YORUMLAR
Toplam 16 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Mürvet Şen Atanesli 28 Temmuz 2021 Çarşamba 17:15

Sen önce yalan söylemekten vaz geç hani inciraltı nın huzuru utanmazadam sende

Yorumu oyla      2      5  
Gerçekler 28 Temmuz 2021 Çarşamba 17:08

Görelim boyunu diyen anlaması kısıtlı arkadaşım, dönmüyorlar diyorum ya zaten. Bir kısmı bile bayrama diye gidip, geri dönüyor. Kalsınlar diyen mi var?

Yorumu oyla      3      4  
ABY 28 Temmuz 2021 Çarşamba 17:05

Sayın Başkan, SU için başlattığınız çalışmalar için teşekkürler. Belirttiğiniz gibi iklim krizi nedeniyle tarım politikalarımız, tarımda sulama yöntemlerimiz değişmelidir. Ayrıca 1. Suyla ilgili farkındalığın arttırılması lazım. Suya herkesin sahip çıkması lazım. Bu nedenle lütfen su konusunu hep gündemde tutun. Halkın tasarruf konusunda eğitilmesi için broşürler ve videolar hazırlatın. 2. Evde kullandığımız bazı sular iki kez kullanılabilir. Bizim evimizde mutfakta sebze yıkadığımız suyu kovada biriktirip, ihtiyaç halinde klozete döküyoruz. İlla her seferinde sifon çekmiyoruz. Bir sifon çekilmesi 7 LT SU tüketimi demek. 3. Arabaların sayısı gün geçtikçe artıyor. Araba yıkamada vahşi su kullanımı var, araba yıkama daha az suyla yapılmalı. Az su kullanan teknolojilerin kullanımı şehirlerde teşvik edilmeli. Araba yıkama için kullanılan suyun m3 fiyatı arttırılmalı. 4. Kırsalda ve şehirlerde yağmur sularının toplanabileceği göletler yapılmalı. Yağmur suları öncelikle bu göletlerde toplanmalı. 5. Betonla kaplı şehirlerin yağmur kanallarının suyu toprağa geçirecek şekilde geçirgen olması sağlanmalı. 6. Park alanları beton ve karo ile kaplanmamalı. Toprak suyu yeraltına alabilmeli. 7. Arıtma tesislerinden çıkan sular tarımda kullanılabilmeli. 8. Arıtma tesisinden çıkan sular binalarda tuvaletlerde sifon suyu olarak kullanılabilir. Ayrı bir hattan binalara bağlanabilir. 9. Binaların imar planlarında altlarında yağmur suyu depoları planlanmalıdır. Bina çatısından akan sular bodrumdaki depoda depolanmalıdır. 10. Evlerdeki musluklara su tasarruf aparatları takılmalıdır. Bunu belediye halka dağıtabilir. Herkes bu işe kafa yormalıdır ve üzerine düşeni yapmalıdır. Yapmayanları uyarmalıdır. Su hayattır.

Yorumu oyla      6      3  
Fikret ASLAN 28 Temmuz 2021 Çarşamba 16:52

Bırak bu işleri başkan, kesinlikle Mülteci adı altında teröristlerin ülkemize gelmesini istemiyoruz. Eğer sen istiyorsan ilk seçimde sana oy yok.

Yorumu oyla      8      6  
28 Temmuz 2021 Çarşamba 16:19

Gerçekler rumuzlu kişi... Bayram ayağına korkmadan ülkesine gidebilen, normal zamanda da gider ve buraya dönmez. O zaman gidiyor da şimdi niye gitmesin? Çok istiyorsan sen uyan da onlara beraber yol al da görelim boyunu.

Yorumu oyla      9      4  
Gerçekler 28 Temmuz 2021 Çarşamba 15:52

Havalar sıcak; soğuk diyerek sıcak olduğu gerçeği değişmiyor, kabul etmek lazım diyor. Suriyelilerin geri döneceğini düşünen varsa bir an önce uykudan uyanmalarını tavsiye ederim.

Yorumu oyla      2      9  
altan koralttan 28 Temmuz 2021 Çarşamba 14:30

cok meraklıysan sekiz on tanesini şatonda misafir et başkan..yenge çay çorba da yapar..oturur gidersiniz...

Yorumu oyla      12      5  
Vatandas 28 Temmuz 2021 Çarşamba 14:15

Nasıl hazmedelim? Adım başı mülteci. İzban'a, Eshot'a biniyoruz. Bazen etrafıma bakıyorum yanlış ülkede miyim diye. Kendi dillerinde bağıra bağıra konuşuyorlar. Hala kendilerini dağda sanıyorlar.

Yorumu oyla      8      5  
Eyüp yalur 28 Temmuz 2021 Çarşamba 13:41

Ben Tunç Soyer, i destekliyorum

Yorumu oyla      4      16  
emre 28 Temmuz 2021 Çarşamba 13:17

allah'ım düşünceye bak.

Yorumu oyla      9      5  
süleyman 28 Temmuz 2021 Çarşamba 12:34

Mülteciler ile ilgili söylemenizin sade vatandaşlarda karşılığı yok.Biz korumalarla dolaşmıyoruz.Mültecileri devlet bizlerden ayrı bir ortamda yaşatsın.Bizim yeterince sorunumuz var.

Yorumu oyla      11      4  
Türkiye işgal altında 28 Temmuz 2021 Çarşamba 12:29

Arplarla bisiklete binip bale izleyerek kendi kendine hazmeder artık ?? Bu izmire davet etmekle eşdeğer bir söylem olduğu görüşündeyim,bu şehirde yaşayanların hayıtını kolaylaştırmak yerine malum kesime yönelmek tam manasıyla kendi seçmenine ve iradesine ihanettir. Zamanında kendisine oy veren arkadaşımahbabım var ise yerel seçim günü geldiği zaman bir kere daha düşünmesini rica ediyorum. Ayrıca çok meraklıysa kendi bünyesinde bahçesinde alıp besleyebilir,bu sehirde yaşayanlar kendisini seçen kişiler çekmek zorunda değil,ikiyüzlülüğün luzmu yok.

Yorumu oyla      7      5  
Mehmet79 28 Temmuz 2021 Çarşamba 12:19

Başkan siz kendiniz hazmedebilirsiniz ama herkesin yerine konuşma hakkınız yok.

Yorumu oyla      7      5  
Adil ve eşit hizmet anlayışı 28 Temmuz 2021 Çarşamba 11:36

İzmir BB kamu hizmeti olan toplu taşımada ayrımcılık yapıyor. Merkez ilçelerde 120 dk. aktarma hakkı var. Çevre ilçe belediye otobüslerindeki aktarma hakkı İzmir BB meclisince 10.02.2016 tarihinde İPTAL edildiğinden. belediye otobüsleri ( ESHOT ) dolmuş işletmesi gibi indi bindi PARA ödeniyor . 120 dk. aktarma hakkı olan merkezde ilk biniş için ( tam ) 3,46.-TL. ödeniyor. Aktarma hakkı olmayan çevre ilçelerde ( gittiğin kadar öde uygulaması hariç ) her biniş için ( tam ) 3,56,- TL ödeniyor. Hem aktarma hakkı yok hem merkeze göre 10 ( on ) krş fazla ödeniyor. İZTAŞIT ( özel halk otobüsü - 2019 Aralık ayında Seferihisar ilçesinde başladı ) uygulamanda ısrar edilirse çevre ilçelere belediye otobüsü hizmet vermeyecek . İzmir BB Başkan sayın Tunç Soyer kamu hizmeti olan toplu taşımadaki bu ayrımcı uygulamayı içinize sindirebiliyorsanız lütfen böyle devam ediniz . ““umudu çoğaltacağız “ ??? “ eşit yurttaşlık mümkün “ ???? “ İzmir’in refahını paylaşıyoruz “ ???

Yorumu oyla      6      7  
sezarın hakkı sezara 28 Temmuz 2021 Çarşamba 11:30

Sevgili Tunç soyer mültecileri çok Hazmetmek istiyorsa varyanttaki şato isimli villasına alıp besleyebilir. Ben hazmetmiyorum. hazmettirmeye çalışanların da karşısındayım . En başta senin genel başkanın hepsini gönderecem diyor nasıl olacak bu iş kavga etmeyin bunun için?

Yorumu oyla      7      5  
Oğulcan 28 Temmuz 2021 Çarşamba 10:41

Mültecilerin nesini hazmedeceğim? Avrupa, içlerinden en iyilerini alıyor, yetiştiriyor, olimpiyatlara ve bilime kazandırıyor, kalanları bize iteliyor. Dinci, gerici, yobaz ne kadar adam varsa hepsi bizde ve ben bunları mı hazmedeceğim. Ben açken onlara her türlü yardım gidiyorken ben niye onları hazmediyorum?

Yorumu oyla      20      5