Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
5 Haziran 2019 Çarşamba

“Güzellik, gözdedir. Bakılan şeyde değil.” (Özdemir Asaf)

İyi haberlerim var size!

TÜİK’ in Opera ve Bale Genel Müdürlüğü’ ne bağlı etkinlikleri/ gösterileri baz alarak, orkestra izleyicisi ve topluluk gösterileri üzerine 6 il üzerinden yaptığı araştırmalara göre İzmir’ de orkestra izleyicisinde yüzde 108.4 ve topluluk gösterilerinde de yüzde 7.6’ lık bir artış görülmüş. Yani ondanmış geçtiğimiz kış havanın soğuk ya da yağmurlu olmasına rağmen İzmir Opera ve Bale’ nin hem Konak hem de Bornova’ daki sahnelerinde giriş kapısında gördüğüm yoğun kalabalık, ondanmış bastonuyla gelen yaşlı teyzelere- amcalara giriş kuyruklarında denk gelişlerim, ondanmış biletlerinin satışının hızla tükenmesi ve ondanmış ‘bir sonraki programda acaba ne var’ diye koyu sohbetlerimiz.

Aslında diyorum daha büyük bir sahnemiz olsa başka şehirlerdeki/ ülkelerdeki sahne gösterilerini de İzmir’ de izleyebiliriz, koltukları doldurabiliriz, biletleri anında bitirebiliriz… Bu köşeden de seve seve duyururuz tabii.

Bu mesajımız- dileğimiz- duamız da burada şöyle bir dursun! 

Severek ve ilgiyle takip ettiğim K2 Güncel Sanat Merkezi’ nin Urla’ da geniş bir ormanlık araziyi sanat merkezi haline dönüştürdüğü haberini ben de yeni öğrendim. Açık Stüdyo adıyla hizmet veren yerde heykel, seramik, ahşap atölyeleri, caz konserleri, çağdaş dans performansları, beden- zihin- ruh ve yoga çalışmaları gibi pek çok güzel ve özel etkinlikler sezon boyunca ardı ardına. Detaylı bilgiler www.acikstudyo.com adresinde.  En kısa zamanda yerinde ziyaret edeceğim için detayları buradan da yazarım.

Bu arada!

Ahmed Arif ve Nazım Hikmet şiirleri, türküler ve resimler ve daha neler neler… 12 Haziran’ da Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’ nde saat 21: 00’ de.

İzmir- İN de bu hafta!

Konserler

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi

11 Haziran Ana Lains Aşk ve Tutku, Kader ve Aşk

 

Kızlarağası Hanı

12 Haziran Bas Allaturca Konseri

 

Gala Ayayorgi

5 Haziran Serkan Kaya

7 Haziran Aşkın nur Yengi ve Mehmet Erdem

8 Haziran Linet

 

Sommer Klein Çeşme

5 Haziran Black Coffee

 

Jolly Joker Alaçatı

5 Haziran Tan Taşçı

6 Haziran Hakan Altun

7 Haziran Gülşen

8 Haziran Yıldız Tilbe

9 Haziran Rubato

 

Musicorium Alaçatı

6 Haziran Berkay

7 Haziran Selda Bağcan

8 Haziran Kenan Doğulu

 

Gün Batımı Konserleri

5 Haziran Baber (Konak Çim Amfi)

5 Haziran Grossroad (Bostanlı Seyir Terası)

6 Haziran Grossroad (Bostanlı Seyir Terası)

6 Haziran Grup Halk (Bayraklı Turgut Özel Rekreasyon Alanı)

 

Sergiler

Miljenko Bengez’ in “Hırvatistan ve Türkiye Akdeniz Bağlantıları”isimli resim sergisi 23 Haziran’ a kadar Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ nde olacak.

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği’ nin 25. Geleneksel “Minimal” sergisi 21 Haziran’ a kadar Urla Belediyesi Sanatevi’ nde olacak.

Galeri A’ da Ceylan Eşit ve İdil Şansal’ ın “Ey Gözleri Maden” isimli Resim Sergisi 11- 29 Haziran tarihleri arasında olacak.

Gümüldür’ deki Club Marvy’ de Michelin yıldızlı şef Cristina Bowerman’ ın yemek malzemeleri ve çalışma şeklini gösteren fotoğraflardan oluşan “Cristina Bowerman by Sıtkı Kösemen” sergisi 10 Haziran’ a kadar ziyarete açık olacak.

 

Vizyona Girecekler

En Sevdiğim Kumaş (Dram)

Büyülü Geceler (Dramatik Komedi)

Bağcık (Dram)

Koca Ayak (Animasyon)

7 Haziran’ da vizyonda.

 

Fransız Kültür Merkezi’ nde Psikesinema işbirliği ile 10 Haziran’ da “Cherbourg Şemsiyeleri” filminin gösterimi ve gösterimden sonra söyleşisi olacak.

10 Haziran’ dan itibaren “Persona” filmini ve “Sınır” filmini Karaca Sineması’ nda izleyebilirsiniz. Ayrıca yine 10 Haziran’ da “Köpek” filminin 19: 45 seansında gösterimi ve filmin yönetmeni ile söyleşisi olacak.

Tarla Alaçatı’ da Hezarfen Film işbirliği ile 13 ve 15 Haziran’ da Cannes Film Festivali’ nde Altın Palmiye ödülünün sahibi “Arakçılar” filminin, 6 Haziran’ da “Bir Tutam Baharat” filminin ve 8 Haziran’ da “Ben Tonya” filminin gösterimi olacak.

Yeni çıkanlar

Elif Şafak’ ın “10 Dakika 30 Sekiz Saniye” isimli kitabı çıkmış, o halde tavsiye edelim!

Tiyatro

Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Ölümünün 56. yılında ülkemizin en önemli şairi Nazım Hikmet’ i anmak adına “Benerci Kendini Niçin Öldürdü” oyunu Bademler Köy Tiyatrosu’ nda 6 Haziran’ da sahnelenecek.

 

El sallayan sarı kafa emojisi.

İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine e-mail gönderebilirsiniz

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva