Profesörden ciddi uyarı: Tıpta uzaktan eğitim olmaz
Profesörden ciddi uyarı: Tıpta uzaktan eğitim olmaz
Tıp fakültelerinde 3, 4, 5 ve 6. sınıfların, hekimlik eğitiminin en kritik yılları olduğuna dikkat çeken isminin açıklanmasını istemeyen hoca, "İlkokullar, ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitime geçildi, koca koca insanlara, kendilerini pekala koruyabilecek gençlere biz hala online eğitim veriyoruz.  Klinik deneyimden yoksun hekimler, gelecek için kayıp demektir. Bir an önce tıp fakültelerinde yüz yüze eğitime başlanmalı" dedi
24 Ekim 2020 Cumartesi  08:51

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Milli Eğitim Bakanlığı, anaokulu ve birinci sınıftan sonra çok sayıda sınıfta yüz yüze eğitim başlarken, tıp fakültelerinde ve üniversitelerin diğer alanlarında yüz yüze eğitime henüz geçilmedi. Tıp, mühendislik gibi yüz yüze eğitimin gerekliliğinin tartışılmaz olduğu alanlarda hala online eğitim yapılması, hocaların tepkisine yol açtı.

DEKANLIK, YÜZ YÜZE EĞİTİME İZİN VERMEDİ
Konya'da bir tıp öğrencisinin koronoya yakalanıp hayatını kaybetmesinin ardından tıp öğrencilerinin pratik eğitimlerine son verildiğini hatırlatan isminin açıklanmasını istemeyen İzmirli bir tıp profesörü, "11 Mart'tan bu yana öğrencilerimizle uygulamalı klinik dersi hiç yapmadık. Böyle bir şey olamaz. Online eğitimle tıp doktoru yetişmez" dedi. İmza karşılığı, yani sorumluluk taşıyarak yüz yüze eğitim almak isteyen öğrenciler olduğunu, ancak dekanlıktan bu konuda olumsuz yanıt geldiğini üzülerek öğrendiklerini anlatan hocamız, şu değerlendirmelerde bulundu:

İDARECİLER, RİSK ALMAK İSTEMİYOR
"İlkokul, ortaokul, lise öğrencisinin yüz yüze eğitime başladığı süreçte, koca koca gençlerin okuduğu tıp fakültesinde, diğer fakültelerde yüz yüze eğitim yok. Bu, kabul edilebilir bir şey değil. İdareciler, risk almak istemedikleri için, yüz yüze eğitime yanaşmıyor. Online eğitim, rezalettir, doğru bir eğitim yöntemi değildir. Online yöntemle teorik dersleri, çok sayıda zorluk içermesine rağmen veriyoruz. Sınavlarda kopyanın önüne geçmek mümkün değil. Kopyayı nasıl engelleyeceksiniz?"

 4. SINIF, HEKİMLİK EĞİTİMİNİN EN ÖNEMLİ DÖNEMİDİR
Uzaktan eğitimin, tıp fakültesi birinci sınıf öğrencilerini pek etkilemeyeceğini savunan hocamız, doktorluğun en önemli eğitimlerinin verildiği 3, 4, 5 ve 6. sınıf öğrencilerinin bir an önce yüz yüze, uygulamalı eğitime geçmeleri gerektiğine vurgu yaptı ve şunları söyledi:

"Birinci sınıfta, genel tıp bilgileri verilir. Bu bilgiler, online yöntemle pekala verilebilir. İkinci sınıfta da kısmen su götürür, uzaktan eğitim. Fakat 3, 4, 5 ve 6. sınıflarda yüz yüze eğitim şarttır. Kayıp bir doktor nesli yetişiyor. En önemli eğitimleri almamış bir doktor, ileride ne yapacak? Klinik uygulamayı bilmek zorunda. Esnek eğitim de olsa, bu çocuklar, klinik eğitimleri almalı. Online yöntemle, hasta vizitlerinde öğrenciler ne kazanabilir ki... 18 yaşından büyük öğrenciler, pekala tedbir almayı da öğrenecekler. Koronavirüsten kendilerini korumayı bilecekler, elleri mahkum! 4. sınıf, tıp fakülteleri için en önemli sınıftır. Öğrencileri, her türlü yasağa rağmen uygulamalı eğitime çağırsak, bir öğrenci, koronaya yakalansa, bizi mahkemeye verse, başımıza iş açmış oluruz. Covid 19, aşırı bulaşıcı bir hastalık. Korona yüzünden, tıp öğrencileri de bilgide, eğitimde eksik kaldı."



Sayfa Adresi: http://www.egedesonsoz.com/haber/profesorden-ciddi-uyari-tipta-uzaktan-egitim-olmaz/1051100