Mehmet KARABEL
Sorular ‘cuk’ ama kim cevap verecek?
18 Mart 2019 Pazartesi

İzmir’in Gündoğdu Meydanı…

Yine tarihi günlerinden birini yaşadı…

Seçime…

Neredeyse saatler kala…

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli…

İlk “ortak” miting için İzmir’i seçtiler…

Meydanı doldurdular, heybelerinde ne varsa…

İzmirli seçmene sundular…

Akılda ne kaldı?

Çok anlamlı “sorular” kaldı!

Soruların muhatapları kim?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Adayı Tunç Soyer ve…

İzmir’in 15 yıllık Reisi, mevcut başkan Kocaoğlu…

O sorular cevap verilmesi gerekir mi?

Bence, “Evet…”

Üstelik hemen…

Zihinlerde henüz “sıcak” iken…

***

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na seslendi:

“İzmir’in belediye meclis üye listelerinde bölücü terör kontenjanından çok isim var… Seçime girmiyorlar ama CHP’nin listelerinden bunlar zaten seçime girdiler… Bu maskeli baloya ne gerek var?”

***

Erdoğan, CHP Lideri’ne “Korkak” dedi:

“Bay Kemal sen ürkeksin, korkaksın, senden bir şey olmaz! İzmir’e de böyle bir korkak ve adamı yakışmaz... İzmir’den yiğitler, mertler çıkar…”

***

Erdoğan, Tunç Soyer’i de hedefine aldı:

“Bu aday CHP’nin adayı değildir ha! Bu kişiye genel merkezden İzmir teşkilatına kadar herkes karşıydı…”

***

Cumhurbaşkanı, Aziz Kocaoğlu’nu es geçmedi:

“İzmir Körfezi 1994 öncesinin Haliç’i gibi kokuyor… İzmir buna layık mı? İzmir’in sokaklarını da, Körfez’ini de biz kurtaracağız… İzmir’de çöp sorunu var… İzmir’in çöpleri hala vahşi depolamayla tabiatı kirletiyor…”

Kocaoğlu’na devam:

“Bu İZBAN’ın yüzde 50’sini biz yaptık... Büyükşehir yapmadı… Yapacak güçte değil… Baktık yapamayacak biz yaptık… İZBAN’I şehrimize biz kazandırdık…”

Bu eleştirinin muhatabı da Kocaoğlu:

“Biz iktidara geldiğimizde İzmir susuzdu… Biz İzmir’i susuz bırakamazdık... CHP’li belediye diyemezdik… Gördes Barajı’ndan İzmir’e içme suyu getirdik; şehrin en önemli problemini CHP belediyesi değil biz çözdük…”

***

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin, CHP ve İzmir’i eleştirirken Lideri Erdoğan’dan kalır yanı yoktu:

“15-20 yıldan beri İzmir’in vaktini çaldılar... İzmir’i geri götürdüler… İzmir’i geride kalan problemlere mahkum ettiler… Çöp dağlarına, her yağmurda kanalizasyon basmasına, trafiğe, otoparksızlığa mahkum ettiler…”

***

Zeybekci, mevcut Başkan Kocaoğlu’na da gönderme yaptı:

“Her yağmurda bu şehri kanalizasyon basıyor diyorum, omuz çekiyor... Trafikte geçirdiği zaman olarak İzmir dünyada 12’nci sırada… Yol ne gezer, çukur dolu…”

***

Yine Kocaoğlu’na… Bu kez “içme suyu” üstünden:

“İzmir dünyanın en pahalı suyunu içiyor! Su bedeli 44 TL, faturanın toplamı 390 TL, bu zulümdür zulüm! Bütçe gelirlerinden pay gönderirken İzmir’in hakkını yiyorlar diyorlar… Yalan! Tek ayak üzerinde 40 yalan söylerler… Konak Tüneli yapıldı. Bu şehrin belediye başkanı yemin etmiş, o tünelden geçmeyecekmiş! Böyle bir anlayış olur mu?”

***

Zeybekci’den, bu sefer rakibi Tunç Soyer’e:

“Ben ona CHP’nin adayı demiyorum... Kılıçdaroğlu’nun adayı diyorum... Kılıçdaroğlu’nun ve malum partinin adayı…”

*** 

AK Parti adayı Zeybekci, bitirirken konuşmasını, Soyer’e karşı eleştiri dozunu arttırıdı:

“İlçende 10 yıl belediye başkanlığı yaptın… Satmadığı bir metrekare yer kalmadı… Bir ilçeyi baştan sona sattı! Seferihisar açıklarındaki Eşek Adası’nı 1 milyon 300 bin TL’ye satmaya nasıl vicdanın razı oldu? Seferihisarlılar, (Saat kulesine sahip çıkın, satar diyorlar!) Bir belediye başkanı 180 gün yurt dışında ne yapar? Uçak parası zaten 1 milyon TL tutar… O ilçenin belediyesinde 4 aydan beri düzenli maaş ödenemiyor... Brüksel’de bir ofis açacağız diyor... Önce Karabağlar’da Buca’da, Bayraklı’da ofis aç…”

***

Şu “üç şeyi” merak ediyorum…

Bu sert eleştiriler gerçekten “oy” getirir mi?

Bunu yaşayıp, göreceğiz…

İkincisi, şu…

İzmir’in CHP’li 15 yıllık belediye başkanı Kocaoğlu ile…

Yine CHP’nin İzmir Büyükşehir adayı Soyer…

Bu eleştirileri “haklı” bulup susarlar mı?

Yoksa…

Nihat Zeybekci’ye sıcağı sıcağına cevap verirler mi?

Üçüncüsü ve en önemlisi…

Kamuoyu araştırmaları ne diyor?

Malum…

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan…

“Anketlere güvenmiyorum…” dediği günden beri…

İzmir’de…

Ne AK Parti ne de CHP…

Hiç anketlerden söz etmiyor, farkındasınız di’mi?

Yoksa?

Yüzde 15 filan denilen İzmir’deki “kararsızlar”

Seçime 13 gün kala…

Hala “kararsız” konumunda mı?

Nokta!

Sonsöz: “Kalp denizdir, dil de kıyı… Denizde ne varsa kıyıya o vurur! / Hz. Mevlana…”

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 18 Mart 2019 Pazartesi 15:39

Cevaplanması gereken "cukluk" soru çok. Örneğin otogar metrosu neden yıllardır yapılmadı? Bu yıl 30 bin lira ödenek ayırarak bu şehirle alay mı ediliyor? Belediyenin Buca metro projesi dosyası 2 yıldır Ankara'da ne yapıyor? İmza atacak kalem mi yok? Geçen seçim Bergama İZBAN'ın temeli atıldı ama ortada yapılan bir iş yok. Temel niye atıldı? TCDD körfeze açılacak kanal için ihaleye çıktı mı ? Çıkmadı ise beklenen nedir? Gördes barajı neden su tutmuyor? 8 yıl önce temeli atılan Çandarlı limanı ne oldu? 6 yıl önce Karabağlar'da "müjde" diye sunulan kentsel dönüşüm projesi neden başlamadı? 5 yıl önce temeli atılan şehir hastanesi ne zaman bitecek? 2011'de temeli atılan hızlı tren neden hala bitmedi? İzmir tarafında iş ne zaman başlayacak? İZBAN'ın 3.hattı ve yeni sinyalizasyonu ne oldu? ...

Yorumu oyla      5      5  
muhalif 18 Mart 2019 Pazartesi 14:24

sn.Karabel bazı soruların cevaplarını tüm İzmirli biliyor.lağımlar izmir körfezine mi akıyor, izmir körfezi kokuyormu? uzun bir süredir izmirde pissu arıtma tesisi olduğunu lağımların körfeze akmadığını tüm İzmirli biliyor, koku zaman zaman bundan 100 yıl önce de oluyormuş, körfezin ekolojik yapısından kaynaklanıyor.CB.zahmet edip konak pierin yanından denize baksa dibini görürdü..Belediye yağmur suyu kanalını ayırdı, yağmur suları körfeze akıyor, bu kanallar sayesinde artık merkezde su toplanmıyor artık. izbana gelince burda doğru söylemş yarısı TCDD.nin ama onlar yapmadı, sadece hattı "kiraya"verdi tüm istasyonlar alt-üst geçitler, vagonları belediye aldı.içme suyuna gelince Gördes barajında biriken su içmeye müsait değil, belediye bu barajdan gelen suyu arırmak için kavaklıderede arıtma tesisi kurdu ve şehre buradan su veriliyor..çöpten bahsediyor da katı atık tesisi projesi niye hayata geçmedi niye engellendi, engellendi çünkü seçimlerde böyle çıkıp yapamadılar edemediler dmek için..Bölücü Terör örgütü meselesine gelince, HDP. hala yasal siyasi partidir. dolayısıyla eğer bir bağlantı görüyorsa "icabına" bakmalı. bununda sonuç vereceğini sanmam 6 milyon oyu olan bu parti, sonuçta yine, yeni bir parti kurar yani "çözüm" bu değil, kendileri zaten daha önce "çözümü" aradılar, ancak iktidarlarına dokununca vazgeçtiler. AKP..nin amacı ne olursa olsun İKTİDARI KAYBETMEMEK....

Yorumu oyla      5      5  
Mister No 18 Mart 2019 Pazartesi 11:56

Her soruya gereken cevap verildi . Anlayana. Izban zaten yillar öncesinin ortak Projesiydi. Baktik yapamiyorlar lafi yalan olmus. Gördes zaten su tutmuyor. Inkar edecek durumda degiller.Körfez kokuyorsa, dibinde niye Miting yaptin ? Cokmu seviyorsunuz o kokuyu ? Cukuru olmayan tek bir dünya sehiri gösterin, disimi kiracagim. Bu kadar sacmalik olmaz. Su basiyor demisler. Dogal afet üzerinden Siyaset olmaz. Kaldiki Ankara- Istanbulda iki saatlik sagnak yagista her yer göl oluyor. Oradadami Kocaoglu vardi ? Cöp konusuna girmesek iyi olur. Bu konudakimin Kocaogluna sorun cikardigini, kimin parali askerlerinin durmadan dava actigini cok iyi biliyoruz.Sizinde bu sorulari, cevabini bildiginiz halde, kösenize tasimanizin mantigini bize anlatmaniz lazim.

Yorumu oyla      10      7  
sn karabel 18 Mart 2019 Pazartesi 11:40

senin nerede yaşadığını merak ediyorum zaman zaman .sanki bir yozgatlı kayserili gibi yorumlar yapıyorsun.Bu iktidarın dönemi artık bitiyor.İzmirde chp rekor kıracak.Boşuna debeleniyorsun

Yorumu oyla      9      7  
hasan 18 Mart 2019 Pazartesi 11:38

bunlar yalansa o zaman Sayın Soyer çıkıp doğruları anlatsın. Maaşları ödüyoruz, söylendiği gibi değerleri yerleri yok pahasına satmadık desin ispatlasın bizim de içimiz rahat etsin, gönül rahatlığıyla oy verelim bu kadar kolay ne bekliyor anlamıyorum ki

Yorumu oyla      9      8  
vatandaş 18 Mart 2019 Pazartesi 11:27

Kırk yıllık chp li seçmenim. İlk defa oy kullanmaya GİTMEYECEĞİM...

Yorumu oyla      7      10  
görünen köy 18 Mart 2019 Pazartesi 11:18

Romantik sol söylemler eşliğinde beş yılı tamamlarız. Kocaoğlundan kalan bazı projeler tamamlanır. Katı atık tesisi, opera binası vb bir kaç proje daha biraz da park bahçe... Olacak olan bu. Fazla bir beklenti içine girmeye gerek yok.

Yorumu oyla      9      6  
Gürkan 18 Mart 2019 Pazartesi 11:06

İZBAN konusu cidden komik. Mal TCDD'nin, esas bu projeyi diğer şehirlerde olduğu gibi tek başına yapması gereken kurum TCDD'dir, belediye değil. Belediye işe ortak olmasa İZBAN 2010 yılında açılır mıydı, hayır. İstanbul'da Marmaray daha yeni açılıyor. Ankara geçtiğimiz yıl açıldı. Su fiyatına bakıyorum birde faturalara verilen örnekler külliyen yalan. Ankara'da su daha pahalı. Bizzat kendim aldım yahu! Öyle bir açıklama yapılıyor ki sanırsın diğer şehirlerde vergi alınmıyor. Körfezin dibinde miting yapıp da kokuyor demek de ayrı bir komedi. Orası koksa o meydan her gün her saat dolar mı? Akıl var mantık var. Gördes barajını söylemiyorum bile. Su olmayan barajla su sorununu çözmüşler. İzmir dünyada 12. sırada trafik olan şehir diye geçen listeye göre de İstanbul 2. sırada... Ha ha ha ... yol ne gezer, her yer çukur.

Yorumu oyla      9      5  
ümit 18 Mart 2019 Pazartesi 11:02

Ben bu seçim oy kullanmayacağım yada geçersiz atarım. Bize dayatılan adayı istemiyorum. O kadar söylendi Kocaoğlu bile bu olmasın ben tekrar olurum dedi. Şimdi parti bilincinden mecburen destek görüntüsü veriyor. Olabilecek bir sürü kişi varken sırf ben istedim oldu buna mecbursunuz anlayışı olmaaaz. Seferihisar ile ilgili bir sürü olumsuz şey söyleniyor net bir açıklama yapamıyor. PKK güdümündeki parti ile flört görüntüsü veriyor. Bunlar beni rahatsız ediyor. Benden oy yok. Diyorlar ki AKP adayı kazanır vermezsen. O kazanamaz da kazansa bile bunun sorumlusu ben değilim dayatma ile aday seçen üst yönetim. İçime sinmeyen birine oy vermek zorunda değilim. Bucada, bayraklıda başka yerlerde... Parti içindeki benim adamım anlayışı mahvetti bizi. Benim görüşüm bu herkes kendi bilir.

Yorumu oyla      9      10  
göztepeli 18 Mart 2019 Pazartesi 10:46

BUNLAR TÜRKİYEYİ BATIRDI.İNANMAYAN BASIN İLAN KURUMU NA GİRİP İFLASEDEN KONKORDATO İSTEYEN ŞİRKETLERE BAKSIN.BİDE BEKA DİYORLAR MEMLEKET BORÇ İÇİNDE.

Yorumu oyla      8      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva