YORUMLAR
Toplam 23 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
sabuncu 21 Haziran 2019 Cuma 19:59

İzmir imiz mis gibi kokuyor arada bir rüzgar ters geçici olarak biraz olup kayboluyor sıkıntı yok yani hem AKPnin genel başkanını niye ilgilendiriyor kendisi belediye başkanı mı parti başkanı mı Cumhurbaşkanı mı hangi şapkasını takıp boş boş konuşuyor

Yorumu oyla      4      5  
TC misafir 21 Haziran 2019 Cuma 18:20

İbrahim; senin söylediğin yerde kokan ne? körfez mi? yoksa herhangi bir sanayi tesisi kaynaklı koku mu? 90'lı yılların ortalarında 4 yılım Çınarlı ve civarında geçti meles çayı mayıs ayında başlar kokmaya sanayi atıkları sebeptir kaldı ki sanayinin bulunduğu yerlerde koku olması maalesef doğaldır. Senin söylediğin yer 2. ve 3. sanayi bölgesidir tüm kent için aynısını söyleyebilir misin? Yukarıda söylenilen aynen şu "Birkaç hafta önce gittiğimde sabah İzmir'e indiğimde..." denmiş yani uçakla gelmiş şehrin komple koktuğunu iddia ediyor. Kentsel dönüşüm süreci için protokole aykırı bir hukuksuzluk varsa yargıya intikal ettirin varsa suçlusu çeksin cezasını. Ama konutunuzun 3 katlı olduğunu ifade etmişsiniz, bunun ne kadarı ruhsatlı ya da daha da önemlisi ne kadarının yapı kullanma izin belgesi mevcut? Yapı kullanma izin belgeniz yoksa hak talep edemezsiniz(2008 yılı için ). Eğer 3 katın 1 katı için varsa yapı kullanma izin belgesi ona göre değerlendirilir, hiç yoksa arsa değeri üzerinden değerlendirilir. Sizin mevcut değeriniz ile konu olan yer arasındaki değere göre arsa payı belirlenir buna göre dağılım yapılır birebir olmaz. Daha önceden dediğim gibi hukuksuzluk varsa peşini bırakmayın her kim olursa cezasını çeksin.

Yorumu oyla      7      5  
Alen35 21 Haziran 2019 Cuma 15:00

Ben anlamıyorum arkadaş. Bir cumhurbaşkanı ülkenin tüm sorunlarını bir kenara bırakıp neden belediyeler ile ilgilenir ve bir de üstüne yalan konuşur? izmire suyu biz getirdik diyorlar. gördes barajı diyor . anlamıyorum gördes barajı su tutmuyorki. izmir halen daha tahtalının ekmegini yiyor. İzmir kokuyor diyor! geçen yaz koktu yalan yok! ama bunun arıtma tesislerindekia rızadan kaynaklı oldugunu ögrendik. körfezi temizlemek öyle kolay iş değil. bu konu da soyer de uçuyor tayyip bey de uçuyor. zamanın da ortalama 2 milyon insanın ve fabrikaların atıgı körfeze akmış.bunu öyle 20-30 senede temizleyemezsiniz. aşağı yukarı 200 sene gerekli. yani tekrar mavi körfezi görmek istiyorsanız. yüzülebilir düzeye gelmesi ise ayrı birşey. körfez deki bazı toksik maddeler temizlenirse 2-3 sene olmasa da 10-15 yılda üzülebilir kıvama gelir. ancak yukarı da belirttigim tam anlamı ile temizlenme ve mavi körfez rüyası 200-300 seneyi bulabilir.

Yorumu oyla      10      7  
deli bekir 21 Haziran 2019 Cuma 15:00

izmir için ,"onu yapmadı bunu yapmadı" diyenlere soyer iniz vaad bile vermeden seçtiniz. aşk mış? eskiden ceketi koysan seçilirdi şimdi cekete gerek yok rozet ko seçilsin. balçova belediye buna örnek. başkanın karısını başkan yaptınız daha ne olsun. var mı başka örnek.

Yorumu oyla      5      13  
ibrahim 21 Haziran 2019 Cuma 14:29

ben burada hiçbir yorumcunun yazdığına art niyetle yaklaşmıyorum. Doğma büyüme İzmir'liyim. Bana yalancı diyenler önce aynaya bir baksın. Kendilerini şehrin sahibi görenler büyük hata içindedir. Ben ömrümde AKP ye oy vermedim. Versem verdim derdim. Hoş bir defa CHP ye oy verdim, hala içimde sıkıntısı durur. Uzundere Toki konutlarında oturuyorum ve işyerim metro stadyum durağının orda. Metro ve 17 nolu hattı kullanıyorum. Metro gayet iyi ama 17 canı isterse geliyor. Daha doğrusu şoförün canı isterse geliyor. Olurmu öyle şey demeyin. Çok merak eden varsa yalanımı ortaya çıkarmak için elinde kağıt kalem, son durağa gider kayıt eder. Şehrin en eski ve çoğu zaman yolda kalan araçları hep bizde. Gören de bedava yolculuk ediyoruz falan sanır. Bu dediklerim ara sıra olan şeyler değil, elbette ara sıra arıza olur, trafik olur, kaza olur. Bizim ki iddia ediyorum sistematik. Koku yok diyenleri akşam 6 gibi stadyum metronun oraya bekliyorum. Bakın başkasının söylediğini değil, kendi burnumu, kalkan midemi referans gösteriyorum. İşyerimde (ofis) aylık 1 m3 su kullanıyorum, su bedeli 7,38 TL, toplam ödemem ise 82 TL. 2,5 yıldır her ay böyle. Yani su bedelinin +10 katı fatura geliyor. İzsu aboneliği için 635 TL güvence bedelini saymıyorum bile. Beni hamam veya oto yıkamacı falan sandılar herhalde. 2008 yılında kentsel dönüşüm adı altında 3 katlı evimizi kamulaştırıp yerine 3 daire ve 130 bin TL (biz ödeyeceğiz) borçla protokol imzaladık. 2010 yılında eski evimiz yıkıldı ama karşılığında 1 daire ve 5 bin TL borç çıkardılar. geri kalan 2 daireyi bize değil, chp li meclis üyesine verdiler. Dosya no 892. Merak eden açar bakar. Yalanı kim söylüyormuş görür. Belediyede çalışan bir avukat dostumuz var. Bu durumu ona anlattık, evraklara baktı ve ben böyle bir dolandırıcılık görmedim dedi. (Muhtemelen bu son diyeceğimi ispatlayamam çünkü çalıştığı yerden ötürü avukat bunu inkar edecektir) Bu ev meselesinden sonra abim kanserden rahmetli oldu. Ben ve abimin kalan ailesi kiraya çıktık ve hem kendi ailem için hem yeğenlerim için ayrı ayrı her ay kira ödüyorum. Tam 9 yıldır. İzmir'deki ev kiralarını bilen bilir. Oturup zararı siz hesap edin. Yani özetle burda duygu sömürüsü gibi olmasın ama CHP dediğiniz parti -en azından bugünkü durumu- öyle sandığınız gibi bir oluşum değil, hatta AKP den hiçbir farkı yok desem yeridir. Günlük hayattaki belediye hizmetleri yüzünden yaşadığımız sıkıntılar saymakla bitmez. Bazıları normal veya günün kısıtlı imkanlarına bakılarak mazur görülebilir. Benim derdim onlarla değil. Benim derdim, aynı şehirde yaşayıp, aynı belediyeden farklı hizmetler almak. Bir belediye kıyılara öncelik verip, iç kısımları bilerek göz ardı ediyorsa ama tahsil edeceği şeylerde hiçte öyle ayrım yapmıyorsa iyi niyetli değildir. Hele Tunç Soyer hiç değildir. 2 ayda yaptıkları ortada ve iddia ediyorum bunlar bu şehrin iyi günleri

Yorumu oyla      4      12  
izmirli 21 Haziran 2019 Cuma 14:09

Gerçekten körfez çok kokuyor, acil olarak önlem alınmalı.

Yorumu oyla      6      11  
Sarı Çizmeli Memed'A. 21 Haziran 2019 Cuma 12:57

21 Ekim 2017 tarihli gazete manşetleri: "İstanbul’a ihanet ettik, bundan ben de sorumluyum." (İmza: rte) ... Al sana aşk reYizzz !!!

Yorumu oyla      16      6  
Oğuz Kaan 21 Haziran 2019 Cuma 12:34

Her sabah saat 07 civarı Bostanlı sahilinde yürüyorum, yüzleri gülen hemşehrilerimle selamlaşıyorum. Martılar, güvercinler, serçeler ve kargalar neşe içinde kanat çırpıyorlar. Köpekler, kediler kendilerine zarar verilmeyeceğinin rahatlığıyla koşuştuyorlar. Balıkçılar teknelerini körfezin içlerine doğru sürerken temiz havayı içime çekiyor bu şehirde yaşadığım için Tanrıma şükrediyorum. İyi ki İzmirliyim.

Yorumu oyla      21      6  
ibrahim isimli akp li 21 Haziran 2019 Cuma 12:22

yahu senin yalan yanlış yorumlarından bıktık usandık.Söylediğin bir tane doğru yok izmir hakkında.

Yorumu oyla      15      7  
Gürkan 21 Haziran 2019 Cuma 11:19

Körfez temizliği için de büyük kanalı, arıtmaları yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir. Körfeze açılacak kanal projesinin de mimarı Kocaoğlu'dur. En son yıllar sonra verilen ÇED raporu sonrasında İZSU proje ihalesine hemen çıkmıştır.

Yorumu oyla      23      5  
TC misafir 21 Haziran 2019 Cuma 11:17

İzmir hazımsızlığı devam ediyor. İzmir körfezini eleştiren hükümet her nedense Trakya bölgesindeki zehir akan Ergene nehrini hiç görmüyor ne yaptı bakanlıklarınız 17 yıldır? Keza Gediz can çekişmekte. Gördes barajı doluluk oranı %11.25 baraj su tutmuyor bununla mı su getirdiniz İzmire? Neymiş İzmir çöp ve lağım kokuyormuş insan bunu söylerken biraz olsun utanır. Hele körfez, 90'lı yıllarla kıyaslanamaz bile. Kentin eksikleri var mı var tabi ki her kent gibi ama diğer kentlerde yok gibi ifade etmek de yanlıştır. Aşırı yağmur zamanlarında yaşanan taşkınlar her yerde oluyor bizzat Ankara, İstanbul ve Bursada şahit oldum. Hadi İzmirdeki çöpler temizlenir peki ya sizin yarattığınız o beton kirliliği nasıl temizlenecek? Kendi ağzınızdan itiraf etmiştiniz "Biz bu şehre ihanet ettik" diye onu ne yapacaksınız var mı söz söylemeye hakkınız?

Yorumu oyla      23      7  
Gürkan 21 Haziran 2019 Cuma 11:12

Meydanı boş bulanlar sallamaya başlamış. Otogar metro, hızlı tren hatları, Çandarlı Limanı, Ankara-İzmir, Antalya-İzmir otoyolları, Kemalpaşa Lojistik Köyü, İZBAN'ın sinyalizasyonu, 3.hattı, Bergama hattı, Karabağlar kentsel dönüşümü ... ilgili bakanlıklar yaptı da engel olan mı oldu yoksa yapmayın diyen mi oldu? Yıllardır Karayolları 2.çevre yolunu yapacak. 7-8 tane tünel olan bir proje. Yapmayın diye engel olan mı oldu? 17 yılda İzmir'e yapılan kamu yatırımı bellidir, kimse hikaye anlatmasın. Su getirdik dedikleri baraj sorunlu mu değil mi? Yıllar önce bakanlar kurulu kararı ile yatırım programına alınan otogar metrosu neden yapılmadı? En son 100 günlük eylem planı kapsamında yapılacaktı ama o da yalan oldu.

Yorumu oyla      19      6  
izmir 21 Haziran 2019 Cuma 10:44

sakın o sizin kendi pis kokunuz olmasın 49 senedir izmirliyim ben koku almadım içi kötü insanlar her tarafınızı koku sarmış kötülükten. biz mutluyuz huzurluyuz tunç başkan mükemmel bir başkanlık yapacak o trt siperi kadın da önce evini temizlesinde sonra izmire laf söylesin şu yalaka tiplere bi gıcık oluyorumki

Yorumu oyla      19      7  
Izmırlı 21 Haziran 2019 Cuma 10:44

Çiğliden başka yermi yok. başka yere dökülsün çöp bakalım vatandaş nasıl tepki koycak.Çöp sorunu çözülmeli ve Çiğli Atatürk Mahallesi 8809/11-12 sokak çevre düzenlemesi yapılmadı.İş makinalarının açtığı yerler duruyor.

Yorumu oyla      14      11  
muhalif 21 Haziran 2019 Cuma 10:41

sanırsınız ki İzmirde seçim ynileniyor, izmirle ytıp izmirle kalıyorlar ve izmirle ilgili doğruları söylemiyorlar. sn.CB. Türkiye İZMİR Olmalı

Yorumu oyla      14      6  
ibrahim 21 Haziran 2019 Cuma 10:28

sayın izmirli rumuzlu kardeşim. yazdıklarımdan bunu mu çıkarıyorsun. kim için muhteşem dedim veya uçuyorlar dedim. sizin gibi zihniyetler yüzünden bu şehir bu halde zaten. varlık içinde yokluk çekiyoruz. ballandıra ballandıra sunduğunuz insanlar maaş almaktan, kadro şişirmekten başka bu şehirde ne yaptılar. banane başka şehrin durumundan

Yorumu oyla      8      19  
Z.B 21 Haziran 2019 Cuma 10:21

He yav hee...

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 21 Haziran 2019 Cuma 10:07

ibrahim çok beğendiğin akpli bir belediyenin yönettiği bir şehire taşın kardeşim.. haklısın uçuyorlar.. muhteşemler... seni bekliyorlar...

Yorumu oyla      12      18  
ibrahim 21 Haziran 2019 Cuma 09:39

sorun AKP'yi sevmiyorum diye İzmir'de her olan biteni gözardı etme alışkanlığından kaynaklanıyor. Gözünüzün önünde yapılan yanlışlıkları dile getirmek ya trollük oluyor, ya da maaşlı provakatörlük. İzmir belediye olarak çok çok geridedir arkadaşlar. Bunu söylemek zorundayız. Bir başka şehir ile kıyas yapmanın kimseye faydası yok. Yağmur yağdığında neler olduğunu görüyoruz. İstanbul'da da Ankara'da da oluyor demek doğru değil. Hükümet İzmir'e yeterince yatırım yapmıyor demek te kolaycılık. Bakın 15-20 senedir bu şehri kimlerin yönettiği bellidir. Belediye binası, arşivi, başkanı, çalışanı orda duruyor. Buyursunlar bu dönemler içinde kaç talepte bulunulmuş, ne cevap alınmış kitapçık halinde yayınlansın. Bizde bu şehirde yaşayanlar olarak diyelim ki, bizim belediyemiz istemiş ama alamamış. İstanbul-Ankara belediyeleri AKP'li başkanlar tarafından yönetildi. Onlar talepte bulundurlar, hükümet uygun görüp yaptı. Ya da AKP şuraya şunu yapalım dendiğinde belediye başkanları karşı çıkmadı. İşte bizde bu neredeyse hiç olmadı. Aziz başkan, bizim paramız var yaparız deyip durdu, ya da yapılmak istenilen şeyleri hep dava edip önledi. Ya kendi, ya da ilgili bir stk aracılığı ile. Bu gerçekleri görelim, yerelde yapıcı eleştirimizi yapmaktan çekinmeyelim. Genelde zaten durum vahim, bari yerel işleri düzeltmeye çalışalım. Korkmaya, birine puan yazacak diye göz ardı etmeye gerek yok. Tunç Soyer bu şehre balediye başkanlığı yapabilecek biri değildir, yanından bile geçmez. Yaşayıp göreceğiz ve yine biz kaybedeceğiz.

Yorumu oyla      26      26  
VfV 21 Haziran 2019 Cuma 09:33

Arkadaş ne İzmir'miş be.AKePe Genel Başkanı çıkar İstanbul seçimi konuşmaya, İzmir'den başlar söze. AKePe İstanbul adayı çıkar elinde İzmir istatistiki bilgileri (hoş o bilgiler de yanlış )...İçinize dert olmuş anlaşılan İzmir. Bir de İzmirli artık sıkıldı 'suyu biz getirdik,havayı biz getirdik,otu böceği biz getirdik' söylemlerinden ya.Gördes Barajı'nın delik olduğunu İzmir'e su veremediğini AKePe genel başkanı da biliyor ama ne gerek var doğruya...Dinleyen kitle inanıyor nasıl olsa.

Yorumu oyla      22      17  
izmirli 21 Haziran 2019 Cuma 09:14

azgın azınlık selam eder bebişim...

Yorumu oyla      19      7  
.. 21 Haziran 2019 Cuma 09:06

Peki şimdi benim bir sorum olacak. Akp sürekli İzmirin koktuğunu söylüyor. Arkadaş o zaman adama sormazlar mı hükümet siz değilmisini siz neden ilgilenmediniz sorunu çözmediniz izmire yatırım yapmadınız demezlermi adama .. Yalakalığa gelince Akp zihniyetinde yalakalık had safhada zaten,, AKPzihniyeti demek hırsızlık demek, yolsuzluk demek, yoksulluk demek, hakaret küfür demek, saygısızlık demek halka değil yandaşa hizmet demek..

Yorumu oyla      24      17  
21 Haziran 2019 Cuma 08:59

Sunucu Işıl açıkkar zatın İzmir olan nüfus kaydının İzmir Nüfus Müdürlüğü tarafından kaldırılmasını rica ediyoruz. Yalakalık yapıcam diye İzmire olmadık çamurları atan bu zat İzmirli falan değildir. Bu zat İzmirliyse körfezin çok değil 10-15 sene öncesini hatırlasın. Şimdi körfez yüzülecek kadar temiz. Çöp konusuna gelince harmandalı tamamen dolup taşmasına rağmen yeni tesis için yer bulmayıp ısrarla Çiğli sınırlarında çöp tesisi inşa edilmek istenmesine devam edilirse korkarım İzmirde çöp tesisi olmayacak. Çiğlili ahali ilçesinde çöp görmek istemiyor. Mesela çöp için uygun yerler, bostanlı, inciraltı, alsancak, güzelbahçe olabilir. Bilmem anlatabildimmi?

Yorumu oyla      10      17