YORUMLAR
Toplam 16 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Beyhan Arslan 29 Eylül 2021 Çarşamba 18:36

Eşitlik ilkesine aykırı bir karar. Proje alanı içindeki evler 5 kata düşürülüp m2.leri 70 lere 80 lere düşürüldü üstelik borclandırıldı küçücük evlere ne kadar ödenecek belli değil. Ayrıca kat artışı sadece Bayraklı bölgesine verilecek deniyor. Karşıyaka Buca Karabağlar vs.onlar ne olacak? Bu adil ve hukuki bir karar olamaz.

Yorumu oyla      2      3  
Babrima 28 Eylül 2021 Salı 08:05

Sn. Akdemir, hükümet evlerimizi yapmıyorrrrrrrr...... Mütahit 500 bin TL diyor. Siz de emsal artışı da yanlış diyorsunuz. Ne yapalım şimdi? Dediğiniz gibi göçe mi zorlanalım? Zorla evimizi mi elimizden alsınlar? Destek olun belediye bir adım attı yanlarında olun da gçöe ve ranta kurban gitmeyelim.

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 27 Eylül 2021 Pazartesi 22:21

Konu ve çözüm aslında o kadar basit ki 1 yıl boşuna gitti ve depremzedeleri resmen müteahhitlere yem ediyorlar. Bu ülkede deprem de dahil olmak üzere bir dünya vergi toplanıyor, biz ödüyoruz bunları vatandaş olarak ve ödediğimiz bu vergilerin mağdur olan vatandaşlarımıza hakkıyla en kısa zamanda yaraları sarılmalı. Kemal Kılıçdaroğlu öyle bir çıkış yaptı ki dün dediği ve savunduğuyla resmen çelişti. İstanbulun keşkemeşi için dün ihanet ettiler eleştirisi ne kadar doğru ve yerindeyken bugün İzmir için bir padişah gibi emsal artışı verin talimatı da İzmir için ihanettir. Daha düne kadar kaynağı nereden bulacaksın sorusuna onca cevap veren Kılıçdaroğlu, iş depremzedenin yarasını sarmaya gelince 11 büyükşehirin bütçesi yetmez dedi ve sapla samanı karıştırdı. Kimsenin 11 büyükşehirden bir isteği yok devlet el atacak ve buna gücü pek tabi var. Benim anladığım ak müteahhitlerin yerini yeni nesil müteahhitlere açmak istiyorlar çünkü ben bundan başka bir anlam çıkaramıyorum. Deprem yaralarının sarılması için deprem vergileri alındı ve burada kullanılması gerekiyor nokta bu iş bu kadar basit. Devlet gerekli önlemleri almadı ve vatandaşını mağdur etti, bunun yükünü de vatandaşı borçlandırarak kendisi üzerinden atamaz atmaya kalkarsa da sosyal devlet ve hatta bana göre devlet olamaz.

Yorumu oyla      4      3  
Fahrettin Akdeniz 27 Eylül 2021 Pazartesi 21:35

Cok dogru tespitler yapmısınız. 99 depreminden beri toplanan deprem vergileri neoldu. Devlet sosyal devlet olmanın geregini yerine getirmeli. Yerinde vatandaşı mutait yada siyasilerle muhatap etmeden topladıği vergilerle binalarını yapmalı. Bir depremzede olrak 70 yasindan sonra beni tekrar ödeyemiyeceğim borc altına sokmamalı.

Yorumu oyla      4      3  
Mevlüt Şahin 27 Eylül 2021 Pazartesi 21:20

Siz TMMO yöneticileri,iktidara bir şey yapamazsınız,gariban bir evi olan depremzedeye karşı eşitlik ilkesinden bahsedensiniz.Hükümet Folkartı yaptırırken neredeydiniz,orada eşitlik ilkesi hemde sonuna kadar bozulmaya devam ediyor,oralarda gökdelenlerde nüfus yoğunluğu alt yapı sorunu had safhada ağzınızı açamazsanız.Siz kim çağdaş odalar kim

Yorumu oyla      2      3  
Güldogdu Akgün 27 Eylül 2021 Pazartesi 20:34

İyide izmirde 0 dan yeni projelere niye izin veriliyor.insaat izni verilmesin ozaman o binalar altyapı ve trafik sorunu yaratmiyormu? Gökdelenlere niye izin veriliyor? Izmirin dağı taşı yeni projeler parası olan gidip alıyor.Depremde yıkılan binalarda oturanların parası yok krediyle almış çoğu evini ve hala ödüyorlar üstelik yeni kredide alamazlar bu konuda tek çözüm %30 parsel bazlı emsal artisi.yapici olun sorun çözüm kaynaklı olun

Yorumu oyla      3      3  
Ayse kartal 27 Eylül 2021 Pazartesi 20:25

Biz depremzedeyiz kentsel dönüşümcu değil evlerimiz yıkıldı veya yıkılacak devlet evlerinizi yapsın diyorsunuz 11 ay oldu bir çivi çakamadık emsal artışı veya devlet yapmazsa evimi yaptıracak gücüm yok 2400 TL ben 2427 TL esinm emekli maaşı alıyoruz şu anda kiradayiz kirami yazmama gerek varmi bilmiyorum 2000 TL ye zor buldum elektrik su dogalgaz hariç neyle geçiririz siz söyleyin Bırak devletin ev yapmasını yıkılan evden emlak vergisi ödeyin diye her gü mesaj geliyor Bırakın böyle bir karara itiraz etmeyin sadece depremzedeler için çıksın evlerimize kavuşalım Yada folkartlar yapılırken biz doğru demedik diyorsunuz o zaman neden itiraz etmediniz Rica ediyoruz dusee bir de siz vurmayın teşekkürler

Yorumu oyla      3      3  
Fahri Yaşar 27 Eylül 2021 Pazartesi 20:08

Peki denizin dibinde ki o gökdelenlerin kim izin verdi. Emekliyim evimi nasıl geri yaptıracağım. Zemini uygun imarı şartlara göre uyarayım bizler niye evimizi 7+1 kat ise 14+1 kat yada daha fazlası yapamıyoruz. İsteseniz elimizi cebimize sokmadan evlerimizin anahtarlarını bizlere verebilirsiniz. 25 yıl devlete gece gündüz çalıştım. Bir evim ve emekli maaşım oldu. Evim orta hasar sonucu ve yapı denetim kontrolü sonucu yıktık. Şimdi tek emekli maaşım ve kira da olduğum için ondanda kira ödüyorum. Kiralar da yükseldi. Atışlarda ona göre olacak. Birde okuyan evladım var ve okul masrafları. Elektrik ve. Herkese de zam geliyor. Yaşamayalım da ölelim mi. Emekli olup rahat edeceğimizi zannediyorduk.

Yorumu oyla      4      3  
Depremzede 27 Eylül 2021 Pazartesi 19:22

Hep hikaye yerinde yapılacak binaya itiraz eden odalar şimdi kat artışınada itirazı var ele avuca dokunur iş yapın oda uyesi olarak aidatları çarçur eden üyesine bile kursları fahis fiyatlardan veren denize nazır koltuklarında bu olur bu olmaz diyen odayı kiniyorum karşı durmayın cozum üretin mühendislik bunu gerektirir

Yorumu oyla      2      3  
KAMİL DOĞAN 27 Eylül 2021 Pazartesi 18:31

BÜYÜK TÜRKİYEMÎN DEĞERLİ HALKI ,RIZA BEY APARTMANINDA 37 KİŞİ CAN VERDİ BUNUN 6 SI ÖZEL DENT 35 DİŞ POLİKLİNİĞİNDEN ÇIKTI.BİR CESED KIZIM DİŞ HEKİMİ ZARİFE DOĞAN a aitti. ASIL EMSAL KARAR YASADIŞI İŞ VE İŞLEMLERDEN KAYNAKLI BU BİNADAKİ VE BU POLİKLİNİKTEKİ ÖLÜMLERDEN SORUMLU SUÇLULARIN YARGIDA ALACAKLARI AĞIR CEZALAR O LA CAK TIR. ADALET ,MÜLKÜN TEMELİDİR. KİMSE ADALETE KARIŞMASIN .SİYASETÇİLER DAHİL. AKSİ TAKDİRDE ÇIL DI RA Bİ Lİ RİM. SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      2      3  
TLG 27 Eylül 2021 Pazartesi 14:02

Hasarlı binaları devlet yapmalı diyen arkdaşlar az hasarlı dahil kaç tane bina olduğunun farkında mıdır? Ek olarak Az hasarlı olmayan binaların sağlam olduğuna dair herhangi bir kanıt var mıdır? şahsen ben kendi eviminden dönüşümünü isterdim o zaman.

Yorumu oyla      4      5  
SOKAK 27 Eylül 2021 Pazartesi 13:35

Sayın TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri, TMMOB gibi bağımsız ve halktan yana olan yapıların ilk görevi muhalif olmaktır. Bu muhalefet, bozmak- yıkmak için değil, doğruyu ve kamu yarını tesis etmek için yapılmalıdır. TMMOB böyle yaptığı ve dik durduğu için bugüne kadar ayakta durmuştur.

Yorumu oyla      5      4  
Lombak 27 Eylül 2021 Pazartesi 13:12

Müteahhitle anlaşan ev sahiplerinin gerçekleri bu anlatılanlar değil. Tekrardan ev sahibi olmak için ciddi para ödüyorlar. Gerçek bu. Ne devlet ne de belediye bu konuda bir şey yaptı. Emsal artışı olmalı.

Yorumu oyla      5      5  
ORTAK TAVIR 27 Eylül 2021 Pazartesi 11:23

Konu çok önemli bir konu. TMMOB ve bileşenleri ortak tavır sergilemelidir. Yerel yönetimlerle dirsek teması içerisinde olan odalar şimdi nasıl karşı duracaklar acaba? Kamu yararı noktasında yakın zamanda savrulmalar yaşayan odalar oldu zaten. Bu konudaki ortak tavır çok ama çok önemlidir.

Yorumu oyla      5      3  
ABY 27 Eylül 2021 Pazartesi 11:22

Emsal artışı yapılmamalı. Yıkılan veya hasarlı binaları devlet yapmalı, vatandaştan para almamalı. Maliyet vergilerden, deprem vergisinden karşılanmalı.

Yorumu oyla      9      5  
Kemal 27 Eylül 2021 Pazartesi 10:39

Damdan düşenin halinden kimse anlamaz....

Yorumu oyla      7      4