YORUMLAR
Toplam 12 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
EVREN ESKİCİ 4 Eylül 2020 Cuma 23:36

Sayın kahraman inciraltı konusunda malesef yeterli bilgiye sahip değilsiniz siz o bölgeyi izmirin akciğeri olarak görüyorsunuz size tavsiyem birgün teleferik dağına çıkarak bölgeye yukarıdan çıplak gözle bakmanız. Baktığınızda ne mi göreceksiniz size söylüyeyim. Alanın 1/4 ü gerçekten yeşil o da kent ormanı ve vapur iskelesinin üst tarafları zaten buraların %90 nı kamusal alan ve izmirliler bu alanlardan çok büyük ölçüde yararlanmakta geriye kalan 1/4 ü kuruyan bahçeler baharın çıkan yeşil otlardan başka birşey yok yılın 9 ayı kuru ot kalan 1/4 ü naylon örtü, seralar kalan 1/4 ü ise boş tarlalardan oluşmaktadır. bu alan imar çalışması yapıldığında bu alanın %40 ı kamuya terk edilecek bu alan içerisine mevcut yeşil alanın tam üç katı daha yeşil alan ilave edilebilir. işte o zaman izmirin gerçek anlamda akciğeri olabilir. fakat odanızın bu güne kadar yatırımları ve gerçeklerin önünü kesmek dışında hiç bir iş yapmadığı aşikardır. bu bölgedeki yaşayan insanlar atalarından kalan topraklarını hiç bir geliri olmamasına rağmen atalarından kalan ağaçlarını yaşatmaya çalışırken hayatı boyunca balkonunda bir çiçek bile yetiştirmemiş sözde yeşilciler başkalarının tapulu arazilerinde söz sahibi olabiliyorlar tıpkı sizin odanız gibi. En azında oturduğunuz yerden kalkıp gerçekler ışığında çalışmalarınızı yapmanızı önemle tavsiye ederim. Saygılarımla.

Yorumu oyla      2      3  
İsmail Yıldız 26 Ağustos 2020 Çarşamba 20:22

Sayın Kahraman''a bütün samiyetimle şunları söylemekte yarar görüyorum.. Zaman kaybı ve ortak aklın işleyememesi kent planlaması ve çevre sağlığı açısından,güzel İzmir''i yıllarca perişan etmiştir.. Tarihsel dokusunu da çoğunlukla, nefes alamaz hale getirmiştir.. ...Alsancak, kordon trafik ve yaşam açısından giderek felç olma noktasına gelmiştir.. Sayın başkanın Fuar, Alsancak ve Kemeraltı konusundaki değerlendirmelerine katılıyorum.. Buna ek olarak, Kadifekale etrafı temizlenmeli, Kemeraltı, Basmane, İkiçeşmelik, Agora bir bütün olarak Eski İzmir''in kimliği ortaya çıkarılarak, Türkiye''ye ve Dünya insanlığına kazandırılmalıdır..! İkiçelmelik Çankaya''ya kadar yeraltına alınmalıdır.. ...Gökdelen hastalığından kurtulmalıyız.. Bu tür yapılaşma İzmir''in tarihi kimliğine çok terstir.. Karşıyaka''nın bazı bölgeleri ,Bornova, Bayraklı, Karabağlar, Buca, Hatay, Bozyaka Güzelyalı, Göztepe, Balçova vb..yerler, yeniden yapılanmalı, yeni bulvarlar açılabilmelidir..! Kordon ve Büyükşehir belediye binası dahil..!üçkuyulara kadar olan Çin Seddi yıkılmalıdır.. Mülk sahiplerine değerinde yeni imkanlar verilmelidir..! ...Körfez geçişi, teknik olarak uygunsa, mutlaka raylı ulaşıma da imkan verecek şekilde yapılmalıdır.. ...#İNCİRALTI konusu için şu kesin ki, bu şehre düşman olanlar yıllardır kasıtlı olarak engellendiğine inanıyorum..! O bölge Hem özel mülk, hem mülk sahipleri % 40 kamuya toprak terki yapıyor, hem kent ormanı ile birleştiğinde kültürparktan belki 5 kat daha fazla bir yeşil alan İzmir halkının kullanımına açılacak bir akan... Buna kim nasıl karşı çıkar aklım almıyor..?!!! Adamlar gökdelen istemiyorlar.. Zaten toprak , su ve tarım özelliğini çoktan yitirdi.. Kaçak ve ruhsatsız yerler arapsaçı gibi.. Kimin ne yaptığı belli değil..! Mimarlar odasının, bu İnciraltı ile ilgili büyük bilgi eksikliği içinde olduğu kesindir.. Mimarlar odası, şehir plancıları odası vb odalarımız bir günlerini ayırıp oraları gezseler, İnciraltı gelişim Derneği ve mülk sahipleri ile konuşsalar.. O toprakların içine düştüğü rezaleti ve bu altın toprağın, İzmir''in zaman ve büyük ekonomik kayıpları yakından his etseler.. İnanın hemen ertesi gün çıkıp çıkıp İnciraltı planı için acil çağrıyı kendileri yaparlar.. İyi niyetli ve yurtsever tüm İzmir''lilere saygıyla..

Yorumu oyla      2      3  
Komedi 26 Ağustos 2020 Çarşamba 18:28

Karşı değiliz ama yapılmasın.

Yorumu oyla      2      5  
Cengiz 26 Ağustos 2020 Çarşamba 17:14

İnciraltı acil planlanmalı. Yoksa düğün salonu ve nargile bahçelerinden geçilmez halde. Kenisinin bir çözüm önerisi olmadan sürekli karşı olması düşündürücü.

Yorumu oyla      3      3  
murat 26 Ağustos 2020 Çarşamba 15:49

bu yorumlari okuyorsa mimarlar odasi baskanona sesleniyorum.sen inciralti derneginin randevu talebini bile gormezden geliyorsun birde burda cikmis kusmekten , bosa zaman gecirmekten , bi araya gelip tartisamamaktan bahsediyorsun.yuh olsun sizlere.tek dilegim bu topraklarin gercek sahiplerine reva gordugunuz herseyin misliyle sizin basiniza gelmesi.

Yorumu oyla      6      10  
Bülent ışık 26 Ağustos 2020 Çarşamba 15:12

Inciraltı millet bahçesi yapılsın.

Yorumu oyla      14      4  
Herşeye karşı. 26 Ağustos 2020 Çarşamba 15:01

Yesillikmi kendileri uzun zamandır inciraltinin yakınından geçmiyorlar heralde herşeyden bi haberler.Gecen inciraltindan geçerken gördüm boyumdan uzun sari ot basmış heryanı bi sigara atilsa heryer yanacak haberleri yok.Moloz dökülen yerler gene ayrı heryer mezmerelik.Ayrica burası bizim tapulu yerimiz kimse giremez.Kendileri bahçeli evleri olsa herkesi davet edecekler.i acaba yeşillik burası hakkınız faydalanın diye? Planda istiyoruz ımarda.

Yorumu oyla      6      10  
Bahattin 26 Ağustos 2020 Çarşamba 12:38

İnciraltı ile ilgili önce biraz bilgi edinseydi keşke. Koskoca güzelim bir alan moloz ve mezbele yığını olmaya terk edilmiş, ve bu şehrin mimarlar odası başkanı hala ağzında lafı geveliyor. En önde çıkıp haykırması gereken o halbuki, "Yeter, İnciraltı''na çağdaş bir plan artık, hemen!" diye...

Yorumu oyla      6      10  
26 Ağustos 2020 Çarşamba 11:36

Uzun bir yazı. Tekrar okumalı ama Bakan'ın gönül alma turlarına pek kanmasın. Bu iktidarın niyeti satış. Ayrıca Şehir Plancıları Odası Başkanı ile de bir ropörtaj yapmanızda fayda var. Çünkü bu iş, plan işi.

Yorumu oyla      6      5  
Hayaller Paris, gerçekler İzmir 26 Ağustos 2020 Çarşamba 11:03

Gökdelen bölgesi ilan ediyorsun ama Alsancak buna dahil değil. Alsancak'daki yapı stoğuna bakıyorsun, hali ortada. Alsancak sıradan apartmanların olduğu bir bölge olarak neden kalsın? Bir tane mantıklı açıklama yok. Yükseklik takıntısı nedir? Yüksek olmasın. Neden? Yüksek yapılar olmasın, bu şekilde sıradan apartmanların birbirine yapışık bir şekilde tüm rüzgarı kestiği bir bölge olarak kalmaya devam mı etsin? Şehrin merkezinden trafik akmasın ama körfez geçişi de yapılmasın. Eee?

Yorumu oyla      9      11  
26 Ağustos 2020 Çarşamba 11:02

Sayın başkan.,inciraltına kaçıs alanı demiş, gelsin buyursun bakalım ailesiyle engelliler parkında Bi yemek yesin Suriyeleleri izler denize girerken.. Dinleyebilirse kafasını ve doğayı dinler...buraya insanların gidiyor olarak gösterdiği alan, sahil kesimi ve dalyan kesimi zaten kamu alanı planlama ile ne alakası var? Keza oluşu ak terkler ile insanların tapulu arazisinden kamuya kazanım olucak farkında değilmi acaba? Veya izmirli işten güçten kaçıpta, buradaki insanların tapulu arazisindemi vakit geçiriyor sormak lazım.... Herneyse daha fazla yazmıycam saygılar...

Yorumu oyla      8      11  
Uğur 26 Ağustos 2020 Çarşamba 11:02

İnciralti konusu acilen çözülmeli, sağlıklı bir plan yapılmalı yoksa İnciraltı çarpık yapılaşmanın kurbanı olacak... Mal sahiplerinin haklarıda gozetilerek bu alan İzmir''e kazandırılmali...

Yorumu oyla      8      11