YORUMLAR
Toplam 11 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Hakan 9 Ekim 2021 Cumartesi 02:24

Yahu herşeyi geçtimde cidden insanları saf yerine koyuyorlar.TMMOB sen ne kredisinden bahsediyorsun.İnsanlar o evleri en zorluklarla aldı biliyomusun?Ücrt ödeyip aldıkları eve kredi ödeyip yenidenmi alacaklar bu kadar olmaz ya biraz halkı düşün halkı

Yorumu oyla      2      3  
Tacettin 9 Ekim 2021 Cumartesi 02:21

Siz kent silüeti diyorsunuz,altyapı vs vs birsürü bahane üretiyorsunuzda ozaman niye folkarta,mistrale,ve bunun gibi birçok kule yapıya izniniz oldu .Amacınız ne kime hizmet ediyorsunuz sayın TMMOB? Folkartın yanında birsürü gece kondu ve depreme dayanıksız yapılar var.Alın yapın ozaman.İş yapın iş konuşmakla bitmez bu mağduriyetler

Yorumu oyla      4      3  
Hazal 9 Ekim 2021 Cumartesi 02:18

TMMOB bir çözüm bulsun onu uygulayalım.Sadece depremzedeler değil tüm İzmir emsal mağduru arkadaşlar bunun farkına varın.Emsaller en az 4-5 olmalı.İnsanlar mağdur daha çıkmışlar orada bahane üretiyorlar .Sizin derdiniz nedir anlayabilmiş değilim.Vatandaş diyoruz biz mağduruz diyoruz.Bunda anlaşılmayacak birşey yok.Bu yapılacak başka çare yok TMMOB emsal yükseltmeye dava açarsa bizde toplanır tüm İzmir’i örgütler TMMOB’a karşı dava açarız.

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 8 Ekim 2021 Cuma 20:27

Depremzedelere tek çarenin emsal artışı olduğu dayatılmış. Devlet, gerekli denetimleri gerçekleştirmediği için bugün depremde evini ve hayatını kaybedenler var. Bunun tüm sorumlusu devlet ve bu tür durumlar için halktan vergiler topladı, peki şimdi ne yapıyor? Mağdur olan vatandaşları borca mahkum edip müteahhitlerin eline bırakıyor. Bunun sonucunda ne olacak biliyor musunuz? Yeterli gelire sahip olmayan depremzedeler ödeme güçlüğü çektiğinde evleri ellerinden alınacak ve buralara belli gelire sahip olanlar yerleşecek. Emsal artışı ile hane sayısı ve bu hanelerde yaşayan insan sayısı da artacak, artan insan sayısı nüfusun artmasına neden olacak. Nüfus artış hızı fazla olduğunda şehir yaşamına dair yaşanan sorunlar katlanarak artarken örneğin trafik gibi bunlara yenileri eklenecek örneğin su sıkıntısı, artan evsel atıklar gibi... İstanbul şuan ne ise biz o yöne doğru koşar adım ilerliyoruz bunu görmüyorlar ya da görmek işlerine gelmiyor. Bu son sözüm kesinlikle depremzedelere değil kendini yönetici zannedenlere.

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 8 Ekim 2021 Cuma 17:22

Beyin fonksiyonları dumura uğramış halk düşmanı bir oda. Mesele rant değil. Depremzede vatandaşı inşaat karşılığı müteahhitin istediği aşırı paradan kurtarmak.

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 8 Ekim 2021 Cuma 15:59

Emsal artışından sonra depremzedenin cebinden para çıkmayacak ama evi eskisine göre daha değerli olacak. Sanırım buna rant demişsiniz.

Yorumu oyla      2      3  
8 Ekim 2021 Cuma 13:24

İyi ki depremde yıkım belli bölgede kaldı ( keşke hiç yıkım olmasaydı) ; yoksa vatandaşın vay haline! Şu kadar insanın derdi 1 yıl oldu çözülemedi gitti.

Yorumu oyla      3      3  
BİR TMMOB ÜYESİ 8 Ekim 2021 Cuma 11:25

TMMOB'un bu açıklamasını bir çok açıdan önemli ve anlamlı buluyorum. Sosyal devlet anlayışından uzaklaşıp, rant amaçlı yaklaşımlar içerisine girerek günlük- politik söylemlerle geleceğimiz heba edilmemelidir. TMMOB bu açıklaması ile bunu sağlamaya çalışmaktadır. TMMOB'nin bu açıklamasını, İzmir'deki TMMOB'ye bağlı bazı odaların ve de şu andaki mevcut yönetimde görev alanların da doğru okuması gerekiyor.

Yorumu oyla      7      6  
Sadiye 8 Ekim 2021 Cuma 11:08

15000’lik nazım imar planında insanlara hak olarak 4 kat imar verilmiş .Bu emsal oranıyla vatandaş mağdur.Özel mülkiyet hakkı olan vatandaş 4 dairesini geri alamıyor .Khklar ile İstanbul’da yapılan özellikle fikirtepede olan emsal artışlarına birşey demeyen tmob burada izmirde neden bu kadar zorluk çıkarıyor.

Yorumu oyla      3      6  
Fikri 8 Ekim 2021 Cuma 11:06

Ozaman TMMOB depremzedelerin sorunlarını gidersin

Yorumu oyla      5      7  
İzmirli 8 Ekim 2021 Cuma 10:57

Odalar ne işe yarar?

Yorumu oyla      4      6