na gitmek varken taksi rahatlığı ile aman yürümeyeyim derseniz öyle 1 saatte gidersiniz.

Yorumu oyla      13      6  
Sultan Acar 23 Ağustos 2017 Çarşamba 19:49

Göç etmelerinin belli nedenlerinden birisi de İzmir''in kültürel yapısı olduğunu düşünüyorum

Yorumu oyla      13      5  
Seydiköylü 23 Ağustos 2017 Çarşamba 19:17

Plansızlık isimli yorumcu nasıl da sallamış, her sene Konya büyüklüğünde yer imara açılıyormuş. Öyle olsaydı şu anda tüm Türkiye imara açılmış olurdu, sallarken biraz üsturuplu atın ! Bu söylediklerim, ülkenin planlı olduğu anlamına gelmemeli, ülke her yönden rezil bir şekilde yönetiliyor.

Yorumu oyla      13      6  
sezo 23 Ağustos 2017 Çarşamba 18:10

Bence 2 yazısı da gereksiz değil. AYrıca cidden istanbul ve ankara dan bukadar göç alınmasını destekliyormusunuz? yada şöyle sorayım ! İzmir 3-3.5 milyonluk bir şehirkenmi daha mutluydunuz, yoksa şimdi oldugu gibi nüfus 4.5 milyonken ve 5 milyona dayanmışkenmi daha mutlusunuz? Çoğu kişi buna yazarlar ve sosyal medya fenomenleri de dahil yeter gelmeyin artık izmire diyor! haksız da değiller. izmir bundna 5-6 sene önce yaşam kalitesinin yüksek oldugu , elım ,tüketim gücünün yük oldugu bir şehirdi. Örnek vermek gerekirse çeşme! çeşme de alaçatıda önceden 4 kişi gidip rakını ve balıgını uygun sayılabilecek fiyatlara yerdin içerdin ama istanbullular çeşmeye çöktüğünden beri 4 kişi bir yere oturup rakı balık yapmak neredeyse 1000TL ye patlıyor! hiç bir izmirli bu paraları gidip rakı içmek balık yemek için harcamaz. ama bu tüketim çılgını istanbullular yüzünden trafiğimiz berbat, yemeklerimiz pahalı, sahillerimiz de eskisi kadar temiz değil malesef! afedersiniz ama çeşme bizim için sıradan bir hafta sonu aktivitesi iken gidipte oda kahvaltı bir otelin gecesine 500-600TL verirmi izmirli? vermez! ama istanbullu vatandaşım veriyor hemde görmemiş gibi. birde bodrum ile kıyaslayıp uygun fiyat diyor! xxx bir tanıdıgım istanbul kadıköyden izmir bostanlıya yerleşti. sahile attı sandalyesini , ne karışını var ne rahatsız edeni. caddebostan sahilde sıkışık bir alana modern insanın doluşmasından şikayetçiydi. burada her yer cadde bostan sahili gibi diyor. istanbulda sıkışıp kaldıkları için. bir çok sosyal haklarından uzaklaştırıldıkları için geliyorlar ama keşke geldikleri yerin kıymetini bilseler! çünkü medeniyet binalar değildir insandır medeniyet. ve izmirde medeniyeti tatmış istanbullu biraz şımarıyor açıkçası. bunu inkar etmemek gerekli. ve bu şımarıklık izmirin ekonomisini, Gerçek izmirli için kötü etkiliyor.

Yorumu oyla      14      6  
Ben yaptım oldu 23 Ağustos 2017 Çarşamba 17:02

İzmir eline fırsat geçirenin iyilik(!) yaptığı coğrafi ve tabiat güzeliliği olan bir şehir.Siyaset uğruna mesleği Şehir Plancısı olan kişi Bayraklı ve Karabağlar ilçe sınırlarını çizdi.Hala insanlar tepki gösteriyor, düzeltilsin diyen yok.

Yorumu oyla      12      6  
Tayfun 23 Ağustos 2017 Çarşamba 17:00

Ülkemizin kanayan yarasıdır GÖÇ etmek . insanlar dogdukları yerleri neden terk etmek zorunda kalır ki ? nasıl bir ulkeyiz ki 1950 den beri iç göçü durduramadık ? Göç alan şehir için durum ne kadar zordur aslında; altyapı-konut-iş-egitim-saglık-ulaşım gibi en temel insan hakkından kaynaklanan hizmetler nasılda bir anda zora düşer yetersiz kalır .. ÜLKEMİZİn GELİŞMİŞ TOPLUM OLABİLMESİ ANCAK İÇ GÖÇÜN DURDURULMASI İLE OLUR, İÇ GÖÇ DE ANCAK SOSYAL ADALETLİ HER YERE EŞİT HİZMET GÖTÜREN BİLİMİ ÇAĞDAŞ DÜNYANIN DEĞERLERİNİ ESAS ALAN BİR SİSTEM KURMA İLE GERÇEKLEŞEBİLİR. biz bu gidişle önümüzdeki 60 yıl sonra da iç göçü konuşuyor oluruz, tabii biz degil bizim torunlarımız .

Yorumu oyla      13      5  
isimsiz 23 Ağustos 2017 Çarşamba 15:23

bence bu 2 yazı gereksiz bir yazı, yazar neyi amaçıyor anlaşılıyorda bu gereksiz bir şehircilik şovenizmi..ayrıca yazarın isimsiz yorum yazanlara "salatalık" demesi ayrı bir facia.....

Yorumu oyla      15      9  
m.y. 23 Ağustos 2017 Çarşamba 15:16

paris nüfusunun 80 yıl önce 10 milyon oldunu nerden buldunuz, kaynağınz nedir?türkiye fransamı? pariste ne varsa lyonda, marsilyada ve nice te de o var. yani Fransız devleti her şeyi pariste toplamamış, bölgeler yada şehirler arasında siyasi tercihten dolayı ayırım yapmamış. siyasi tercihten dolayı cezalandırmamış. örnek verirken dünya yı baz almayın, burası türkiye.

Yorumu oyla      15      7  
sezarın hakkı sezara 23 Ağustos 2017 Çarşamba 14:39

SAyın Nedim atillanın istanbuldan ,izmire göçü eksik yorumladıgını düşünüyorum. İzmire göç eden kesim daha çok Beyaz yaka dediğimiz yönetici kesimdir. Gelmelerinin sebebi hemde daha az maaşlara gelmelerinin sebebi. İzmirde olacakları bilmemeleri değil! Onlarda izmirin eninde sonunda istanbul gibi olacagını. hatta olmaya başladıgını biliyor. ancak İzmirin nüfusu nekadar artarsa artsın. bir şekilde yobazlıktan uzak duruyor. İnsanlar çocuklarını okullara şimdilik füvenle gönderebiliyor. İnsanlar birbirine sabah günay ,akşam iyi akşamlar diyor. bunları istanbulda anakra da göremezseniz. evet 4.5 milyon nüfusa rağmen bir şekilde insanlar izmirde değişmiyor. ha bunun yanında garip tipler izmirde artmadımı? arttı tabiki ama bunu diğer şehirlerimiz ile hemde izmirin yarı nüfusundaki devlet yatırımını devasa boyutta alan şehirlerle kıyaslarsak gene solda sıfır kalır. Kısacası izmire göç ün artmasının sebebi! izmirin yakında 5 milyona dayanacak nüfusuna rağmen Halen daha güzel insan profilini bozmuyor olmasıdır.

Yorumu oyla      19      5  
Plansızlık 23 Ağustos 2017 Çarşamba 14:02

Hollanda okyanustan çıkardığı balçığın üzerine toprak satın alıp tohum üretip dünya pazarını elinde tutuyor aynı tohumu seneye tekrar ekemiyorsunuz.Bizde resmi kayıtlara göre heryıl Konya‘nın yüzölçümü kadar alanı yerleşime açıyoruz.Dünyada 4 mevsimi yaşayan ender coğrafyada yaşıyoruz ama bütün bakliyat,hububat ve eti ithal ediyoruz.

Yorumu oyla      18      5  
23 Ağustos 2017 Çarşamba 12:49

"İstanbullular gelmesin" de kimler gelsin?güneydoğu mu? suriye mi? göç sosyolojik bir olay,olmaya devam edecek, önemli olan "nitelikli" göç alabilmek, yani emekli göçü de değil.üretici göç.

Yorumu oyla      21      5  
muhalif 23 Ağustos 2017 Çarşamba 12:34

İstanbul yukarıda sizinde bahsettiğiniz nedenlerden dolayı yaşanılmaz olmuş."çılgın projeler"betondan öteye gidemiyor. istanbulun en yakın madili izmir.szde diyorsunuz ki aman, izmirde İstanbul gibi olmasın.Ama planlamanızı İstanbul gibi yapmazsanız İstanbul olmaz.gökdelen yoğunluğu için yeni yolar planlarsanız yani, trafiği bugünden hesap etmeniz gerek.dünyanın yaşanabilir kentleri olarak ilan edilen Toronto, sidney,monreal,frankfurt şehirleride birer gökdelen şehri ancak yapılaşma ve yeşil alan eşit planlanmış.yani gökdelenler problem değil.nüfüs yoğunluğunu hesap ederek kentin geleceği ve alt yapısı planlanmalıdır.yoksa izmire gelmesinler demek ÇÖZÜM DEĞİL.Yeşil alanlar imar amacıyla yakılsa bile imara açılmaz, tekrar ağaçlandırılır.tabi merkeziyönetiminde tavrı burda önemli.ama İzmir CHP. de olduğundan bu konuda da şanslı sayılır. tabi bu arada izto başkanıda inşaatı canlandırın açıklaması yerine, üretimi canlandırın demesini beklerdik.!

Yorumu oyla      17      5  
Ak Genç 23 Ağustos 2017 Çarşamba 12:33

Toki toplamda beşyüzbin konut üretti zaten, muhaliflikten gözün dönmüş, sallamadan önce dersine çalış biraz.

Yorumu oyla      12      12  
Halil Uçar 23 Ağustos 2017 Çarşamba 11:32

Yapılan bu tespitin oluşumunda ülkede var olan siyasette birlikte bir de irdelenmelidir. Çarpık yapılaşmanın tek sorumluları ülkeyi yönetmek için seçilen siyasiler oluşturmaktadırlar. Köy ve kasabalarda yaşama hakkı tanımayan siyasetçilerin varlığında büyük kentlerde yaşananlar daha da yaşanmaz konuma gelecektir. Köylü, Kasabalı doğduğu büyüdüğü yerde yaşam bulacak şekilde "insanı öne çeken bir siyaset oluşturulmadan" bu çarpık yapılanmanın önüne geçilemez.!!!

Yorumu oyla      21      5  
23 Ağustos 2017 Çarşamba 10:21

Teşekkürler.

Yorumu oyla      19      8