Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
22 Temmuz 2020 Çarşamba

“Biz hata yapmayız ancak mutlu kazalarımız olabilir” (Bob Ross)

Eğer siz de benim gibi opera dinlemeyi özlediyseniz bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Efes Opera ve Balesi 21 Temmuz’ da Avrupa ve Osmanlı Saray Müzikleri konseri ile başladı. 26 Temmuz’ da The Funtime Of The Opera konseri (gelirseniz görüşürüz) ve 28 Temmuz’ da 7 Tenor Gala Konseri Kültürpark Açıkhava’ da.

Sizlere sağlıklı günlerde opera, bale, tiyatro, festival… gibi daha pek çok etkinliği buradan duyurmayı hatta ‘gelirseniz görüşürüz’ şeklinde davetlerde bulunmayı diliyor, ekliyor ve başlıyorum bu haftaki etkinliklere…

İzmir’ de yaşıyorsun peki bunları biliyor musun?

Arena’ da Can Gox konseri 22 Temmuz’ da.

Bostanlı Suat Taşer’ de 22 Temmuz’ da Bülent Ortaçgil, 23 Temmuz’ da Erkan Oğur- İsmail Hakkı Demircioğlu ve 27 Temmuz’ da Ahmet Aslan konserleri var.

Cem Adrian 23 Temmuz’ da Kültürpark Açıkhava’ da.

Kerki Solfej’ in organizasyonu ile Çeşme Antik Tiyatro’ da düzenlenecek konser dizisi 24 Temmuz’ da Ayta Sözeri ile başlıyor ve 31 Temmuz’ da Sertap Erener konseri olacak. Konserler 21: 00’ de başlıyor, ücretleri de 80- 200Tl arasında. Biletler de Biletix’ de.

6:45 Kaybedenler Kulübü Alsancak, 24 Temmuz’ da Doğan Duru konseri ile sezon açılışını yapıyor.

Bornova Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’ nda 28 Temmuz’ da Ahmet Aslan konseri olacak.

Şimdiden duyurmuş olalım! 31 Temmuz- 2 Ağustos tarihleri arasında Fun Beach’ de Çeşme Electronica Festivali düzenlenecek.

Perisperi Alaçatı’ da Sanat Günleri başlıyor. Etkinlik kapsamında kuratörlüğünü Yeşim Mançe ve Demir Atillla’ nın yaptığı, Arzu Tanlası Erkan, Cahide Erel, Erdoğan Nur, Esin Öner, İbrahim Dinçol, Kerem Öztürk, Murat Patur ve Taner Ören gibi pek çok önemli sanatçıya ait eserlerin yer aldığı “Zaman ve Nefes”  sanat gecesi 24 Temmuz’ da.

Çarşamba ve Perşembe günleri Kültürpark Mogambo’ da Kolektif Hayâl Gücü ve Müzik Buluşmaları düzenleniyor. Müzik dinletilerinin de olduğu etkinlik saat 18: 00’ de başlıyor ve ücretsiz.

Karaca Sineması’ nda 24 Temmuz’ dan itibaren “Bıçaklar Çekildi” ve “Yeni Baştan” filmleri gösterimde olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ nin katkılarıyla her Çarşamba düzenlenen üretici pazarında “Sanat Kültürpark’ ta” ismiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında 22 Temmuz’ da da Trio dinletisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası konseri ve sokak performansı düzenlenecek.

Kemeraltı’ nda “Sanat Kemeraltı’ nda” ismiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında 24 Temmuz’ da Serenay Oğuz Modern Dans Gösterisi Salepçioğlu İş Hanı önünde, Atilla Taş konseri de Konak Meydanı’ nda.

“Sanat Pagos’ ta” etkinliği kapsamında da 25 Temmuz’ da Tuğçe Oğuz Trio, Etkinlik Orkestrası konseri, pandomim ve animatör gösterileri düzenlenecek.

Dijital âlemde geziyorsun peki bunları biliyor musun?

Aldous Huxley tarafından 1932 yılında kaleme alınmış “Brave New World” romanı Demi Moore, Jessica Brown Findlay gibi ünlü sanatçıların başrollüğünde, 2540 yılının yeni Londra’ sından kesitleriyle birlikte dizi haline getirildi ve Bein Connect’ de yayında.

39. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma ve ulusal Kısa Film Yarışması 17 Temmuz’ da başladı ve 27 Temmuz’ a kadar devam edecek. Gösterimdeki filmleri isterseniz Sakıp Sabancı Müzesi’ nin bahçesinden, isterseniz de çevrimiçi olarak yine aynı tarihlerde www.filmonline.iksv.org adresinden izleyebilirsiniz.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ na ait Sanat Cepte instagram hesabından canlı yayınlar devam ediyor. 22 Temmuz’ da Esra Selah (Ankara Devlet Tiyatrosu), 23 Temmuz’ da Dilek Güven (İstanbul Devlet Tiyatrosu), 24 Temmuz’ da Fahri Özçakıl (Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu) ve 25 Temmuz’ da Evrim Teke Bakırcı (Ankara Devlet Opera Balesi) canlı yayın konuğu olacak.  

Bu arada!

24. Sofya Film Festivali’ nde “En İyi Balkan Film” ödülünü Emin Alper’ in yönetmenliğindeki “Kız Kardeşler” filmi kazanmış.

İstanbul Havalimanı Müzesi, 29 farklı müzeden 316 eserin yer aldığı ve Anadolu’ daki medeniyetleri anlatan eserlerden oluşan bir sergiyle açıldı.

Çöpüne Sahip Çık Vakfı ve Büyük Efes Sanat’ ın katkılarıyla düzenlenen “Farkında mısın?” isimli Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması’ nda fotoğraf kategorisinde “Doğayı Zehirleme” sloganıyla Serdal Daldal birincilik ödülünü ve “Ambalaj Çöp Değildir, Ayrıştırmak Bilinçtir” sloganıyla da Belma Arslan ikincilik ödülünü kazandı. 

Haftaya görüşürüz dünyalı her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsan.  

El sallayan sarı kafa emojisi. İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine e-mail gönderebilirsiniz

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva