Tayfun MARO
Tuhaf bir yazı
21 Ağustos 2019 Çarşamba

Bugün bende bir tuhaflık var. Zihnim saçma sapan düşüncelerin işgalinde; Aklımdan geçen uçuk kaçık fikirleri durduramıyorum. Başıma gelecek var…

Sabahtan beri, Türkiye’yi siyasetçilerden, yöneticilerden ve bilumum kurtarıcılardan kurtaracak planlar yapıyorum…

Yok, darbe çare değil. Onların da o bildiğimiz siyasetçilerden bir farkı yok.

Ben, Zihni Sinir proje ve fikirler peşindeyim…

İşe, siyaset ile mali kaynaklar arasındaki bağlantıları yok ederek başlamalı… Ülkeyi yöneten siyaset zümresi (iktidar ve muhalefet) böylece kendiliğinden ortadan kalkar… Siyasi partilerde bağlasan durmaz, bu zevat.

Bütün işler derhal yatay süreçler olarak dijital platformlara aktarılmalı; kamu yönetimi ha keza… Ve insan yönetmek ağır insanlık suçu sayılmalı… Sadece süreçler yönetilmeli…

Kimse kimseyi muktedir kılmak için seçmemeli; Bu tür seçimler yasaklanmalı.

Devlet yönetimi, özel yetiştirilmiş bürokrat ve teknokratların görevi olmalı. Liyakat sınavları olmalı ve üniversiteler arası kurullar tarafından BM gözetiminde yapılmalı.

Mali konular, sadece uzmanlar tarafından yürütülmeli. Bağımsız olmalı. Uzmanlar yine liyakat sınavlarıyla göreve gelmeli. Denetimler, işi ev yönetmek olan kadınlar tarafından yapılmalı.

Her şeye rağmen varlığını sürdüren siyasi partiler ve siyasetçiler varsa; siyasetçilerin meşguliyeti, her şehirde kurulacak kültürparklarda konuşmak olmalı, siyasi partiler de düşünce kulübüne dönüştürülmeli.

Şehirlerde, muhtar ve ihtiyar heyetinden ötesi kaldırılmalı. Ne vilayet ne belediyeler… Mahalle sakinleri, her mahallede yüz yüze halletsin işlerini. Yerel hizmetler dijital ortamda gerçekleşmeli. Ne buyuran ne buyrulan…

Şehir merkezlerinde kitle ulaşımı dışında motorlu araç girişi yasaklanmalı. Ancak sağlık ve güvenlik nedenleriyle araçlar şehir merkezine girebilmeli.

Toplumları yönetmiş olanlar ve bundan sonra yönetmek isteyecek olanlar, uzayda bir koloni kurulmalı ve oraya gönderilmeli; Orada birbirlerini yönetsinler.

Ergin olmamak ağır insanlık kusuru... Bu kusuru yüzünden, insanlık muktedirlerin, efendilerin eline bakıyor. Bunlardan kurtulmak lazım…

Havalar da öyle sıcak ki insan saçmalıyor işte! Kurtulup da ne olacak, sanki! Sonra, iş başa düşecek... Bir sürü sorumluluğun altında debelen dur… En iyisi, çenemi tutayım…

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sarı Çizmeli Memed'A. 21 Ağustos 2019 Çarşamba 15:10

Böyle "tuhaflık"lara can kurban :)))

Yorumu oyla      4      5  
TC misafir 21 Ağustos 2019 Çarşamba 10:42

Stephan Spielberg tarzı olmuş, sanki bir de Terminator'un skynet'i de var. Bunlar hep sıcaktan, havanın değil yangınlardaki ateşin sıcağından ruhumuzu yaktılar.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva