YORUMLAR
Toplam 22 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
20 Ağustos 2017 Pazar 11:04

Şu fuar bitsin de koruma planı var mı yok mu başkan açıklar. Projelere engel nasıl olunur herkes öğrenecek. Tam bir skandal ! Sırf belediye chpli diye projeler köstek olunuyor. Agora' da neler yaşandığını herkes biliyor.

Yorumu oyla      11      5  
Koruma planı zaten varmış ! 20 Ağustos 2017 Pazar 10:54

İzmir Büyükşehir Belediyesi " Kurul'un tereddüte düşmesiyle ilgili yaptığı değerlendirmede İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi onaylı 2004 ve 2005 yıllarından onaylanmış 1/5000 ve 1/1000 Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliğinin koruma amaçlı imar planı olarak değerlendirilmemesinin konuya ilişkin yargı kararlarını yok sayılması anlamına geleceği ve bu planlar doğrultusunda Kültürpark'ta yıllardır uygulanan projelerin onanmasına ilişkin önceki Kurul kararlarının yine Kurul tarafından inkar edilmesi sonucu doğuracağını savundu. Bu nedenle Kurul'un tereddüte düşmesinin geçmişteki yargı ve Kurul karaları ile çelişki oluşturacağını belirten Büyükşehir Belediyesi "Kültürpark'a ilişkin Koruma Amaçlı İmar Planları'nın yürürlükte olduğu, alanın nitelik ve fonksiyonel amaçlarında bir değişiklik olmaması sebebiyle yeni bir Koruma Amaçlı İmar Planına gerek olmadığı için Kurul'un revize projeyi mevcut planlara mevcut planlara göre incelemesi görüşünü savundu."

Yorumu oyla      12      5  
çifte standart 19 Ağustos 2017 Cumartesi 18:08

Bu şehir cidden adamı delirtir. Önce opera ihalesinin iptali, sonra da kültürpark olayı derken 2 gündür çok sinirliyim. olaylara geniş açıdan bakmak. Belediye koruma planı yapsaydı sanki her şey hallolacak zannedenler var ama öyle değil. Bakanlık Ankara'ya metro yapıp, üstüne setlerini aldığı halde, İzmir'de metro hattı yapmayıp, setlerini de almayıp ve üstüne de belediyenin metro projelerinin onay sürecini uzatıyorsa bunun adı çifte standarttır. Antalya'ya tramvay yapıp, üstüne iller bankası aracılığı ile kredi verdiği halde, İzmir' de 2010 yılının projelerinin onay süreci 4 yılı buluyorsa bunun adı çifte standarttır. Yıllarca katı atık tesisi için ÇED raporu vermeyip en sonunda tamam hadi deyip veriyorsan bunun adı çifte standarttır. İstanbul'da kongre merkezi yapıp burada yapmıyor , üstüne eleştiri getiriyorsan bunun adı çifte standarttır. AOÇ'ye mahkeme kararına rağmen saray yapıp, ODTÜ ormanlarına dalıp yol geçiyorsan ( yenisi içinde girişimler var), İstanbul'da da yol+köprü için on birlerce ağacı kökleyip sesin çıkmadığı halde İzmir' deki projeye koruma planı yap diyorsan bunun adı çifte standarttır, engel olmaktır. Anlaşılan o ki ya proje iptal olacak ya da 2019'a yetişmeyecek. 2019' a yetişmeyecek olan katı tesisi de var. Seçim meydanlarında İzmir kokuyor, çöp dağları, bir kongre merkezi bile yok, suyu biz getirdik biz söylemlerini duymaya devam edeceğiz.

Yorumu oyla      14      7  
19 Ağustos 2017 Cumartesi 16:16

Kültür Bakanlığı önce İzmir' e bir müze yapsın, kültür sanat merkezi yapsın, şehrin merkezinde bir avuç kalmış tarihi yerleri ayağa kaldırsın sonra koruma planı istesin. Kültürparkı ayağa kaldırmak isteyen belediye , kaledeki antik tiyatroyu gün yüzüne çıkarmaya çalışan belediye , Agora' da çalışma yapan belediye , Kemeraltı 'nda restorasyon yapan belediye ... Kültür Bakanlığı ne iş yapar ? Efes kazılarında çıkan heykeller örneğin niye satılır?

Yorumu oyla      12      6  
holler kalmalı 19 Ağustos 2017 Cumartesi 15:58

Yeni kültürpark projesi için kültürparka dokunma denilmişti. Katılıyorum ve ekliyorum: kültürpark içinde yer alan fuar holleri kaldırılmamalıdır. Eski TRT binasının yanındaki yapı da yıkılmamalıdır. belediye bundan sonra kültürparka tek bir kuruş dahi harcamamalıdır.

Yorumu oyla      11      5  
sezarın hakkı sezara 19 Ağustos 2017 Cumartesi 15:20

Fuar için daha önceki itirazları unutuyorsunuz! hani nerede şimdi kültür parkıma dokunma platformu??? bu platform siyasi demiştik inanmadınız arkasından mimarlar odası çıktı? bu ortaya çıktıgından beri ortada yoklar. tabi hal böyle olunca mimarlar odası artık kendi çıkıp "koruma maçlı imar planı şart " diyor. birde yasa bugüne kadar "Fuarı nasıl koruyacaksın" dememişte Aziz kocaoğlu proje yapmya kalkıncamı diyor? fuardaki o ağaçları, bitki örtüsünü vs.. nasıl koruyacaklardı da! bu yasa o yıkılacak olan ucube payvonlar yapılırken neredeydi? hadi lünaprkı seviyoruz ama o koca lünpark fuar içine kondurulurken neredeydi? Fuar içindekib azı gereksiz işletmeler yapılırken neredeydi bu yasa?bize ilk önce bunun cevabı verilsin sonra konuşalım! sayın KArabel yazıyor ama hiç öncesine bakmıyor. sonra düşünüyorum "baktmaz tabi diyorum, körfezin kirlendiği nesilden geliyor" saygılar.

Yorumu oyla      12      5  
19 Ağustos 2017 Cumartesi 15:15

Muhalif , sen yazdığının farkında mısın ya da konudan haberin var mı ? Adamlar sergi holü istemiyoruz diyor sen de şaka gibi hem odalar haklı hem de belediye kabul ettirmeli diyorsun. Bakanlık İstanbul'da , Ankara'da ormanlar, sit alanları katledilirken sessiz kalıyor, İzmir' de böyle bir durum söz konusu değilken "dur bakalım , yeni bir koruma planı yap" diyorsa bu çifte standarttır , projeyi engellemektir. Ben sana bundan olacakları söyleyeyim: belediye plan yapar, askıya çıkar ve çok sayıda itiraz gelir, itiraz süreci , mahkemeler derken aradan bir bakmışsın yıllar geçmiş. Amaç koruma planı yaptırmak mı , hayır; peki amaç nedir ; süreci uzatmak , projeyi yaptırmamak. Bakanlığın da zaten işine gelir. En büyük rakibine proje yaptırmıyorsun. Opera diyorsun adamlar ihaleyi iptal ediyor. Akıl verenlerde bina ile sahneyi ayrı ihale edin diyor. Sahneyi ayrı ihale edince özel şart aramayacak mısın ? Kardeşim belediye operayı bu şekilde nasıl ihale edecek ? Hayatında opera sahnesi yapmamış şirketleri mi işi versin? Adnan Saygun Sanat Merkezi' nin akustik işini dünyaca ünlü firma yaptı. Türkiye'deki en iyisi. Adamlar burayı yapmış , opera binası da yapmaya çalışıyorlar ama İzmir' e benzer nitelikte bir merkez adına çivi çakmamışlar akıl veriyorlar. Akıl verenler önce Bornova Kültür Merkezini bitirsin. Ayıptır , günahtır. 1993' den beri bakanlık dandik bir Kültür merkezini bitiremedi.

Yorumu oyla      12      5  
Sonunda Şehircilik Bakanlığı gelir? 19 Ağustos 2017 Cumartesi 15:13

Burada İzmirliler olarak biz birbirimizi yerken, bir KHK ile Kültürpark Şehircilk Bakanlığı tarafından planlanır. 4 köşesine 4 cami ortasına bir AVM oturtulur, Aradaki arsalardın bir kısmı ENSAR vakfına, Bir kısmı da Bilal'in Vakfına verilir. Belki bir tane de İmam Hatip yapılar. Bu işin sonunda olacağı bu.

Yorumu oyla      14      5  
19 Ağustos 2017 Cumartesi 14:53

Gerçekler ne yazık ki acı ki akp Atatürk ün hatırası AOÇ'yi mahkeme kararına rağmen katlederken hepiniz sessiz kaldınız, bu suça sizde ortaksınız. Odalar koruma planı istese ne olacak istemese! Koruma planı yapıldığı zaman yine itiraz edecekler. Maksat yıldırmak, projeyi yaptırmamak. Bunu göremeyecek kadar gözlerinize perde mi indi, yoksa saf mısınız ?

Yorumu oyla      13      5  
muhalif 19 Ağustos 2017 Cumartesi 13:39

sn.karabel haklı...projenin ta başında odalar "koruma planı" istemişlerdi..ama belediye kulak arkası yaptı. hani büyükşehir kenti İzmirlilerle birlikte yönetiyordu? iş kültürprka gelince kulaklar tıkandı, görüşler dinlenmedi halbuki uzlaşma ile bir orta yol bulunabilirdi. izmir 1.nolu koruma kurulu kültür bakanlığına bağlı. dolayısıyla kurul ben tek başıma bunun atından kalkamam deyip bakanlığa gönderdi. şimdi ankara AOÇ.ve istanbuldan örnekler verenler için diyorum ki İzmir iyiki CHP. de yoksa izmir daha çok talan edilir, oralara benzer di.kültürpark konusunda belediye muhalifleri dinlemeli, İEF.burada düzenlenmeye devam edeceği için sergi hollerini kabul ettirmeli,buna karşılık onlarında isteklerini dikkate almalıdır.kültürpark tüm İzmirlilerindir dolayısıyla yapılacaklar tüm İzmirlileri ilgilendirir.

Yorumu oyla      12      10  
İzmir'e özel sit 19 Ağustos 2017 Cumartesi 12:38

Sayın Mehmet Bey, Atatürk Orman Çiftliği sit alanı değil mi ? Cumhurbaşkanlığı sarayı nereye yapıldı ? Koruma planı, sit sadece İzmir için mi geçerli olup, bakanlık haklı oluyor. Atatürk Orman Çiftliği kültürpark kadar önemli bir yer değil mi ? Buradaki amacı göremiyor musunuz ? Ankara' nın ve Aziz Kocaoğlu'na muhalif olan odaların tek bir amacı var; o da İzmir' de belediye eliyle proje yapılmasın. Birde Balçova mağdurları diye bir grubun avukatı var; adam belediyenin her projesine dava açıyor. Bu şehir kişisel hırslara, çıkarlara kurban gidiyor, farkında mısınız ? Kültürparkta ağaç kesecekler diye ortaya yalan atıp olmayan şey üzerinden itiraz etmek ne demek ? Bu neyin kafası ? Fuar holleri yerine kültür merkezi yapılmasın, orası da yeşil olsun deniliyor. Burası komple yeşil olunca çevreye , parka ne katkısı olacak ? İnciraltı komple yeşil alan , şehre ekonomik olarak katkısı var mı ? Kültürpark kurulduğunda komple yeşil alan olur, sonra bina yapılmak istenir tamam da burası bir kültürpark. Kültür, sanat, spor, eğlence ... olmayan yer nasıl kültürpark olacak ? Zamanında Piriştina holleri yaparken itiraz niye edilmemiş? Etmezler çünkü başkana muhalif değillerdi de ondan. Bahane de hazır. Kalıcı bir yapı değilmiş , falan fıstık ... Kardeşim bu saatten sonra Aziz Kocaoğlu o yapıları oradan kaldırmaz. Yıkılacak yapıları yıkmaz , o çürümüş, ucube yapılar orada kalmaya devam eder. Hayırlı olsun ! Şehir gecekondu, parkı da çürümüş , ucube yapılarla kalmaya devam edebilir.

Yorumu oyla      14      7  
19 Ağustos 2017 Cumartesi 12:02

Yorumumdaki "deprem korumaz alanları"nın doğrusu " deprem toplanma alanları" olacaktır.

Yorumu oyla      12      6  
Zafer Zafer 19 Ağustos 2017 Cumartesi 11:59

Türkiye'de, Anıtkabir ve deprem korumaz alanları da dahil korunması gereken tüm alanlar yağma edilirken "gık"ı çıkmayan iktidar, İzmir'e gelince nedense acaYip korumacı oluveriyor... Biz de yiyoruz!

Yorumu oyla      14      7  
Doğrucu Davut 19 Ağustos 2017 Cumartesi 11:51

Sayın Karabel çok güzel yazmışsınız ama maalesef yanlış yerde yazmışsınız şimdi sizi linç kampanyası başlatacaklar,belediyeyi kayıtısız şartsız savunan holiganlar hazırlıklı olun,maalesef belediyemizin kadroları işbilmez kişilerle dolu o yüzden hep ihalaler iptal oluyor yada böyle bakanlıktan dönüyor ama bunu söyleyince de hemen akp yandaşı oluyorsun...

Yorumu oyla      12      8  
Cahil olmak 19 Ağustos 2017 Cumartesi 11:51

İstanbul' da kuzey ormanları, Ankara' da ODTÜ ormanları ve Atatürk Orman Çiftliği katlediliyor ve dünyadan haberi olmayan sayın yazara göre kültürparkın eşi benzeri yok :) yahu bu kadar saf ve cahil olmayın. Adamlar gittiler AOÇ' nin göbeğine saray yaptılar saray. Üstelik mahkeme planları iptal etmesine rağmen. Ne anlatıyorsunuz!

Yorumu oyla      14      7  
ibrahim 19 Ağustos 2017 Cumartesi 11:48

bu ilk değilki.Kabul edilmeyeceği belli olan eksik-yanlış ne varsa hükümete iletiliyor.Tabi red oluyor.Sonrada hükümet İzmir'e sırtını döndü deniyor.Amaç sadece bunu dedirtmek, yoksa belediyenin sahil harici İzmir halkını düşündüğünü söyleyenlere sadece gülerim.

Yorumu oyla      13      8  
??? 19 Ağustos 2017 Cumartesi 11:43

Aynen katılıyorum. Bakanlık burada çifte standart uygulamış olabilir. Ancak bu durum gerek yerin özellikleri gerekse yönetmeliklerden doğan mecburiyetler karşısında koruma planı yapılmamasını haklı göstermez. Bunu daha önce hem meslek odaları hemde orada kurulan sivil platform söyledi ancak dikkate almadılar. Hatta bildiğiniz inşallah böyle bir engel gösterirlerde bizde bunu bahane edip ipe un sereriz gibi bir tavır takınıldı. Konusuyla alakası olmayan stk lardan görüş istendi. Orada ki platform ve meslek odaları hiçe sayıldı. Falanca hemşehri derneğini başkanının görüşü stk olarak benisenirse böyle olur.

Yorumu oyla      12      7  
AOÇ 19 Ağustos 2017 Cumartesi 11:33

Atatürk Orman Çiftliği katledilip, satılırken bakanlık neredeymiş ? Aa, pardon zaten yapan kendileriydi değil mi ? Kültürpark için eşi benzeri olmayan yer demişsiniz de AOÇ ne oluyor ? Koskoca çiftlik beton yığını oldu, binlerce ağaç gitti. Farkında mısınız ? Burada koruma planı istenmesindeki amaç bağcıyı dövmektir, üzüm yemek değildir. İtiraz eden gruplara bakıyoruz milleti yanlarına çekmek için yok park bilmem kime verilecek , yok ağaç kesilecek , yok şu olacak, yok bu olacak diye sürekli gerçek dışı açıklamalarda bulunuyorlar. Kültürparkta ağaç kimse kesemez. Buna kimse izin vermez. Ağaç kesecek adam gidip de denize sıfır yere şehir ormanı dikmez.

Yorumu oyla      13      6  
Merkez 19 Ağustos 2017 Cumartesi 11:22

Sayın Karabel doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar misali tepkilere hazır olun...

Yorumu oyla      11      8  
İzmirli 19 Ağustos 2017 Cumartesi 11:13

O halde ticaret odasını ve sanayi odasını yıksınlar,yerine kongre merkezi yapsınlar.

Yorumu oyla      11      6  
istemezük 19 Ağustos 2017 Cumartesi 10:59

Büyükşehir projeden vazgeçmelidir. Bu şehre proje yapmayacaksın, çünkü haketmiyor. Her şeye bir itiraz var. Opera binası da yapılmasın. Gerek yok. Şehir haketmiyor. Metro da yapılmasın. Gerek yok. Şehir haketmiyor. Tramvay yapılacak orada da her halta bilen odalar devreye girdi ve konak tramvayını geciktirdiler. Neymiş , hat Mithatpaşa' dan geçsinmiş ! O hattın Mithatpaşa' dan geçemeyeceği kabak gibi belli iken bu bu öneri niye yapılır ? Burada da istemezükçü grupların istediği oldu, büyük ihtimal proje iptal olur. Koruma planı işin bahanesi. Koruma planı yapılsa itiraz edilmeyecek miydi ? Bugüne kadar kültürparktaki ağaçların nasıl korunduğunu bilmeyen mi var ? Şirinyer parkında da aynı tipler park imara açılıyor diye itiraz ediyorlar. Ne imari? Gökdelen mi yapacaklar ? Alt tarafı pazaryeri , kültür merkezi yapacaklar. Ağaçlar zarar görecek diyorlar. Yahu şirinyer parkının tamamında ağaç var da biz mi bilmiyoruz? Körfez geçişi yapılacak ulaşım ana planında yok diyorlar. Canım kardeşim sen projeyi ulaşım ana planına eklemezsen tabi ki de olmaz. Kendi kendine mi eklenecek ? Adamlarda her türlü bahane hazır. Amaç , İzmir'e çivi çakılmasın. Koruma planı isteyen bakanlık İnciraltı için koruma planı hazırlamış mı ? Konak tüneli için hazırlamış mı ? Körfez için hazırlamış mı ? Var mı böyle planlar ? Konak tüneli için "her projeye SİT, yat, yat, yat. SİT’se de yapılır değilse de yapılır "diyen ben miydim yoksa Binali Yıldırım mıydı ? Konak Tüneli' nin konak çıkışı , üst tarafı ne oldu ? Hani sit, koruma ?

Yorumu oyla      13      5  
19 Ağustos 2017 Cumartesi 10:19

Bakanlık aynı plandan körfez geçişi için de yapsın. Sonuçta orası da sit alanı değil mi? ODTÜ ormanları için de yapsın.

Yorumu oyla      13      5