YORUMLAR
Toplam 12 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Mehtap 16 Mayıs 2019 Perşembe 20:21

Artık inciraltinin gelişimine taş koymayın. Buranın halkının ne kadar mağdur olduğunu gelsinler anlatalım. Miras bölüne bölune yerimizi neresi bile olduğunu bilmiyoruz.Birkerede kendinizi bizim yerimize koyun.Biz gökdelen istemiyoruz.Herkes rahat yaşarken oranın halkı daha soba kullanıyor..Lütfen destek olun ilgili kurumlar lütfen.

Yorumu oyla      5      5  
TG 15 Mayıs 2019 Çarşamba 09:49

yazıyı okumayanlar hiç okumasın ben özetleyim; bu şehirde hiç bir şey olmasın her şey aynı yerinde saysın demekteler :) Ki bu şekilde olursa bu mimarlar ne iş yapacak çok merak ettim doğrusu

Yorumu oyla      5      6  
Mümtaz Adaer 14 Mayıs 2019 Salı 16:27

İnciraltı doğal yaşam yeridir.Tarım yapılabilir.Tabii istenirse.Ne yazık ki istenen betonlaşma ve yüksek rant. İnsanımızdaki bu rant edinme ve zenginleşme hırsı dayanılmaz boyutlara vardı.

Yorumu oyla      4      6  
mahmut durmaz 14 Mayıs 2019 Salı 15:06

bildim bileli herseye istemezük der bu odalar. basmanedeki çukurun gercek sebebleridir mimarlar odası. kına yaksınlar.

Yorumu oyla      5      5  
deli bekir 14 Mayıs 2019 Salı 15:04

basmane çukur kalmasının sebebi eski konak belediye başkanıdır (çakmur) izmir de istemezükçü zihniyetler tükenmeden izmir düzelmez

Yorumu oyla      4      5  
Uğur 14 Mayıs 2019 Salı 14:06

İnciraltınında tarım alanı mı kaldı ki öyle kalsın... Hala aynı kafa bilip bilmeden öyle kalsın deniyor ben ne tarım yapabiliyorum ne ticari işletme kurabiliyorum ne de çivi çakabiliyorum. Ama yanımdaki işini bilen dostları olan komşularım veya kiracıları her türlü yeni iş yerini açabiliyor MİMARLAR ODASI nerde peki bu olaylar karşısında...! Çevreci bir imar planı şart ya da İnciraltı çarpık yapılaşmaya kurban gidecek bu oda yapılmasın edilmesin demekten başka ne iş yapar merak ediyorum.

Yorumu oyla      9      8  
Z.B 14 Mayıs 2019 Salı 13:30

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve bağlı odaları hiç bir zaman İzmir'in yararına olmayan bir şeye ortak olmamıştır. Eğer bu odalar olmasaydı; bugün Konak'ın göbeğinde GALARİA denen bir alışveriş merkezi olurdu, yine bu odalar olmasaydı bugün kordon VİYADÜKLER cehennemi olurdu, yine bu odalar olmasaydı İNCİRALTI KENT ORMANI olamazdı, v.s. yine bu odaların bu alanın kamuya ait olması gerekir demesinin neresi yanlış. İzmir'lilere, kentini sevenlere düşen görev bu odaların yanında olmaktır.

Yorumu oyla      11      10  
muhalif 14 Mayıs 2019 Salı 13:08

mimarlar odası önce ideolojik gözlüğünü çıkarıp, dünya kentlerine bir baksın, sonra öneri getirsin.....

Yorumu oyla      8      12  
realist gerçek 14 Mayıs 2019 Salı 12:53

mimarlar odası yine bomboş konuşmuş. herşeye muhalefet. gecekondu dönüşümünden bahsedeceginize, yüksek katlı binalardan bahsedeceginize 50 yıl önce o gecekondular yapılırken neredeydiniz. önce onu sorgulayın. hiçbir işe yaramayan adamların yorumlarına gıcık oluyorum. otopark olmamalıymış, yollar darmış. 50 sene önce o yollar yapılırken ne yapıyordunuz.

Yorumu oyla      11      12  
Gürkan 14 Mayıs 2019 Salı 12:41

Kordon-limandaki viyadük ayakları, çukur, inciraltı ... 20 yıldan fazla zaman geçmiş biz daha ne olmasını tartışıyoruz :)

Yorumu oyla      10      7  
elifnaz 14 Mayıs 2019 Salı 12:31

kısacası mimarlar odası izmire hiçbirşey yapılmasın istiyor. aynı tas aynı hamam

Yorumu oyla      11      12  
İsmail Yıldız 14 Mayıs 2019 Salı 12:19

İbrahim bey ile ile İnciraltı hariç, diğer konularda görüş birliği içerisindeyim.. .. İnciraltı''nda tarım ürünü yıllardır yetiştirilmiyor.. Eğer İbrahim bey, İnciraltı''nda yetişen bir tarım ürünü yediyse, bence bir çhek-up tan geçsin..!! Zaten toprak sahipleri bile çok insaflı ki, tarım ürünü üreterek insan sağlığıyla oynamaktan çoktan vazgeçtiler.. İbrahim bey kafasını çevirip o güzelim Bostanlı, Mavişehir, Bornova arazilerine dikilen gökdelenleri görsün.. .. Kaldı ki, toprak sahipleri topraklarının neredeyse yarısı kamuya vermekten yana.. Çünkü oranın gerçekten özel ve yeşil kalmasını istiyor.. Üçkuyulardaki pazar arazisi de bir zamanlar halkındı.. Ne oldu de kere verilince 60.000 m2 nin tamamı betona gömüldü.. İzmir''in bütün insanları kapısına taşınıyor.. Tramvayla... Güneyden ilçelerden otobüsle kapısına kadar..!!! İbrahim bey.. Aziz bey.. Murat Bakan o dönem görevlerinin balubdaydıkar değil mi..? .. Ayıp, yazık, günah o toprak sahiplerine kardeşim. Rant var tabii ki. O rant halkın kamunun olacaktır.. Tekellerin olmamalıdır.. Sizler, halkın ve kamuoyunun yanında olmalısınız..

Yorumu oyla      6      9