Ahmet Aydın AKANSU
Sivil toplum kuruluşları... 3 Şubat son gün
24 Ocak 2017 Salı

“Birlikten kuvvet doğar” sözü halk arasında çok kullanılır. Bir işi dayanışma içinde ve beraberce yapmanın kazançlı çıkıldığını anlatır. Bu nedenle sivil toplum kuruluşları ne kadar çok ve güçlü olursa o ülkedeki refah daha fazla olur. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de bu konuya uygun çok önemli bir söz vardır; “İçinizde memleketi ve milleti en çok seven, aklına, anlayışına, vicdanına en çok güvendiğiniz insanları seçiniz. Bu sayede arzularınızı yapmaya, layık olduğunuz refahı sağlama gücüne sahip olacaktır. Sivil toplum kuruluşları ya da sivil toplum örgütleri, resmi kurumların dışında kalan ve bunlardan bağımsız olarak çalışan, politik sosyal, kültürel, hukuki, ve çevresel amaçları doğrultusunda lobi çalışmaları, ikna ve eylemlerle çalışan, üyelerini bağışlar veya üyelik ödemeleri ile sağlayan kuruluşlardır. Sivil toplum kuruluşları oda, sendika, vakıf ve dernek adı altında faaliyet gösterir. Vakıf ve dernekler topluma yararlı bir hizmet geliştirmek için kurulmuş yasal topluluklardır ve herkese yardım etmek için kurulmuşlardır. Yani insanlara, topluma yararlı hizmetler geliştirdikleri, çabaladıkları için sivil toplum kuruluşları çok önemlidir.

İzmir ve Antalya illerindeki yerel STK’lar

Avrupa Birliği Bakanlığı, sivil toplum örgütlerine yönelik “Kurumsal Kapasite Geliştirme” ve “Proje Hazırlama” eğitimleri düzenleyecek. İzmir ve Antalya’daki yerel sivil toplum kuruluşlarının kapasitesinin ve kamu-STK işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik eğitimlerin başvuruları 3 Şubat 2017 tarihinde son buluyor. “STK Kapasite Geliştirme Eğitimleri” ve “Avrupa Birliği Metodolojisine Göre Proje Hazırlama Eğitimleri” başlıkları altında düzenlenecek gruplara ayrılarak yapılacak. Başvurular için son 10 gün kaldı. Daha detaylı bilgi almak için AB Bakanlığı web sayfasından yararlanılabilir. İzmir’deki STK’lar, kapasite geliştirme eğitimi için https://goo.gl/forms/KxTfRJ6mku0UfW6i2,

proje hazırlama eğitimi için https://goo.gl/forms/xRLUiIKUDzHY3KbF2, Antalya STK’lar ise kapasite geliştirme eğitimi için https://goo.gl/forms/ASVYKAYfMVTHRKZT2,  proje hazırlama eğitimi için https://goo.gl/forms/kdhqNukQEiSWzxq33 bağlantılardan başvurular yapılabilir.

Konserlerden doğaya 22 bin fidan dikildi

TRT İzmir Radyosu’nun Türk Sanat Müziği’ndeki güçlü seslerinden Mehmet Şafak’ın şefliğini yaptığı Ege Orman Vakfı Türk Sanat Müziği Korosu’nun konserine gittim. Emekli olup bir köşeye çekilmeyen güçlü insanların bulunduğu koronun şarkıları birbirinden güzeldi. Karşıyaka Belediyesi’nin ücretsiz tahsis ettiği Deniz Baykal Kültür Merkezi’ndeki gecede beni mest eden iki önemli konu daha vardı. Birincisi Ege Orman Vakfı Türk Sanat Müziği Korosu’nun 2 yılda verdiği 5 konserden elde edilen gelir ile yanan ormanlık alanlara 22 bin fidan dikilmiş olması. İkincisi ise, konserin finalinde 50 kişilik koro üyeleri ellerinde Türk bayrakları ile “İzmir’in dağlarında çiçekler açar/Altın güneş orda sırmalar saçar/Bozulmuş düşmanlar yel gibi kaçar/Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa/Adın yazılacak mücevher taşa” sözlerinin olduğu İzmir Marşı, salonu dolduranlar tarafından hep birlikte söylendi. Bravo Ege Orman Vakfı Kurucusu Cem Bakioğlu, Bravo Mehmet Şafak arkadaşım.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva