Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
22 Mayıs 2019 Çarşamba

“Yakmaktan yorulmayın! Etrafınız tamamen aydınlanana kadar kendiniz yanın, başkalarının da yanması için çaba gösterin. Yürüyeceğiniz yol dikenlidir, hemen başarılı olmaya şartlanmayın. Takdir ve anlayış beklediğiniz bir anda sizinle alay edebilirler. Onur ve şöhret yerine iftira ve nefretle, yardım yerine gizli entrikalar ve hatta açık savaşla karşılaşabilirsiniz" 

(L. McDonald’ a ait bu söz “Beyaz Zambaklar Ülkesinde” kitabından alıntıdır.(

Bu arada! “Beyaz Zambaklar Ülkesinde” kitabı hâlâ çok satan kitaplar arasında ve okumadıysanız da gönülden tavsiye.

Özellikle sergi bölümünde değil de bu bölümde yer vermek istediğim önemli bir duyurum var. Her şey önemli bir etkinlik bileti satış platformu olan bir adresten “Leonardo Da Vinci’ nin 500’ üncü ölüm yıldönümünde Da Vinci Sergisi ilk kez İzmir’ de” başlığıyla gelen maille başladı. Sergi İzmir’ e ilk kez gelmiş, Nisan ayında başlamış, Mavibahçe Alışveriş Merkezi’ ndeymiş, girişi ücretliymiş… Her gün İzmir ile ilgili her şeyi tabiri caizse didik didik araştırmama rağmen bu haberi hiçbir yerde görmedim, duymadım, okumadım…! Böyle bir şey nasıl oldu bilmiyorum ve anlamıyorum ama oldu. Da Vinci’ nin eserleri ilk kez (en kapsamlı haliyle) Türkiye’ ye yani İstanbul’ a (çünkü genellikle ülkemizdeki en önemli etkinliklerin değişmez adresidir İstanbul) geldiğinde 24 saatliğine İstanbul’ a gitmiş, sergiyi büyük bir heyecan ve mutlulukla gezmiş, İzmir’ e de gelmesi için dilekler dileyip dualar etmiş, bunları da yine bu köşeden yazmıştım. Ancak benim dualarım kabul olmuş ama ben bunu kaçırmışım. Neyse ki sergi 10 Haziran’ a kadar devam ediyor. Mavibahçe Alışveriş Merkezi C blok, 1. Katta ziyaret edebileceğiniz bu çok önemli serginin girişi ücretli. Yetişkinler 30 TL, öğrenciler 25 Tl. Ücreti fazla bulduysanız benden size tavsiye fırsat biletleri satan bazı platformlara da bakın derim. Ben mi? Bulduğum ilk fırsatta oradayım. Belki yarın belki yarından da yakın!    

Nettalks’ un organizatörlüğünde Ali Poyrazoğlu ile buluşma bugün 17: 00- 19: 00 saatleri arasında Hilton Oteli’ nde. Katılımdan elde edilecek gelir Behçet Uz Çocuk Vakfı’ na bağışlanacak. Ne güzel işle yapıyor Nettalks. Hayranlıkla takip ediyor ve sizlere de gönülden tavsiye ediyorum.

Bu yıl 18. Kez düzenlenecek Karşıyaka Çiçek Festivali 24- 27 Mayıs tarihleri arasında olacak.

İzmir Flamenko Dans ve Müzik Atölyesi’ nin Flamenko gösterisi 27 Mayıs’ ta İzmir Sanat’ ta ve biletleri de atölyeden temin edebilirsiniz.

Bilenler bilir. 90’ lı yıllar da çoğumuzun sıkı takipçisi olduğu “Evimiz Hollywood’da” dizisi (orijinal adı Beverly Hills 90210) 7 Ağustos’ ta tekrar ekranlara dönüyormuş. Bu habere sevindim çünkü karakterlerin bu yaşlarında neler yaşayacağını merak ettim. Kadro aynı ancak bir eksikle. Dizideki adıyla Dylan Michael Mckay yani Luke Perry... Ona körkütük âşıktım resmen. Körkütük âşıktım dedim de aklıma geldi. Bir de “Hayat Ağacı” dizisi vardı ve o dizide de Kyle. Kyle Masters…

Ah! Game of Thrones, vah! Game of Thrones. Ya da Game Over!

Gördünüz mü Atalanta kelebeklerini? Hâlâ görmediyseniz meyve ağaçları çiçeklerinin peşine düşün çünkü oralarda takılıyorlar ve çok güzeller.

 

İzmir- İN de bu hafta!

Konserler

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi

22 Mayıs Olten Filarmoni ve Cem Adrian Konseri

25 Mayıs Gülsin Onay ile Chopin

 

Hikmet Şimşek Kültür Merkezi

23 Mayıs Ahmet Aslan ve Ahmet İhvani Konseri

25 Mayıs Boğaziçi Caz korosu

 

İsmet İnönü Sanat Merkezi

27 Mayıs Türk Halk Müziği Korosu (ücretsiz)

28 Mayıs Türk Sanat Müziği Korosu (ücretsiz)

 

Nazım Hikmet Kültür Merkezi

28 Mayıs İzmir Akustik Enstrümantal Konseri

 

Sabancı Kültür Merkezi

28 Mayıs Concertgebouw Caz Orkestrası

 

Bostanlı Suat Taşer

29 Mayıs Fatih Erkoç Akustik

 

6:45 KK Bornova

24 Mayıs Zeynep Bastık

 

Sold Out Performance Hall

24 Mayıs Mirkelam

 

Ooze Venue

24 Mayıs Zeynep Bastık

 

 

Sergiler

İzmir işgalinin 100. Yılı dolayısıyla düzenlenen İtalyan ressam Vittorio Pisani’ nin çizimlerine ait sergiyi 23 Mayıs’ a kadar Çetin Emeç Sanat Galerisi’ nde ziyaret edebilirsiniz.

 

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ nde 31 Mayıs- 6 Haziran tarihleri arasında “Her Şey Çok Güzel Olacak” isimli karma sergiyi ziyaret edebilirsiniz.

 

“İzmir Esintisi” isimli pek çok sanatçıya ait eserlerin yer aldığı Resim Sergisi 5 Haziran’ a kadar Yolo Art & Lounge’ da.

 

Etki Sanat Evi tarafından düzenlenen 3. Monoprint Günleri 23 Mayıs- 11 Haziran tarihleri arasında İzmir Resim Heykel Müzesi Turgut Pura Sergi Salonu’ nda.

 

 

Vizyona Girecekler

Sınır (Dram)

Denemeye Değer (Komedi- Aksiyon)

Aykut Enişte (Komedi)

Aladdin (Macera- Fantastik)

Karanlık Lanet (Korku)

Şeytanın Kapısı (Korku)

Acemi Kaşifler: Görevimiz Kocaayak (Animasyon)

Louis & Luca ve Sevimli Uzaylılar (Animasyon)

24 Mayıs’ ta vizyonda.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Venezuela Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği iş birliğiyle 21- 26 Mayıs tarihleri arasında Kültürpark açık alanda (26 Ağustos kapısının yanındaki alanda) ilk kez Venezuela Sinema Günleri düzenlenecek. Ödüllü filmlere ait gösterimler 21: 00’ de gerçekleşecek.

 

Adana Film Festivali’ nde “En İyi Film” ödülünün sahibi “Sibel” filminin 22 Mayıs’ ta 20: 00 seansına Karaca Sineması’ nda gösterimi olacak.

 

Yeniden Sinematek etkinliği kapsamında yönetmenliğini Benedikt Erlingsson’ un üstlendiği dram/ aksiyon türündeki “Woman at War” filmi 24 Mayıs’ ta İzmir Sanat’ ta.

 

Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi sinema Salonu’ nda 22 ve 23 Mayıs’ ta Michael Radford’ un yönetmenliğindeki “Sessizliğin Müziği” filmi gösterimde olacak.

 

Yeni çıkanlar

Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Halil Özcan’ ın Kurtuluş Savaşı döneminde İstanbul’ un işgalinden başlayıp, tekrar geri alınmasına kadar olan süreçte faaliyet gösteren PR Gizli Telgraf Merkezi’ nde yaşananları anlattığı kitabı “Atatürk’ ün Özel Şifre Hattı- PR Gizli Telgraf Merkezi” kitabı çıktı.

Döneme ait Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü; “Milli mücadeleyi telgraf telleriyle kazandık.”

 

 

Tiyatro

Bostanlı Suat Taşer

22 Mayıs “Yetersiz Bakiye”

23 Mayıs “Ferhangi Şeyler”

27 Mayıs “Van Gogh”

28 Mayıs “Fırat Tanış ile Gelin Tanış Olalım”

 

Nazım Hikmet Kültür Merkezi

22 Mayıs “Orhan Veli”

 

Toy İzmir

22 Mayıs “Hiç Kimse”

25 Mayıs “Batı”

29 Mayıs “Benimle Gelir misin?”

 

Sahne Tozu Tiyatrosu

24- 25- 26 Mayıs “Kanlı Nigar”

 

Atatürk Kültür Merkezi

29 Mayıs “İki Bekâr”

İzmir Devlet Opera ve Balesi

23- 25 Mayıs “La Forza Del Destino/ Kaderin Gücü” Opera

24 Mayıs “Minyatür- Gece” Bale

 

El sallayan sarı kafa emojisi.

İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine e-mail gönderebilirsiniz

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sarı Çizmeli Memed'A. 22 Mayıs 2019 Çarşamba 14:11

Venezuela Cumhuriyeti Büyükelçiliği ile "Sinema Günleri" ve benzeri sanat günleri düzenlenmesi elbette güzel... Ama bununla kalınmamalı ve eli kanlı ABD ve onun işbirlikçisi kiralık Juan Guaido ile çetesine karşı Venezuela halkıyla dayanışma ve destek günleri de düzenlenmelidir. NOT: Hepsi değerli kesinlikle; ama "Atatürk’ ün Özel Şifre Hattı- PR Gizli Telgraf Merkezi" bu haftanın en kayda değer önerisi diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva