Cumhur BULUT
Trafik Polisleri Sadece Ceza Mı Yazar! Bu Şehrin Aklı Nerede? İzmir Bu Mu?
14 Ağustos 2018 Salı

(Şunu baştan söyleyeyim, büyük harflerle de yazayım; Benim tasavvur ettiğim İzmir’de insanımızın yolu da ufku da açık olacak!)

Bu kadarına pes doğrusu! Siz de olsanız isyan edersiniz. Belki siz de gördünüz siz de isyan ettiniz!...
Yol, Yeşidere yolu…
İstikamet, Karabağlar yönü…
Tarih; 14 Ağustos 2018
Saat: 09.00-09.40 arası
Trafikte insanlar patlamak üzere, neredeyse birbirlerine saldıracaklar, yol ilerlemiyor…
Sebebi de bilinmiyor! Santim santim akan yol tam manasıyla bir çaresizlik merkezi…
Alsancak kavşağından başlayan sıkışıklık bitmek bilmiyor. Üç dakikada alacağımız yolu otuz dakikada alamıyoruz. Bulunduğumuz yer şu anda Kapılar, eski Besaş önü…
Bir pundumuna getirip Besaş’a döner gibi üst yola doğru seyirtiyorum. Buradaki üst yoldan dosdoğru kendimi tarihi Vezirsuyu Kemerlerinin ayaklarına atmak istiyorum. Ama ne çare orası da tıkalı.

Kornalar, sesli küfürler yükseliyor hem ana yoldan hem benim çıktığım ara yoldan. Lakin ne çare? Yol açılmıyor, biraz olsun ilerlemiyor.!

Sıkışan yolda daha fazla dayanamadım. Kapattım arabayı. Hızlı adımlarla ileriye, yolların birbirine kavuştuğu yere doğru gidip trafiği tıkayan sorunu görmek istiyorum.

Aman Allahım o da ne!!??

Bayan iki trafik polisimiz bizim ara yola tersten girip yolu kesmiş, millete ceza yazıyor, sebep? Emniyet kemeri diyor ahali!!!
Başımdan aşağıya kaynar sular dökülüyor…
E yol? Yol tıkalı kardeşim, önce yolu açsanıza!!! İnsanlara huzur versenizeeee! Anayol da bu üst yol da tıkalıııııııııııı!
Bayan Trafik Polislerimiz başka bir alemde… Kendilerini Mistır Trampa ceza kesiyor sanıyorlar herhalde… Off oof!

***
Sadece bu kadar mı elbette değil!
Polislerimiz bunu yapar da halkımız aşağı mı kalır?
Hemen az ötesi… Yeşildere Yolunun asıl tıkanma sebebi ise bir trafik kazası…
Kazayı yapan hemşerilerimiz ne yapıyorlar biliyor musunuz? Yolun tıkalı olması ve 40 dakikadır insanları esir etmeleri umurlarında değil araçlarını anayoldan çekmeden kaza formu dolduruyorlar!
Yuh!

Eh be kardeşim, eh be benim saygısız, akılsız ve dahi umursamaz hemşerim, fotoğraflarını çekip emniyetli yere alsanıza arabalarınızı! Yoksa akıllıca ve saygılı davranmayı sevmiyor musunuz? Bu avanaklığınızın sebebi nedir?
Ya pekiyi, “Eeeey benim 20 adım geride yol kesip ceza yazma derdine düşen bayan trafik polislerim eyyy! Ya sizin amacınız ne? Size önce milletin yolunu açın diye öğreten biri olmadı mı? Bizim “Asıl vazifemiz insanımızın yolunu açmaktır” diye görev veren biri yok mu amirleriniz arasında? Polisimizin vazifesi sadece ceza yazmak mı? Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır! Bu neye hizmettir!!!

Yav bu şehrin aklı nerede, İzmir bu mu?
Yazık yahu, yazık!
İnsanlar yol tıkıyor; saygısızlıkları yüzünden!
İnsanlar yolun tıkanma sebebini görüyorlar ama ses çıkarmayıp öyle bekliyorlar!
Yolun tıkalı olduğunu gören polislerimiz umurunda değil, ceza yazma peşine düşmüşler!
Yav şimdi açık mı edeyim, kaza yapan araçların ve polislerimizin plakalarını…
Sayın Valim, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Sayın Emniyet Müdürüm ne dersiniz?...
Bu nedir yahu!!!???
(Trafik mevzuuna devam edeceğim…)

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Siyahi Kafa Golü 16 Ağustos 2018 Perşembe 11:27

yerel seçimler için yine cumhur bey uğraşıyor. adamın odasına bir bakın dosyadan oturacak yer yok sadece iki üni öğrencisi bilgi tarama yapıyor bu yerel dosyalarda yerel seçimler için

Yorumu oyla      9      5  
enver olgunsoy 15 Ağustos 2018 Çarşamba 11:22

trafik sadece denetleme görevim var dıyor ama onu da yapmıyor.İzmirde araç egzozlarının birçoğu ıslık çalıyor kimı borazan gibi ötüyor.hemen hemen hiç bir motosikletin susturucusu yok. denetledeıkleri araçlara gerçekten denetleme amacıyla baksalar bunu tespit edebilırler.şikayet ettiğinizde TÜV e şikayet edin diyorlar.Zaten TÜV de Türkiyeyi terk etmeyi düşünüyor düzensizlikten dolayı

Yorumu oyla      11      5  
Gürkan 14 Ağustos 2018 Salı 17:43

Bu caddeye alternatif bir cadde yapılması gerekiyor. Örneğin havaalanı kavşağından başlayıp , Gaziemir sırtlarından devam eden , Eskiizmir-Çankaya diye giden bir en az 3x2 bulvar açılabilir. Buca'da belli bir yere kadar gelen Ahmet Piriştina Bulvarı ile Karabağlar'daki Dostluk Bulvarı kesintisiz olarak birleştirilebilir. Körfeze tamamen tüp geçit düşünülebilir. Koskoca şehir Yeşillik Caddesi'ne, Altınyol'a kalmış durumda. Şehri dikine kesen alternatif bir bulvar yok. Yollar hep yarım yamalak ve dar. Yeterli metro olmayınca , yol da olmayınca en ufak bir sıkıntıda şehir kilit oluyor. Buca' dan örnek verilmiş. İzmir' in en kalabalık ilçesi. 500 bin kişi yaşıyor. Metro yok, yol da yok. Koskoca Buca düdük kadar Menderes Caddesi' ne mahkum olmuş durumda. Üstelik caddenin 2 ucu da sorunlu. Alternatif olarak Menderes Caddesi'ne paralel caddenin kullanılması için Buca cezaevinin yolu kesen kısmındaki yapıların kaldırılması gerekiyor. Kısaca şehre doğru düzgün yol yapılması gerekiyor. Son 15 yılda belediye olarak Bornova da yol yapıldı. Şimdilerde de Buca'dan otogara yol yapılıyor. Yetersiz. Kredi notumuz şu deneceğine iş yapılması gerekiyor. Burada akp eleştiriyoruz diye belediye eleştirmeyecegiz diye bir şey yok. Neyse o :)

Yorumu oyla      9      5  
devam 14 Ağustos 2018 Salı 16:24

İzmirde ulaşım sorununun önemli bir parçası da kentteki trafik görevlileridir! Yaşadığım yerden örnek vereyim, Buca Menderes caddesi, caddeden İşçievlerine çıkan Fevzi Çakmak caddesi kafasına göre park eden araçlar nedeniyle tıkanır! Bunu herkes görür, bilir ama şikayetler sonuçsuz kalır! Yanlış park edenlere belediyenin müdahale hakkı neden iptal edildi sorusunun cevabı, bu trafik sorumsuzluğunun cevabıdır aynı zamanda!

Yorumu oyla      13      5  
Hüseyin Doğan 14 Ağustos 2018 Salı 16:15

Cumhur Bey her gün buna benzer olaylar yaşıyoruz ancak ne yazık ki (elbette terbiye ve kanunlar içinde) tepkimizi göstermiyoruz. İzmir'in trafiğine bakıldığında hiç de batıya açılan bir şehir gibi değil, Hindistan, Tayland görünümü var.

Yorumu oyla      13      7  
Gürkan 14 Ağustos 2018 Salı 16:07

Yerel seçimler yaklaşırken bu tür olayların olması ???

Yorumu oyla      13      7  
enver olgunsoy 14 Ağustos 2018 Salı 14:58

bizzat emniyet müdürü ebso meclisinde yaptığı konuşmada TRAFİK DENETLEME ŞUBESİNİN TRAFİGİ DÜZENLEME GÖREVİ YOKTUR.SADECE DENETLEME GÖREVİ VARDIR.Dedi yani sadece ceza yazma görevleri vamıs

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva