Dr. Berna BRIDGE
Manchester imamı
25 Mayıs 2017 Perşembe

Dün Manchester’da bir bomba patladı, patlatan çocukla birlikte 22 kişi öldü, 60 kişi yaralandı. Çoğu konsere gitmiş çocuk. Ölenlerden birisi sekiz yaşında… Bombayı yapan ve patlatan 22 yaşında Libyalı bir Müslüman. BBC, ana haber bültenine hemen Manchester imamını çıkardı. İmam “Müslümanlık sevgi, hoşgörü dinidir, terör Müslümanlıkta yoktur, komşunu sev gibi konseptlerle doludur, terör ve Müslümanlığı bir arada kabul etmiyoruz” dedi. Manchester Belediye Başkanı çıktı BBC ana habere, “Biz zaten İRA teröründen alışığız teröre” diyerek, İRA terörünü anımsatarak konuyu terör=Müslümanlık konseptinden hemen uzaklaştırdı.

Polis 24 saat geçmeden zanlıyı/zanlıları buldu, patlama ve panik anında taksiler insanları ücretsiz taşıdı, oteller ücretsiz yatılı misafir etti, özel araçlar konserden kaçanları araçlarına alıp evlerine bıraktı, kısaca kent iyi kalplilik ve profesyonellik örneğiyle seferber oldu.

İntikam ve bölücü, ayrıştırıcı mesajlar yerine, tüm yetkililer “kardeşlik, barış, birlikteliğimizi bozamazlar” mesajları yağdı. Vali “Bize kimse acımasın, acınmak istemiyoruz” dedi… Biz Türkiye’de toplum olarak birbirimizi yerken, parçalara bölünmüş, ötekileştirilmişken Britanya veya Birleşik Krallıktan öğreneceğimiz çok şey var. Katolik, Metodist ve Protestan Hristiyanı, Müslümanı, İrlandalısı, İskoçu, Gallisi, Hintlisi, Pakistanlısı ile bir araya gelmiş, birliktelikleri, toleransı, kimseyi etiketlememeyi, iyi kalplilik ve yardımseverliği yayan kültürlerine bakmamız ve örnek almamız gerek…

Bugün, yaşadığım kent Oxford’da, GAP mağazasının önünden geçerken vitrin dikkatimi çekti, hatta fotoğrafını çektim. Hristiyan Birleşik Krallık’ta vitrinlerde toplumlarının birer vatandaşı olarak başı bağlı manken fotoğrafları…

Fransada okullarda başörtüsüne izin verilmezken burada veriliyor. Çoğu Pakistanlı olan başı bağlı kızlar okula devam edebiliyorlar. Başörtüsü yasak olsa bu aileler kızlarını belki okula yollamayacaklar. Ayrıştırmıyor bu ülke. Müslümanı, Pakistanlıyı itmiyor, ötekileştirmiyor, sınır dışı etmiyor. Birleştiriyor, kucaklıyor, “kültürel zenginliğimiz” diyor ve bununla gurur duyuyor...Neden biz de yapamayalım?

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ayık deve 30 Mayıs 2017 Salı 13:44

yabancı seviciliği tavan yapmış sizde. 1 küresel emperyalizmin ürünü ve beslemesidir terör. 2ülkemizde başörtülü milletvekili hakim polis varken ingiltere ötekileştirme yapmıyor ve isteyen başörtüsüyle eğitim alabiliyor demek komik. ayrıştırma yapmıyorsa sebep oldukları savaşlardan kaçan insanlara topraklarını açsınlar. 3başörtüsü kültürel zenginlikten çok islama göre yükümlülüktür. mankenlere başörtüsü takmaksa modacıların pazarlama tekniği... ingiltere ile memleket kıyaslanmaz. özgürlük kavramınızı tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim berna hanım.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva