Fatih YAPAR
Şimdi değilse ne zaman ?
19 Kasım 2017 Pazar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 yıl önce bir açılışta “yerli otomobil üretecek babayiğit arıyoruz” sözleriyle başlanan Türk malı otomobil üretimi çalışmalarında o babayiğitler netleşti. Ve Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell, Zorlu Holding düzenlenen bir törende bu işe talip olduklarını hem açıkladı hem de imzaları attı.

Hükümetin açık destek verdiği, bakanlıkların üzerinde yoğun çalıştığı “yerli otomobil” peki nerede üretilecek.

İşte onun taliplisi çok fazla!

İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Adana, Kayseri, Malatya, Hatay, Kütahya, Kastamonu, Konya, Kocaeli, Manisa, Van, Elazığ, Erzurum ve Gaziantep illerinden “biz hazırız” mesajı geldi.

Kimisinin “yer hazır” mesajı verdiği bu konuda başka bir il “teşvik de veririz” diyor. Hatta araziden beş kuruş almayacağını belirten, üstüne fabrikayı bile kuracaklarını söyleyen de var.

Yeter ki yerli otomobil bizim şehrimizde üretilsin” deniliyor.

İzmir de yerli otomobili istiyor, talep ediyor.

2016 yılının ilk aylarında İzmir’de AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın mevkidaşı CHP İzmir eski İl Başkanı Alaattin Yüksel’i ziyaretinde gündeme getirdiği, “birlik olalım, bu işe sahip çıkalım” çağrısına otomotivci başkan, “bu iş İzmir’e yakışır” sözleriyle yanıt vermişti.

Aradan geçen zaman diliminde iş netleşince İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çağrısı üzerine kentin kanaat önderleri bir araya geldi. Hep bir ağızdan “istiyoruz” sözleri çıktı. Kocaoğlu’nun çağrısına “sonradan haberimiz oldu” diyerek katıl (a) mayan isimler var.

Onlar da AK Parti’nin İzmir Milletvekilleri

Öncülüğünü Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın yaptığı Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli, Prof. Dr. Nükhet Hotar, Hüseyin Kocabıyık, Necip Kalkan ve İbrahim Turhan’ın imzalarının bulunduğu açıklamada, “Aziz Bey'in biraz geçte olsa bu konuda ilerleme kaydetmesi bizleri sevindirmiştir. Görüyoruz ki Aziz Bey'in şahsı bu projenin ülkemiz açısından ne kadar önemli olduğunu idrak etmiştir; fakat maalesef CHP'nin geneli hakkında aynı şeyleri söyleyemiyoruz. Aziz Kocaoğlu'nun bu proje adına yapması gereken ilk şeyin kendi partisini ikna etmesi olduğunu düşünmekteyiz” sözleri dikkat çekiyor.

Yine aynı açıklamada program uyumsuzluğu ve bilgi eksikliğine vurgu yapılırken , “Böyle bir konuda yapılacak olan toplantıyı basından duymuş olmamız da bizi ayrıca üzmüştür. Toplantının içeriğinin ve tarihinin bizlerle de istişare edilerek belirlenmiş olması çok daha uygun düşerdi. Bundan sonra yapılacak programların tarihlerinin ortak istişare sonucu belirlenmesi hem katılım açısından hem de programların verimliliği açısından çok daha faydalı olacağını kanaatindeyiz” sözleri yer alıyor.

Büyükşehir kaynaklarına göre durum biraz farklı gelişmiş!

Belediye yetkilileri Salı günü yapılan ilk toplantının ardından “milletvekilleri hafta sonu İzmir’de olur” denildiği için Cumartesi’ye ikinci bir toplantının konulduğunu dile getiriyor. Bu toplantı içinse Salı günü öğleden sona tüm İzmir milletvekillerine davet gönderilmiş. Çarşamba ve Perşembe günü ise tüm milletvekillerini Aziz Kocaoğlu tek tek aramış, hepsiyle görüşmüş. Sadece MHP Milletvekili Kenan Tanrıkulu ile görüşme sağlayamamış.

Yani mevcut duruma göre tüm milletvekillerinin bilgisi var ama “iletişim sorunu” nedeniyle mesele “uyum soruna” dönüşmüş.

AK Parti cephesinden Başkan Kocaoğlu ile bu konuda temas kuran ve yan yana gelen tek isim şimdilik sadece İl Başkanı Bülent Delican.

Diğerleri yeni bir tarihte, başkanın organizasyonunda bir araya gelip fikirlerini söylerler mi bilinmez ama bu meselenin kent adına birlik, beraberlik sağlanmışken “kısır” bir siyasi çekişmeye kurban edilmemesi gerekiyor.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ESBAŞ CEO’su Faruk Güler, Tiryakiler Oto Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tiryaki, Norm Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, TERBAY Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Baysak, CMS Jant Yönetim Kurulu Başkanı Bertuğ Ösen ve Sektör Danışmanı Mustafa Menku gibi bu alanda önemli işlere imza atmış kişilerin izleme ve değerlendirme komitesinde bulunduğu yeni oluşumun yabana atılmaması lazım.

İzmir’in yerli otomobilin yapılacağı yer ve arazi konusundan önce birlik ve beraberliği tam olarak sağlaması üst makamlara, siyasi iradeye “biz hazırız” mesajını verilmesi lazım.

Herkesin malumu Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’in milletvekili olarak TBMM’de bu kent adına görev yapıyor!

Yerli otomobil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ikna edilerek İzmir’de yapılsa iyi olmaz mı?

Bu kentin siyasetçileri, ekonomi ve iş dünyası “ufak sorunlar” haricinde kenetlenmişken çağrı karşılık bulsa İzmir şaha kalkmaz mı?

Peki o zaman; şimdi değilse ne zaman?

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
20 Kasım 2017 Pazartesi 01:10

elektrikli arabayı yapacaklar.neden mi.petrol almak için dolar bulamıyorlar.

Yorumu oyla      11      5  
konuk 19 Kasım 2017 Pazar 18:59

Yorumcu Erdal, okuduğun belli de anladığını söylemek zor! Kimsenin belediyeyi eleştirdiği yok, Kocaoğlu Nasrettin Hoca misali 'ya tutarsa' demek zorunda hissetmiş kendini, bunun da eleştirilecek tarafı yok! İktidar vekillerine gelince, bir gün önce başkanı ziyaret edip, sevindiklerini açıklayıp da toplantıya neden katılmıyorlar? Soru bu! Kim onlara katılmayın, görüntü vermeyin dedi?

Yorumu oyla      13      5  
Erdal 19 Kasım 2017 Pazar 16:51

Evet ilk maket çıktığında da bu işleri olmaz işte Bizi kandırıyorlar söylemlerinde bulunuyordu bu aynı zihniyet tek arkadaşlar Şu anda belli bir aşamaya geldi inşallah bu iş olacak Sayın belediye başkanı bile bu işin olacağını anladi ve bu fabrikanın İzmir''e kazandırmak için çaba sarf ediyorlar Bu şekilde muhalefet yapılmaz kardeşim bu ülke için yapılan iyi bir şey varsa hepimizin buna sahip çıkması lazım Örneğin düne kadar onun içinde maket dediğiniz atak helikopteri için Pakistan Devleti şu anda pazarlıkları son aşamasına geldi 30 tane sipariş veriyor yani bu sizi gururlandırıyor mu ama boyoz Festivali olduğumu koşa koşa gündoğdu''ya gidiyorsunuz neden İzmir''in yönetimine eleştirilerde bulunuyorsunuz!!!

Yorumu oyla      11      7  
konuk 19 Kasım 2017 Pazar 15:29

Alen35'e katılıyor ve ekliyorum, boşa kürek çekildiğini bildikleri için AKP vekillkeri katılmıyorlar! Devir elektrikli otomobil devri, içten yanmalılar için 5 benzemez'i biraraya getirmek sadece zaman geçirmek için olabilir! Elektrikli otomobil için ise zaten elektrikli otobüs üretenleri desteklemek gerekmez mi?

Yorumu oyla      14      5  
Sözde değil Özde 19 Kasım 2017 Pazar 13:24

Eğer herkes gerçekten istiyorsa bütün gücünü ortaya koymalı.Önceliklede Ak Parti kanadı.

Yorumu oyla      12      5  
Alen35 19 Kasım 2017 Pazar 11:00

1-) yerli otomobil üretilmeyecek. son ekonomik başarısızlıkların gazını almak için yapılan müdahalelerden biridir bu. 2-) Yerli otomobil üretilse bile Onlarca AKP şehri varken İzmire verileceğine inanmak saflık olur.Bu sebeple yeniden sanayi de Lider olmak hayalleri yerine RAhmet li piriştinanın ön gördüğü şekilde Fuarlar ve kongreler kenti olmak üzerinde esasla durulmalıdır.

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva