Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
2 Ekim 2019 Çarşamba

“Her yetişkin önce çocuktu... Ama pek azı bunu hatırlıyor” (Antoine de Saint Exupêry)

 

İzmir’ in en güzel kazanımlarından biri olan Net Talks geçtiğimiz hafta Swissôtel’ in de katkılarıyla Cem Yılmaz’ ı konuk etmiş, bilet satışlarından elde edilen gelir de Türk Eğitim Vakfı’ na bağışlanmıştı. 800 kişinin katıldığı etkinlikte öğrendim ki 20 üniversite öğrencisine full burs sağlanmış. Gerçekten çok mutlu oldum. İyi ki varsın Net Talks ve ekibi…

Bu arada!

Geçtiğimiz hafta İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği’ nden çok cici bir mail geldi. Köşemi severek takip ettiklerini hatta pek çok etkinliğe de bu köşeden tavsiyelerimi dikkate alarak etkinliklere katıldıklarını öğrendim ve gerçekten çok mutlu oldum. Bu köşeden bu vesile ile kendilerine de bir kez daha teşekkür ederim. İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği, fotoğrafik süreçleri sanatsal anlatım kaygısıyla kullanan bireylerin üretimlerini paylaşıp geliştirebilecekleri, düşünsel- sanatsal ve sosyal ortamları oluşturmak, söz konusu üretimlerin topluma ulaştırılmasını ve toplumsal kültürün beslenmesinde etkin olmak amacıyla 1986 yılında kurulmuş ve o günden bugüne söyleşiler, sergiler, geziler düzenleyerek günden güne büyümüş- çoğalmış… Aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleriyle de fotoğraf sanatı aracılığıyla destek olmuşlar. 2019- 2020 yılı sezonunu ise Türk fotoğrafının usta ismi İzzet Keribar’ ın “Kuzeyin Işığı” sergisiyle 10 Ekim’ de İFOD Galerisi’ nde açıyor. Açılış saat 19: 00’ da olacak ve gelirseniz görüşürüz.

Sezonu, geçtiğimiz haftalarda sanatçılar Cem Demirel ve İlknur Güneş’ in iki video art ve iki entstelasyonla sunan, ziyaretçilerin kendini sadece mekânda değil izleyici olarak eserlerin de içinde bulacağı “İN” isimli sergiyle açan K2 Güncel Sanat Merkezi’ ndeki fotoğraf sanatçısı Günseli Baki’ ye ait “Git Üstüne Bir Şey Giy!” sergisi Büyük Kardıçalı Han’ da çıkan yangından dolayı ertelendi. Ben de bu köşeden hem K2 Güncel Sanat Merkezi’ ne hem de Kardıçalı Han’ ın diğer sakinlerine geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. En kısa zamanda da aramıza dönmesini diliyorum.

Duyduk Duymadık Demeyin!

Karşıyaka Belediyesi’ nin katkılarıyla Ege Kültür Platformu Derneği tarafından düzenlenen 1. Uluslararası İzmir Piyano Festivali 3- 4 Ekim tarihlerinde düzenlenecek. “Dünyadan daha büyüktür çocuk” sloganıyla düzenlenen festival kapsamında gerçekleşecek konserler 3 Ekim’ de Karşıyaka Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’ nde (18: 00- 22: 00 saatleri arasında) ve 4 Ekim’ de İsmet İnönü Sanat Merkezi’ nde (18: 00- 22: 00 saatleri arasında) olacak. Festivalden elde edilecek gelir de “Müzikle umuda dokunmak” adına Ege Orman Vakfı’ na bağışlanacak.

Filmekimi biletleri satışa çıktı. Gösterimler 18- 22 Ekim’ de Konak Pier Cinemaximum’ da. Ben “Parazit”, “Acı ve Zafer” ve “Monos” filmlerini kendi favori listeme ekledim.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası 1 Festival İzmir bu yıl 14- 18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Festival kapsamındaki tüm konserler Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi’ nde ve biletleri de satışa çıktı.

Festival kapsamında konser verecek isimler;

14 Ekim Işın Karaca ve İzmir Metropolitan Orkestrası (Açılış Konseri)

15 Ekim Stanley Clarke Band

16 Ekim Tanini Trio ve Melihat Gürses

17 Ekim Antonio Lizana Band

18 Ekim New York GYPSY All Star feat Ara Dinkjian

Merakla beklenen Eats and Beats Oktoberfest 5- 6 Ekim’ de Arena’ da. Festival kapsamında Athena, Büyük Ev Abluka, Anıl Piyancı, Hey! Douglas, Evrencan Gündüz ve Uzaylılar, Nova Norda, Ege Çubukçu, Tezgâh, Bambaşka, Happy Dix ve Cansu Nihal Akarsu konser verecek sanatçılar arasında.

İyi seyirler, iyi eğlenceler İzmir…

 

İzmir- İN de bu hafta!

Konserler

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

2 Ekim Ayta Sözeri

3 Ekim Zeynep Bastık

4 Ekim Yalın

5 Ekim Erol Evgin 50. Yıl Konseri

6 Ekim Duman

7 Ekim Yaşar

8 Ekim Zülfü Livaneli ile Sevdalım Hayat

 

Bostanlı Suat Taşer

3 Ekim Fatih Erkoç Akustik

4 Ekim Nazan Öncel

5 Ekim Bülent Ortaçgil ve Birsen Tezer

 

Nazım Hikmet Kültür Merkezi

3 Ekim Fars Geceleri Ortak Şarkılarımız Konseri Davood Mohammadi (Piyano- Gitar- Vokal), Özgür Umut Hoşafçı (Bas Gitar), Okan Acarbaş (Elektro Gitar), Ozan Kera (Davul)

 

Ooze Venue

2 Ekim Tuğçe Kandemir

4 Ekim Melek Mosso

5 Ekim Berkay

9 Ekim Şanışer

 

Arena

4 Ekim King Presents Polo

 

Bios

5 Ekim Redd

 

Metropolis Antik Kenti (Torbalı)

6 Ekim Kürşat Başar Orkestrası ve Nükhet Yalçın

 

Mogambo Gazinosu

24 Eylül’ de başlayan Kültürpark Caz Konserleri etkinliği kapsamında 8 Ekim’ de Ferit Odman Quintet konseri saat 20: 30 da ve konserler ücretsiz.

 

Sergiler

Daha önceden yine bu köşeden hem sergisini duyurduğum hem de Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’ ndeki el emeği göz nuru eserlerden oluşan sergisini dolaşarak hayran kaldığım Sultan Gençtürk’ ün “Modern Ortamlara Otantik Esintiler ve Dokumada İlkler” isimli sergisi bir kez daha İzmirlilerle buluşacak. Sergiyi 2- 12 Ekim tarihleri arasında İzmir Sanat’ ta ziyaret edebilirsiniz.

Ahmet Aslan’ ın doğada topladığı yüzlerce taşlardan oluşturduğu özel bir seçkisine ait “Doğanın Yüzü” sergisi 3 Ekim- 15 Kasım tarihleri arasında Admed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ nde ziyarete açık olacak.

Bingül Başarır’ ın “3 Kuşak” isimli Seramik- Cam ve Porselen Serigisi’ ni 7 Ekim- 15 Kasım tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi’ nde ziyaret edebilirsiniz.

2016 yılında İzmir Akdeniz Akademisi tarafından Selanik ve İzmir üzerine gerçekleştirdiği uluslar arası çalıştayı olan “Akdeniz Kent Portreleri Projesi” kapsamında hazırlanan ve iki liman kentinin ilişkilerine ait araştırmaları “Ah Kardeşim! Selanik- İzmir” Sergisi 4 Ekim -30 Kasım tarihleri arasında Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’ nde sergilenecek.   

 

Vizyona Girecekler

Joker (Dram)

Keşfedilmemiş Çocuklar (Dram)

Piranalar (Dram- Polisiye)

Hareket Sekiz (Komedi)

Dert Bende (Komedi)

Kuşatma Yedi Uyuyanlar (Aksiyon)

Kral Şakir “Korsanlar Diyarı” (Animasyon)

 

4 Ekim’ de vizyonda!

Yönetmenliğini Pedro Almodôvar’ ın yaptığı ve başrollerde Antonio Banderas ve Elena Anaya’ nın olduğu 2011 yılı yapımı “İçinde Yaşadığım Deri” filmi 9 Ekim’ de saat 21: 30 seansında Karaca Sineması’ nda gösterimde.

Yeniden Sinematek etkinliği kapsamında “Taçsız Kral” filmi 4 Ekim’ de İzmir Sanat’ ta, 8 Ekim’ de Selçuk Kültür Merkezi ve Aliağa Kültür Merkezi’ n de ve 9 Ekim’ de Seferihisar Kültür Merkezi’ n de gösterimde olacak. 

Yeni Çıkanlar

Hayranlıkla, severek… takip ettiğim/ ettiğimiz (yani öyle tahmin ediyorum) M. Kutlukhan Perker’ in hem Leman, Penguen ve OT dergilerinde gördüğümüz hem de daha önce hiçbir yerde görmediğimiz fantastik- mizahi- eğlenceli- nostaljik- renkli ve siyah- beyaz öykülerden oluşan kitabı “Mecburi İstikamet” çıktı.

 

Tiyatro

İzmir Devlet Tiyatrosu

2- 3- 4- 5- 8- 9 Ekim “Arf Sabiti” (Konak Sahne)

2- 3- 4- 5- 8- 9 Ekim “Kantocu” (Karşıyaka Sahne)

8 Ekim “Kanlı Düğün” Prömiyer (Bozkurt Kuruç Sahnesi)

 

Nazım Hikmet Kültür Merkezi

2 Ekim “Aşk Bir Şey Değildir”

 

Bostanlı Suat Taşer

2 Ekim “Uğur Yücel- Azınlıkta Kaldık”

8 Ekim “Hanım & Efendi”

9 Ekim “Van Gogh”

 

İsmet İnönü Sanat Merkezi

8 Ekim “Aziz Nesin Kabere”

 

Tiyatro 35 Sahne Sanatları Atölyesi

8 Ekim “Dokunma”

 

Tepekule Kültür ve Kongre Merkezi

9 Ekim “Uğur Yücel- Azınlıkta Kaldık”

 

El sallayan sarı kafa emojisi. İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine e-mail gönderebilirsiniz

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva