Oya DEMİR
Şimdi Seçim Zamanı... Daha İyisi İçin Geliyorlar...
10 Ocak 2019 Perşembe

“İnsanlara gemi yaptırmanın yolu onlara marangozluk öğretip görev ve programlar vermek değil, engin denizlerin özlemini aşılamaktır.” (Antoine de Saint-Exupéry)

Bir yıl daha geçti ve 2019 yılı sorular, cevaplar ama en çok da yeni umutlarla başladı. Bir süredir İzmir farklı iki alanda gerçekleşecek seçimi konuşuyor. Biri yerel yönetimler, diğeri Ege Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) seçimleri.

Köklü bir geçmişe, geniş üye kitlesine sahip, İzmir ile bütünleşmiş bir sivil toplum örgütünün yönetimine aday olmak, bir ekip kurmak, bu ekibin birlikte hareket etmesini sağlayabilmek oldukça önemli özellikleri gerektiriyor. İki aday grup var ve takip edebildiğim kadarıyla oldukça yaratıcı ve örnek olabilecek bir seçim kampanyası yürütüyor. Her iki gruba da başarılar dilerim.

Dünya büyük bir hızla değişiyor, bu hızlı değişim sivil toplum örgütlerini de yakından etkiliyor. Pek çok sivil toplum örgütü kendine ayna tutmaya başladı. Bu değişimi yakalamanın önemini fark eden örgütler; kurum kapasitesini geliştirmek, farklı projeleri hayata geçirmek, bütün üyelerini aktifleştirmek, kapsam ve etkililik alanını genişletmek için yollar ve yöntemler arıyor.

“Geleceğin Sivil Toplum Örgütü” olabilmenin birinci ve vaz geçilmez yolu ise yönetim kurulu ile doğrudan ilişkili. Bir kurumun vizyonu, misyonu, içinde bulunduğu kente, bölgeye ve ülkeye sağladığı fayda; ancak ve ancak o kurumun liderinin durduğu nokta ve bakış açısı ile bağlantılı.

Yapılan her iş, çalışma ve emeğe saygım sonsuz. Ancak her zaman “daha iyi” mümkün. Geçmişe saygılı, gelecek vizyonu ile değişime hazır, bu değişimi planlayacak ve hayata geçirecek, sorumluluklarının farkında olan ve bu sorumlulukları almaktan kaçınmayan bir yönetim;hem üyelerini, hem kurumunu, hem de paydaşlarını geleceğe taşıyabilir...

Uzun yıllardır sivil toplum kurumlarında, özel sektörde, kamu kurumlarında gerçekleştirdiğim çalışmalarda gördüğüm ve en önemli bulduğum özellikler ise “ulaşılabilir” , “çözüm odaklı”  olmak ve “geleceği okuyabilmek”.

Bir sivil toplum örgütünün projesi kapsamında biraraya gelmiştik. Pek çok projeye olduğu gibi o projeye de destek vermişti. Tek bir sivil toplum örgütünde değil, birden fazla gönüllü çalışmada yer aldığını, İzmir’e değer katacak çalışmalar gerçekleştirdiğini biliyorum...

Komisyonlarla başlayan EGİAD Üyeliği ve 14. Dönemde Yönetim Kurulunda Sayman olmanın yanısıra İzmir için çok önemli bir değer olan Kemeraltı raporunu düzenledi, EGİAD Sosyal ve Kültürel Etkinlik Merkezi’nin restorasyon çalışmasını yönetti ve İzmir’e kazandırdı.

Evet, İzmir için durmadan çalışan, sorunlar ortadan kalkmadan gözüne uyku girmeyen, her zaman bir telefon mesafesinde, çözüm odaklı, Mahir Kaplan gelecek vizyonu ile  büyük bir sorumluluğu almaya hazırlanıyor.  EGİAD15 Grubu olarak, yönetim kurulu listesi ile birlikte yeni dönem adayı olarak EGİAD Hepimizin inancıyla, Daha İyisi İçin Geliyoruz... diyor...

Sadece söylemekle kalmıyor; hedefler, gerçekçi projeleri; zaman planlaması, ortakları, yol haritası, projeyi yürütmesi hedeflenen gruplar ile ortaya koyuyor. Eğitimden, kültüre, sanata, spora ve  ekonomiye kadar bir kenti geleceğe taşıyacak somut, çözüm odaklı çalışmaları gerçekleştirmeye hazır olduklarını gösteriyor. Gösterdikleri ile hayal ettiriyor, düşündürüyor, umutlandırıyor.

EGİAD Özel Mesleki ve Teknik lisesi, EGİAD 30. Yıl Gastronomi Akademisi, EGİAD Ligi ve Spor Kulübü, EGİAD 30. Yıl Arşivi ve Müzesi, EGİAD Uzman Masası ve Desteği, EGİAD Uluslararası Öğrenci Zirvesi, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Merkezi, Aile Şirketleri, Üniversite Sanayi İşbirliği-Endüstriyel Dönüşüm, Kadın Atölyesi, EGİAD Melekleri ve Girişimcilik, Hayat Okulu Çalışma Grupları projeleri ile bir değişimi ve dönüşümiü başlatmaya hazırlanıyor.

Evet, dünya değişiyor... Ve gelecekte ayakta kalmak isteyen kurumlar bunu ancak geçmiş değerlere sahip çıkarak, onları geleceğe taşıyarak ve yeni bir vizyon oluşturarak sağlayabilecekler.

Bu değişimi yakalamak, gelecek yolculuğunu sürdürülebilir gerçekçi projeler ile gerçekleştirmek zorunda olduğuna inandığım İzmir’in önemli birSivil Toplum Örgütü EGİAD’da şimdi seçim zamanı.

Ve bu seçimin sonucu sadece EGİAD’ı değil, belki de İzmir’i farklı bir noktaya, geleceğe götürecek dönemin ilk adımı olacak...

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva