Tayfun MARO
Kardeşin kardeşe ettikleri
23 Eylül 2021 Perşembe

Hepsi ırkçı, hepsi faşizme teşne, hepsi nefret yüklü, hepsi işbirlikçi, hepsi dizayn edilmiş tarihten besleniyor… 

İmparatorluğun o uzun çöküş yüzyılında herkes çekip gitmişken, İki Dünya savaşı arasında, Anadolu ve Trakya topraklarında kalan Osmanlı bakiyesi milliyetlerden, Türklerin öncülüğünde, Türkiye Cumhuriyeti kuruldu; ABD ve Avrupa’nın bir türlü içine sindiremediği Cumhuriyet…

Yürüyen gerçek; Ermeniler, Kürtler, Rumlar ve Türkler birbirine düşmanlaştırılıyor. Düşmanlık ilişkilerini geliştirmek de ırkları yücelten milliyetçi fanatiklere düşüyor. Toplumsal ilişkilerin orta yerine bırakılan lanet, demokrasi ve insan hakları gibi yüceltilmiş kavramlarla kamufle ediliyor.

Her etnik grup kendi ‘soykırımının trajedisini’ pazarlıyor; Kürtler, Rumlar ve Ermeniler Türkleri, kimi Türkler de eksik kalmamak için, Rumları ve Yunan askerini soykırım yapmakla suçluyor.  

Halk ile iktidar grupları arasındaki yöneten/yönetilen karşıtlığını görmezden gelerek, Lenin mahreçli “ezen/ezilen ulus” bağlamında, halkı ve iktidar zümresini aynılaştıranlar, bir anlamda sınıf meselesini ırk sorununa indirgiyor.

Halkları birbirine düşürmek için tezgahlanan ırkçı kışkırtmalar, alçaklığın tarihinde elbet yerini alacaktır.

Batı’nın emperyal gücüne sırtını dayamış, acı yarıştırmaya dayalı diskur kullanarak ağzına geleni söyleyenlerin, lanetlediklerinden pek farkları yok.

Bu ülkede yaşayıp da kendi gündeminden ötesini görmezden gelen Kürt siyasal hareketi, sekter tutumuyla karşısına aldığı ülke insanını adeta yok sayarken, destek aldığı Batı yönetimlerine koşulsuz sadakati çok düşündürücüdür.

Batılı emperyal güçlerin bölgede “kara gücü” olarak değerlendirdiği Kürt hareketinin demokratik siyaseti, dramatiktir. 

Bu mesele tartışılacaksa, o dönemde olan bitenin bütününe bakmak gerekir.

Geçen yüzyılın ilk yarısında, büyük ekonomik buhran, iki Dünya savaşı, iki büyük (epidemi) salgın yaşanırken yüz milyona yakın insan öldü. Dünya haritası yeniden çizildi. 1900-1945, sistemin yeniden inşası, endüstri toplumunun örgütlenişi… Her şey bu dönmede yaşandı. Ve ne hazindir, ölen yüz milyona yakın insan değil de içinden cımbızla çekilen Ermeni tehciri, Kürtler, Rumlar konuşuluyor. Hem de yüz milyona yakın insanın ölümüne yol açan Batı emperyalizminin efendileriyle kol kola girmiş, hesap soruyorlar…

Hadi canım, siz de…  

Kürt şovenizmiyle hemhal solculuğun çıkmazında bekleyen tehlike, etnisiteye dayalı ayrışmanın gerçekleşmesidir.

Oysa dijital Dünya düzeninde, Türk, Ermeni veya Kürt olmanın belirleyici ağrılığı olmayacak. 

Bu durum, yeni Dünya düzeninde Türkiye’nin elini kolunu bağlar. Sistemde ülke rolünü ve üretimden payına düşeni konuşma koşulları ortadan kalkar.

Kürt, Ermeni, Rum “soykırım” iddialarıyla yaratılan kaosta, ülke pazarlık zeminini kaybeder, tam da kapitalist metropollerin arzuladığı gibi...

“Kahrolsun emperyalizm!” sloganı atarak sorun çözülmüyor. Emperyal güçler karşısında toplumsal yararı savunacak siyasi birliği kurmak zorundayız. Yoksulluğun ırkı yok. Hepimiz kaybederiz.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak-Atatürk Milliyetçiliği dersi 30 Eylül 2021 Perşembe 23:18

Selahattin Demirtaş'a diyeceklerim var: Türkiye monist ve üniter devlettir. Ülkemiz Ankara'dan yönetilir. Vaşington, Brüksel, Berlin, Pekin ya da Moskova'dan yönetilmez. Bu ülkede yaşayan vatandaşlarımıza Türk denir. Bilmiyorsan sen de Türksün. Etnik olarak Kürt olabilirsin. Fethullahçılar, pkk ve ışıd terör örgütüdür. Bunları terörist kabul etmiyorsan ülkemizde siyaset yapamazsın. Bunların terör örgütü olduğunu kabul edersen sen de siyaset yapabilirsin. Yok imralıydı, kandildi öcalandı diye tutturursan daha çok yatarsın içeride. Atıl durumdaki %9 oyun umudunu boşa harcama artık. Türk milletine teslim ol! Yoksa zaten siyasi yapılanma olsun terörist yapılanma olsun, fetöyle dirsek temaslarınız olsun çöktünüz. Türk milletine teslim olun. Kürdün onurunu da Türk milleti kurtaracaktır. Buna inan. İleride Kürdistan diye adlandırdığınız bölgeleri de Türkiye alabilir ve birleştirebilir. Sen ABD'ye umut bağlayacağına Türkiye Cumhuriyetine umut bağla. Yok anayasanın ilk dört maddesi değişecekmiş. Yok 41. ve 44. Maddeler kaldırılsınmış. Bu taleplerinizi ciddiye almıyorum zaten. Aklını başına aldığında Türk milletinden randevü al. Seni cevapsız bırakmayız.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva