Fatih YAPAR
Şehit Fethi'nin giderken öğrettikleri...
6 Ocak 2017 Cuma

Türkiye’nin birçok yerinde bombalar patlarken güvenlik güçleri hep kimlerin yaptığını araştırdı. Kimi zaman önümüze DAEŞ kimi zaman PKK çıktı. Birçok saldırının, olayın aslında FETÖ bağlantılı olduğu da anlatıldı. Hatta bazı zamanlar kimin yaptığını bile karıştırdık. Bir yetkili başka bir açıdan bakarken bir başkası ise farklı yönü işaret etti. Sonuç hep aynıydı. Ansızın gelen kaos ortamı, sonrasında ise ölüm. Hep bir ağızdan “korkmuyoruz” desek de kimimiz çarşıda, kimimiz pazarda, kimimiz ise iş yerimizde hayata veda ettik. Bazen şehit listesine adımız yazıldı, bazen ise ölü denildi. Daha da ileriye gidip şehit ile ölü kavramını yarıştırdık. Aynı terör saldırısında hayatını kaybedenler arasında bile kimi zaman bu ayrımı gördük. Her halükarda bir arada yaşadığımız, belki bir gün önce oturduğumuz, daha yeni selamlaştığımız arkadaşımızı, yakınımızı, dostumuzu kaybettik. Bazıları sosyal medyadan “ne güzel insandı” dedi, bazıları da gözü yaşlı hatırlarken yaşadığı bir anısını paylaştı.

İşte onlardan bir tanesini İzmir yaşadı dün. Hem de mesai saatinin bitimine kısa bir süre kala kentin en önemli yerlerinden birisi olan Bayraklı Adliyesi’nde...Yetkili makamların açıklamalarına göre terör örgütü PKK yapmıştı saldırıyı. Hem de büyük bir plan, organize bir programla. Peki neden adliye seçilmişti? Olayın yaşandığı andan itibaren bölgenin konumu, binanın durumu, patlama bölgesi konuşuluyor. Şimdiye kadar ulaşılmış kesin bir bilgi yok ama adliyenin C Kapısı’nın çok büyük bir stratejik önemi var. Orada hem halk girişi hem de görevliler girişi bulunuyor. Aynı zamanda bombalı aracın girmeye çalıştığı otopark da adliye personeline ait. Savcılar, hakimler, mahkeme başkanları araçlarını buraya park ediyor. Teröristlerin sızmayı gerçekleştirmesi halinde hem resmi hem de sivil çok sayıda kişinin hayatını kaybetme riski de çok yüksekti. C Kapısı’nın bir diğer önemli özelliği ise Ağır Ceza Mahkemeleri ve terör suçlarına bakan hakim ve savcıların hemen bu girişin üst katlarında bulunuyor olması.  Yine o girişten girip bir kat yukarı çıktığınızda FETÖ başta olmak üzere örgütlü suçlar dahil tüm terör suçlarının özel yetkili savcıları da orada çalışıyor. Tabi ki sivil vatandaşların, görevli olmayanların girişleri imkansız. Kartlı girişler güvenlik personeli eşliğinde yapılıyor. Kritik görevlerde bulunan savcıların odalarında koruma polisleri bekliyor. Yani adliyede görev yapan en özel, en önemli davalara bakan savcılar camdan baktıklarında patlama bölgesini, bombalı aracı ve çatışmayı izleyebilecek konumdalar. Teröristlerin bu yüzden adliyenin bu girişini seçtikleri de ifade ediliyor. Olayın hemen ardından İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ile birlikte bölgede açıklama yapan İzmir Valisi Erol Ayyıldız da çok daha büyük faciadan dönüldüğünün altını çizdi. Gece saatlerinde kente gelen Başbakan Binali Yıldırım da aynısını söyledi. Güvenlik kaynakları da olayı bu şekliyle yorumladı. Plan büyük, kurgusu hazır, acısı ise çok daha kapsamlı olacaktı.

Bombalı saldırı sonrasında elindeki silahla sağı solu tarayan teröristler binanın üçüncü katında camdan olaya bakan mübaşir Musa Can’ı şehit etmişlerdi. Hain terör saldırısının kahramanı ise bir taneydi.  O da, olayın sıcaklığı ile teröristlerin üzerine gözünü kırpmadan beylik tabancası ile giden trafik polisi Fethi Sekin. Tıpkı, Yunan Ordusu’nun İzmir’i işgali sırasında ilerleyen askeri birliğe ilk kurşunu atan Hasan Tahsin, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde cuntacı generali “vatan sağolsun” diyerek vuran Astsubay Ömer Halisdemir gibi… Korkmadan, gözünü bile kırpmadan hainlerin üzerine gitti. Birisini vurdu ama kurşunları bittiği için geri dönerken diğerinin kurşunlarına hedef oldu. Terör her zaman yaptığı gibi kahpece arkadan vurdu, şehit etti polis Fethi’yi... Yıllardır adliye önünde tatlı atışmaları ve kararlı tavırlarıyla bilinen, trafik akışını sağlayan, gerektiğinde cezayı kesip arabaların camına yapıştıran herkesin Fethi abisini aramızdan aldı. Elbette büyük bir cesaret örneği sergileyen Fethi Sekin’in adı yaşatılacak. Adına parklar yapılacak, belki de heykeli dikilecek. Geride bırakıp İzmir’e emanet ettiği üç yetim çocuğu ve eşine sahip çıkılacak.

Uzun süredir ülke genelinde yaşananları yakından takip eden İzmir bizzat yaşadı yeni bir olayı. Şahit oldu, etkilendi, iliklerine kadar hissetti. Yıllarca “İzmir’de neden bir patlama olmuyor” diyerek topluma nifak sokan zihniyetin her türlüsüne karşı mücadele etmiş bir kent yine dimdik ayakta. Kararlı ve azimli. Vatan sağolsun diyerek cepheye koşan atalarının izinden gitmeye devam ediyor. Yapmamız gereken çok daha fazla şey var. Ufak tefek farklılıklarımızı zenginlik görmeli, bu tür karışık ortamlardan nemalanmaya çalışanlara izin vermemeliyiz. Özellikle sosyal medya üzerinden yürütülen algı operasyonlarına değil devletin, emniyet güçlerinin verdiği bilgilere inanmalıyız. 24 saat içinde onlarca plakalı araç, fotoğrafı çekilmiş şahıslar, kalabalık yer isimleri paylaşıldı. Kiminin cep telefonuna liste geldi, kiminin sosyal medya hesabına. Hatta bir mahallede terörist diye üzerine atlanan bir Suriyeli de linç edilmekten zor kurtuldu. Terör kaos, çatışma, kargaşa istiyor. Toplum bölmek, ayrıştırmaktan güç buluyor. Bize ise sağduyulu davranmak düşüyor.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 6 Ocak 2017 Cuma 22:17

Şehit Fethi Sekin mekanın cennet olsun. Bize çok şey hatırlattın. Bu devleti kimse bölemez.

Yorumu oyla      13      6  
ayhan alagöz 6 Ocak 2017 Cuma 15:00

kalemine sağlık abim kolay gelsin iyi çalışmalar

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva