YORUMLAR
Toplam 31 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Bornovalı 16 Temmuz 2017 Pazar 13:03

Bu dönemde Bornova ya yapilan yatirim hic bir ilceye yapılmadı vallahi. Bornovali Aziz Baskana haksizlik etmeyin lütfen...

Yorumu oyla      14      6  
15 Temmuz 2017 Cumartesi 15:52

Bornova Merkeze 8 yıldır metro gelecek. 9 yıldır da Bornova Merkez-Salhane tramvayı yapılacak. Mavişehir' de ise yeni yollar yapıldı, izban yapıldı , şimdi de tramvay yapıldı. Büyük parkın yapımına da başlandı. Mavişehir' e gerçekten yatırım yokmuş (!)

Yorumu oyla      15      6  
halktan biri 14 Temmuz 2017 Cuma 17:19

Büyükşehir belediyesinin mavisehir bolgesine yaptığı tek yatirim tramvay(ki o da tartışılır) kus ucmaz kervan gecmez yerdeki izban istasyonudur. Bir Bornova tutturmuslar gidiyorlar :)

Yorumu oyla      14      8  
Mehmet Güleçoglu 14 Temmuz 2017 Cuma 13:27

Tamaman katılıyorum

Yorumu oyla      13      9  
14 Temmuz 2017 Cuma 12:39

Raylı sistem istasyonları çevre yerleşimlerine ideal uzaklığı 500 metredir , 1 km'de kabul edilebilir bir uzaklıktır. İZBAN bazı yerlere uzak kalıyordu, şimdi de tramvay yapıldı ama anlaşılan yine de yaranılmamış. O kadar yol nasıl yürünecek denilen çoğu yer 300-500 metre. Yahu 300-500 metre yürümek zor gelen bir insan zaten gitsin özel araç alsın. Bir arkadaş da takmış Egekent' e metroya. Kardeşim Egekent 'e metro olmaz, gerek yok. Çiğli' nin toplam nüfusu zaten 160 bin iken sen bir mahalleye, üstelik dağın başında olan bir yere alakasız bir güzergahta metro istiyorsun. Evka 3 - Salhane arası da metroluk bir yolcu potansiyeli yok. Potansiyel olmayan bir yere metro da yapılmaz, işletme zarar eder. Çiğli' den metro yapılırsa bu merkezi bir yerden başlar Egekent'ten değil. Gideceği yerde Halkapınar ' dır , Evka 3 değil.

Yorumu oyla      13      8  
İzmir35367 14 Temmuz 2017 Cuma 10:03

Karşıyaka ve Mavişehir e mı yatırım yapılmıyor siz Karabağlar a hiç gelmiyorsunuz galiba İzmirli görüyor en fazla yatırım karşıyaka ve Bornova ya yapılıyor birde köylere yapılıyor hak yemeyelim ama Karabağlar buca da hiç bir sosyal alan yok birtek eski parkları yeniliyor ilçe belediyeleri

Yorumu oyla      16      6  
14 Temmuz 2017 Cuma 09:05

İzban yetmiyor doğru ama kuzeye metro rahatlığı gelmeli. Özellikle kuzeydeki modern yapılaşmaları barındıran Egekent-BornovaEvka3 metro projesi hızla inşa edilerek hizmete alınmalı. Sadece izbanla yarım saat beklenen aktarmalarla olmaz bu iş. Metro şart.

Yorumu oyla      16      7  
ado 14 Temmuz 2017 Cuma 09:01

valla mavişehir liler hizmet yok diyorsa bucalılar ölsün bucanın yolları bitik cezavi semtin ortasaında hipodrom öyle hipotromun bütün geliri büyükşehire bir tane battı çıktı yol olmazmı koca semtte bu belediye sahil şeridinin belediyesidir merkezde

Yorumu oyla      15      8  
14 Temmuz 2017 Cuma 00:42

Kimse de dememiş ki izban yanlış projedir diye. Zamanında ortaya ucuz olsun diye attılar bu projeyi , şehrin başına bela kaldı. Aziz Kocaoğlu koltuğa oturduğunda projeyi kucağında buldu , yapıldı. Yıllar önce buraya metro yapılmalıydı. Çiğli -Karşıyaka - Bayraklı -Halkapınar - Alsancak - Bozyaka - Buca diye bir hat yapsan bugün çok sayıda otobüs devre dışı kalacağı gibi tramvaya da gerek kalmayacaktı. Para olmayınca gittiler banliyö treninden metro yaratmaya çalıştılar. Kardeşim banliyö sisteminin taşıma kapasitesi belli , yürüyen merdiveni çalışsa ne olur çalışmasa! Yeni kent merkezi diyorsun sadece izban geçiyor. İzban şimdi yetmiyor , ileride yetmesi mümkün değil. Biraz geleceğe yönelik raylı sistemlerin geç kalınmadan projeleri hazırlanmalı. Yap projeni, para olunca yap. Bakanlığa söyle ama bir şeyler yap. İzban yapıldı , şimdi de tramvay yapılıyor. Alsancak'taki trafik tramvay ile mi çözülecek ? Gar önü altgeçit projesi var yıllardır bekliyor. Neyi bekliyor ?

Yorumu oyla      15      7  
Ahmet izmirli 14 Temmuz 2017 Cuma 00:25

Dolmuşlar kaldırılmalıdır.

Yorumu oyla      13      7  
emekli mavisehirli 13 Temmuz 2017 Perşembe 22:52

Yazınızı okuyunca benim de aynı konulardan defalarca yakindigimi soylemek isterim. Belediye yaşlılari hic dusunmeden yapiyor buradaki duzenlemeleri. Ornegin pazardan donuste O kadar mesafeler nasil yurunur hic hesaplanmiyor yada evden cikmasinlar diyorlar.121 in bostanli iskelesinden hareketi ise tam bir fiyasko. Vapur iskelesine kadar gelmis birini otobusle korfezi dolastirmak akla zarar. Vapur saatlerini sıklastir o zaman! Sanırım ust duzeyin hic biri bu tarafta oturmuyor .

Yorumu oyla      14      7  
Erman 13 Temmuz 2017 Perşembe 22:41

Sayın yazarımıza katılıyorum. Var olan işleyen bir sistemi neden kaldırırlar. En basitinden Koçtaş'ın ordaki durakları neden iptal ediyorsunuz, insanlar onca yolu yürümek zorunda kalıyorlar. Halbuki durak için de müsait yerler var. İskele dendi, hala çivi çakılmadı. Otobüs hatları kısaltılıyor. İnsanlar İZBAN veya tramvaya mecbur ediliyor. Ama İZBAN Mavişehir ile Mavişehir semtinin neredeyse alakası bile yok...

Yorumu oyla      14      7  
Mümtaz doğan 13 Temmuz 2017 Perşembe 21:29

Sayın nedim bey yazdıklarınıza aynen katılıyorum.halkın fikrini almadan ben yaptım oldu zihniyetiyle mağdur olan hep vatandaş oluyor.

Yorumu oyla      14      8  
sezo 13 Temmuz 2017 Perşembe 20:50

ben şunu anlıyorum! aziz kocaoğlu ve ekibi kötü başladı, uzun süre bir projeye imza atmadılar ama son 3-4 yıldır da yaptıkları ortada. çok güzel ve başarılı projelere imza atıyorlar. en başta sayın gökçe Bugra heryeri saha şefi gibi denetliyor adam sürekli dışarıda şantiyede. bu sebeple gelen başarıyı eleştirmek istiyor insanlar. nedemişler meyve veren agaç taşlanır! yani nedir durak uzaklıgını eleştirmek! aşşağıda bir yorumcu güzel söylemiş. karşıda durağa ulaşmak için dağ gibi yokuş çıkan insanlar var. mesela bir göztepe metro istasyonuna ulaşmak için amerikan koleji altında oturanlar ne yapsın ? belediye onları düşünmedi diye eleştirmekmi gerekir? hergün işe gitmek için yokuş çıkıyorlar. ayrıca ben daha bugüne kadar izban da asansör veya yürüyen merdivenlerin bozuk olduguna hiç denk gelmedim. sıklıkla kullanırım izbanı. bu tip anlamsız şeylerin eleştiriceginize mesela TCDD kaynaklı sinyalizayon problemi, yıllardır yapılmayan ,söz verilen metro projelerini eleştirebilirsiniz tabi cesaretiniz varsa?

Yorumu oyla      14      7  
Bülent ışık 13 Temmuz 2017 Perşembe 18:11

Sürekli olarak Mavişehir izban yürüyen merdivenlerini kullanıyorum.cogu zaman arızalı olduğu yalan.

Yorumu oyla      11      10  
Kültür Mahallesi 13 Temmuz 2017 Perşembe 17:14

Bence sizin bir sorununuz var! Zaten o tarafla işiniz yok ki, Alsancak'tan kafanızı çıkardığınız görülmemiştir yürümeyi de sevmezsiniz, hep görürüm 300 metreyi TalatPaşa taksi dolmuşuyla kat edersiniz. Dolayısı ile doldurma sözlerle bir yazı çıkmış. Aslında yakışmamış. Ama bekleyin bence bir aferin veya bir pas gelebilir. Ha bu arada Tufan'dan rol çalmayın Karşıyaka'da o aferini alıyo zaten :)

Yorumu oyla      12      9  
Zafer genç 13 Temmuz 2017 Perşembe 16:58

Abi katılıyorum ama sn aziz başkanımıza neden taksi dolmuşlarımız kalsın derken sakin bir ortamda anlatılırsa inanınıyoruz vatandaşlarını mağdur etmez. Çünkü nostalji olmuş yağmur çamur sıcak soğuk bayram seyran demeden hizmet etmiş hep destek vermiş ve doğruların insanlığın yanında olan başkanımıza ve personeline inanıyoruz. Syg.

Yorumu oyla      13      7  
ahmet 13 Temmuz 2017 Perşembe 16:35

karya ve koçtaşın önündeki duraklar kaldırılmış kaldıran kişinin akıl yapısını incelemek lazım çünkü burada oturan vatandaşlar öğrenciler çiğli tarafına organizeye gitmek için on dakika tramvayı bekleyip binecekler geriye gidip mavibahçede inip orada otobüs bekleyecekler böyle bir saçmalık yok bu yanlış uygulamanın derhal düzelmesi lazım

Yorumu oyla      15      5  
13 Temmuz 2017 Perşembe 16:06

ST, yazılanları anlaşılan tam anlamıyorsun. Çiğli'ye tramvay gidince Çiğli semtlerinden iskeleye giden hatlar iptal olacak yoksa tramvay yapmanın mantığı nedir ? Zaten Çiğli semtlerinden Çiğli aktarmaya otobüsler geliyor. İskele hatları iptal olunca ekstra boşta otobüsler kalacak. Hem tramvay olsun hem de otobüs olsun, efendim dolmuş taksi olsun ... böyle bir mantık var mı ? Çiğli 'den gelen hatlar için şimdilik bazı duraklar korunabilirdi.

Yorumu oyla      16      6  
ST 13 Temmuz 2017 Perşembe 15:08

Bazı yorumcular nedense belediyenin avukatı gibi konuşuyor. Belediyelerin görevi vatandaşın yaşamını kolaylaştırmaktır, zorlaştırmak değil. İzmir sadece düz alanlardan ibater değidir. Yüksek kesimlerde oturanların da vapura, trene, metroya zorlanmadan ulaşmaları hedef olmalıdır.

Yorumu oyla      17      7  
Oya Demir 13 Temmuz 2017 Perşembe 15:06

Güzelyalı''dan Karşıyaka ve Mavişehir''e giderken en çok kullandığım yol arabalı vapur. Vapurdan inince dolmuş. Büyük bir kolaylıktı. Dönüşte de. Tramvay aynı değil. Keşke bir uygulama yapılırken halkın tercihleri ve bölgenin öncelikleri dikkate alınsa.

Yorumu oyla      15      7  
Ahmet EKEN 13 Temmuz 2017 Perşembe 14:44

Sayın yazar, Belediye bürokratlarının empati yapamadığını, Mavişehiri sevmediğini iddia ediyorsunuz. Siz empati yapın kendinizi İzmir'in veya Karşıyakanın diğer mahallelerinde oturanların (özellikle Anadolu caddesinin üst kısmında) yerine koyun. Durağa ulaşmak için belirttiğiniz mesafeleri düz değil yokuş zeminlerde yürümek zorunda olduğunuzu, duraklarda yarım saat beklediğinizi, arıza falan olmayıp otobüs gelirse ulaşmak istediğiniz yere ulaşmak için tek hatla birçok yerin ihtiyacının karşılanması amacıyla ilgisiz birçok yeri dolaştırıldığınızı,aktarmalarda aynı eziyeti iki kat yaşadığınızı, otobüslerde yolcu yoğunluğu olmazsa eshotun hemen seferleri azalttığını veya birkaç hattı birleştirdiğini düşünün. Yada kendinizi hiçbir ciddi kontrolün olmadığı dolmuşçuların insafına terkettiğinizi, başka da seçeneğinizin olmadığını düşünün. Sonra belediye bütçelerinden Mavişehir'e ne kadar para harcanmış diğer mahallelere ne kadar para harcanmış onu da soruverin, Mavişehir istasyonu ile birlikte örneğin çok büyük bir yolcu kitlesine hizmet eden Halkapınar aktarma istasyonundaki yürüyen merdivenlerin yılın kaç günü tamamının faal olduğunu soruverin. Cevap alırsanız yazıverin biz de öğrenelim. Kimin kimi daha çok sevdiğine karar verelim. Şahsen Büyükşehir Belediyesinin de Karşıyaka Belediyesinin de maddi ve diğer imkanlarını kıyı bölgeleri ve özellikle de mavişehir için fazlasıyla seferber ettikleri, Mavişehirlileri ÇOK sevdikleri kanaatindeyim. Allah muhabbetinizi arttırsın!

Yorumu oyla      18      7  
13 Temmuz 2017 Perşembe 13:36

Nedim Bey, Bunlara ilaveten derelerin kokusunu da belirtmek gerekir. Üç dört yıldır Mavişehir'deki dereler hiç temizlenmedi evlerin içi lağım gibi kokuyor bazen. Trafik sorununun çözümü için de Anadolu Caddesine, Mavişehir Metro İstasyonun arkasından doğrudan bir bağlantı yolu yapılması çok yararlı olacaktır. İzban hattı köprü veya alt geçit ile geçilirse yol tam olarak 4 km kısalmış olacak.

Yorumu oyla      15      6  
13 Temmuz 2017 Perşembe 13:13

121 aynı güzergahta gidiyor dedim ancak Karşıyaka için yoksa eski 121 Mavişehir - Konak arasında gidiyordu. Burada tramvayın Alaybey' de kalması saçma , çoğu insan Konak Karşıyaka tramvay hatlarını bütün hat zannediyor , eskiden 121' e binen yolcu aktarmasız Konak'a, Alsancak'a gidiyordu, şimdi iskelede inmek zorunda diye defalarca yazdım. İskeleye gelince ya vapura bineceksin ya da otobüs ile devam edeceksin. Yarısı tramvay yarısı otobüs ... yapsana bütün hat. Yarım yamalak raylı sistem mi yapılır ! Tramvay Çiğli' ye uzayacak. Çiğli 'ye uzasın da hattın Halkapınar' a da gitmesi gerekiyor ki çoğu otobüs devre dışı kalsın. Ayrıca bir an önce Mavişehir İZBAN'a da bağlanması gerekiyor. Birde Bornova Merkez-Salhane Tramvay Hattı da yıllardır gündemde ama 4,4 km'lik hat bir türlü yapılmadı. Belediye için çerez parası. Gerçi Bornova Merkez'den Salhane'de kalan bir hat yapmak ultra saçma. Bu hattın da Halkapınar' a gitmesi gerekiyor. Şu an aynı güzergahta yolcular otobüse biniyor Konak' a kadar gidiyor. Sen diyorsun ki tramvay yapacağım, Salhane' de ineceksin, oradan İZBAN'a bin Halkapınar'a geç , oradan da metro ya da tramvay ile Konak' a git. Yolcu tek araçla gittiği yere 3 araçla gitmiş olacak. Bu nasıl planlama ? Bütünleşik bir sistem yapılabilir. Bornova Merkez' den , Çiğli' den gelen hatlarda Konak' a gidebilir. Yenişehir tramvay hattı da Konak 'a gidebilir. Avrupa' da hattın bir bölümünü ortak kullanan farklı güzergahlarda çalışan tramvay hatları var. İzmir'de de olabilir. Ya da en azından ana aktarma merkezi olan Halkapınar' da son yapabilirler. Yapılacak olan Buca metrosu da Üçyol'da kalacak. Üçyol zaten yoğun şimdi daha da şişecek. Konak Tüneli' ne 310 milyon harcanağına oraya istasyon yapılmalıydı. Buca' dan binen binlerce yolcu Üçyol'da inecek. Sonra istasyon bayram yeri olacak :)

Yorumu oyla      14      6  
izmirli 13 Temmuz 2017 Perşembe 13:06

ben genel de insanımız da sıkıntı var diye düşünüyorum.Halkapınar istasyonunda asansörü tamir eden şirket 4 gündür orada ve basit bir asansör tamiratını bitiremediler.Ulukent te yürüyen merdivene defalarca bakım yaptılar nafile.Otomobil tamircilerinden Allah hepimizi korusun.Keza klima beyaz eşya da öyle.Yok bizim kumaşımız bu.

Yorumu oyla      15      5  
sezarın hakkı sezara 13 Temmuz 2017 Perşembe 12:59

Egede Sonsöz ün yılmaz okuyucularından biri olarak yazıyı beğenmedim ve biraz saçma buldum.tramway ve izban konusunda eksikler ve hatalar olabilir ancak Belediye mavişehiri düşünmüyor demek olmamış!İzmirdeki önemli çevre düzenlemeleri ve yatırımların çogunu KSK alıyor.anasayfa da henüz KSK yenileme çalışmaları haberi var.

Yorumu oyla      14      8  
13 Temmuz 2017 Perşembe 12:23

ST, tramvay Çiğli İZBAN'a gittiği zaman Çiğli'den gelen iskele otobüsleri zaten iptal olacak. Çiğli'de şu an tramvay olmadığı için Çiğli yönünden gelen otobüsler için belli yerlerde duraklar kalmaya devam edebilirdi ancak gelecekte bu şekilde olacak.

Yorumu oyla      14      7  
13 Temmuz 2017 Perşembe 11:31

Yürümek sağlıklı bir aktivitedir, yürümek lazım. Merdiven yürüyen olsun, otobüs , tramvay , metro ... kapımın önünden geçsin, tramvay yetmez şunlar da olsun ... toplumun çoğu obez. Sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam en temel sebepleri.

Yorumu oyla      19      10  
ST 13 Temmuz 2017 Perşembe 10:53

Tramvayla birlikte asıl kötülük Mavişehir ve Caher Dudayev Bulvarına Çiğli yönünden otobüsle gelenlere yapıldı. Maalesef bazı kararları hiç düşünmeden, incelemeden alan Eshot ve Belediye yetkilileri Caher Dudayev Bulvarı üzerindeki Karya, Pelikan durakları ile Mavibahçe dışındaki birçok durağı iptal etti, hatta söküp götürdü. Şimdi Çiğli, Egekent, Evka-2, Evka-6, Evka-5, Güzeltepe, Harmandalı, Ulukent ve Egekent-2 yönünden gelecek vatandaşlar örneğin Koçtaş veya Vatan Bilgisayar önünde otobüsten inemeyecek taa Mavi Bahçe önüne gidip orada bekleyip tramvaya transfer olup gerisingeri Koçtaş civarına gelmek zorunda kalacak. Bu vatandaşa işkence, çile değilmidir. Niye durak planlaması yapılırken Çiğli yönünden gelecek otobüs hatları düşünülmemiş ve salt tramvay kullanılsın diye bu yönden gelen insanlar mağdur edilmiş ve çile çektirilmiştir. Bu nasıl halkçı belediyeciliktir? Bunun adı eziyettir.

Yorumu oyla      17      8  
13 Temmuz 2017 Perşembe 10:22

Yahu yürüyen merdivenler , asansörler çoğu istasyonda arızalı, bu sadece Mavişehir' e ya da İzmir'e özgü bir durum da değil. İstanbul, Ankara' da da benzer bir durum var. Yürüyen merdiven arıza yapınca tamiri sıkıntı oluyor. Tramvay da 121 ile aynı güzergahta gidiyor. Şimdilik tek sıkıntı Mavişehir İZBAN' a gitmiyor oluşu ancak Mehmet Ergenekon gidecegini söyledi. Otobüsten daha sık gelen, daha konforlu bir araç yapılmış, taksi dolmusu, otobüsü ne yapacaksınız? Mavişehir İskele körfez projesi kapsamında hayata geçecek diye biliyorum. Deniz tabanının derinleştirilmesi gerektiğini hatırlıyorum.

Yorumu oyla      18      6  
quikboy 13 Temmuz 2017 Perşembe 09:30

Mavişehir e chp li büyükşehir in özellikle hizmet götürmemesi gibi bir saçma fikir olamaz.sanki diger semtlerde yurunyen merdivenler düzenli olarak çalısıyor da mavişehirdekiler çalısmıyor.taksi dolmusların ve otobus hatlarının kaldırılıyor olması da gayet normal.trafıgı rahatlatmadıktan sonra tramvay yapmanın ne anlamı var.kaldı kı herkese yakın olması gibi bır durum dolmuslar için de gecerli.dolmuslar da herkesin kapısının önünden gecmiyor.

Yorumu oyla      18      8