YORUMLAR
Toplam 14 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
ibrahim Yüncü 19 Haziran 2019 Çarşamba 08:41

Şehir plancıları bu konuyu biraz daha çalışsın derim. Şahsi görüş müdür, odanın görüşü mü bilemiyorum. Teori ve pratik uygulamalar farklı olabilir ancak Kültürpark'ın tarihine de bakmak gerek hangi gerekçe ile burası yeşil alan bırakılmak zorunda kalındı? O günün gerekçeleri bu gün yok mu oldu. Kapılar nasıl yetersiz denebiliyor. Tramvay ya da toplu taşımayı eleştiren bir irade nasıl Ş.P.Odasını temsil eder?

Yorumu oyla      5      5  
Mister No 18 Haziran 2019 Salı 22:11

Sehir Merkezindeki Tramvaya karsi cikan birine ben Sehir Plancisi demem. Toplu tasima sehir merkezine gelmeyecekte dag basinami cikacak ? Amac burada Binek araclarin Merkeze gelmesini engellemek, insanlari merkeze toplu tasima ile ulastirmak degilmi ? Bu hanim Kizimiz ne okumus acaba ?

Yorumu oyla      8      6  
Emin misiniz bayan? 18 Haziran 2019 Salı 21:41

Basmane Çukuru Fuara dahildi diyor? Ben yaşı 70 olan doğma büyüme bir İzmir'liyim ve de İzmir Atatürk Lissinde okudum. Benim hatırladığım bu yerde İzmir'in Santral Garaji vardı ve hiçbir zaman da fuara dahil olduğunu görmedim, bilmiyorum ve hatırlamıyorum. Bu bayanın bir bildiği var herhalde, açıklasa da öğrensek diyorum.

Yorumu oyla      7      5  
muhalif 4 18 Haziran 2019 Salı 21:07

siz nasıl şehir planlamacısınız? anlamak zor, hem tarihi korumamışsınız, bunun üstüne şehrin gökdelen bölgesine karşı çıkıyorsunuz, dünyada ki şehir planlamacıları gökdelene karşı olsaydı ne Avrupa da ne ABD.de ne, Knada da ne de Japonyada gökdelenler yapılmazdı. siz neredede duruyorsunuz? sorununuz depremse, Japonya da demrem ülkesi 7. şiddetinde deprem oluyor ne gökdelen yıkılıyor ne de can kaybı.. bence siz kendinizi değerlendirin. neymiş rant olacakmış, rany t olur önemli oan doğan rantın adil paylaşılmasıdır. neymiş zenginler gelecekmiş, buyursunlar, dünyada her kent yatırımcı çekmek için takla atıyor......

Yorumu oyla      8      5  
muhalif 3 18 Haziran 2019 Salı 20:56

1950lerde açılan şehir planı yarışmasını kazanan İTÜ lü mühendislerin planında şehrin tarihi yapıları ve arkeolojik alanları işaretlenmemiş, bugünkü sahilin beton çin seddi olması ve tkadifekalenin gecekondulaşması bunueseridir, buna hiç eleştiri getirdiniz mi? meslektaşlarınıza, halbukiavrupalı meslektaşlarınızın daha yaptığı ama uygulanmayan şehir planında tarihi binalar ve arkeolojik alanlar işaretlenmişti. o plan kabul edilseydi bugün İzmir bambaşka bir görünümde olacaktı, yani beceriksiz şehir plancılarımız sayesinde izmir bu durumda.bir şehir planlamacısı olarak yangın bölgesinde 50mlerden sonra yapılam mimari projelerde niye tarihi yapıları tekrar yapmak yerine, sözüm ona katlı ve modern!! binalar yapıl dı? avrupada 2. dünya savaşında yıkılan tarihi binalar tekrar yapılmışken. bir kere sizin tarihe saygınız yok.kalkmış kültürparktan, basmane çukurundan bahsediyorsunuz...

Yorumu oyla      7      5  
muhalif 2 18 Haziran 2019 Salı 20:45

basmane çukuru ne zaman kültürparka dahil oldu, evet orası da yangın alanıydı,gaziosmanpaşa bulvarıda yangın alanıydı, vasıf çınar bulvarıda. lk fuar efes otelinşn bulunduğu alanda yapıldı izmir panayırıı ee şimdi orada efes oteli var ne olacak? oeası damı fuar alanı diyeceksiniz, buırakın bu saçmalıkları. basmane çukuru niye zmirin otogarı olarak kullanıdı o zaman?? sonrasında da belediye otobüs garajı,, fuar alanıdiyse, otogar taşındımtan sonra ilave edilseydi. olmamış şeyleri olmuş gibi milletin önüne getirmeyin. şehir merkezini zaten siz planlamadınız, yabancı şehir plancıları planladı bugün şehir merkezi planını onlara borçluyuz. dünyada hiç bir şehir plancısı sizin kadar ideolojik davranmıyor...

Yorumu oyla      8      5  
muhalif 18 Haziran 2019 Salı 19:00

şehir planlamacıları odası başkanının demek istediği bu sene 87. yapılacak İEF.nin kültürparkta düzenlenmemesi.. bence bu mümkün değil, izmirin 87 yıllık geleneğini nerde düzenleyeceksiniz, bu izmirin hem geçmişine hen kent kültürüne,hemde KENT BELLEĞİNE AYKIRI.Bence Özlem hanım kültürparkla uğraşacağına göçlerle artan nüfus nedeniyle kendin genişlemesi ve planlanması üzerine geleceğiyle uğraşsın.

Yorumu oyla      8      5  
Eşrefpaşalı 18 Haziran 2019 Salı 18:03

Valla herkes plancıymış da haberimiz yokmuş. Canlı yayını izleyip de yorum yapan var mı acaba? Boşuna dememişler doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar diye .

Yorumu oyla      5      9  
murat 18 Haziran 2019 Salı 15:57

Kültürpark'ta yapılamayan fuarlar zafet fuar İzmir'de yapılıyor ve gayette güzel bir şekilde yapılıyor. Kültürpark'ta halakın erişimi için kolay ve nitelikli fuarlar yapılıoyr iyi ki de yapılıyor. Erişimi kolay çünkü tramvay eğer örümcek ağı gibi artırılabilirse otobüseten gayet iyi bir çözümdür çünkü şehire toplu taşıma gerekiyor. Olay sadece istemiyoruz modunda ee iş önerin güzel bir tasarım, plan yaptınız da insanlar mı itiraz etti?

Yorumu oyla      8      7  
sezarın hakkı sezara 18 Haziran 2019 Salı 15:32

Bu şehre gönül vermiş insanlar olarak herzaman söyleriz. meslek odaları izmire ihanet için var. kendi çıkarlarına göre hareket ederler. bugün kültür park şöyle olmalı böyle olmalı derler. yarın çıkar kültür parkın ortasına gökdelen dikilmesini savunurlar. geçmişten beri bu böyledir.

Yorumu oyla      9      7  
bekir 18 Haziran 2019 Salı 15:06

ulen sen kimsin de fuar yapılsın yapılmasın karar veriyorsun kes sesini izmir halkı karar verir

Yorumu oyla      10      7  
Ercan 18 Haziran 2019 Salı 13:48

Ne tramvaymış.Millet kullanıyor ve herkes memnun ama bl o başkanı hanfendi itirazlarunda ne kadar haklı olduğunu söylüyor.Neymiş trafikte sıkışıklık yaratıyormuş.Peki tramvay olmasaydı bir ulasim aracı konmuyacakmiydi oraya.Kaldi ki büyük bölümünde trafik icersinde değil .Dünyanın bütün gelişmiş metropollerinde tramvay şehir içi ulaşımda kullanılıyor ve trafiğin icinede girdiğini görüyorsunuz.Insanlar karşıya gecerken zorlanıyormuş.Sanırsınız ki dakika da bir tramvay geçiyor .Insanlar çok zor fırsat buluyor karşıya geçmekte.Keşke imkan olsada beraber binsek bu ulaşım aracınıda beraber gözlem yapsak Hic kullanmadığı konuşmasından belli.Kulturparkta da zamanında bir çok yıkım yapıldıSayin soyer sozlesmesi bitenleride uzatmiyacaklarini ve isletmelerin belli bir süreçte bosaltilacagini söyledi.Boyle bir alani çekim merkezi yapmanız gerekir.Adiyla uygun etkinliklerle.Izmirin gerçek anlamda bir vahası var sayin baskan.Belki de konumu açısından hic bir kente nasip olmayan flamingolariyla süslü inciraltı kent ormani.Ulaşımı da cok kolay.O cok eleştirdiğiniz tramvaya bineceksiniz.Sahil yolu manzarasıyla çok yakinin da ineceksiniz.Tramvay izmir Icin ne kadar faydalı bir arac olduğunuda görürsünüz.Bu tramvay hattının daracık mithatpaşa cd sinden geçmesini öneren sizmiydiniz yoksa.O zaman izmiri allah korumuş

Yorumu oyla      11      8  
Alen35 18 Haziran 2019 Salı 13:08

herşeyi yanlış konuşan kadın olarak tarihe geçti kendisi. ilk olarak basmane çukuru eskiden kültür park alanına dahil değildi hiç olmadı. izmir tarihini bilmek gerek. burası eskiden ,çook eskiden otogardı ve kültür park alanına dahil değildi. ondan da eskiden kültürpark alanına dahil değildi çünkü kültür park diye bir şey yoktu. 2. olarak içeride ne fuar yapıldıgını zannediyor anımefendi? kitap fuarı mı battı? hediyelik eşya fuarımı ? senede 1 kere yapılan geleneksel izmir fuarımı ? bu 3 fuar olmasa kültür parka giren adam olmaz zaten ! neyden bahsediyor bu hanım?

Yorumu oyla      16      8  
Gürkan 18 Haziran 2019 Salı 12:53

Avrupa'nın bir çok şehrinde şehrin merkezinde tramvay ağları mevcut ancak kimsenin de itiraz ettiğini zannetmiyorum. Toplu ulaşım yaygınlaşmalı deyip tramvay trafiği etkiliyor derseniz bu olmaz. Merkezde zaten trafik vardı; bunun sebebi de tramvay değil yolların yetersiz oluşu. Trafik oluyor diyenler körfez geçişine de karşı. Çevreye, körfeze zararı olacak demek başka "gerek yok" demek başka. Köprüye gerek yok, tramvay olmasın, battı-çıktı da Avrupa yapmıyor ... ne yapılsın? Metro deniyor da Alsancak'a ya da Buca'ya metro yapılsa trafik bitecek mi? İzmir'de mevcut yetersiz yollara alternatif doğru düzgün yollar yapılmadan trafik bitmez.

Yorumu oyla      8      7