Cumhur BULUT
MHP’de Muhalefetizmin Sokolastik Felsefesi…
21 Haziran 2017 Çarşamba

Yok artık, Böyle başlık mı olur? Hem, sokolastik değil o “skolastik” olacak… Diyen bazı arkadaşlarımız olacaktır tabii dertlenmesinler, az buçuk “antik yunan feylesofya” sından anlarım… Eee ne de olsa Ülkü Ocaklıyız dedik ya… Neyse ortalık yine karıştı!

“Yol Ayrımındayız” tehditleri, “bak gidersek iktidar oluruz haaa” şantajları yokuş aşağı el frensiz sallandı. Akıbetinden Allah Muhafaza…

Efendim sohbetimizin konusu, “Muhalefet

Arapça “h-l-f” kökünden ve onunla aynı kökten gelen “ihtilâf” kelimesi gibi muhalefet kavramı da “herkesin ayrı bir yol tutması ve görüş ayrılığı anlamına” gelmektedir. Çağdaş siyasal anlamıyla “muhalefet” kavramı için ise Arapçada, muhalefet değil başka bir kelime, “mu’ârada”, kelimesi kullanılmaktadır.

Az önce bahsettiğim muhalefet kavramı dikkat ettiyseniz Arapça’daki kullanımıyla “herkesin ayrı bir yol tutması ve görüş ayrılığı” anlamını taşımaktadır… Aslında yazı burada bitmelidir, çünkü maksat hâsıl olmuş. İşin bir başıboşluk meselesi olduğu ortaya çıkmıştır. Fekat biz yine de tafsilata girelim, meseleyi anlatalım… Kavram olarak “başıboşluğu-düzensizliği” ifade ettiği için bu girişim MHP gibi “birliği-imana” bağlayan bir harekette hiçbir zaman tutunamamıştır, tutmayacaktır. Asıl şifre de budur!!!

Menşei, kullanımı ve çağrışımları bakımından tamamen “menfi-kötü” bir özellik taşıyan muhalefet bizde yani MHP’de bir hayli eskidir… Hatta MHP’de bir “Muhalefet Geleneği Vardır” da diyebilirim… O yüzden sokolastik dedim… Sorgusuz sualsiz bir muhalefettir bu…

Rahmeti Başbuğumuza muhalefet edenlerle bugün Liderimize muhalefet edenler yani “ihtilafa” düşenler hep aynı kişiler, aynı zihniyetler ve aynı indüklemelerdir.

Haydaaa “indükleme” lafı oldu mu şimdi buraya, fizik kanunlarına ait bir kavramın burada ne işi var dediniz, duydum sizi! Tamam tamam indükleme kavramını açıklamayacağım ama siz de işin dışarıdan(!!) bir dürtükleme olduğunu anlayın olur mu?... (salondan alkış sesleri).

Efendiler!

Çağımızın alametifarikalarından ve mümeyyiz vasıflarından biri de hiç şüphesiz, yol ayrımlarının çok kolay yaşanmasıdır. Bunun sebebi de esas itibariyle ittihattın yerine ferdiyetçiliğin almasıdır.

MHP’deki muhalefet de işte bu durumdan neşvü neva bulmaktadır.

Yani, tarihten gelenler, kendi hallerinden(makam ve sıralarından) memnun olmayanlar ve dışarının dürtüklemesine uyanlar parti içinde her zaman sorun çıkarmışlardır.

Şimdiler de buna bir de sosyal medya etkisi de eklenmiştir. Bunu da unutmayalım. Hatta bu mesele merkezi bir durum arz etmektedir. Bu konuya başka bir sohbetimizde değineceğiz. Geçelim…

Efendiler!

MHP içindeki bu muhalefetizim işte böyle yapısal özelliklere sahiptir. 

Fakat bu muhalefet, sorgulamaktan uzak, şuursuz ve de MHP Hakikatini bilmeyen bir niceliklerden oluşmaktadır.

Kendilerine sorulduğunda atılım, irade, ülkücü duruş, makam yerine hizmet ve iktidara gelmek için böyle davrandıklarını söylerler fakat gerekçeleri çok banaldir. Yani bu gerekçelerle söylediklerinin hiçbiri gerçekleşemeyecektir.

Ama olsun, onlar bu patolajik durumu bir esrime hali olarak değil, reel ve rasyonel olarak kabul etmişlerdir. (ooo bakıyorum da kavram ecnebi olunca hiç gıkınız çıkmıyor değerli dinleyicilerim, reel ve rasyonel işi için hiç itiraz gelmedi).

Halbuki bilmeleri ve yaşamaları(!) gereken basit çok basit değerler vardır.

Bunlar;

  1. MHP Bir İman Hareketidir.
  2. MHP bir lider hareketidir ve lider hareketin zarıdır!
  3. MHP’de insanların planları tutmaz.
  4. MHP bir birlik hareketidir.
  5. MHP için akdem ve akdes olan sadece TÜRK milleti ve devletidir.
  6. Başka planlar ve amaçlar bu gerçeği değiştiremez(!)
  7. Bugüne kadar onlarca muhalefet nümayişi düzenlenmiş fakat hepsi yok olmuştur.
  8. MHP’de düzenlenen tüm muhalefet nümayişlerinin başkalarınca hesaplanan amaçları vardır.
  9. Yav bırakın bu işleri görmüyor musunuz amaç Türk Devleti’nden Türklük Direncini kırmaktır!

Değerli Hazirun,

Sizlerin de çok iyi bildiği bu gerçekler bugüne kadar sadece ve sadece zarar vermiş, mevcut yolbaşçılarının da taca atılmasına sebep olmuştur.

Şimdi gelinen noktada da durum farklı değildir.

Bir mahkeme kararı neticesinde koparılan fırtınanın amacı da ortadadır. Yandım Allah demenin manası yok!

Hareketin lideri defalarca söyledi; Kongrenin kararını biz veriririz! Size N’olir?

Ama bile bile dinlemediniz, amaç başkaydı çünkü… Gördüğünüz gibi siz muhalefette ne kadar tecrübeliyseniz biz de mukavemette o kadar o kadar deneyimliyiz…

Ve biz buradayız, gitmeyiz; liderimizin emrinde ve teşkilatımızın hizmetindeyiz.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Salih Gülşen 28 Haziran 2017 Çarşamba 07:48

Egedesonsöze bu fırsatı Cumhur Buluta Cumhura da böyle peşpeşe mhp yazıları yazdığı için teşk. Etmeli. Mhp toplumun tüm alanlarıbda konuşuluyora bu yazı normal. Mhp muhsin yazıcıolu ayrışmasını gördü yıkılmadı. Şimdikiler bola kürek çeker. Yok olurlar. Mhp zaten hep şahlanır

Yorumu oyla      12      5  
ayık deve 26 Haziran 2017 Pazartesi 16:32

parti igogu tarzı yazılarınızı mhp nin il parti toplantılarında örgüt çalıştaylarında paylaşsanız daha faydalı olur. köşe yazısı yazdığını farzeden cumhur bey indükleme dürtükleme kavramlarını iyi oturtmuş bir düşünür olarak partinizin yeniden o kutlu yürüyüşünde şaha kalkmasında onuncu ışık olur. saygılarımla

Yorumu oyla      11      5  
Turan Nogay 24 Haziran 2017 Cumartesi 01:51

Sayın Yazar 1- 1100 delegenin 700 tanesi bir tarafta ise muhalefet hangi taraftır 2- Liderin de üstünde Türk milleti vardır (Kaldı ki burada lider yok 6 ay önce kendisini Seçen iradeden kaçan ve kendisini Seçen delegeye hakaret eden bir genel başkan var.) 3- Ülkücü iradeye güvenmeyip partiyi mahkemelere düşüren genel merkez var. 4- Koltuk merakı için Türklük davasını ümmetçilere devredenler var. 5- Eğer sorgusuz lidere biat varsa bu ne Türk töresine ne de İslam ahlakına sığar. Lafı uzatmaya gerek yok; Bey''i bey yapan ildir. Il ne isterse bey onu yapar. Görelim bakalım il mi yaman bey mi yaman

Yorumu oyla      11      5  
Emirhan Durak 22 Haziran 2017 Perşembe 12:21

Yazarın yazısı güzel ama gerçekler bu değil MHp nin kaybettiği kanı geri alması imkansız. Yeni parti hızlı giriş yapar

Yorumu oyla      11      5  
Meral Sinan Ümit 21 Haziran 2017 Çarşamba 20:12

Elveda; Lider, Teşkilat, Doktrin Elveda; Soğuk Savaş Paradigmaları Merhaba; Özgür düşünceye saygı, Merhaba; Parti ici demokrasi Hedef; Birlikte çalışmak, beraber başarmak Yine, yeni, yeniden Türk Milletinin Partisi geliyor.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva