Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
4 Ekim 2018 Perşembe

Okullar açıldı, tüm velilerin isteği çocuklarına en iyi eğitimi ve geleceği sağlamak… Yaşamımın 36 yılını hem hoca, hem anne, hem de bir eğitim yöneticisi olarak geçirirken biriktirdiğim deneyimlerimi burada kısa kısa anne-babalarla, çocuklarına en iyiyi sağlamaları için paylaşmak isterim…

- Çocuğunuzu mutlaka kahvaltı yaparak okula yollayın.

- Evden çıkarken mutlaka öpüp, güler yüzle, sevgiyle uğurlayın

- Çocuğunuz üniformasını giyerken siz de giyinin, onunla kahvaltı yapın, o okula giyinip giderken karşısında güzel bir örnek olun, karışık taranmamış saç ve pijamalı bir anne-baba çocuğun moralini bozmasın

- Güne bu şekilde mutlu, derli toplu, ailesinin olumlu desteğiyle başlayan çocuğun günü iyi gider, başarılı olur. Tersine, anne veya babası yatakta, kahvaltısız veya anne-babadan biri kalkmış ama zoraki kalkmış gibi gecelik, taranmamış saç ile dağınık bir görüntü çocuğa olumlu bir ileti vermez. Çocuk güne motivasyon ile başlayamaz.  

- Çocuğunuz okula gitti. Akşam eve gelince derli toplu bir ev ve sıcak yemek onun başarısına destek olur.

- Ödev: mutlaka günü gününe yapılmalı ama ödevi çocuk yapar, anne-baba değil. Ödevini yapmayan çocuk çok başarılı olamaz. Anne babanın yaptığı ödev de çocuğu başarılı yapmaz, yalnızca öğretmeni kandırır.

- Ödeve yardım: ara sıra tamam ama çocuk sürekli ve düzenli anne-baba, özel öğretmen vb gibi birisinden yardım alırsa tembelliğe başlar, dersi derste dinleyip öğrenmek yerine dinlemez ve öğrenmeyi erteler. Oysa en iyi özel öğretmen bile ders öğretmeni kadar yardımcı olamaz.

- Unutmayın, öğretmeni kandırma diye bir şey yoktur, kendini kandırma vardır. Ödevi çocuk kendisi yapmadıysa, günü gününe öğrenmediyse kalıcı öğrenemez. Oysa günlük öğrenme, bir duvar inşa etmek gibi, tuğlaları adeta üst üste koyma, yıllar içinde tam öğrenme, üniversite sınavında ve meslek yaşamında başarı getirir.

- TV: salonda bir tane yeterlidir ve TV izleme bir aile etkinliği olduğunda keyiflidir, çocuğun odasında özel TV yalnızca onun derslerini ihmal etmesine ve şımarmasına yardımcı olur.

- Bilgisayar: sosyal medya, vb çok zaman tüketimine yol açar, ölçülü kullanmak, bu bilinci çocuğunuza vermek kalıcı başarı getirir.

- Cep telefonu: pahalı akıllı telefonlar maalesef ilkokul seviyesine kadar indi ancak gerekli değil. Olabildiğince ertelemekte, bu konuda diğer velilerle birlikte anlaşıp hareket etmekte çok fayda var.

- Öğretmene müdahele: günümüzde çok yaygınlaştı, çocuklar öğretmeni anne-babaya hemen şikayet eder, anne-baba da hemen Milli Eğitime şikayet eder oldu. Bu hızlı ve çoğunlukla gereksiz şikayet zinciri çocukları aşırı şımartmaya, onlara zarar vermeye, öğretmenleri de kayıtsız kalıp eğitimcilik görevlerini şikayet edilmemek için yapmamaya itti ki bu çok hassas bir konu, haftaya daha geniş değineceğim.

Çocuk yetiştirmek bir sanat, onların en büyük gereksinmesi anne-baba sevgisi ki bu onlarla zaman geçirmek, birlikte kahvaltıdan birlikte hafta sonu gezisi yapmaya bol birlikte olmak demek, düzenli bir yaşam, iyi örnek olan, olumlu, şefkatli ebeveynler demek.

Çocuklarımızı yarış atı haline getirmemek, aşırı hırs, gösteriş, onları diğer kardeşlerle ve başkalarıyla yarıştırmamak demek. Bunlar oldu mu mutlu ve kendisiyle barışık çocuk zaten başarılı oluyor…      

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva