YORUMLAR
Toplam 26 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
o.b. 9 Şubat 2019 Cumartesi 17:41

İzmir'in yeni kent merkezi ve gökdelenler bölgesi projesi 1997-98 yıllarında efsane başka Ahmet Piriştina'nın dünya'nın önde gelen şehircilerine ve mimarlarına çizdirip alsancak liman arkasından başlayıp, bayraklı turan'a kadar devam eden kıyı şeridinde konumlandırılan bu proje, AKP'nin betonlaşma adımıyla ilgili değil, modern şehircilik anlayışıyla ilgilidir, dünyadaki en bilinen örnekleri; manhattan, chicago, auckland, toronto, dubai gibi bir skyland oluşturulabilecek Türkiyedeki tek şehirdir İzmir muhteşem körfeziyle, fakat maalesef kuralsızlık, otorite boşluğu ve rüşvet ülkemizdeki en büyük problemler olduğu için bu skyland bölgesi dışında kalan yerlere de gökdelen izinleri verilmiştir, point bornova(altındağ) yeşilovadaki gökdelenler ve ankara caddesindeki bayraklı tower ve ontan gibi..(çünkü bunlar manas bulvarının doğu tarafında ve bu imar'ın dışında kalıyor)şimdide alsancağın ve çankayanın göbeğinde yapmaya çalışıyorlar, bayraklıda halihazırda 100'lerce dönüm arazi birilerinin gökdelen yapmasına bekliyor..gökdelen olunca ne mi olacak, bkz.manhattan gökdelenlerin içinde üniversiteler, hastaneler, oteller, dershaneler,ofisler,konutlar..modern şehrin tüm ihtiyaçları..

Yorumu oyla      4      5  
erman 8 Şubat 2019 Cuma 03:58

İktidar hırsıza uğursuza ruhsatsıza kendi eli ile getir parayı al ruhsatı dedi ortalık hazine arazilerini yağmalayanlar ile doldu eline tel alan çevirdi çevirdi etrafımızı siti miti kalmadı ormanları da yakarlar gerçi kazımaya başladılar şimdiden ucuz diye bodrum katları alanlar odunlukları garajları alanlar mesken yaptılar kaçak katlar resmi oldu para ile kimin hakkı yendi bakılmadı 4 kat olana 7 kat verdiler yıkılır ise kimse sorumlu değil derler ölenler ölür ağlar gibi yaparlar olur biter.

Yorumu oyla      5      5  
erman 8 Şubat 2019 Cuma 03:53

Parayı verenin düdüğü çaldığı zamanımızda bırakın yapsınlar içine sıçtılar güzel ülkemizin beton doldu ortalık biri daha fark etmez beraber sıçalım hırsızların iktidar eli ile ruhsatlandırıldığı alanda siz neyi konuşuyorsunuz.

Yorumu oyla      4      5  
iyi ki İzmir merkez de oturuyorum 8 Şubat 2019 Cuma 00:07

Zaten isim olmadığı zaman şehir merkezine gitmem. Sevmem de. Gürültü pis hava trafik karmaşası stres. İzmir''in merkezine İZBAN ile girerken çevreye bakasım gelmiyor ki. Resmen görüntü kirliliği. Hele Yeşildere çevresi. Kendimi bildim bileli böyle. Kafamı kitabıma çeviriyor Engin ufuklara yolculuk ediyorum....

Yorumu oyla      4      5  
Selo 7 Şubat 2019 Perşembe 23:57

Kocaoğlu yaptı giderayak yapacağını!

Yorumu oyla      4      5  
sezarın hakkı sezara 7 Şubat 2019 Perşembe 23:12

@mustafa dostum biva tower ın çevresi 8 katlı binalar oldugu gibi hemen dibinde, ontan bayraklı, 25 katlı bayraklı tower, ankaracaddesi karşısında aynı hizada 30 ar katlı folkart incity gibi projeler bulunmakta. biraz aşağıda yazdıgım gibi. gökdelenleşme zaten bu bölgelere kaydı. yapılacaksa zaten buralarda yapılmalı ve yapılıyorda. en azından Yeni kent merkezi ile bir bütünlük saglıyor. bu saatten sonra gidipte konak a gökdelen yapmak nedir? istanbul gibi neden 5-6 tane gökdelen bölgesine ihtiyacımız olsun.

Yorumu oyla      5      5  
Orhan Özkazanç 7 Şubat 2019 Perşembe 23:02

İnsanları anlamak zor. Bu ucube yapıların şehirleri nasıl berbat ettiği, geriye dönülmeyecek sorunlar çıkaracağı bir yana, hayatı boyunca içine giremeyecek, sadece uzaktan seyredebilecek insanların bunları savunmasını anlamıyorum.

Yorumu oyla      4      6  
gürkan 7 Şubat 2019 Perşembe 22:52

Kordon'u yıkalım, birbirine yapışık, sahil bandında 50 katlı binalar yapalım diyen yok. Alsancak bölgesi komple yeniden planlanabilir. Alsancak-Liman Arkası-Bayraklı Sahili gökdelen bölgesi olabilir. İş-eğlence merkezleri, oteller, müzeler, geniş yeşil alanların olduğu, yayalaştırılmış geniş ve uzun caddelerin olduğu, kruvaziyer limanının olduğu, tramvay-metro gibi de toplu ulaşımın olduğu bir alandan bahsediyorum. Şehrin merkezi de sahil bandı da virane durumda. İnciraltı gibi dev bir alan öyle boş duruyor. Bir ara sahil bandındaki konutlar için boya-badana önerisi gelmişti. Boş iş. Dünyanın gelişmiş şehirlerinin merkezlerine bakın bir de İzmir'in, arada dağlar kadar fark var.

Yorumu oyla      4      5  
TC misafir 7 Şubat 2019 Perşembe 20:24

Gürkan, akpli müteahhitler gibi düşünüyorsun ne kazandıracak sana gökdelen? Kordonda çin seddi gibi ucube apartmanlar deyip yetmez ama evet misali bunların boyunu uzatıp gökdelen mi yaptıracaksın? Kendinde misin sen arkadaşım? Şehircilik ilkeleri denen bir şey var biraz araştır.

Yorumu oyla      6      8  
m.y. 7 Şubat 2019 Perşembe 19:07

şehrin nüfüsü hızla büyüyor, şehrimiz göç alıyor, yani şehrin nüfusu 500 bin, 1 milyonu çoktan aştı..dikine yapılaşma daha fazla yeşil alan, daha fazla otopark için gereklidir, planlaması da yapılmıştır. gökdelen bölgesi bellidir, gökdelenler alt yapısı ile birlikte burada olmalıdır. gökdelen istemenlere şu örneği vereceğim, küba havanadan yeni geldim, 2 milyonluk şehrin krdonu olan malekon 27 km. ve bu kordunun belli kısmında da yüksek, göddelen diyeceğimiz binalar mevcut ken, biz hala gökdelene karşıyız ama,21.yy. gerçği bu, yeterki, tarihi bölgelerimizi koruyalım, gökdelen bölgesine de gökdelen olsun. yani geleceğin izmiri böyle olacaktır....

Yorumu oyla      8      6  
Mustafa 7 Şubat 2019 Perşembe 18:37

Biva insaatin..bayrakli da yaptıgı izmirin en yuksek celik binası diye 1 yildir afiş reklamlarini gormüyormusunuz? Çevresinde 8 katli binalar var..kimse sesini çıkarmiyor.?

Yorumu oyla      4      7  
ali 7 Şubat 2019 Perşembe 18:03

iktidar partisi taraftarı olarak bu projeye bende karşıyım.Bayraklı ve Bornova bölgesi hariç İzmir'in hiçbir yerine 10 kattan fazla ruhsat verilmemelidir.

Yorumu oyla      10      7  
Gürkan 7 Şubat 2019 Perşembe 16:57

İzmir'in sahil bandı şu an leş durumda. Çin Seddi gibi ucube apartmanlar sahili, gecekondular da tepeleri sarmış durumda. Kordon şehrin vitrini ama birbirinden ucube apartmanlar ile dolu. Bayraklı sahili, liman arkası yıllarca atıl durumda durdu. Bayraklı sahili, liman arkası bölgeye ek olarak Kordon da gökdelen bölgesi olabilir, niye olmasın?

Yorumu oyla      8      10  
Oğulcan Cengiz 7 Şubat 2019 Perşembe 16:05

Başka yer yok mu? Hem şu dikine bina dikme olayı nedir? En tepede olunca ne oluyor? Egonuzu tatmin etmek için daha iyi bir yol bulamadınız mı?

Yorumu oyla      11      11  
Metin Eriş 7 Şubat 2019 Perşembe 15:00

Neyin tatmin oluyor 45 katlı 250 metre yükseklikli bina ile be birader. O kadar çok ofis ve dükkan şu anda boş ve kiracı beklerken hangi zekadan adam senin bu heyulanda dünya kadar para karşılığı kiracı olacak? Bu hırs Sodom ve Gomore örneği toplumu ancak yıkılmaya götürecek.

Yorumu oyla      10      9  
Dilek 7 Şubat 2019 Perşembe 13:57

Çok üzüntü verici bir durum. Dikine yapılaşmanın çirkinliği ve yanlışlığı ortadayken hala ısrar etmek nasıl bir düşünce sistemi barındırır anlaşılmaz! Bayraklı'da ve bazı ilçelerde görüntü ortada. Güneş ve ışığınızı kesen dev beton kitleleriyle karşı karşıyasınız. . İzmir sahil kesiminin rakımı düşük ve toprak yapısı zayıf. Duruma hem depremsel, hem yaşamsal, hem de tarihi ve sosyolojik açılardan bakarsak durum daha net. İstanbul gibi büyük bir metropolden insanlar artık kaçmaya başladı. Neden?? Çünkü adeta bir beton çöplüğü haline dönmüş durumda..

Yorumu oyla      10      10  
Karşıyaka''lı 7 Şubat 2019 Perşembe 13:39

Sayın Cumhurbaşkanı duymasın, hemen iptal eder, etmeli de. Hain bu izni verenler.

Yorumu oyla      6      8  
sezarın hakkı sezara 7 Şubat 2019 Perşembe 12:57

mümkünse o bölgeye artık gökdelen yapılmasın. Bunun için yeni kent merkezi veya otogar çevresi mevcut. o bölgeye bu saatten sonra gökdelen yapılması izmire ihanet olur olur. çok istiyorlar ise mevcut arsayı satsınlar gitsinler yeni kent merkezinden arsa alıp yapsınlar. belediye bu konuda yol gösterici olsun.

Yorumu oyla      11      7  
ibrahim Yüncü 7 Şubat 2019 Perşembe 12:11

Bu doğru değildir herhalde. İzmir düşmanı olsa bile böyle bir intikam alınmaz bu kentten. Şakası bile olmaz. Kent içi imar yüksekliği 7 katı geçince sorun başlar. 1- Görüntü. 2- İklim 3- Trafik 4- Kentin merkezinde insan yoğunluğunu arttırmak. 5- Ağır tonajlı vasıtaların lojistik hizmet sorunu... Bunu aklından bile geçirmesin kimse.

Yorumu oyla      9      9  
muhalif 7 Şubat 2019 Perşembe 11:28

burası kıyıya yakın bölge..ilgili holding bence bu gayrımenkulünü elden çıkarıp, gökdelen bölgesinde yer aramalı yada arazi sahipleri ile ortaklık yada arazi takası yapmalıdır. ayrıça basmane çukuru bu kapsamda değil, daha iç bölgede olduğu için basmane de gökdelene karşı çıkılmamalı …

Yorumu oyla      4      11  
Gürkan 7 Şubat 2019 Perşembe 11:17

Köprü diyorsun dava, tramvay diyorun dava, gökdelen diyorsun dava, AVM diyorsun dava, tünel diyorsun dava ... ama şehir gecekondu dolarken, kaçak katlar çıkılırken kimse dava açmıyor, silüet demiyor :) itirazların ana noktası insanlar değil de daha çok arabalar üzerinden gidiyor. Şehirde arabalar mı yaşıyor insanlar mı belli değil. Roma örnek verilmiş. Şaka gibi! Ayrıca bizdeki zihniyet Roma'yı inşaa edenlerde olsaydı Roma diye bir yer de olmazdı. Fazla beton ve sık yapılaşma olan bir yer de ! :)

Yorumu oyla      8      11  
Ercan 7 Şubat 2019 Perşembe 11:05

Istambulda ki binaları gibii bir bina dikmek istiyor anlasilan bu holding.E be kardeşim bayraklida o zaman bu ışe niye kalkışmadın diye sormak anlamsiz tabi korfezin dibi varken.Sayin cumhirbaskani daha geçen gün serjeniste bulunmadi mi bu yuksek binalarla ilgili.Kalkıp bu projeye izin vermekte neyin nesi o zaman.Neyse boşuna çene yoruyoruz.Adamlar on kat kaçak çıktılar da ne oldu.Ordan aldiklari güçle burayıda her halde yaparız diye düşünüyorlar. galiba.

Yorumu oyla      7      7  
ST 7 Şubat 2019 Perşembe 10:37

Daha geçenlerde Sayın Cumhurbaşkanı aşırı yüksek binalara müsaade edilmeyeceğini söylemişti, peki buna kim izin verdi? O güzelim Kadifekale'nin görünüşünü, şehrin silüetini bozmak doğrumu? Bu ileride de düzeltilemeyecek bir yanlış.

Yorumu oyla      8      7  
TC misafir 7 Şubat 2019 Perşembe 10:10

Vermeyin imar hakkı, bu ne arkadaş kazık gibi. Ne halta yarayacak bu beton yığını?

Yorumu oyla      8      7  
Işık Dikicigil 7 Şubat 2019 Perşembe 09:31

İZMİR'İN YÜKSEK SEMTLERİNİN DENİZ LE İRTİBATINI KESİYORLAR. ELBETTE BÖYLE BİNALAR YAPILMAMALI: İNSANLAR KADİFEKALEYE ÇIKTIKLARINDA DENİZ KÖRFEZ MANZARASINI SEYREDEBİLMELİ. ÖYLE YÜKSEK YERLER TURİSTİK AMAÇLI KULLLANILMALI. ŞEHRİ KATLETMEYİN

Yorumu oyla      8      7  
Sinan 7 Şubat 2019 Perşembe 09:27

Maşallah ağzını açan 45 kat diyor 10 20 kat kesmiyor

Yorumu oyla      7      6