YORUMLAR
Toplam 14 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
TC misafir 1 Ekim 2020 Perşembe 19:54

Yukarıdaki röportajda Alaçatıdan örnek verilmiş, İnciraltı toprak sahipleri önce Port alaçatıda neler yapıldı önce bir onu araştırsınlar yüreği ve kalemi yeten gazeteci varsa konuyla ilgili o da yazabilir ama hiç sanmam. Alaçatıda, port alaçatı şirketine de ortak olan belediye yöre halkının sahip olduğu arazileri şirketin sahip olduğu arazilerle tevhit ederek (birleştirerek) o koca şirketin halkın arazisine ortak olmasını sağladı sonra ne oldu biliyor musunuz? O koca sermayeli şirket dedi ki "ben bu araziye ortağım ve bu arazinin tek kişiye ait olmasını istiyorum gücü yeten alsın" anlamına gelen izaleyi şuyu dava açtı, arazi sahiplerini mağdur etmeyecek değerde olan bilirkişi raporlarına itiraz ederek bu değerin yaklaşık 4 te birine arazileri kapattı. Kat karşılığı yaptığı anlaşmalarda da -ki bilinen %50 olarak paylaşılır- %75 şirket %25 arazi sahiplerine paylaşımı dayattı. Neden dayattı diyorum çünkü arazi sahipleri bunu kabul etmezse normal değerin çeyreği fiyatına arazisini şirkete vermek zorunda kalacaktı yani oradaki halkın rızası dışında arazisi belediyenin de çanak tutmasıyla birilerinin eline geçti. Peki şunu da sorun: Port alaçatıda kaç alaçatılı yaşıyor? Hatta Alaçatının merkezinde kaç alaçatılı yaşıyor? Bilmem anlatabildim mi? Adında "halk" olan parti bu durumda ne yaptı biliyor musunuz? 3 maymunu çok güzel oynadı. Ümit Yaldız'ın yazısında ülkenin sorunlarını hangi parti çözer sorusuna hiçbiri yanıtını veren kitle bu ülkede gerçekleri görebilen tek kitledir. Saygılar.

Yorumu oyla      5      3  
TC misafir 1 Ekim 2020 Perşembe 19:29

İnciraltı toprak sahipleri hep imarı savundu yani betonlaşmayı, şehrin ihtiyacını değil kendi ihtiyaçlarını düşündüler hep. Ben konuyla ilgili zaman zaman yaptığım yorumlarda, bölgenin hak sahiplerini mağdur etmeyecek şekilde kamulaştırılarak kente büyük bir yeşil alan kazandırılması yönündeydi. Bunca yıldır hem konuyu hem de bölgeyi takip ediyorum toprak sahibi olan tek kişinin bu yönde bir önerisini ne gördüm ne de duydum onun için yok izmir kazanacakmış yok izmirin gelişimine engel olmayın diyenler önce şahsi menfaatlerinden feragat edip yorum yapacaklar. Bir daha öneriyorum; bölge, hak sahiplerinin mağdur olmayacağı şekilde sadece yeşil alan kalması koşuluyla kamulaştırılmalıdır. Kentin ve kentlinin nefes alacak bölgeye ihtiyacı vardır. Bölgedeki kaçak yapılar da derhal yıkılmalıdır. Balçova belediyesinin gölge başkanı da imar müdürleriyle sürekli toplantı yapıyor neden? Gölge başkan çıkın da halkı aydınlatın ne işiniz var imar müdürleriyle? Eski mesai arkadaşım falan demeyin sakın ben inanmam ona göre. Chp ne yapıyor komada mı yoksa kış uykusunda mı?

Yorumu oyla      3      3  
Selin 1 Ekim 2020 Perşembe 17:52

Bıktık bu istemezükçülerden yeter artık şehrin başka yerlerinde ki çarpık planlara bakın inşallah hükümetimizbu sene planlamayı yapıp mağdur olan toprak sahiplerini ve izmiri kurtaracaklar

Yorumu oyla      2      4  
İZMİRLİ 1 Ekim 2020 Perşembe 15:54

Bir insanın bulunduğu mevki ve makam ile gaspetme şeklidir. Insanların tapulu arazısı var şehrin ortasında kalmış her yer gelişmiş. fakat oda temsilcisi arkadaş ve arkadaşları masada oturarak milletin malını Şehirin itibarını düşürmek için elinden geleni yapmaya çalışan bir yapı

Yorumu oyla      3      8  
Servet 1 Ekim 2020 Perşembe 14:26

Madem tarım alanı niye kimse bir şey ekmiyor. Niye bom boş. Niye su yok. Bence otaban kenarında her şeyi düzgün olsada ki değil şehir plancılarının ve ziraat odalarının burada tarım yapılmaması gerekir diye beyanat verip burada tarımı engellemeleri lazım.

Yorumu oyla      2      7  
Kral çıplak 1 Ekim 2020 Perşembe 14:12

Yorumlara eksi basın kardeşim; şehrin hali ortada.

Yorumu oyla      8      3  
ABY 1 Ekim 2020 Perşembe 13:56

Atakent teki TOKİ nin sattığı alanın imar durumunun Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından spor alanından özel okul alanına değiştirilmesi yanlış bir karardır. 1. Halk bu değişikliği istemiyor. Bu kararla Halk yok sayılmıştır. 2. Bu karar Mavişehir de TOKİ nin sattığı parselle ilgili direnişle çelişmektedir. 3. Atakent sakinlerinin 7 yıldır TOKİ satışına karşı sürdürdüğü direniş Belediyece kırılmış olmaktadır. 4. CHP nin Nisan 2020 de yayınladığı bildirideki Kamuculuktan yana ve Eğitimin Ticarileşmesine karşı olan politikaları ile çelişmektedir.5. İmar değişikliği pazarlıkla şartlı plan notu ile yapılmıştır. 6. İmar değişikliği yapılırken şehir planlama ilkeleri yok sayılmıştır. 7. Bu alanı Belediye kamulaştırmalıdır. 8. Kamulaştırmıyorsa ve özel mülk olarak kalacaksa ve illa inşaat ve bina yapılacaksa özel okul değil spor tesisi yapılmalıdır. Sonuç: Büyükşehir Belediyesinden beklentimiz konunuyu tekrar değerlendirilmesi ve askı itirazları dikkate alınarak imar değişikliği kararının iptal edilmesidir.

Yorumu oyla      8      3  
Hüsniye 1 Ekim 2020 Perşembe 12:02

Gerçekten planlı imara karşı çıkanlar orası tarım yapılamaz denildiği halde ısrarla yapılamaz diyenler.lutfen gelin birebir orda yaşayanlara sorun .Küçücük küçücük arazisi kalmış halka sorun .Büyük arazisi olanlara sorun .Acaba tarım yapmak isteyenlerin ne kadar verim aldığını sorun kendilerine sorun. Ağaçlar borlu sular yüzünden kuruyor.Miras kalarak bölüne bölune küçücük yeri kalmis insanlar ne yapsin.Sehrin dibinde turizm odaklı yeşil alanı bol imar istiyoruz.Gökdelen istemiyoruz. Acaba sizin yeriniz olsaydı siz ne yapardınız. Mangalcilar düğün salonlarina nargilecilere birşey diyen yok. .Bizlerin ne suçu var tapulu malimiz var çivi çakamıyoruz.

Yorumu oyla      4      9  
Cengiz 1 Ekim 2020 Perşembe 11:43

Şehir plancıları odasına soruyorum ? İnciraltı tarım mekanı ? Temiz bahçe kır düğünü? Saklı bahçe ? Kouzzina? Prenses garden ? Şamdan kır dügün salonu ? Gözde kır düğün bahçeleri ? Şamdan kır düğün ? Çınar garden ? Gibi buralarda tarım mı ? Yapılıyor ? Sizler planlanmaya her zaman karşı olugunuz için bugün inçiraltı parası olan işletmelerce talan ediliyor. Esas planlama yapılırsa ? Burası topluma kazandırılır. Başka türlü burası giderek çarpık yapılaşmaya gider. Böyle davranarak ve beyan vererek sizlerin burada bir amacınız oldu yada amaç guruplarının sözculüğünü yapıyor gibisiniz tüm izmirlilere bu konuyu aydınlatınız.

Yorumu oyla      4      9  
Komedi 1 Ekim 2020 Perşembe 10:57

Bu arkadaşlar sanırım ormanda ağaçlarda yaşıyorlar. Başta türlü kendileri ile çelişirler. Yaptığı açıklamalarda haklı olduğu yerler var ama bu kafa yapısıyla şehirler yerinde sayar ki zaten İzmir'in hali ortada. Her şeye karşı çıkmayı kendilerine görev edinmişler.

Yorumu oyla      5      10  
Cengiz 1 Ekim 2020 Perşembe 10:35

Siz izmirdemi yaşıyorsunuz ? İnciraltı ne tarımı ya dalgamı geçiyorsunuz ? Amacınızmı farklı. ? Tamamen mangal nargile kır düğünü yerleri ? Kumrucular isim vermiyim ama kocaman bir özdilek. Kimleri kandırmaya çalışıyorsunuz ? İzmirde yaşıyan herkes orada tarım olmadığını bilir ve hafta sonlaraı insanlar oralara cafelere akın eder ? Altın çamurka sıvasanda altındır. Gerçekler lütfen.

Yorumu oyla      5      9  
( halk) Tatil mi, o da ne? 1 Ekim 2020 Perşembe 10:35

Halbuki şu an halk her yaz Çeşme'de tatil yapıyor.

Yorumu oyla      3      7  
aysel 1 Ekim 2020 Perşembe 10:34

siz herşeye karşısınız.Tarım yapılmıyor.Gelin arazilerimizi İzmir olarak satın alında kurtulalım.Bizler açız.

Yorumu oyla      7      9  
Çiğdem Nalcı 1 Ekim 2020 Perşembe 10:33

Madem inciraltı tarım bölgesi ; neden Narlıdere metrosunun yapımına izin verdiniz? İnciraltı'nın dağdan gelen temiz suyunun bozulmasına neden müsade ettiniz? Sorumlusunuz, bu sorumluluktan biz toprak sahiplerini sorumlu tutarak kaçamazsınız..

Yorumu oyla      7      8