Tayfun MARO
Menemen Vakası
18 Ocak 2021 Pazartesi

Sosyal demokratlar bildiriyor; Menemen’de, Kubilay’ın kemikleri sızlamış…

Neden mi? Kura çekimi sonucu, Cumhur ittifakının adayı, Menemen Belediyesi Başkanvekili olmuş da ondan…

Bilindiği gibi, tutuklu CHP’li Başkan Serdar Aksoy, “zimmet ve irtikap” suçlarından hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle görevinden uzaklaştırılmıştı.

CHP içinde yapılan “bu işler neden böyle oluyor” tartışmaları hakkında yazmak niyetinde değilim. Zaten bu sorunu örgüt kendi içinde tartışsın.

Menemen’de ortaya çıkan durumun asıl tedirgin edici boyutu, Cumhur İttifakına oy vermiş yurttaşların cenahındaki adayın kuradan çıkmasına verilen tepkidir.

“Kubilay’ın kemikleri sızladı.” Bu cümlede dile gelen sitem ve düşman kamplar yaratma arzusu insanı korkutuyor.

Siyasal kamplaşma sonucu iki cenahta toplaşan siyasi partiler, sistem partileridir. Programlarına bakılırsa, birbirlerinden öyle aman aman ayrıldıkları da söylenemez.

Sol programların ise iktidarda neye dönüştüğü, Avrupa’da “örokomünizm” deneyimiyle ortaya çıktı.

Kapitalistlerin sosyal demokrasiye bile tahammülü olmadığını, geçen yüzyılın ikinci yarısında, liberal dönemde gördük.

Ayrıca, bir siyasi partiye oy veren yurttaşın, militanlaşmış partililer tarafından yıkıcı dille kategorize edilmesi, o dillerinden düşürmedikleri demokraside yoktur.

Aynı siyasi parti içinde bile grupların birbirine tahammül edemediği ve düşüncenin “başa bela” olarak görüldüğü koşullarda, iki yüzlü siyasetle durumu idare eden siyasetçi, vasatlık ve yetersizliği demokrasiyle kamufle ediyor.

Siyasal alan, tam olarak piyasa koşullarında, bir rant alanı gibi örgütlendiği ve bu gerçek ısrarla göz ardı edildiği sürece, siyasi partilerin getireceği çözümler, siyasetten geçinenlerin çıkarlarıyla sınırlı kalacaktır. Siyasetin finansmanı, siyasetin kirli gerçeğidir.

Karşılıklı olarak birbirini yok etmeye odaklı siyasal itişmelerin, halkın dertlerine çare olmuşluğu yoktur. Böylesi kör dövüşlerinde kazanan, İstanbul sermaye grupları veya Anadolu sermaye gruplarıdır.

Siyasal alanda tükeniş sürüyor. Ne sağında ne solunda hayır var.

Dünya ölçeğinde çoklu bir kriz yaşanırken ve yeryüzü yeni bir düzene doğru yol alırken, siyasal alanda bitmeyen kayıkçı kavgaları, toplumun ufkunu karartıyor.

Gündelik hayatın iki yüzlü siyasetten kurtulması, halkın öncelikli meselesi olmalı.

Siyaset labirentlerinde halkı kıskıvrak kuşatan çıkışsızlık, kader değil.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 21 Ocak 2021 Perşembe 09:27

Sayın Maro kalemine sağlık..öncelikle Chp aday seçimini üyelere bırakmalı fakat üye alımları ciddi olmalı.Nasıl ciddi Akp'li olupta Chp'de olmak gibi...yAŞADIK ve YAŞIYORUZ.Yazık o gençlerime yazık o emeğe... artı seçim olsun bakalım görelim herkes taşlarını döksün şöyleeeee çalışan kazansın Karakter Kişiliğiyle halkçı insan arıyoruz artık halkçı...Nedir halkçılık hamalla oturcak işçiyle oturcak mahalledeki fadime teyzemle oturcak eee ilçelere uzanalım arka sokaklardaki insanlara dokunmak.Sene eski bir sene bayındır tarafına gidiyorum yolda bir yaşlı teyze yürüyor durdum sırtında çuval teyzem nereye ' çırpı köyüne gidiyorum evlat teyzem gel bırakayım dedim' teyze saol evladım ben yürürüm kirletmiyeyim arabanı dedi.Ben ufak bir gülümsemeyle teyzem gel sen bin arabaya aldım çuvalı teyzenın teyzemin yüzündeki mutluluk var birde senelerin verdiği yorgunluk yaşlanmış... hafif tonla sen nereye buralımısın yoksa anne babamı burdan yok dedim teyzem ben izmirden geliyorum bir arkadaşımı alıp döncez.ne yaptık dokunduk kişiye.. ne dedi inerken dur evlat bekle şaşırdım evi yol kenarında elinde bir poşet al bunu yaşlı bir teyze vardı dersin dedi... teyzeyle vedalaştık.baktım içinde bir ATATÜRK resmi eski bir resim ve yanında patik ayağa geçirilen ayaklar için örülmüş hafif bir tebessümle yoluma devam ettim...ve ordan hep geçerken uğrayıp halini hatrını sorar oldum mutlu oluyordu ben gidince torunu gibi benimsedi..' Ne yaptım sadece arabaya aldım' sohbet muhabbet' Mal mülk gelip geçici ah teyzem ah sen arabamı tezek yapsan ne olur o ayaklarına kurban olurum..kal sağlıcakla...Sayın Maro eline sağlık...kal sağlıcakla abim

Yorumu oyla      6      3  
baştan sona 18 Ocak 2021 Pazartesi 16:06

yanlışları içeren bir olaya dürüst bir yaklaşım olmuş sayın Maro.CHP kendi içinde ve dışarıya karşı seçim sistemini değiştiremediği sürece halkın iktidarı olamaz.Önce kendin düzgün olacaksın.Kişilere bağlı olmadan.Tüm adayları halkın yani parti üyelerin direk seçecek.Aracı maracı ile olmaz.Üye kaydı ciddiyetle yapılacak,bunun değişik test yöntemleri var.Belediye meclis üyelerin bu kadar şahsiyetsiz ise oturup bir düşünmen lazım.Bu çok ciddi bir zaaftır.Hele hele belediye başkanının zaafiyeti inanılmaz

Yorumu oyla      4      4  
TC misafir 18 Ocak 2021 Pazartesi 12:46

Uzun zamandır dile getiriyorum chp'nin akpden farkının kalmadığını. Çünkü her ikisi de ve hatta diğer partiler de çıkar odaklı siyaset yapıyor halkın ve ülkenin durumu inanın hiçbirinin umurunda değil. Parti içi çekişmeler fikir ayrılığından değil sadece çıkar çatışmasındandır, kadrolaşmalar, ihaleler, vs... Biz vatandaşlar ise onların istediği şekilde kutuplaşıp vatandaş olduğumuzu unutup taraftar oluyor ve bu zihniyetteki insanların ekmeğine yağ sürüyoruz. Vatandaş bu durumda ne yapıyor? köle gibi çalışıp ödediği vergilerle bu asalakların semirmesine yardımcı oluyor bu böyle gitmez. Yazar çok güzel özetlemiş.

Yorumu oyla      5      4  
Hüseyin 18 Ocak 2021 Pazartesi 12:20

Kubilay ın kemiklerini halkın beni en iyi şekilde yönet diye seçtiği şu anda ceza evinde olan chp li başkanı olmasın?

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva