Yüce’den EBSO’ya 3 istek: Şirkete ortak olun
Yüce’den EBSO’ya 3 istek: Şirkete ortak olun
EBSO yılın ilk meclisinde İzmir’in tarihi mirasını tartıştı. TARKEM Başkan Vekili Uğur Yüce konuk olduğu oturumda sanayicilerden tarihi bölge için üç istekte bulundu. Yüce, EBSO için 3 yıldır hisse beklettiklerini söyleyerek şirkete ortak olunmasını istedi.
25 Ocak 2016 Pazartesi  18:07

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) yılın ilk meclisinde Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş (TARKEM) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Uğur Yüce’yi ağırladı. 

TERÖR BERTARAF EDİLMELİ
Meclisin açılış konuşması EBSO Meclis Başkanı Salih Esen yaptı. Esen konuşmasında Türkiye’de yaşanan terör olaylarına yer verdi. Mevcut ortamda ekonominin işleyemeyeceğini söyleyen Esen, “Uluslararası ölçütte imajımız yara alıyor. İstanbul Sultanahmet’te gerçekleşen patlama sonucu Avrupa’da bir algı oluştu. Güvenliğin ve terörün bertaraf edilmesi 2016’da ana hedefimiz olmalıdır. İmaj kaybı turizm başta olmak üzere dış ekonomideki dengemizi bozacaktır. Tüm uyarılarımıza rağmen toplumsal huzurun kaybolmasının endişesini taşıyoruz. Artık bu kutuplaşma toplumun her kesiminde görülüyor. Barış ortamını sağlamadan ekonomik gelişmeleri konuşamayız” dedi.

ÇOK AZ BİR YATIRIMLA CAZİBE MERKEZİ YAPABİLİRİZ
Meclisin konuğu TARKEM Yönetim Kurulu Başkan Vekili Uğur Yüce’ydi… Yüce, TARKEM’in kuruluş aşamasını ve amacını anlattı.

Kemeraltı, Agora ve Kadifekale bölgelerinin kalkınmasının İzmir turizmini tekrar ayağa kaldırabileceğini söyleyen Yüce, “İzmir’e toplam 1 milyon turist geliyor. 700 bini kruvaziyerle geliyor. Onlar da ellerinde harita Selçuk’u, Efes’i gezip geliyor, şehre uğramıyor bile... Toplam Türkiye’ye gelen turist sayısında İzmir’in payı yüzde 3’e düştü. Hepimizin bildiği konu şu; ‘Turist İzmir’e niye gelsin’, ‘İzmir’in nesi var’ sorularını herkes soruyor. İzmir’in çok şeyi var ama tanıtacak gücü yok. Eskiden Enternasyonal fuarı vardı iç turizmde önemli bir kaynaktı.  Artık onu da kaybettik. Elimizde çok önemli bir turizm merkezi var. Burayı çok az bir yatırımla cazibe merkezi yapabiliriz.  İzmir’i turizmde kalkındıracaksak önce İzmir’i cazibe merkezi yapmamız lazım. Bunun için bu tarihi bölgeyi iyi değerlendirmemiz lazım” diye konuştu.

O HİSSE 3 SENEDİR SİZİN İÇİN BEKLİYOR
Yüce konuşmasının son bölümünde EBSO’dan üç istekte bulundu.116 ortaklı TARKEM’e EBSO’nun da ortak olmasını istediklerini açıklayan Yüce, “Benim odadan üç isteğim olacak. Bunlardan ilki EBSO’nun TARKEM’in ortağı olmasıdır. Biz bu şirketi kurarken 116 ortak olarak kurduk. Ama şirketin 1 hissesi sanayi odamızın ortak olması için elimizde duruyor. ‘Bizim ne lakamız var?’ demeyin. İzmir’e gönül vermiş insanlar olarak bizim buna ihtiyacımız var.  Az da olsa orada bir üretim var. O hisse 3 senedir sizin için bekliyor” ifadelerini kullandı.

2017 MART’TA İZMİRLİ’YE AÇILACAK
Yüce’nin ikinci talebi ise Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Ege İhracatçı Birlikleri’nin, tarihi alanda ‘4.Bölge’ diye adlandırılan üretim kesiminde kümelenme çalışması yapması oldu. 

Yüce son olarak ise tüm sanayicilere seslenerek, “Hepinizden 2017 Mart ayında bu şirkete bireysel olarak ortak olmanızı istiyoruz. 2017 Mart ayında şirketi İzmirliye sunacağız. Hepinizin oraya ortak olmasını istiyorum. Biz 10 bin, 20 bin ortağımız olsun, bütün İzmir ortak olsun istiyoruz. Biz istiyoruz ki çok ortaklı dev bir şirket Türkiye’de başarılı olsun” dedi.

MESLEKİ EĞİTİME KÖY ENSTİTÜSÜ MODELİ
Meclisin son bölümünde Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği göreviyle G-20 Zirvesi için Çin’e gitmesi nedeniyle gündem konuşmasını EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu yaptı.

Gündeme dair ekonomik ve sosyal gelişmeleri aktaran Gökçüoğlu, konuşmasında Köy Enstitüleri’ne yer verdi. Sanayiciler olarak istenilen eğitim sistemi modelinin Köy Enstitüsü modeli olduğunu söyleyen Gökçüoğlu, “Köy enstitüsünü bitiren bir öğretmen sadece bir ilkokul öğretmeni olmuyor aynı zamanda mesleki beceriler öğrenmekteydi. Derslerin yüzde 50'lik bölümü temel örgün eğitim konularını içermekte, geri kalanı ise uygulamalı eğitimden oluşmaktaydı. Gerek aşiret reisleri ve ağaların isteği ile ve gerekse ABD’den alınan maddi destek karşılığında köy enstitülerinin kapatılması istenmiştir. Önce eğitimin niteliği değiştirilmiş, ardından da 1954 yılında tamamen kapatılmıştır. Neden kapatılmak istendiğini çok iyi biliyoruz.  Eğitim, güçlü bir Türkiye modelinin engellenmesinin yollarından belki de en etkili olanıdır ve bu da başarılmıştır” şeklinde konuştu.



Sayfa Adresi: http://www.egedesonsoz.com/haber/yuce-den-ebso-ya-3-istek-sirkete-ortak-olun/918458