Ender ALDANMAZ
Sabır…
13 Ağustos 2017 Pazar

Büyük heyecan başladı. Taraftarın sabırsızlıkla beklediği gün geldi.

Göztepe için 14 yıl sonra hayal gibi bir geceydi. Göz-Göz, sonunda hak ettiği Süper Lig’e kavuştu ve ilk maçında Fenerbahçe’den daha iyi bir oyun sergilemesine karşın sahadan 1 puanla ayrıldı.

Her sezon ‘şampiyonluk’ iddiasıyla başlayan güçlü Fenerbahçe karşısında Göztepe’nin sergileyeceği oyun sadece İzmirliler için değil, tüm Türkiye için merak konusuydu.

Sezon öncesi teknik kadrodan futbolculara kadar baştan aşağı yenilenen Göztepe'de 9 oyuncu ilk defa birbiriyle yan yana oynamasına karşın futbolun doğrularını uyguladı.

Savunmada Peybernes ve Araujo ile ön libero Rotman, Fenerbahçe’nin ofansif orta sahasına büyük baskı kurdu ve top göstermedi. Takımın en yumuşak karnı ise sağ kanat oldu. Fenerbahçe’nin ilk yarıda sağ kanattan kurduğu baskı karşısında zorlanan Göztepe’de Rotman, sahada ayak basmadık yer bırakmayınca baskı savuşturulmuş oldu.

Göztepe’de ileri uçta Ghilas’ın oyunu olumlu sinyaller verirken önde Scarione ve Adis Jahovic’in uyumuna Gouffran’ın karşılık veremediği görüldü. İkinci yarının son 10 dakikasında bulunan pozisyonların değerlendirilebilinse daha farklı bir skorla ayırılmak içten bile olmayacaktı.

Ama lige iyi oyunla ve puanla başlamak hem camiaya hem de takıma büyük moral verdi.

İÇ SAHANIN ÖNEMİ
Son iki sezondur neredeyse her maçını bizzat takip ettiğim Göztepe’nin diğer takımlardan en büyük farkı, taraftarın yarattığı büyük sinerjiyle rakip takımı bozan oyun tarzı ve kolay kolay iç sahada puan kaybetmemesiydi. Göztepe’ye Süper Lig’e açan yolun iç sahada elde edilen puanlarla açıldığını da unutmamak gerekiyor. Yani Göztepe’nin bu sene iç saha maçlarında elde edeceği puan ve puanlar ligdeki kaderini belirleyecek.

İki maç seyircisiz oynama cezasının ardından iç sahada oynanacak Gençlerbirliği maçına dek takımı zorlu bir süreç bekliyor. Ancak ilk maçta gösterilen performans bu sürecin en az hasarla geçileceğinin sinyallerini veriyor. Bugüne dek sabırdan başka sığınağı olmayan Göztepe'nin takımına kavuşması için sabretmekten başka çaresi bulunmuyor.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Romica 13 Ağustos 2017 Pazar 12:47

Sayin Aldanmaz sabır sabır nereye kadar artik bu taraftar başari bekliyor. Fenerbahce sahada döküldü Göztepe daha diri bir göruntü verdi neden FB daha iyi oynadi dediniz onu da anlayamadim gerçekten. Saygilar.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva