Tayfun MARO
Netameli meseleler 2
25 Şubat 2021 Perşembe

Kifayetsiz, karaktersiz, ikiyüzlü olmanın getirdiği avantajlarla siyaset yaparak sistemde köşeleri tutmak; vasatlar rejiminde önemlilerin düsturudur.

Sürdürülebilir… Uluslararası sistemin piyasaya sürdüğü bu yeni kavram sol cenahta çabuk benimsendi. “Hem solculuk yap hem sisteme hizmet et” kafasında olanlar için bulunmaz Hint kumaşı…

Sürdürülebilir olan ne? Sistem. Sistem ne? Kapitalizm…

Yeni Dünya düzeninde, deizm dinlerin kâbusu olurken anti otoriter tavır ve anarşi de ideolojileri bitirecek. Bildiklerimizin çoğunu unutmak zorunda kalacağız.

Pandemi sona erdiğinde büyük oyunun fotoğrafı ortaya çıkınca gerçeklerle yüzleşeceğiz. Pandemi sonrasında normal hayata döneceğini düşünenlerin yaşayacağı hayal kırıklığı büyük olacak.

“Yerelleşmenin getirecekleri” dendiğinde nedense aklıma ilk gelen, merkezdeki efendiler ile yereldeki efendiler arasında sıkışıp kalma ihtimali oluyor. Yerelde demokrasinin nasıl işleyeceği çok önemli.

Kılıçdaroğlu, “sağ-sol” ayrımına karşıymış... Asıl muhafazakâr olan CHP imiş…

Asıl muhafazakâr CHP oluyor fakat sağcı olmuyor… Deve desen deve değil, kuş desen kuş değil… Akılını çok fena karıştırmışlar.

Bu şehirde eğitimli insanlar okumayı sevmiyor. Bu nedenle entelektüel hayat tutunamıyor, sanatın, edebiyatın iki yakası bir araya gelmiyor. Şehir vasatlığı seviyor. Başarı için derinlik gerekmiyor. Yaşaması çok kolay bir şehir.

Sistem kuran akıl, kurduğu sistemin altında kaldı. Yönetim yapay zekaya geçtiğinde insanlık durumu iyiye gider mi, orası meçhul. Kaotik bir süreci yönetme yetkinliğine sahip olmak, akıllı sistemleri de aşabilir.

Mevcut siyasal yapılar varlıklarını sorun çözmeye değil, sorunlardan beslenmeye odakladığından, bu kör döğüşü bitmez. Nasıl olsa olan halka oluyor…

AB ile Avrupa’yı birbirinden ayrı görmek fikrini tartışmak lazım. Ruslar bu politikayı başarıyla sürdürüyor.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva