Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
21 Ekim 2020 Çarşamba

Uçurtmalar rüzgâr gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler. (Winston Churchill)

Bu hafta hem önemli bir duyuru hem de çok samimi bir davetle başlıyoruz İzmir-İN’ e…

Mimar ve kentimizin kültürüne, tarihine fazlasıyla önem verip, bu değerleri koruma uğruna çaba gösteren bir anne ve babanın kızı ayrıca bizim bu köşemizin de çok değerli bir takipçisi Irmak Ağrı, geçtiğimiz hafta bize bir mail gönderdi. Kendisinden öğreniyoruz ki tescilli binalara özel ilgisi olan aile, Kemeraltı’ nda 2. Beyler’ deki tescilli binalarında ‘kadın girişimci’ kuzenlerinin tavsiyesiyle “Küçük Ev” ismiyle bir mantı kafe açmışlar. “Pandemi koşullarına rağmen ailemin hayatta var olma ve mücadele çabasının bir ürünüdür bu kafe. Herkes pandemi koşullarından dolayı işyerini kapatmak zorunda kalırken biz umutla yoldayız. Kim bilir belki de girişimde bulunmak isteyen insanlara bir umut ve ışık oluruz.” diyor Irmak Ağrı. Ayrıca Göztepe’ de yine tescilli ve Tarihe Saygı Ödülü’ nü almış bir evleri olan aile, kafelerinin bulunduğu sokakta (kafenin karşısındaki bina) yıkılmak üzere olan, önü çöp yığını halindeki başka bir binayı da tamamen kendi imkânlarıyla temizleyip, bir üniversite öğrencisinin de desteğiyle çok hoş bir grafiti yaptırmışlar. Hatta onlardan esinlenen diğer esnaflarda sokaklarını güzelleştirmeye başlamışlar… Yani anlayacağınız bu değerli ailemiz sadece çok lezzetli bir mantı kafe açmakla kalmamış, sanata, kültürel değerlere yaptıkları gönülden katkılarla bizlere hem örnek olmuş hem de kocaman kocaman gururlandırmışlar… Bu şehirde yaşayan bir İzmirli olarak bu gönüllü hizmetleri ve nazik davetleri için kendilerine çok teşekkür ediyor, sizlere de en kısa zamanda Küçük Ev mantı kafeye gitmenizi tavsiye ediyor, gidenlerin de gitmeyenlere tavsiye etmesini temenni ediyorum.

Ben demiştim; bu şehirde ne gördüysem, ne tattıysam, kültür/ sanat/ etkinlik adına ne duyduysam, ne öğrendiysem tavsiye edeceğim diye…         

İzmir’ de Bu Hafta!  

Şef Musa Göçmen’ in instagram sayfasından canlı olarak yayınlanan Öğle Arası Konserleri’ nde 21 Ekim’ de Ebru Uğun- Barış Uğun ile “Kadına Şiddete Karşı Kadınca Şarkılar” konseri, 22 Ekim’ de “Şafak/ Şarkılar” konseri ve 23 Ekim’ de de Fevzi İpteş ile Kanun Resitali var. Konserler 12: 30- 13: 00 saatleri arasında.

Kolektif Hayal Gücü Orkestra Çalışması 21 ve 25 Ekim’ de Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’ nde. 

Suat Taşer’ de 24 Ekim’ de Özdemir Erdoğan konseri var.

30 Ekim’ de Kültürpark Açıkhava’ daki Erol Evgin konserinin biletleri de satışta.

İki festival duyurumuz var!

İlki Hangout Bahçe’ de 25 Ekim’ de Kokteyl Fest. Tadımlar, work shoplar… hepsi bu festivalde ve festival biletleri www.bukupon.com ‘da. Bilginize.

İkincisi ise bu yıl ‘Yemek ve İletişim’ temasıyla düzenlenecek İzmir Gastro Fest. Festival bu yıl pandemi koşulları gereği dijital olarak 25 Ekim Pazar günü, 10: 00- 20: 00 saatleri arasında www.izmirgastrofest.com.tr adresi üzerinden canlı olarak düzenlenecek ve yine aynı web adresinden kayıt yaptırıp ücretsiz olarak katılabilirsiniz.

Karaca Kültür Merkezi’ nde 29 sanatçıya ait eserlerden oluşan Karma Cumhuriyet Sergisi’ ni 28 Ekim- 10 Kasım tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Folkart Gallery’ de pandemi sebebiyle bir süredir ziyarete kapalı olan “Yalnız ve Yaralı Bir Hayat: Fikret Mualla” sergisi 20 Ekim itibariyle tekrar ziyarete açıldı ve 20 Aralık’ a kadar da açık kalacak. Ziyaret etmeden önce 0232 502 11 00 numaralı telefondan rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Kemeraltı Piyaleoğlu Hanı’ ndaki Kovan Yaratıcı Deneyim Merkezi’ nde 31 Ekim’ e kadar Gazi Üniversitesi son sınıf öğrencisi Tolga Akmermer’ in antika pazarlarından topladığı fotoğraflara hayat vererek oluşturduğu sergisini ziyaret edebilirsiniz.

İzmir Özel Çamlaraltı Koleji 7. sınıf öğrencisi Derya Naz Deniz’ in sürrealist, imgesel ve düşünsel temalarla, tuval üzerine yapılmış, kendi hayal dünyası ve doğa manzaralarından oluşan 29 eserlik ilk kişisel sergisini 27 Ekim’ e kadar Kültürpark Sanat Galerisi’ nde ziyaret edebilirsiniz.

İzmir Devlet Tiyatrosu’ nun Ekim ayı programı kapsamında 22- 24- 27 Ekim’ de “Vahşet Tanrısı” Konak Sahnesi’ nde, 22- 24- 27 Ekim’ de “Yıldızların Altında” Karşıyaka Sahnesi’ nde ve 22- 24- 27 Ekim’ de “İki Bekâr” oyunu da Bornova Bozkurt Kuruç Sahnesi’ nde. 

Bostanlı Suat Taşer’ de 21 Ekim “Doğu Demirkol” gösterisi 20: 30’ da.

Arena’ da 21 Ekim’ de Doğu Demirkol’ un gösterisini saat 19: 30’ da izleyebilirsiniz.

Müzikleri Okay Temiz ve dekor tasarımı da Selim Cinisli tarafından hazırlanan, İzmirli oyuncuların performanslarıyla sahnelenen “Kuvayi Milliye Destanı” 21 Ekim’ de Foça Reha Midilli Kültür Merkezi, 22 Ekim’ de Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi, 24 Ekim’ de Deniz Baykal Kültür Merkezi, 27 Ekim’ de Bergama Kültür Merkezi ve 28 Ekim’ de Ödemiş Kültür Merkezi’ nde sahnelenecek. 

Atatürk Kültür Merkezi’ nde 21 Ekim’ de “Ölü’ n Bizi Ayırana Dek” oyununu izleyebilirsiniz.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deneme Sahnesi’ nin “Gangster” oyunu 22 Ekim’ de Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi, 23 Ekim’ de Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi, 25 Ekim Bergama Kültür Merkezi ve 27 Ekim’ de Seferihisar Kültür Merkezi’ nde sahnelenecek. “Don Kişot’ un Rüyası” oyunu ise 21 Ekim’ de Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi, 23 Ekim’ de Seferihisar Kültür Merkezi, 24 Ekim’ de Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi ve 27 Ekim’ de Foça Reha Midilli Kültür Merkezi’ nde sahnelenecek.

Sahne Tozu Tiyatrosu Haldun Dormen Sahnesi’ nde 22- 23- 24- 25 Ekim’ de “Başroldeki Kadınlar” oyununu izleyebilirsiniz.

Tiyatrolog’ un “Karanlık Kutu” oyununu Alsancak’ taki sahnelerinde 23- 24- 25 Ekim’ de izleyebilirsiniz. Ayrıca Öğrenci Oyunları Festivali kapsamında 22 Ekim’ de “Gergedan” oyununu İsmet İnönü Kültür Merkezi’ nde izleyebilirsiniz.

Levent Üzümcü performansıyla “Anlatılan Senin Hikâyendir” oyunu 24 Ekim’ de Foça Reha Midilli Kültür Merkezi ve 25 Ekim’ de Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’ nde.

Tiyatro Salt’ ın “İtirazım Var Masallara” oyunu 24 Ekim’ de Sahne Salt’ ta.

“Aile Faciası” oyunu 25 Ekim’ de İsmet İnönü Sanat Merkezi’ nde.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliği kapsamında sahnelenecek “İlk Kurşun- Hasan Tahsin” oyunu 27 Ekim’ de İsmet İnönü Sanat Merkezi’ nde.

Tiyatro Terminal’ in “FÜ” oyununu Peron Sanat’ ta 28 Ekim’ de izleyebilirsiniz.

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’ nda “Burda Olan Burda Kalır” oyunu 28 Ekim’ de.

Vizyonda bu hafta!

Karaca Sineması’ nda 23- 29 Ekim tarihleri arasında Nuri Bilge Ceylan özel seçkisi gösterimde olacak. Seçki kapsamında “Bir Zamanlar Anadolu’ da”, “Uzak” ve “Kış Uykusu” gösterimde olacak. Ayrıca Michael Haneke klasiği “Saklı” filmi her gün 20: 00’ de gösterimde.

Bağımsız yönetmen ve öğrenci yapımı filmlerin gösterildiği Kısalar YouTube kanalında 23 Ekim’ de “Kendiliğinden” filmi gösterimde. Bilginize!

23 Ekim’ den itibaren “Son Kale: Hacıbey”, “Dengesiz”, “Bay Link: Kayıp Efsane” ve “El- Zebir” filmleri gösterimde.

Opera- Bale

İzmir Devlet Opera Bale’ nin Ekim ayı etkinliği kapsamında Konak Elhamra Sahnesi’ nde 21 Ekim’ de “Tango Akşamı” ve 24 Ekim’ de “Napoliten Konseri” ni izleyebilirsiniz.

Duyuru!

Bornova Belediyesi yetişkinler için (18 yaş üzeri) Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’ nun profesyonel kadrosu eşliğinde, Zoom üzerinden Pazartesi ve Çarşamba günleri, 19: 00- 21: 00 saatleri arasında online olarak Dramatik Yazarlık Eğitimi düzenleyecek. Başvuru tarihi için son gün 23 Ekim ve başvuru için https://bbst.bornoba.bel.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu yıl 6. kez Sarı Şemsiye logosuyla düzenlenen Balkan Panorama Film Festivali, 21 Ekim’ de sona eriyor ve gösterimler Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Tarık Akan Gençlik Merkezi’ nde.

Ceylan Ertem’ in ‘Yalnızlık Ölüm Boyu’  ve ‘Datlım Gıymatlım’ isimli iki yeni şarkıdan oluşan ‘Dünya Heveslisi’ dijital platformlarda yayında. 

Bu yıl 6. düzenlenen Uluslararası Ankara Kukla Festivali pandemi sebebiyle online olarak gösterimde ve 25 Ekim’ e kadar www.ankarakuklafest.com adresinden izleyebilirsiniz. Yaşasın kuklalar…

Artcrowdistanbul Gallery’ nin web sayfası üzerinden Kezban Arca Batıbeki’ nin seyahatlere duyulan hasretten esinlenerek hazırladığı “Yolda II/ On the Road II” isimli sergisini 16 Kasım’ a kadar ziyaret edebilirsiniz.

Görüşürüz dünyalı her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsan.  

El sallayan sarı kafa emojisi. İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine e-mail gönderebilirsiniz

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva