Fatih YAPAR
O mitingin ardından...
10 Nisan 2017 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katımıyla referanduma az bir zaman kala gerçekleştirilen Gündoğdu mitingi bu süreçte “evet” için çalışan AK Parti teşkilatlarını motive etti. Emniyet verilerine göre 200 bini bulan kişi sayısı her ne kadar tartışılsa da her miting sonrası ortaya çıkan “Kaç kişi geldi?” sorusu bu miting için de geçerliydi. Yine her zaman gündeme gelen “taşıma kalabalık'lar konusu hem mitingi eleştirmek hem de meseleye farklı açıdan bakanlar için gerekçe oldu. Net olan şu ki hem Cumhurbaşkanı hem de Başbakan İzmir’deki Gündoğdu Meydanı’nın görüntüsünden çok memnun kaldı. Yıldırım’ın kürsüye çıkar çıkmaz “Yine muhteşemsin İzmir, bugün çok daha güzelsin” sözleri durumu özetledi. Cumhurbaşkanını da memnun eden görüntü Türkiye genelindeki teşkilatlara da yansımış olacak ki onlarca parti kurmayı mitingi olumlu yorumladı.

Tabi ki mitingin hem sosyolojik hem de idari olarak sonuçları olacak. Birincisi İzmir’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı bir mahcubiyeti, bir eksikliği var. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Atatürk Stadı’ndaki mitingde yaşananlar çok konuşulmuştu. Ortaya çıkan yeni manzara geçmişin üzerine sünger çekti. Motivasyonu arttırdı. Anketlerle gelen sonuçlar üzerine düşünüp, moral bozmak yerine bir kişinin daha kazanılması için ayrıca moral oldu. Başbakan Yıldırım da zaten Erdoğan’ın mitingden çok memnun kaldığını, kentten olumlu düşüncelerle ayrıldığını ifade etti. Kendisi ise manzarayı gördüğü andan itibaren parti teşkilatına teşekkür etti.  Bu arada mitingdeki olumlu havadan en çok etkilenen kişi AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican... Uzun süredir parti teşkilatı ve milletvekilleriyle birlikte hazırlığını yaptığı miting kendisi açısından “yüz akı” oldu. Son ana kadar performansıyla dikkat çeken Delican, sabahın ilk ışıklarına doğru vinç üzerinde bayrakları asmıştı. Başbakan da üç yıl önce Büyükşehir adayı, bugün ise milletvekili olduğu İzmir’de kendisini buraya gönderen liderine de mahcup olmadı.  Ve böylece İzmir’de en kalabalık mitingler arasında gösterilen 2011 mitinginin pabucu da dama atıldı. Genel seçim öncesinde bir yanda kabinenin en güçlü ismi Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım diğer yanda ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile İzmir’de dikkat çeken bir ivme kazanan AK Parti o dönem Gündoğdu Meydanı’nı doldurmuştu. Ayrıca o zaman çözüm süreci devam ediyor, terör belası bu kadar ülkeyi uğraştırmıyordu. Hatta başta Avrupa olmak üzere komşularımızla sorunsuz bir dış politika stratejisi izleniyordu. Ekonomi düzgün, mali sorunlar, işsizlik gibi konular ana gündem maddesi değildi. Bu miting, bugün MHP ile birlikte hareket ediliyor olmasına rağmen AK Parti teşkilatlarının tek başına hallettiği bir sonucu ortaya çıkarttı. Ve başarı parti teşkilatlarının hanesine yazıldı.

Miting sonrası, en az açıklamalar kadar konuşulanlar arasında bir fotoğraf karesi yer aldı. O da parmaklar ile yapılmış kalp işareti içinde kürsüde konuşan Erdoğan’ın görüntüsü. Fotoğraftaki parmaklar AK Parti kadın kolları teşkilatından Mehtap Gürbulak’a ait... Fotoğrafı çeken ise İl Başkanı Bülent Delican’ın danışmanı, fotoğrafçı Dilaver Kişili... Aynı zamanda profesyonel dağcı olan Kişili geçtiğimiz aylarda Amerika Kıtası’nın en yüksek dağı And Dağları'ndan Aconcagua Dağı’na tırmanarak buradan Erdoğan’a taş getiren iki kişiden birisi. Fotoğraftın fikir babası ve görüntüyü ilk yakalayan da AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan. Vekil Kalkan’ın dikkati Kişili’nin bakışı ve Gürbulak’ın elleri İzmir’e gelen Erdoğan’ın özetiydi.

Adı Gökhan Arslan… Herkes onu yaptığı Erdoğan’ın taklidi ile tanıdı. İçki ve at yarışı ile ilgili yorumları da dikkat çekti. Erdoğan’ın sesiyle yaptığı taklitler sosyal medyada hızla yayılınca soluğu mahkemede aldı. Ardından savcılığa suç duyurusunda bulunarak videoların kaldırılmasını istedi. Sonrasında ise Erdoğan’ı anlatan Reis filminde seslendirme yaptı. Şimdi ise ekose ceketi, rabia işaretiyle mitinglere katılıyor, gelenleri karşılıyor. Dün de Gündoğdu Meydanı’ndaydı. Önce Başbakan Yıldırım, sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi. İlk ortaya çıktığında İzmir’in “karşı” duruşunu yansıtan Arslan şimdilerde Anayasa değişikliği için “Evet” diyor…

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 11 Nisan 2017 Salı 14:31

Konyalı kökenliler İzmirde önemli bir gruptur. Önemli olan mitinge itibar gösterilmemiş olması. Şöyleydi böyleydi diye ayırmanın, itham etmenin anlamı yok.

Yorumu oyla      11      6  
Partili 10 Nisan 2017 Pazartesi 23:12

Su yapat yiğidi öldür ama hakkını teslim etmek lazım burada sy delicanın yanında sy A.Tosun sy ATİLA kaya vekilinde hakkını teslim etmek lazım sy delican il.Bş olduktan sonra bazı kendini bilmezler her ay onun gideceğini söyleyip durdular il.50 kişilik yönetimin çoğu yalı kavağı gibi şimdiyse sonuç ortada bana göre bu bir rekor inşallah sandıklarada evet olarak ysnsır

Yorumu oyla      13      13  
sezo 10 Nisan 2017 Pazartesi 21:39

İyi hoş güzel yazmışsınız . değindiğiniz konular çok iyi ama kalabalık gerçekten taşıma kalabalıktı. Miting için konyadan gelen insanlar bile vardı. bizzat tanıştık konuştuk. Çoğunluk manisadan gelmişti. sonra türkçe konuşamayn suriyeli ve afgan gruplarda vardı. bunlar inkar edilemez gerçekler malesef.

Yorumu oyla      30      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Dön evine bitsin bu çile' demek yeter mi?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva