YORUMLAR
Toplam 15 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
24 Mart 2021 Çarşamba 12:52

Tünel için ihaleye çıkılmış

Yorumu oyla      2      3  
ahmet 17 Ekim 2019 Perşembe 08:03

Aziz Kocaoğluna teşekkür ederiz.Bu işi başlatmış. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma.İş davet usulu verilmedi.İhale ile verildi yeterliliği olan firma girer engelliyemessin.En düşük teklifi verende işi alır.Bu kadar basit.

Yorumu oyla      6      5  
Zagor 16 Ekim 2019 Çarşamba 20:31

Ne kadar cok bilmis vatandasimiz varmis. Salla babam salla. Aziz iyi Tunc kötü, yok Tunc iyi Aziz kötü vs. vs. Kimse mevcut ihale yasasinin Belediyelere verdigi zarari konusmuyor.

Yorumu oyla      6      5  
Bülent ışık 16 Ekim 2019 Çarşamba 20:30

Tünelin parasını anlaşılan 60 yaş indirimli kart sahibi olanlardan çıkaracaksınız. Karşıyaka, Bornova eski belediye başkanları gibi bence bir dönem başkanlık yapacaksınız.

Yorumu oyla      4      10  
Misafir 16 Ekim 2019 Çarşamba 19:57

Desenize İzmir in bir 5 yılı daha lay lay lom geçecek.

Yorumu oyla      4      8  
Ağzı Olan Konuşuyor. 16 Ekim 2019 Çarşamba 17:38

Yazıyı Okuyan Yok Sanırım.. Cuhurbaşkanının onayladığı " Kamu Kurumlarına iş yapan mütahitlerin iş bırakmasına olanak tanıyan genelge" deniyor. Müteahitler işlerin zor bölümlerinden ve maliyetin yüksek olduğu iş bölümlerinden çekilebiliyor yani genelgeyi okun önce.. Aziz Kocaoğlu veya Tunç Soyer işi değil. İhaleye katılanlardan iş deneyim belgesi ve yeterlilik belgesi alınır ve KİK kabul eder. Yani Uygunluğunu şahıslar değil KİK Kamu İhale Kurumu yani devlet belirler.. önce açın kanunları okuyun saçma yorumlar ile gülünç oluyorsunuz. Eleştirende aynı Savunan da aynı.. Neden ülkede Müteahitler zenginleşiyor işte size kanıtı ve sebepleri.. Cumhurbaşkanlığının Genelgesi ortada..

Yorumu oyla      5      6  
İhale işini bilmeyenlere 16 Ekim 2019 Çarşamba 17:08

Bu İhaleler KİK yasasına göre kapalı zarf usulü ile yapılıyor. İhale şartnamesinde iş bitirme belgeleri, teminat ve daha birçok şey istenir. İhale zarfları açıldıktan sonra komisyon tek tek tüm firmaların belgelerini inceler, eksiği olanı eler. Kalan firmalardan en uygun teklifi kim verdi ise eksiği yoksa, komisyon tarafından ihale ona verilir. Belediye Başkanı da komisyon kararını sadece imzalar. Aksi halde iş ihaleye fesat karıştırmaya girer. Bu Aziz Kocaoğlu için de böyledir, Tunç Soyer için de böyledir. Rahmetli Ahmet Priştina için de böyle idi.

Yorumu oyla      5      5  
Ali veli 16 Ekim 2019 Çarşamba 16:36

Lafa gelince akp li belediyelerden ucuza ihale aldık derken, şimdi ucuza almanın zararlarını görüyorlar.

Yorumu oyla      5      7  
Gürkan 16 Ekim 2019 Çarşamba 16:08

Tramvay ihalesi ve işi dolar krizinden önce ; metro da ise projede revizyon yapıldığı haberleri çıktı. Çıkan haberlere göre; istasyonların hacimlerinin küçüldüğü, bazı çıkış vb. işlerin de iptal olduğu söylendi. Bu doğru mu değil mi? Doğru değil diye bir açıklama görmedim.

Yorumu oyla      4      5  
sezarın hakkı sezara 16 Ekim 2019 Çarşamba 14:52

Gürkan hocam dolar fırlayınca böyle oldu diyorsun ozaman neden tramvay ihalesini alan ve yapan gülermak ta böyle bir sorun olmadı? aynı şekilde narlıdere metrosunu yapan gene gülermak! takır takır inşaat devam ediyor! neden böyle bir sorunla karşılaşılmadı? demekki tünel işini alan firma iyi araştırılmamış! önceden yazdıgım gibi aziz kocaoğlunun ihaleler de yaptıgı ilk hata değil bu. onun dışında yazdıklarına harfiyen katılıyorum. ancak herşeyi tunç soyer e baglamak yanlış bunu da söylemek istiyorum. 7 aylık aylık performansı bana göre de çok kötü olmasa da iyi değil. boş işler ile ugrasıyor bunu da kabul ediyorum. yani soyer geldikten sonra da aziz kocaoğlunu sütten çıkmış ak kaşık olarak lanse etmeyin lütfen . aziz kocaoğlu nekadar boş işler ile ugrasıyorsa soyer de bir oakdar boş işler ile ugraşıyor yani. bukadar basit.

Yorumu oyla      13      12  
Gürkan 16 Ekim 2019 Çarşamba 13:50

Opera binası inşaatında da ses seda yok. O da mı durdu? Sanırım o da ucuza(!) ve abuk sabuk(!) bir firmaya verildi. Başkan Soyer kültürparka pazar açacağına biraz projelerle ilgilenirse iyi olur. 7 aylık performans net çok kötü. Başlayan yeni bir büyük projeyi geçtim, devam edenler de durmaya başladı. Bu projenin durduğu aylar öncesinden belliydi. Aylardır ne yapılıyor?

Yorumu oyla      12      18  
Gürkan 16 Ekim 2019 Çarşamba 13:29

Tünel işini alan firma tünel ve yol işinde tecrübeli bir firma. Dolar fırlayınca sonuç da bu oldu. Metro ve tünel işlerinin ihalelerinde de işi yapacak mühendislerden 5 ve 10 yıl tecrübe aranır. İşi bilmeyene metro ihalesi verilmez.

Yorumu oyla      14      12  
sezarın hakkı sezara 16 Ekim 2019 Çarşamba 12:47

Aziz kocaoğlu daha önce de ucuza getirmek için metro işi yapmamış firmaya ihale vermiş , firma iflas etmiş! inşaat durmuştu! şimdi gene aziz kocaoğlu döneminden bir proje ve gene ihaleyi alan firma ile ilgili sorun var ortada! belediyeler bunu çok yapıyor. projeyi ucuza getirmek için abuk subuk firmalara iş veriyorlar sonuç ortada!

Yorumu oyla      14      21  
İ e 16 Ekim 2019 Çarşamba 12:07

Yazık

Yorumu oyla      8      6  
Işık Dikicigil 16 Ekim 2019 Çarşamba 11:22

BİR AN ÖNCE BİTMESİ LAZIM ,

Yorumu oyla      14      5