Cemil DİRİM
Yapılan hizmetlerin 'şeffaf ve denetlenebilir” olması önemli
18 Kasım 2016 Cuma

Yıllardır mesleğimiz gereği çok sayıda belediye başkanı ile tanışma ve yaptıkları hizmetleri yerinde inceleme şansımız oldu. Siyasetçiler için en zorlu görevin Belediye Başkanlığı olduğunu kabul etmek gerekir. Çünkü vatandaşın her türlü sorunu için çözüm beklediği kurum belediyedir çoğu zaman. Belediye Başkanları da özellikle iş talebi için gelenlerin çokluğundan şikayetçi olurlar. Çünkü gelen talepleri karşılaması imkansızdır. Ancak seçimlerde kendisine destek veren insanlara hayır demek durumunda kalmakta hoş değildir. Bu durum pek çok belediye başkanı için çekilmez bir hal alabilir. Eğer bu taleplere ılımlı yaklaşıp nedenlerini açıklama konusunda başarılı olamazsa partililerinin desteğini de kaybedebilir. Bu konudaki başarısızlığı siyasi geleceğini de etkiler. Başkan seçildikten sonra sorunlar yaşamamak için adaylık süreci öncesinde kendisini yetiştirmiş olmak çok önemlidir. Özellikle belediye başkanı olarak yapabileceklerinin sınırını bilmek, iletişim konusunda kendisini geliştirmiş olmak, halkla ilişkiler tekniklerini bilmek önemli donanımlardır.

Geçtiğimiz günlerde daha ilkokul yıllarında belediye başkanlığını kafasına koyan, kendisini geliştirmek için gerekli hazırlıkları yapan, eğitimini bu yönde alan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile sohbet etme fırsatımız oldu. Adaylık sürecindeki vaatlerinin yüzde 90’ını gerçekleştirdiğini vurgulayan Atila, yapmayı düşündüğü yeni projelerini de bizimle paylaştı. Öğrencilik döneminde ve sonrasında yaklaşık 10 yıl Bornova da oturduğum için yabancısı olmadığım bu ilçedeki gelişmeleri hayranlıkla gördüm. Özellikle gençlere yönelik hizmetlerini çok beğendiğim Atila, üniversite öğrencilerine ücretsiz olarak çamaşır yıkayabildikleri, kütüphane, yemek ve kafeterya hizmetlerinden yararlanabildikleri  bir merkezi hayata geçirmiş. Bizim öğrenci olduğumuz dönemde bunların hiç biri yoktu. Yine engellilere yönelik hizmetlerini de taktir ile karşılamamak mümkün değil.

Bornova'da faaliyet gösteren STK’lar ile çok iyi ilişkiler geliştiren ve onlarla işbirliği içinde çalışan Atila, bütün projelerinde işbirliğine önem verdiklerini, iyilik ve güzellikleri birlikte çoğalttıklarını vurguladı. Yapılan hizmetlerin denetlenebilir olması için birileri ile ortak çalışmanın önemine değinen Atila, ortaklaşa hizmet yapmanın şeffaf ve denetlenebilir olmayı da beraberinde getirdiğine dikkat çekti. Çok önemsediğim ve bu konuyu özetleyen cümlesi de “İşbirliği yapmak şeffaf ve denetlenebilir kılar” oldu.

Yine Bornova’da faaliyet gösteren STK’lara yönelik, “Kentte yeni proje üretmek isteyen bütün kurum ve kuruluşlara kapımız ve gönlümüz açık, birlikte yol yürümekten de büyük bir mutluluk duyarız” çağrısını yapan Atila’nın bu çağrısı cevapsız kalmayacaktır diye düşünüyorum. Çok detaya girmek istemiyorum zaten vaatlerinin yüzde 90’ını ve ilave bazı projeleri hayata geçirdiğini söylemesi durumu yeterince anlatıyor.

Başkan Olgun Atila’nın gerçekleştirdiği projeler, vatandaşla kurduğu sıcak ilişki, enerjisi ve donanımı onun siyasette de önünün açık olduğunu gösteriyor. Özellikle önümüzdeki yerel seçimlere yönelik büyük beklentisi olanlara Atila’yı yakından takip etmelerini öneriyorum. 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva