Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
21 Ağustos 2019 Çarşamba

“Bana Bir Varmış… de!

Bir Varmış Bir Yokmuş… deme!

İçime dokunuyor.”

(Can Yücel)

Aramızdan ayrılışının 20. yılında kocaman saygı ve sevgiyle…

İzmir’ in ciğerleri Pazar günü başlayıp Salı gününe kadar cayır cayır yandı. Yanma Karabağlar ilçesinden başladı ve rüzgârın da etkisiyle Menderes ve Seferihisar’ ı da içine alıp büyüdükçe büyüdü… İşin tuhaf yanı aynı saatlerde Urla ve Bornova’ da da ciğerler cayır cayır yandı. Sadece ciğerler mi? Hayır! O ciğerlerin en değerli sakinleri de yandı, öldü, gitti… Ben artık gerçekten ne diyeceğimi, ne yapacağımı, ne yazacağımı bilmiyorum? Bu cehennem ateşi gibi yangının sigara izmariti ya da mangaldan olmuş olabileceği ihtimaller arasında. Yani şimdi inşallah sen de o yanan ciğerler ve çok değerli ciğer sakinleri gibi cayır cayır yan mı diyeyim? Bir daha mangalda yapamaz yemekte yiyemez hale gel mi diyeyim? Ellerin kırılsın, boğazına dizilsin mi diyeyim? Beter ol mu diyeyim? Senin yüzünden/ sizin yüzünüzden inançlarımdan uzaklaşıp kine, öfkeye ve şiddete mi bürüneyim? Ve ekleyeyim! Aynı anda farklı yerlerde tam da öğlen saatlerinde ve resmen rüzgârın bile yönü hesaplanarak çıkmış yangınların sadece mangal ya da izmaritten olamayacağını da düşünüp aklıma gelen ihtimaller doğrultusunda bu kötü niyetlerimi daha da büyüterek sana mı/ size mi göndereyim? 

Ama yine de iyi haberler de topladım sizin için!

İlki; sıkı durun! Picasso’ nun eserleri Türk Havayolları ana sponsorluğu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ nin resmi sponsorluğu, İzmir Ticaret Odası ve Allianz’ ın destekleriyle Eylül’ de Arkas Sanat Merkezi’ ne geliyor. Sergi 18 Eylül’ de açılıp, 5 Ocak tarihine kadar ziyarete açık olacak ve hatta belki de Picasso ailesinden bazı isimler de bu vesile ile İzmir’ e gelecek. Sizi bilmem ama ben inanılmaz heyecanlıyım ve gün sayıyorum. Böylesine önemli bir serginin İzmir’ de olmasından dolayı da inanılmaz mutlu ve gururluyum. Hem bu şehirdeki sanat etkinlikleri hem de bu vesile ile şehrimize gelecek ziyaretçiler açısından da önemli olduğunu düşünüyor ve daha nicelerinin olmasını, buradan da sizlerle paylaşmayı gönülden diliyorum.

Çok şirin ilçemiz Urla’ da 24 Ağustos’ ta Nohutalan Kavun Festivali ve 31 Ağustos’ ta Bağ Bozumu Şenlikleri düzenlenecek. Şenlik kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası, Urla Belediyesi Konservatuvarı ve Olten Filarmoni Orkestrası konser verecek, söyleşiler düzenlenecek.

Yine Urla’ da sinema ve televizyon mezunu Sinem Can ve ressam Murat Asilcan tarafından Kadın Kooperatifi ve üreten anneler ile birlikte el ele vererek kurulmuş, içerisinde Ütopya Atatürk Kütüphanesi ismiyle yer alan kütüphane ile birlikte çocuklara özel ücretsiz resim, drama, İngilizce ve masal atölyeleri düzenleyip, onları müzisyenler, palyaçolar ve pandomim sanatçılarıyla buluşturan ve ‘iyilik hareketi’ mottosuyla hizmet veren Hobbit House Barbaros’ u siz bu satırları okurken ziyaret etmeyi, hobbit evlerinde konaklamayı, bu güzel oluşumun sahipleri ile tanışmayı ve daha detaylı bilgiler edinmeyi, bu bilgileri de en kısa zamanda sizlerle paylaşmayı planlıyorum. 

Şener Şen’ in “Zengin Mutfağı” oyunu 22 Ağustos Perşembe Kültürpark Açıkhava’ da ve ben bu satırları yazıyorken hâlâ boş yer vardı. Bilginize.

Quentin Tarantino yönetmenliğindeki başrollerinde Leonardo DiCaprio ve Brad Pitt’ in olduğu “Bir Zamanlar Hollywood’ da” 23 Ağustos’ ta vizyonda.

Bu arada!

Biliyor musunuz?

Yalova’ nın Çobankale ilçesinde arkeolojik kazılar yapılmış ve kazılarda çıkan ilk seramik parçalarda günümüzde özellikle sosyal ağlarda sıkça kullandığımız hashtag işareti (#) varmış. Söz konusu seramiğin 15. yüzyıldan kaldığı ve Bizans dönemine ait olduğu tahmin ediliyormuş. Bizanslıların o dönemde bu işareti ne amaçla kullandığını düşünüp merak etmekten delireceğim, az kaldı.

Bir de ABD’ li Marilyn Monroe’ nun filmlerinde giydiği bazı kıyafetlerin Los Angeles’ ta açık arttırma ile satışa çıkacağı haberi var ki! 21. yüzyıl vatandaşı olarak içimde yaşadığım bazı duyguları hashtag ile ifade etmek isterim. #marilynmonroe #seniseviyorummarilyn #sanahayranım #onunhastasıyım #sarışınbomba #obirefsane #ıloveyoumarilyn #admireyou

 

İzmir- İN de bu hafta!

Konserler

Çim Konserleri- Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi

22 Ağustos Mervelerdeyiz

 

Mavibahçe AVM Yaz Sahnesi

22 Ağustos Çalar Saat

 

Çeşme Açıkhava Tiyatrosu

23 Ağustos Ata Demirer Gazinosu

25 Ağustos Ziynet Sali

26 Ağustos Alpay

27 Ağustos- TRT’ nin 2000 yılında düzenlediği Türk Sanat Müziği Ses Yarışması’ nda Türkiye Birinciliği Ödülü sahibi Ümit Bulut Sanat Yönetmenliği’ nde müziğe ilgisi olan, yetenekli 35 İzmirli kadın ile konser düzenlenecek. “Sezen Aksu Şarkıları Çocuklarımıza Umutla Şifa Olsun” ismiyle düzenlenecek konserden elde edilen gelir Dr. Behçet Uz Hastanesi’ nde lösemi dahil her tür kanser tedavisi çocuklara ve Kardiyoloji, Nefroloji ve Endokrin bölümlerinde tedavi gören çocuklara ve ailelerine bağışlanacak.

28 Ağustos Zeynep Bastık

 

Gün Batımı Konserleri

24 Ağustos Grup Gal- Konak Çim Amfi

25 Ağustos Bambaşka- Günbatımı Seyir Terası

28 Ağustos Başıbozuk- Bayraklı Turgut Özel Rekreasyon Alanı

 

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

24 Ağustos Emel Sayın

 

Jolly Joker Alaçatı

21 Ağustos Karsu

25 Ağustos Tan Taşçı ve Yıldız Tilbe

25 Ağustos Rubato

 

Spiaggia Grande

24 Ağustos Mustafa Sandal & Antonis Remos

 

Musicorium Alaçatı Sahne

24 Ağustos Berkay

 

Single Fin Çeşme

25 Ağustos Stavroz Live

 

Alaçatı Açıkhava Tiyatrosu

27 Ağustos Melihat Gürses ve Hakan Aysev’ in Ege konserleri kapsamında vereceği “Atatürk’ ün Sevdiği Şarkılar“ Konseri

 

Vizyona Girecekler

Bir Zamanlar… Hollywood’ da (Dram- Komedi)

Sar Başa (Komedi)

Acele Baba Aranıyor (Komedi)

Kod Adı: Angel (Aksiyon)

Ready or Not (Korku)

Online Vahşet (Korku)

Jurassic Hav Hav (Animasyon)

Renkli Penguenler (Animasyon)

 

23 Ağustos’ ta vizyonda!

Woody Allen’ ın son filmi “New York’ ta Yağmurlu bir Gün” 28 Ağustos’ ta ön gösterimi ile 20: 15 seansında Karaca sineması’ nda.

Yeniden Sinematek etkinliği kapsamında “Roma” filmi 21 Ağustos’ ta Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’ nde ve “Mutlu Lazzaro” filmi de 28 Ağustos’ ta Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’ nde gösterimde olacak.

Tepekule Kongre Merkezi’ n de 21- 22 Ağustos’ ta “Aşkın Algoritması”, 26 Ağustos’ ta “Taş Devri Firarda” ve 27- 28 Ağustos’ ta “Yüz” filmleri gösterimde. 

 

Yeni çıkanlar

J. R. R. Tolkien’ ın oğlu Christopher Tolkien tarafından gün yüzüne çıkarılan ve içinde ölümlü fakir bir genç ve ölümsüz bir lordun kızının aşklarının anlatıldığı J. R. R. Tolkien imzalı “Beren ile Luthien”  kitabı çıktı.

 

Tiyatro

Bornova Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu

21 Ağustos “Alevli Günler”

28 Ağustos “Ölü’ n Bizi Ayırana Dek”

 

Nazım Hikmet Kültür Merkezi

21 Ağustos “Çağrılmayan Yakup”

28 Ağustos “Piraye”

 

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

22 Ağustos “Zengin Mutfağı”

 

İnciraltı Tiyatro Günleri- İnciraltı Açıkhava Tiyatrosu

23 Ağustos “Alevli Günler”

 

Bostanlı Suat Taşer

26 Ağustos “12 Numaralı Adam”

27 Ağustos “Ölü’ n Bizi Ayırana Dek”

 

El sallayan sarı kafa emojisi. İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine e-mail gönderebilirsiniz.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva