Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
2 Eylül 2020 Çarşamba

“Asla hayattan kaçmayacağım. Aşktan da… ” (Audrey Hepburn)

Duyduk duymadık demeyin!

89. İzmir Enternasyonal Fuarı bu yıl 4- 8 Eylül tarihleri arasında, Akdeniz ana teması- Mavi Kıta konsepti ile ve elbette ki pandemi sebebiyle alınan önlemler doğrultusunda açılacak. Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’ n da sosyal mesafe kuralına uygun olarak konser ve tiyatro gösterimleri ve açık alanda Akdeniz Sinema Filmleri gösterimleri düzenlenecek. Not: Şimdi bana pandemisiz fuar günlerimi verseler…  

Bostanlı Suat Taşer de Eylül ayı itibariyle yeni sezona 4 Eylül’ de Emir Can İğrek konseriyle merhaba diyor. Kendi adıma 16 Ekim’ deki “Harem Kabare” gösterisini de beklemedeyim. Not: Bir ihtimal daha var o da maskeni takıp Harem Kabare’ yi izlemek mi dersin!

Bornova Aşık Veysel Açıkhava Tiyatrosu’ nda 5 Eylül’ de İzmir Future Gangz Hiphop Festivali düzenlenecek. Etkinlik kapsamında Şanışer & Sokrat St, Contra, Zen- G & Asil, Ados ve Mert Şenel Future konser verecekler. Biletleri de satışta. Not: I feel good…

Zuhal Olcay 5 Eylül’ de Karaburun Echo Performance Hall’ de. Not: Beni benimle bırak giderken, başka bir şey istemem ayrılırken…

Urla Caz ve Gastronomi Günleri 18- 20 Eylül’ de ve biletleri de satışta. Not: Caz yapma kafaları karıştırma. Bilmemezlikten gelip derdimi sorma…

Kültürpark’ ta Sinema Günleri 10 Eylül’ de “Kardeşler” filminin gösterimiyle başlayacak ve 11 Eylül’ de “Görülmüştür”, 12 Eylül’ de “Kapı”, 13 Eylül’ de “Nuh Tepesi” filmleri gösterimde olacak. Gösterimler Uzun Havuz’ un orada. Ayrıca bilet satışları da 7 Eylül’ den itibaren. Not: Sevda uzak değil ki, sevda başucumuzda. Sevda pek yakında sinemalarda.

İzmir Devlet Tiyatrosu 1 Eylül itibariyle sezon açılışını “İki Bekâr” oyunu ile yaptı. Eylül ayı programında ise 3- 5- 8- Eylül’ de “İki Bekâr” oyunu Konak Sahnesi’ nde ve 3- 5- 8 Eylül’ de “Annemin Son Çığlıkları” oyunu da Karşıyaka Sahnesi’ nde. Eylül ayı programını yine bu köşeden tarihlerine göre paylaşmaya devam edeceğim.

Bornova Açıkhava Tiyatrosu’ nda “Piraye” oyununu da 3 Eylül’ de izleyebilirsiniz.

Cem Yılmaz’ ın “Diamond Elite Platinum” gösterisi 18- 19 Eylül’ de Çeşme Açıkhava’ da ve biletler satışta.

Tiyatro duyuruları için şöyle komple bir not:  Aboneyim, abone. Biletleri cebimde. Ballı lokma tatlısı, aman hadi hayırlısı.

K2 Güncel Sanat Merkezi’ nde Günseli Baki’ nin “Git Üstüne Bir Şey Giy!” isimli sergisini 16 Eylül’ e kadar ziyaret edebilirsiniz. Not: Güzeller içinden bir seni seçtim.

Etkinlik takvimimize duyurularımızla devam ediyoruz!

Dokuz Eylül Üniversitesi, Türkiye’ nin ilk milli bayrak müzesini, İzmir’ in kurtuluş tarihi olan 9 Eylül’ de ve DEÜ’ ye ait Eylül Köşkü’ nde açacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanlığı ve İzelman işbirliğiyle, İzmir’ in düşman işgalinden kurtuluşunun 98’ inci yıldönümünde “Yurtta Barış, Dünyada Barış” konulu resim yarışması düzenliyor. Yarışmaya başvurular 9 Eylül’ e kadar devam edecek va başvurularınızı www.izelman.com.tr adresine yapabilirsiniz.

Bir yarışmamız da Seferihisar’ da. Seferihisar Belediyesi’ nin katkılarıyla düzenlenen “Seferihisar’ da Yaşam” konulu fotoğraf yarışmasına da başvurular 26 Eylül’ e kadar devam edecek ve birinci seçilecek fotoğraf PTT tarafından ‘Seferihisar’ ın Kişisel Pulu’ olarak basılacak.

Bağımsız yönetmen ve öğrenci yapımı filmlerin yayınlandığı Kısalar YouTube kanalında 4 Eylül’ de “The Puncher” ve 8 Eylül’ de “Geçit” filmleri gösterimde.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ nin katkılarıyla düzenlenen Kültür Söyleşileri’ nde Nedim Atilla ve Ahmet Uhri ile 3 Eylül’ de “ İzmir’ de Cumhuriyet ile Değişen Tarım Politikaları” söyleşisi Şato Kütüphane Bahçesi’ n de ve “Kurtuluştan Kurtuluşa İzmir’ de Medya ve Sanat Söyleşisi” de 6 Eylül’ de Ahşap Sahne Kültürpark’ ta.

Karaca Sineması’ nda “Tenet” filmi gösterimde.

Gülşen ve Edis’ in “Nirvana” düeti, Deniz Tekin’ in “Güneşe Doğru” teklisi haftanın öne çıkan müzik haberleri arasında.

Müfit Can Saçıntı’ nın ilk uzun metrajlı YouTube filmi “Maskeler de Düşer” yayında!

Selçuk Yöntem’ in sesinden Dosyoyevski’ nin “Kumarbaz” eserini Storytel’ den dinleyebilirsiniz.

27. İstanbul Caz Festivali’ ndeki konserleri www.iksv.org adresinden de izleyebileceğinizi unutmayın!

İngiliz müzisyen David Bowie’ nin daha önce hiç yayınlanmamış 1999 tarihli “Something İn The Air” isimli konser kaydı artık erişime açılmış.

Bir zamanlar ‘dünyanın en güzel kadını’ kategorisinde uzun zaman liste başı Bo Derek’ in hayatı, “İn My Own Words” ismiyle belgesel olarak çekilmiş.

Robert Pattinson’ ın başrolünde, Matt Reeves’ in yönetmenliğinde çekimleri devam eden “The Batman” filminin ilk fragmanı yayınlandı ve filmin 1 Ekim 2021’ de vizyona girmesi planlanıyormuş.

2020 MTV Video Müzik Ödülleri’ ne, 9 dalda aday gösterilip, 5 dalda ödül kazanan ve her bir ödülünü alırken farklı maskeleriyle dikkat çeken Lady Gaga, geceye resmen damga vurmuş. En İyi Klip Görsel Efekti Ödülü’ nün Dua Lipa’ nın “Physical” klibine ve En İyi Rock Şarkısı Ödülü’ nün de Coldplay’ in “Orphans” şarkısına verilmesine pek sevindim.

Bana göre Halis Karataş artık bir şampiyon değil. Eminim, son kararım!

Görüşürüz dünyalı her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsan.  

El sallayan sarı kafa emojisi. İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine e-mail gönderebilirsiniz

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva