Ahmet Aydın AKANSU
Yaban hayatı; Sağlıklı yaşam sürmeniz için şart
10 Şubat 2019 Pazar

Biyolojik çeşitliliği oluşturan bitki ve hayvan türleri insan hayatının devamı için çok gereklidir.

Biyolojik çeşitliliği oluşturan bitki ve hayvan türleri, eczacılık, tıp, hayvancılık, ormancılık, balıkçılık ve sanayi alanları ile temiz su ve temiz hava sağlanmasında büyük önem taşır.  

Biyolojik çeşitliliği oluşturan bitki ve hayvan türlerinin sayısının ve çeşitliliğinin fazla olması, o ülkeye ekonomik kazanç sağlar.

Biyolojik çeşitlilik, ekosistemleri dengede tutar, dünyayı yaşanabilir hale getirir, insanların sağlığını, çevreyi ve ekosistemleri destekler.

Bilim adamları mevsimlerin değişmesine, kuraklığın yaşanmasına, bitki ve hayvan türlerinin yok olmasına neden olan küresel ısınmanın yüzde 99 İNSAN kaynaklı olduğuna dikkat çekiyorlar.

Bir avuç insanın PARA HIRSI, ZENGİNLİK HIRSI VE GÜÇ HIRSI nedeniyle dünyanın doğal kaynakları sorumsuzca ve dikkatsizce hor kullanılıp büyük zarar görüyor.

Küresel ısınma DÜNYANIN AŞIRI ISINMASI nedeniyle mevsimler birbirine karıştı.

Küresel ısınma nedeniyle dünyanın yağış alan bölgelerinde sağanak yağmurlar tufanlara dönüştü on binlerce insan evini, tarım arazisini ve hayatını kaybetti.

Dünyanın kurak bölgelerinde daha aşırı kuraklıklar yaşanarak bir çok bitki ve hayvan türlerinin NESLİ TÜKENDİ.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Şubesi, 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel nesli tehlikede olan yaban hayvanları için “evlat edinme” kampanyası başlattı. Saz kedisi, yunus, deniz kaplumbağası, orfoz, turna, kaplan, kutup ayısı, panda, orangutan kampanya dahilinde evlat edinilebiliyor. İnternetten Dünya Doğayı Koruma Vakfı sitesine girerek belirtilen hesaba hangi hayvan için olduğunu seçerek bağış yapabilirsiniz. 

WWF Türkiye, bu gelirleri türlere yönelik doğal yaşam alanlarında, popülasyon belirleme, araştırma ve izleme çalışmalarında kullanıyor. Yerel sivil toplum kuruluşlarının doğa koruma projelerine hibe ve tecrübe desteği sağlayıp farkındalık da sağlıyor. Yaban evlat edinen kişi veya kuruluşlar, proje alanlarında yapılacak gözlemlere katılabiliyor.

Son söz; dünyaca ünlü bilim insanı Dr. Paul Ehrlic’ten, “Doğa  insan olmadan yaşar, ama insan doğa olmadan yaşayamaz”

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva