YORUMLAR
Toplam 11 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
imren Aloba 22 Ekim 2016 Cumartesi 19:45

Böylesine önemli bir Proje kapsamında " İtiraz Kültürü " karmaşasına Realist bir açıdan yaklaştığınız ve aydınlattığınız için teşekkür....

Yorumu oyla      11      5  
Hülya Yarbuz 20 Ekim 2016 Perşembe 21:18

Tarihi bilgi guzel Net görüşü ? Fuar İzmir'in İzmirlilwrin Bellegidir. Bu bellek silinemez. Duvarlar ve . Cumhuriyetin kuruluş tarihi Kapılar (Lozan ,Montrö, Cumhuriyet.26 Agustos ve 9 Eylül)korunmalı. Gercek Yeßili korunmalı Gereksiz Hangarlar yıkılmali.

Yorumu oyla      11      5  
m.y. 20 Ekim 2016 Perşembe 17:13

sn.Reşat Kutucular ın röportaj başlığı "iziri bu hale istemezükçüler mi getirdi"sözünde bence çok haklı.1922 yangını izmirin gümrük-pasaport-cumhuriyet meydanından Fransız konsolosluğuna kadar fuar alanı dahil yok etmiş ama Gündoğdu ve sonrası sahil şeridi cumhuriyete olduğu gibi geçmiş 40 larda 50 lilerde bu odalar yokmuydu?50lerde izmirin planlanması yarışmasınıİTÜ kazanmış ama bu planlamada ne izmirin tarhi bölgeleri işaretlenmiş nede korunması gereken tarihi mimari korunmuş, belediye "serbest" bırakılmış ve bugün izmir bu hale gelmiş.eyseki Kocaoğlu döneminde belediyede şehrin geçmiş tarihini öne çıkaran çalışmalar, kamulaştırmalar yaptı.bugün akademislerler olsun, belediye olsun, işadamı olsun tarihi bölgede yıkılmış alanlara "modern" yapılar projelendirmeye devam ediyorlar. izmirrin şehir planını 1927 lerde Fransız planlamacılara yaptırılmış, bugün izmir merkezi olan Alsancak -Çankaya-basmane-konak alanı bu planın sonucunda oluşan bulvarlar caddelerden oluşur. acaba diyorum, planlama ve proje işini yabancılara mı bıraksakta tarihimizi korusak......

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 20 Ekim 2016 Perşembe 16:32

izmirin itiraz kültürü" malı, kültüparkıda iki taraf olarak taştışacağız, umarım daha sağlıklı sonuçlar alınır, ncakiş dünyası çok beğendi ilçe beledyeleri destekledi, şınlar*bunlar destekledi şeklinde"baskı umsuru" olabilecek çıkışlar olmamalı, "itiraz kültürünün" sonuçları da bu proje üstünde bazı geri adımlar atılabilmelidir.Kültürpark zaten İEF.nin düzenleneceği alan olarak kalacağından hollerin 1/3 oranında kalmasına da itiraz edilmemelidir. burası sadece şehir parkı değil, tarihsel fuarılığı İEF ile sürdürülecek alandır.taraflar birbirlerini dinleyip uzlaşmalılar.holler olmalıdır ama kültürparkta tümsekler suni tepeler olmamalıdır.sonuçta kazanan izmir olacaktır.

Yorumu oyla      11      5  
İbrahim Gerçek 20 Ekim 2016 Perşembe 16:22

Ben İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanını yapılan bu yatırımlarda hiç samimi bulmuyorum. Ayrıca Belediyeye ait gayrimenkulleri kiraya vermeme sebebini hiç anlamış değilim. Konaktaki otoparkın altını ver tanzim satışa al mis gibi kirayı ama nerde otoparkı daha çok yıkmaya çalışıyor. İzmirin başına gelen en kötü başkanlardan biri...

Yorumu oyla      11      5  
Ercument sahin 20 Ekim 2016 Perşembe 15:41

Tarih bilgisi guzelde ,gelecek,yapilmak istenilenler konusunda görüşünüz ne?

Yorumu oyla      11      5  
antikapitalist 20 Ekim 2016 Perşembe 14:54

Birisi duvarlar yıkılsın hidepark gibi olsun demiş.Kardeşim burası İngiltere mi ?Duvarı yıksan 1 haftada suriyeli çadırı dolar orası bu kenti yönetenlerin aklı yok mu?

Yorumu oyla      11      5  
Hür düşünce 20 Ekim 2016 Perşembe 12:36

İyi ki duvarlar var.Ülkemiz insanı güzel bir park yerini koruyacak/kollayacak kültürde mi ? Hangi babayiğit gece vakti fuara gidip dolaşacak/koşacak ? Etraf it uğursuz ve uyuşmuşlar ile dolu.Bir de Hyde Park'ta olduğu gibi serbestçe fikirlerimizi söyleyeceğimiz !!!!! köşemiz olsun ki batı kültürü seviyesinde olduğumuzu ispat edelim.

Yorumu oyla      11      5  
20 Ekim 2016 Perşembe 12:20

"Kültürpark’ı İzmirliler olarak tartışmaya, konuşmaya devam edeceğiz…" Tartışmak iyidir ancak İzmir'de garip bir şekilde her yapılacak büyük projelere karşı aman yapılmasın telaşı ile tepki gösterenler var. Rant var, suilet bozulur , yer yanlış , proje yanlış, ne gerek var ( en çok söylenen ) gibi gibi binbir türlü bahaneler ile şehrin önü kapatılıyor. Kültür sanat da olsun denilen kültürparka kültür merkezi yapılmasın deniyor. Peki kültür sanat faaliyetleri nasıl olacak ? Bina olmasın ama kültür sanat olsun. İyi de nasıl olsun ?

Yorumu oyla      11      5  
20 Ekim 2016 Perşembe 12:09

Kültürparka kültür sanat merkezi yapılmayacaksa ve şehir parkı isteniyor ise diğer yapılar da yıkılmalı. Paraşüt kulesi hariç nikah salonu , tenis kulübü, lunapark ve diğer betonarme "ne varsa" hepsi yıkılmalı. Madem ki şehir parkı isteniyor hiçbir beton yapı olmasın. Yok onlar olsun sadece kültür merkezi olmasın demek de ultra saçma. Central parkta nikah salonu mu var ?

Yorumu oyla      11      5  
Duvarlat 20 Ekim 2016 Perşembe 10:50

Kültürparkin neden hala gecen yuzyildan kalma duvarlari var? Duvarlar neyi koruyor? Vatandaşi halktan mi koruyor? Guvenlik ne için var ve kimi kimden koruyor? Neden bir central park ya da hyde park gibi olmasi İzmirlilere çok görülüyor?

Yorumu oyla      11      5