Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
23 Eylül 2020 Çarşamba

“Öyle şeyler vardır ki, bunları onarmak için en azından bir devrim gerekir. ” (John Berger)

Hayatın, devam etmekle bir ilişkisi, bir bağlantısı hatta gizlice yapılmış bir anlaşması olduğunu düşünüyorum. Devam etmekten kastım, yazmaya devam etmek gibi ya da düşünmeye, konuşmaya, hayal etmeye, düşündüğün ya da hayalini kurduğun şeyin gerçekleşebilmesi- senin olabilmesi- somutlaşması adına harekete geçmek gibi… Ve sen tüm bunlarla bağlantılı bir halde yoluna devam ederken sana bir takım sürprizler yaparak, ‘gizli bir anlaşma’ kısmını sana sunması gibi…

Tıpkı; İzmir’ de her zaman sergi dolaşmayı hayal ederken, bir gün yolumun Ekol Sanat Galerisi’ ndeki İbrahim Balaban ve oğlu Hasan Nazım Balaban sergisine düşmesi, orada galeri sorumlusu Özgün Öyküm Saydere ile tanışmam, tanışmamızın sıkı bir dostluğa dönüşmesi ve kendisi sayesinde İzmir’ deki Kafe Bengisu’ yu ziyaret etmem gibi.

Kafe Bengisu bir çeşit sanat/ cafe. İçeride 50 çeşit bitki çayı ve lezzetli atıştırmalıklar eşliğinde sergi dolaşabilir, becerikli ellerle yapılmış pek çok hediyelik eşyalardan satın alabilir, yabancı dil konuşma kulüpleri, yoga- meditasyon gibi çok çeşitli atölyelere de katılabilir ya da izleyicisi olabilirsiniz. Çaylar çok lezzetli, sunumlar çok şık ve fiyatlar çok uygun. Bilginize. Ayrıca Öyküm hanıma da vesile olduğu güzel tavsiye için de teşekkür ederim.

Gelelim kültür/ sanat duyuru ve tavsiyelerimize…

Kültürpark Açıkhava’ da 23 Eylül’ de Adamlar, 25 Eylül’ de Kardeş Türküler, 29 Eylül’ de Pinhani konserleri var.

Koray Candemir ve Harun Tekin’in Şakalı Akustik konseri 25 Eylül’ de Arena’ da.

Hangout Psm’ de 25 Eylül’ de Necati ve Saykolar’ ı ve 26 Eylül’ de Yaşlı Amcalar’ ı izleyebilirsiniz.

Avlu Urla’ da 24 Eylül’ de Eski Band, 80’ li ve 90’ lı yıların en sevilen şarkılarıyla izleyiciyi coşturacak. Eğer bu eğlenceye katılmak isterseniz kostümlerinizi de o döneme ait seçmenizi tavsiye ederiz.

İzmir Devlet Opera ve Balesi’ in Eylül ayı programı kapsamında 23 Eylül’ de Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Açıkhava Sahnesi’ n de Mozart Seçkileri’ ni ve 29 Eylül’ de Torbalı Metropolis’ te Anadolu’ nun Ezgileri konserini izleyebilirsiniz.  

Doğu Demirkol gösterisi 23 Eylül’ de, “Bir Baba Hamlet” oyunu da 26 Eylül’ de Bostanlı Suat Taşer’ de.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deneme Sahnesi’ nin “Kuvayi Milliye Destanı” ücretsiz olarak 23 Eylül’ de Seferihisar Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

İzmir Devlet Tiyatrosu programı kapsamında 24 ve 26 Eylül’ de “İki Bekâr” oyunu Karşıyaka Sahnesi’ n de, 24 ve 26 Eylül’ de “Vahşet Tanrısı” oyunu Konak Sahnesi’ n de, 26 ve 29 Eylül’ de“Yıldızların Altında” oyununu da Bornova Bozkurt Kuruç Sahnesi’ n de sahnelenecek. Ayrıca “Bir Düş Gibi (Cahide Sonku)” oyunu da 29 Eylül’ de Konak Sahnesi’ n de prömiyer yapacak.

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’ nda 26 Eylül’ de “Mahşer- i Cümbüş”, 27 Eylül’ de “Sevmekten Öldü De”, 28 Eylül’ de” Kaan Sekban- Saçmalar” ve 20 Eylül’ de “Cimri” oyunları sahnelenecek. Serkan Keskin performansıyla “Cimri” oyununu izlemeniz de minik bir tavsiye.

İzmir Bağımsız Tiyatrolar İnisiyatifi üyelerinden Tiyatrolog tarafından sahnelenecek “Karanlık Kutu” oyunu 25- 26- 27 Eylül’ de Alsancak’ taki sahnelerinde. Biletlerinizi www.biletinial.com adresinden satın alabilirsiniz ve oyun yetişkinler için.

Eğer Cem Yılmaz’ ın Çeşme Açıkhava’ daki “Diamond Elite Platinum” gösterisini kaçırdıysanız üzülmeyin 9- 10- 12- 13- 15- 16 Ekim’ de Kültürpark Açıkhava’ ya geliyor ve biletleri satışta.

Bağımsız yönetmen ve öğrenci yapımı filmlerin yayınlandığı Kısalar YouTube kanalında 25 Eylül’ de “İntruder” filmi gösterimde.

Reha Yalnızcık’ ın “Benim Dünyam” isimli resim sergisi 19 Ekim tarihine kadar Galeri A’ da ziyarete açık olacak.

Birçok ödül sahibi “Kovan” 25 Eylül’ de vizyona giriyor. Tüm zamanların en iyi müzikalleri arasında gösterilen “Buena Vista Social Club” filmini 23 Eylül’ de 19: 15 seansında ve Charles Dickens’ ın en bilinen eserinden uyarlanan “David Copperfield’ ın Çok Kişisel Hikâyesi” filmi de 25 Eylül’ den itibaren Karaca Sineması’ nda izleyebilirsiniz.

Birkaç Duyuru!

Doğal Yaşam Parkı salgınla mücadele kapsamında 20 Eylül’ den itibaren 15 günlüğüne kapatıldı.

Uluslararası Engelsizmir Kongresi kapsamında Ulusal Kısa Film Yarışması’ na başvurular ve başladı ve 8 Nisan’ a kadar devam edecek. Festival bu yıl 27- 29 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek ve başvurularınızı Kültürpark’ taki Kültür ve Sanat Şube Müdürlüğü’ ne yapabilirsiniz.

Hem yönetmen, hem yazar hem de oyuncu Almula Merter Churm’ ün “Hotel 21” isimli kitabı çıkmış ve sanatçı bu eseriyle beraber eserine özle olarak tasarladığı “Hotel 21” isimli sanal otelini de ziyarete açarak dünyada bir ilke imza atmış.

Bu yıl altıncısı düzenlenen Komik Vahşi Yaşam Fotoğrafları Yarışması’ n da bu yıl kazananlar açıklandı ve hem komik fotoğrafları hem de sonuçları www.comedywildlifephoto.com adresinden görebilirsiniz. O kadar sevimliler ki!

72. Emmy Ödülleri geçtiğimiz hafta sahiplerini buldu. En İyi Drama Dizisi “Succession”, En İyi Komedi Dizisi “Schitt’ s Creek” ve En İyi TV Filmi “Bad Education” seçildi.

İstanbul Müzik Festivali’ nin internet üzerinden erişime açtığı konserler tüm hızıyla devam ediyor. Misal; bu akşam (21: 00’ de) Philharmonix Viyana/ Berlin Müzik rubu’ nun konseri ya da 24 Eylül Perşembe akşamı (20: 00’ de) Şef Martin Haselböck- Bariton Thomas Hampson ve Keman Benjamin Schmid ile Beethoven Gala: Wiener Akademie konserini izlemeniz minik bir tavsiye.

Borusan Contemporary, sezonu mentalKLINIK’ in (sanatçıları Yasemin Baydar ve Birol Demir) “Acı Reçete #2” sergisiyle açtı. Sergiyi kurumun internet sitesinden, sosyal medya hesaplarından ya da İstiklal Caddesi’ ndeki Borusan Müzik Evi’ nin vitrinindeki ekrandan 7/ 24 izleyerek gezebilirsiniz. Sergi 31 Ocak’ a kadar gezilebilecek ve robot sesleri sizi ürkütmesin.

#MüziğeSesVer hareketini sonuna kadar desteklediğimizi ve Halil Sezai’ nin de gündemdeki haberlerinin sanatçı bir kimliğe uygun olmadığını düşündüğümüzü beyan ediyoruz.

Görüşürüz dünyalı her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsan.  

El sallayan sarı kafa emojisi. İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine e-mail gönderebilirsiniz

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva