Tayfun MARO
#İzmirTarımı
26 Ocak 2021 Salı

Tunç Soyer’in #İzmirTarımı açıklamalarına biraz geri çekilerek baktığımda; Gayriihtiyari, “Manifesto gibi” dedim.

“Başka bir tarım mümkün” diyerek yola çıkan Tunç Soyer, Seferihisar’da başlattığı mücadeleyi, “Bu işgale İzmir’den başkaldırıyoruz!” sözleriyle adeta bir tarım seferberliğine dönüştürmüş bulunuyor.

“Köyler yoksa gelecek yoktur.” Köylerin mahalleye dönüştürülmesine Seferihisar’dan bu sözlerle karşı çıkan Tunç Soyer’in açıkladığı 6 aşamalı #İzmirTarımı operasyon planı, ülke genelinde çöken tarım politikalarına alternatif, yerelden başlayan bir çıkış planı ve çözüm yolu olarak dikkat çekiyor.

Tam da yeni Dünya düzeni konuşulurken, tarım gibi çok hayati bir alanda Tunç Soyer’in başlattığı seferberlik, açlık ve yoksulluğa meydan okumaktır. Başarılı olursa, İzmir’in tarihinde yerini alır.

Eleştirilere gelince; İzmir’in yerel muhalefeti Cumhur İttifakı’ndan gelen eleştiriler anlaşılabilir… Ancak CHP İzmir İl Tarım Komisyonu Başkanı tarafından yapılan eleştiri amacını ziyadesiyle aşmış bulunuyor.

Öncelikle, Sayın Şevket Meriç’in Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı bu şekilde tartışma konusu yapılmamalıydı.

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı yapmak için aranacak özellikler konusunda başlatılan tartışma ve atamayı liyakat sorunuyla ilişkilendirmek, samimiyetten uzak. Bu tavır başka niyetleri akla getiriyor.

Şevket Meriç, sosyoloji formasyonunun yanı sıra, Seferihisar’da yıllarca tarım hizmetleri alanında hizmet yapmıştır. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı görevinde uzmanlarla nasıl çalışması gerektiğini bilen bir yönetici.

Dahası, tarım politikalarının nasıl yönlendirileceği, salt tarım uzmanlığının konusu olmamalı. Öncelikle yönetim becerisi gerektiren bir pozisyon…

Tunç Soyer “Başka Bir Tarım Mümkün” diyerek, ortaya büyük bir iddia koydu. “İzmirTarımı” ile başlatılan tarım seferberliği hepimizin meselesidir. İklim krizi kapımıza dayandı; yolumuzu açlık ve kuraklık bekliyor.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Pelin Karsavuran 7 Şubat 2021 Pazar 14:07

Başka bir tarımdan kastınız bir sosyoloğun (pardon yeni Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı)görev aldığı hatta yönettiği bir tarim biçimi herhalde. Bu anlayışla bizi büyük başarıların bekledigi kesin!!!

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 28 Ocak 2021 Perşembe 23:20

Liyakat demişken. Bari Mustafa Kaymakçı yazsaydı...

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 27 Ocak 2021 Çarşamba 20:43

Merhaba Tayfun bey, Eleştiri yapan hanımefendi CHP İzmir de komisyon başkanı falan değilmiş. Tarım komisyonunda görev almış 12 kişiden birsi. Görüşü komisyon adına değil bireysel bir davranış.

Yorumu oyla      2      3  
İdil Şenova 27 Ocak 2021 Çarşamba 15:37

Beyefendi öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Nezaket şartları içinde eleştiri yapmak demokrasimizin temel taşlarından biridir.Partili olanlar da elbette kendi partilerini eleştirebilir.Unutmayin ki biz kurumları ya da partileri değil düşünceleri ve ideolojileri savunuruz. İkinci olarak da Tunç Soyer'in tarim konusunda bu kadar iddialı olması ile fazlasıyla teknik bilgi ve tecrübe gerektiren bir göreve bir sosyolog ataması tezatlıktan başka bir şey değildir. Özetle yazınızı subjektif bulmakla beraber size de katılmıyorum.

Yorumu oyla      9      4  
Ya ZMO? 27 Ocak 2021 Çarşamba 00:15

Hadi bahsettiğiniz kişi anacını aştı ; ya kurumsal anlamda TMMOB Ziraat Mühendisleri Odasının açıklaması? TMMOB diyorum. Bilir misin?

Yorumu oyla      4      3  
Tayyar ÖNDER 26 Ocak 2021 Salı 20:25

"... Başka Tarım Mümkün..." Başkan'dan Yine Jan Jan'lı Üfürme Bir Spot Başlık...Başka Tarım Nasıl Bir Şey Acaba... Bu Güne Kadar Yapılan Tarımdan Çok Farklı Bir Şey Herhalde...Biraz Açar mısınız Lütfen...???

Yorumu oyla      5      3  
Vatandaş rıza 26 Ocak 2021 Salı 19:43

Yerel yönetimlerin bir çok görevleri vardır öncellikle alt yapı çalışmaları olanlardır şayet yağmur yağdığında vatandaşın evini işyerini su basıyor ise ve herzaman devam ediyorsa önlemler alınmıyorsa yerel yönetim iş yapmıyor demektir izmir ilçelerinin birinde yüksek bedel ödeyerek sebze tohumları alındı tarlalara tohum ve fideler dikildi boy boy resimler basına verildi halk ucuz sebze-meyve tüketecek diyerek bildirildi sonuç olarak alınan tohumlar hiç ürün vermedi bu fideleri alan insanlar hüsrana uğradığı gibi tohum satan firma ve bu işe aracılık yapanlar para kazandı önce büyük şehir belediye başkanı bu tür işlerde ne oluyor diye incelesin manda çiftliği kuruldu halk ekonomik yoğurt tüketsin diyerek manda yoğurdu yirmibeş lira kim alır acaba sayın belediye başkanı adı halk olupta içinde halk olmayan elit kesimin elinde CHP...

Yorumu oyla      5      3  
Ahmet 26 Ocak 2021 Salı 18:29

Tayfun bey Tunç Soyer'in tarım için yaptıklarını takdir ediyorsanız tarıma hizmet ve gelişimi için kurulmuş birimin başına da Deneyimli bir Ziraat Mühendisi getirmesini belirtmeniz daha uygun olurdu.saygılarımla

Yorumu oyla      9      3  
Mehmet 26 Ocak 2021 Salı 18:13

Ya anlayamıyorum.. Neden böyle bir yazı yazılır ki.. Liyakatten uzak torpilci atamalar şoföründen eşine kardeşinden Şevket Merice uzanan bu skalayi görmezden gelmek ve normallestirmek Ne lüzumu var bu gerçekliğe gözü kapatmanın nedir altında yatan motivasyon .. Yazıktır ya kalem demek sorumluluk demektir..Kalem akıl zeka hakkaniyettir.. Böyle kullanılmamalı bu kabiliyet.Yazik oluyor. Yazana da okuyanada yazık oluyor.

Yorumu oyla      11      3  
Nizamettin Dönmez 26 Ocak 2021 Salı 16:20

Beyefendi tarımla ilgili birimin başına ziraat mühendisi olmayan birisi getiriliyorsa zaten liyakat hiç dikkate alınmamış demektir bunu kendi partilileri eleştirmeli doğruları söyleyenleri taktir etmeliyiz.

Yorumu oyla      12      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva